Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Και επίσημα Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ξάνθης ο Γεώργιος Γκοδοσίδης


"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Διορίζουμε τον Γκοδοσίδη Γεώργιο του Σταύρου ως Γενικό Γραμματέα
του Δήμου Ξάνθης.
Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα προβλέπονται από τις
διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 161 του Ν. 3584/2007, όπως
τροποποιήθηκαν με την παρ. 2 του άρθρου 38 του Ν. 3801/2009.
Ο Δήμαρχος μπορεί με απόφαση του να αναθέτει στον Γενικό
Γραμματέα την υπογραφή με εντολή του εγγράφων και πιστοποιητικών,
πλην χρηματικών ενταλμάτων.
Η θητεία του ανωτέρω Γενικού Γραμματέα αρχίζει από την ημερομηνία
της δημοσίευσης της παρούσας απόφασης στο φύλλο της Εφημερίδας της
Κυβερνήσεως και ακολουθεί τη θητεία της δημοτικής αρχής.
Η παρούσα απόφαση να σταλεί διά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Α.Μ.Θ. για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
 Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος"

Με την παραπάνω απόφαση ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλάμπος Δημαρχόπουλος έκανε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης την τοποθέτηση του Γεώργιου Γκοδοσίδη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης.
Πρόκεται πραγματικά για την καλύτερη δυνατή επιλογή και για έναν άξιο άνθρωπο, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης


Συνεδριάζει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 14.00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

17 κλοπές σε 5 μήνες στο Νομό Ξάνθης. Εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις απο την Ασφάλεια


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δεκαεπτά (17) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σχολεία, οικία και Ιερό Ναό καθώς επίσης και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 21-8-2015 έως 28-1-2016, στο νομό Ξάνθης.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 21, 21, 20 (άντρες) και 46, 23 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση.

ΑΝ.ΕΛ. Θράκης: «Να απομακρυνθεί άμεσα η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης»


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θράκης ζητούμε την άμεση απομάκρυνση από την θέση της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης κ. Σ.Πετροπούλου-Παπαναστασίου (Αναισθησιολόγου) λόγο της συνεργασίας με τον ψευτομουφτή Ξάνθης και υπάλληλο της Άγκυρας κ.Αχμέτ Μετέ.
Δεν μας ενδιαφέρει αν έγινε από άγνοια, ούτε αν κάποιος την «παγίδευσε», οι υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου, δεν νομιμοποιούν με δημόσια έγγραφα ανθρώπους που λειτουργούν κατά εντολή ξένων παραγόντων στην Θράκη και δεν τυγχάνουν καμία αναγνώριση από το ελληνικό κράτος!»
Με αυτή την ανακοίνωση που έφτασε πριν από λίγο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θράκης, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, για τα όσα εκτυλίχθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία αφορούν σε έγγραφο που απέστειλε η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, με θέμα «ενδεικτικές τιμές για αγορά εξοπλισμών για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Ξάνθη» παραλήπτης του οποίου ήταν ο Αχμέτ Μετέ. 


                                                
«Ζητάμε την απομάκρυνση της Διευθύντριας, διότι δεν δικαιούται  κανένας Δημόσιος Υπάλληλος που του εμπιστεύτηκε το ελληνικό κράτος τη σφραγίδα του, να συνομιλεί μέσω εγγράφων και συναντήσεων με υπαλλήλους της Άγκρυας, οι οποίο είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Θράκη» σημείωσε η Συντονιστής των ΑΝ.ΕΛ στην Περιφέρεια Χρύσα Ούτση, μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Παράταση για την απόσυρση αυτοκινήτων, έως το τέλος Ιουνίου


Σε παράταση του μέτρου της απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων, μέχρι το τέλος Ιουνίου, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών παίρνοντας την έγκριση από τους Θεσμούς.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη φορολογική νομοθεσία για να ισχύσει η απόσυρση θα πρέπει:
• H άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που αποσύρεται να έχει εκδοθεί πριν από τουλάχιστον 12 χρόνια.
• Nα έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
• Nα έχουν εξοφληθεί τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών.
• Tο όχημα να αποσυρθεί από την κυκλοφορία μέχρι και την νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί, πιθανότατα θα είναι η 20η Ιουνίου.

Χωρίς δρομολόγια ΚΤΕΛ για τέσσερις ώρες την Πέμπτη στην Ξάνθη

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί απο το ΚΤΕΛ Ξάνθης, απο τις 10.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό πριν απο λίγο.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Ξάνθης αναφέρει: «Ενημερώνουμε το επιβατικό μας κοινό οτι μετά την κοινοποίηση της απόφασης των Ιδιοκτητών Λεωφορειούχων ΚΤΕΛ Ξάνθης «ο Άγιος Χριστόφορος» και του Σωματείου Υπαλλήλων Αυτοκινήτων ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης
να συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία με στάση εργασίας την 4 Φεβρουαρίου 2016 απο τις 10:00 έως τις 14:00 δεν θα δρομολογηθεί κανένα λεωφορείο την συγκεκριμένη ώρα.»

Δωρεάν εξετάσεις απο το Δ΄Σώμα Στρατού στον Εχίνο την Πέμπτη


Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, Χειρουργό, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.


Skoda Ξάνθη: Προπόνηση σε δύο γκρουπ. Προπόνηση και για την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, στην Ξάνθη


Μία μέρα μετά την 4η νίκη της SKODA ΞΑΝΘΗ στο φετινό πρωτάθλημα και το 2-0 επί του Ηρακλή, η ξανθιώτικη ομάδα γυμνάστηκε σε δύο γκρουπ. 
Το πρώτο ακολούθησε ασκήσεις αποκατάστασης και αφορούσε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα ενώ το δεύτερο τους υπόλοιπους που ακολούθησαν ασκήσεις υψηλής έντασης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Γουάλας.
Στο προπονητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ βρέθηκε η ΤΣΣΚΑ Σόφιας την Δευτέρα. Η Βουλγάρικη ομάδα που πραγματοποιεί το στάδιο της προετοιμασίας της, προπονήθηκε στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου της SKODA ΞΑΝΘΗ.

Τα «μπλόκα» και οι ώρες που κλείνουν, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


«Μπλόκα παντού» Αυτή είναι η έκφραση που ταιριάζει απόλυτα αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων που κρατούν, αλλού επ αόριστον, αλλού κατά διαστήματα κλειστούς τους δρόμους, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και σε όλη την χώρα.
Έτσι συνεχίζεται ο επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Χρυσούπολης και το κατά διαστήματα κλείσιμο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας-Ξάνθης, στο ύψος της παλιάς γέφυρας του Νέστου από αγρότες της Ξάνθης απο τις 12 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και απο τις 18.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.
Στα Κερδύλλια επίσης, οι αγρότες των Σερρών και του Παγγαίου προχωρούν σε πεντάωρο αποκλεισμό των παράδρομων απο τις 16.00 έως τις 21.00.
Παράλληλα κλειστό επ’ αόριστον παραμένει το Τελωνείο Εξοχής στη Δράμα και γενικά τα τελωνεία της περιοχής.
Μπλόκα υπάρχουν στον κόμβο των Κοκκινογείων και στην εθνική οδό Καβάλας- Δράμας στο ύψος του Αγίου Αθανασίου. Δρόμος τον οποίο κλείνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι 12.00-14.00 και 18.00-21.00.

Εκλογές, απολογισμός και κοπή πίτας για τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης τη Δευτέρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016, στις 6 μ.μ.,
στο Ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ» της πόλης μας (Μιχαήλ Καραολή 40).
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν σε:
1. Εκλογή Προεδρείου της Συνέλευσης
2. Απολογισμός Πεπραγμένων 2015
3. Οικονομικός Απολογισμός 2015
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5. Συζήτηση - έγκριση απολογισμών - απαλλαγή του Δ.Σ.
6. Προγραμματισμός - Προϋπολογισμός 2016
7. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης για την τριετία 2016 - 2018
Σημειώνεται οτι πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η κοπή της πίτας του 2016 και η απονομή τιμητικών διακρίσεων μελών του συλλόγου.

Μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου η αποχή των Δικηγόρων

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας να επικυρώνει την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεχίζεται κανονικά η αποχή των Δικηγόρων έως και τις 8 Φεβρουαρίου.
«Η αποχή μας συνεχίζεται κανονικά έως και τις 8 Φεβρουαρίου. Θεωρώ βέβαια ότι αυτή θα συνεχιστεί» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κυριακή Κιούση, επισημαίνοντας ότι «θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή και ενδεχομένως και η Ολομέλεια αναφορικά με την απόφαση για νέα παράταση στις κινητοποιήσεις, ενώ σύσσωμοι Δικηγόροι, Δικαστικοί Επιμελητές, Συμβολαιογράφοι κλπ, θα συμμετέχουμε και στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.»
Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών επαναλαμβάνει την ομόθυμη αντίθεση του δικηγορικού σώματος στο ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης και επισημαίνει ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.

Σωρεία συλλήψεων διακινητών μεταναστών στον Έβρο


Συνελήφθησαν χθες 1-2-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου Έβρου, από αστυνομικούς Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25 και 20 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Μητρόπολη: "Οχι και Σεβασμιότατος ο Ψευδομουφτής!"

Την ενόχλησή του εξέφρασε στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ο Πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, π. Σωφρόνιος, σχετικά με το θέμα της απόδοσης τίτλου θρησκευτικής τιμής στον θρησκευτικό λειτουργό των Μουσουλμάνων κ. Μετέ απο το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης.
Μιλώντας σχετικά σημείωσε:


«Αυτή η προσφώνηση δεν υπάρχει για τους λειτουργούς του Ισλάμ. Η Προσφώνηση Σεβασμιότατος αφορά μόνο τους Ορθοδόξους κληρικούς. Προφανώς δεν το γνώριζαν αυτό και το έγραψαν. Από άγνοια θα γίνεται. Ούτε τον Μουφτή αποκαλούμε Σεβασμιότατο, αλλά Σοφολογιότατο, πόσο μάλλον τον Ψευδομουφτή. Αυτό βέβαια σαφώς και δεν αφορά την Μητρόπολή μας, ωστόσο ο όρος αυτός του Σεβασμιότατου, υπάρχει μόνο στους Ορθόδοξους κληρικούς και δεν τον απευθύνουμε πουθενά αλλού.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, απαντώντας (!!!!!) σε επιστολή προφανώς του κ. Μετέ για το ζήτημα των ασθενοφόρων και όχι μόνο, αποδίδοντας ρόλο στον θρησκευτικό λειτουργών πέραν των αναγνωρισμένων αρμοδιοτήτων του, του απέστειλε επιστολή μέσα στην οποία τον προσφωνεί ως "Σεβασμιότατο".


Εκτός της άγνοιας βεβαίως υπάρχει και η σκοπιμότητα!
Πάντως το θέμα έχει πάρει ήδη διαστάσεις, που σε άλλες εποχές, απόλυτης τήρησης των νόμων και των διατάξεων του Συντάγματος, θα ενεργοποιούνταν η Δικαιοσύνη μιας και πρόκειται για καταφανέστατη "Αντιποίηση Αρχής".


Τέλος να σημειώσουμε ότι ο επίσημος Μουφτής Ξάνθης, διορισμένος απο το Ελληνικό Κράτος, με δικαιοδοσίες Ιεροδίκη και Ανωτάτου Θρησκευτικού Λειτουργού στην Ξάνθη, είναι ο κ. Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου.

«Λουκέτο»...παντού την Πέμπτη στο Νομό Ξάνθης


Συγκέντρωση όλων των επαγγελματικών, παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του Νομού πραγματοποιήθηκε εχθές στο Επιμελητήριο Ξάνθης στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή των μελών στην 24ωρη απεργιακή, πανελλαδική κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 6:00π.μ. μέχρι την 6:00π.μ. της 5ης Φεβρουαρίου 2016.
«Χθες πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης ευρεία σύσκεψη όλων των επαγγελματικών, παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, επισημαίνοντας ότι «το ΕΒΕ Ξάνθης, στηρίζει και υποστηρίζει την ομόφωνη αυτή απόφαση με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου τα εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας για τα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο φορολογικό και ασφαλιστικό.»
«Καλούμε την κοινωνία του Νομού Ξάνθης, τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν αφενός στις κινητοποιήσεις μας και αφετέρου να απέχουν από την κατανάλωση προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών για να συμβάλλουν έστω μ` αυτόν τον τρόπο στον αγώνα μας που αφορά όλους μας» σημειώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

Αναφορικά με τους φορείς που συμμετείχαν στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη, αυτοί ήταν η εξής:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΜΗΧΑΝ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΜ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΘΕΤ. ΜΟΝΑΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΦΑΣΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΛΟΓΙΣΤΕΣ) ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, επίτιμο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των G. Sciacca.

Επίτιμο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών και Μελετών, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα των Διεθνών Βραβείων GiuseppeSciacca με έδρα τη Ρώμη, ανακηρύχτηκε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.
Στόχος του Ινστιτούτου είναι να βελτιώσει τη νομική, οικονομική, κοινωνιολογική, ιστορικο-φιλοσοφική και επιστημονική κουλτούρα τόσο στο ιταλικό όσο και στο διεθνές περιβάλλον, λειτουργώντας ως ένα είδος μόνιμου Παρατηρητηρίου θεμάτων με σαφή ευρωπαϊκή κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείονται όσα αφορούν σε άλλες πολιτιστικές ταυτότητες. Το Ινστιτούτο επιδιώκει να προάγει την διαπολιτισμική ευρωπαϊκή και παγκόσμια ανταλλαγή μεταξύ επιστημονικά καταρτισμένων λειτουργών αλλά και μεταξύ φοιτητών από Πανεπιστήμια σε παγκόσμια κλίμακα.

Άρθρο: «Η παγίδα μπροστά στον κ. Μητσοτάκη»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Ένα χρόνο μετά την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ το πιο χρήσιμο ερώτημα για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι αν αυτή η εκλογική επιτυχία οφείλεται στον Τσίπρα ή στους πολιτικούς του αντιπάλους του κ. Τσίπρα. Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα κρίνει τις πιθανότητες στο μέλλον η ΝΔ να επιτύχει κυβερνητικά υπό τον κ. Μητσοτάκη.