Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος του 2016, στο τραπέζι της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Ξάνθης


Με την πλειοψηφία των εκπροσώπων των τοπικών φορέων της Ξάνθης, να παραβρίσκεται εκεί, διεξήχθη εχθές το μεσημέρι η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Ξάνθης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, παρουσία και μερικών Δημοτικών Συμβούλων, προκειμένου να διατυπωθούν γνώμες επί του προσχεδίου του τεχνικού προγράμματος 2016, του ετήσιου προγράμματος 2016 αλλά και επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος.

Τεχνική συνάντηση εργασίας για το Μεθοριακό Σταθμό Δημαρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8/10/2015 μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιου Παυλίδη συνάντηση εργασίας για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο για την διάνοιξη κατασκευής του δρόμου Ξάνθης - Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων Σμόλιαν - Φιλιππούπολης.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, την ερχόμενη εβδομάδα


Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου και έτσι οι άνθρωποι της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, θα βρίσκονται ακόμη και στο πιο απόμερο σημείο της Ξάνθης, προκειμένου να ενημερώσουν και να «υποστηρίξουν» τον κάθε ένα πολίτη, σε ό,τι και αν αυτός χρειαστεί.
Έτσι το πρόγραμμα δρομολογίων της Κ.Α.Μ Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

Προτάσεις για την κατάρτιση προγραμμάτων για το 2016, περιμένει ο Ε.Ο.Σ Ξάνθης



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρει οτι «πλησιάζει ο καιρός που θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα των ορειβατικών - πεζοπορικών δραστηριοτήτων του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για το 2016.
Όσοι από τα μέλη μας και τους φίλους του συλλόγου έχουν προτάσεις παρακαλούμε να τις καταθέσουν στο σύλλογο, (info@eosx.gr) έως 31/10/2015.»

Η Περιφέρεια....«κατασκευάζει» την «Νίκη της Σαμοθράκης»

Η επιβλητική φτερωτή «Νίκη της Σαμοθράκης» από τα κορυφαία εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι αποτελεί πολιτισμική κληρονομιά αυτού του τόπου.
Αποτελεί ένα κορυφαίο σύμβολο όχι μόνο για τη Σαμοθράκη, τον Έβρο, την Περιφέρειά μας αλλά και για όλη τη Χώρα.

Στις 15 Νοεμβρίου οι αρχαιρεσίες στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης


Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ανακοινώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών προκήρυξε εκλογές – αρχαιρεσίες για τις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, Διοικούσας επιτροπής για τις Περιφερειακές Ενώσεις της χώρας, εξελεγκτικών Επιτροπών και αντιπροσώπων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α. με Α)

Ενημέρωση απο τον Δήμο Ξάνθης, για την ανακύκλωση γυαλιού

Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) εκπονεί πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Η Καρποφορία του λόγου»

Στην εποχή της σποράς των αγρών ο Χριστός μας κάνει λόγο στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή για την τύχη του σπόρου. Ήταν ο ίδιος σπόρος που έπεσε σε διάφορα μέρη. Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Έπεσε στο δρόμο και τον πάτησαν οι διαβάτες, τον έφαγαν τα πουλιά. Έπεσε σε μια περιοχή πετρώδη, πήγε λίγο να φυτρώσει, όμως σύντομα μαράζωσε, ξεράθηκε, γιατί δεν είχε υγρασία.

Προγράμματα απασχόλησης για 250.000 ανέργους, ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο


Προγράμματα απασχόλησης για 250.000 ανέργους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Άρθρο:«Μια Λούλη-πούτειος Νέα Δημοκρατία»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

“Τα Νέα” του Σαββάτου πρόσφεραν μια ανεκτίμητη ευκαιρία για να διακρίνει ο αναγνώστης το πολιτικό τέλμα στο οποίο είναι βυθισμένο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την μία, η συνέντευξη με τις αμπελοφιλοσοφίες του θεωρητικού του μεσαίου χώρου Γιάννη Λούλη. Από την άλλη, η ανάλυση με αριθμούς του Ηλία Νικολακόπουλου που κατέρριπτε όλα τα επιχειρήματα του κ. Λούλη.

Ανοιχτή επιστολή Κωνσταντίνου Γεροντή, σε Ενεργούς Πολιτικούς Σχηματισμούς.

Ανοιχτή επιστολή σε Ενεργούς Πολιτικούς Σχηματισμούς, με θέμα την «Πρωτογενή παραγωγή και την πολιτική διαχρονική ασυνέπεια» απέστειλε, ο Συγγραφέας του βιβλίου «Επαναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας» και Πρόεδρος  της Εταιρείας ΕλληνοΕυρωπαικών Μελετών Κωνσταντίνος Γεροντής  προς τους Ενεργούς Πολιτικούς Σχηματισμούς.

Έλεγχοι καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς στα κυλικεία των σχολείων


Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σχετικά με τον καθορισμό ανώτατων τιμών ειδών κυλικείου, σε σημεία πώλησης που εμπίπτουν στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιούν ελέγχους στα κυλικεία των σχολικών μονάδων, οι οποίοι θα συνεχίζονται καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 
Στόχος είναι η προστασία της υγείας των μαθητών αλλά και η εύρυθμη εμπορική δραστηριότητα των κυλικείων αυτών.
Παράλληλα θα ενημερωθούν εγγράφως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να υπάρχει καθημερινά εποπτεία για τα είδη που επιτρέπεται να διατίθενται στους χώρους αυτούς.

Ο Οκτώβριος στην ΦΕΞ

Ακάθεκτη συνεχίζει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, τις δράσεις της και για τον μήνα Οκτώβριο με ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναθεωρημένες απαντήσεις, σε ερωτήσεις για τα....capital controls


Νέες, αναθεωρημένες απαντήσεις σε ερωτήματα, που αφορούν, τόσο σε φυσικά, όσο και νομικά πρόσωπα, και σχετίζονται με τη διαδικασία των capital controls, έδωσε στη δημοσιότητα, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.