Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Στη Ξάνθη την Πέμπτη η Συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΑΜΘ, παρουσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή


Συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Μαϊου 2016, ώρα 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, (Δημαρχείο Ξάνθης, Πλ. Δημοκρατίας), το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα «Ζητήματα/Προβλήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό και τσιγάρα σε Ξάνθη και Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες 24-5-2016, στο Δροσερό Ξάνθης και το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Ξάνθης και Κομοτηνής, ένας 32χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί λαθρεμπορίας, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Απο τις 27 Μαΐου οι αιτήσεις για εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ


Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών–νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. για τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα γίνει από τις 27 Μαΐου 2016 έως και τις 10 Ιουνίου 2016.
Στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών(προνήπια).

Χειροπέδες σε 29χρονο για οπλοκατοχή στην Καβάλα

Συνελήφθη χθες 24-5-2016 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στον Υπουργό Οικονομίας για το 12%, τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενημερώνει τις 961 επιχειρήσεις – μέλη του που δικαιούνταν, μέχρι την κατάργησή του μέτρου, την επιδότηση 12% επί του εργασιακού κόστους, ότι την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη με θέμα την επιδότηση 12% επί του κόστους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων.

Νέα δεδομένα για κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και δωρεάν ρεύμα. Συνεχίζεται το πρόγραμμα

Τη συνέχιση των προγραμμάτων καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης έως το τέλος του έτους, μετά και τη λήξη της παράτασης που έχει δοθεί και η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, προσανατολίζονται να προωθήσουν οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας. 
Η διαφοροποίηση σε σχέση με το σημερινό καθεστώς είναι, ότι η επιδότηση σίτισης, μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, η επιδότηση ενοικίου και η δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες οι οποίοι διαβιούν στους δήμους που δεν θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στη β' πιλοτική φάση εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. 

Έξι κλοπές δικύκλων στη Ξάνθη. Εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, έξι 6 κλοπές δικύκλων, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2016 έως 12-5-2016, στην πόλη της Ξάνθης.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για κλοπές.

«Σπάει» στα...δύο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης. Οκτώ πλέον οι Αποκεντρωμένες


Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από εφτά σε οκτώ, κάτι το οποίο υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
 Συγκεκριμένα, με το άρθρο 1 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης «σπάει» στα δύο με τη δημιουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το άρθρο 1:
α. Η περίπτωση (vii) της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως εξής:
«vii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα την Θεσσαλονίκη».
β. Στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει, προστίθεται περίπτωση (viii), η οποία έχει ως ακολούθως:
«viii. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή».

Με χορούς υποδέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜΘ, τους πρώτους Σουηδούς στην περιοχή μας


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα πλαίσια ενδυνάμωσης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και της προβολής αυθεντικής φιλοξενίας που η περιοχή προσφέρει, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος και μετά από αίτημα τουριστικού πρακτορείου, υποδέχθηκε το Σάββατο 21 Μάιου, τις πρώτες αφίξεις πτήσεων για το 2016, από τη Σουηδία (10:30) και τη Φιλανδία (19:30) στην περιοχή μας.
Στην υποδοχή συμμετείχαν ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ερατεινού Καβάλας, οι οποίοι συνεισέφεραν ώστε να δώσουν παραδοσιακό χρώμα. 

Στο επίκεντρο της Περιφέρειας ο Προσκυνηματικός και Θρησκευτικός Τουρισμός


H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε στη «Διάσκεψη Ελλάδας και Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό» που έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου, στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, έπειτα από απόφαση της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα Άλα Μανίλοβα.