Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Μαραθώνος από την Τετάρτη 5 Αυγούστου

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι «από τη Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, μέχρι την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της οδού Μαραθώνος, από την οδό Πραξιτέλους έως την οδό Α. Δημητρίου στα πλαίσια του έργου:«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ». Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας, με διακοπή αυτής επί της οδού Μαραθώνος και εκτροπή της στις παρακείμενες οδούς», ζητώντας παράλληλα την κατανόηση και την προσοχή οδηγών αλλά και πεζών.

Τα στατιστικά για τους παράνομους μετανάστες τον μήνα Ιούλιο


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.106 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Ιούλιο, όπως ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία.

Διεθνές κύκλωμα πορνείας, εξαρθρώθηκε στην Καβάλα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εξώθηση γυναικών στην πορνεία.
Αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το πρόγραμμα των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης, οι οποίες ξεκινούν την Κυριακή 30 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων

Με είκοσι τέσσερα θέματα ημέρήσιας διάταξης, συνεδριάζει αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

«Θρησκευτικότητα και μουσικός πολιτισμός, στην Οθωμανική ύπαιθρο»

«Θρησκευτικότητα και μουσικός πολιτισμός στην Οθωμανική ύπαιθρο».
Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας που πραγματοποιεί η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, με το μουσικό σύνολο Maye, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00, στον Μπεκτασίδικος Tεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά» στο Σέλινο Ξάνθης.

Έκλεψε ποδήλατο και συνελήφθη

Συνελήφθη την Παρασκευή 31-7-2015 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 30χρονος ημεδαπός, διότι, το ίδιο μεσημέρι, αφαίρεσε από την πόλη της Ξάνθης ένα ποδήλατο.

Άλλη μια σύλληψη, για προώθηση μεταναστών

Συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (ύψος οικισμού Κεσσάνης), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Με επιτυχία η Εθνική Συνάντηση του GIMMIE SHELTER στην Καβάλα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με τίτλο «Το Διασυνοριακό Δίκτυο του GIMMIE SHELTER. Κάνουμε διάλογο για την προστασία των ευπαθών ομάδων. Μιλάμε. Συνεργαζόμαστε. Βοηθάμε».

Αιτήσεις για τους πληγέντες απο τις πλημμύρες, στο Δήμο Αβδήρων

Με την υπ αριθμ. ΔΑΕΦΚ/1108/Α325 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1279/΄Β/29-06-2015) οριοθετήθηκε όλος ο Δήμος Αβδήρων ως πλημμυρόπληκτη περιοχή από τις πλημμύρες της 24ης , 25ης, και 26ης Ιανουαρίου 2015.