Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ξεκινά σήμερα από τη Ξάνθη, το 1o Modern Mental Rebellion Tour.

Το 1o Modern Mental Rebellion Tour είναι γεγονός! 
Από σήμερα  4 ως και τις 8 Μαΐου οι Schooldrivers (Αθήνα), Underhill West (Ξάνθη) και Coretheband από τα Χανιά της Κρήτης ενώνουν την εκρηκτικότητα και τη θετική τους ενέργεια, παίρνουν κιθάρες και βαλίτσες και βγαίνουν στον δρόμο για να ροκάρουν τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα με μία ασταμάτητη σειρά πέντε συναυλιών!
Έτσι λοιπόν, σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, στο Νόστος Live, οι δικοί μας Underhill West , ο εξωστρεφής και πειραματικός modern rock χαρακτήρας των Schooldrivers και το φρέσκο pop/rock των νέων με βαρύ βιογραφικό Coretheband, σας εγγυώνται μία αξέχαστη βραδιά με φρέσκια μουσική και άπειρη διασκέδαση!.
Μη το χάσετε!

Στον τελικό του «Regions’ Cup» η Μεικτή Ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης


Η Μεικτή ομάδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης συμμετέχει το Σάββατο 7 Μαΐου στον τελικό του Regions’ Cup με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Εύβοιας.
Η διοργάνωση του Regions’ Cup είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και λαμβάνουν προαιρετικά μέρος ομάδες από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν συμπληρώσει το 19ο (γεννηθέντες έως 1-8-1997 και πριν) και είναι κάτω του 40ου έτους της ηλικίας τους, μη επαγγελματίες (ερασιτέχνες), δηλαδή σε όλη τους την καριέρα να μην έχουν υπογράψει επαγγελματικό δελτίο.
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης αφού απέκλεισε την ΕΠΣ Κοζάνης και την ΕΠΣ Θράκης στην διαδικασία των πέναλτι έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο και να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις.
Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τρεις ποδοσφαιριστές που είναι μέλη της ΕΠΣ Ξάνθης και να μας θέσουν την δική τους άποψη για την συμμετοχή στον τελικό. Ο λόγος για τους Κώστα Κουτσομιχάλη, Λάζαρο Μαυρόπουλο και Στέλιο Κοτζακελη.

Διακοπή υδροδότησης, λόγω εργασιών αύριο στις οδούς Σαλαμίνος, Δοϊράνης, Λυγδών και Μετρών στη Ξάνθη


Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης γίνεται γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, λόγω των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου υδροδότησης, που είναι άκρως απαραίτητες ενόψει και του καλοκαιριού που είναι προ των πυλών, θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης.
Η διακοπή της ύδρευσης θα διαρκέσει από τις 09:00 τω πρωί έως 14:00 το μεσημέρι και αφορά στις οδούς:
Σαλαμίνος
Δοϊράνης
Λυγδών
Μετρών

Τη Πέμπτη 12 Μαΐου η άσκηση «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2016» της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 9.00 στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, η Π.Ε.ΠΥ.Δ. Α.Μ. & Θράκης θα πραγματοποιήσει άσκηση με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2016» όπου θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (άνω των 1500 στρεμμάτων) στη δασική περιοχή Κίρκης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Π.Ε. Έβρου. (Συντεταγμένες (40ο 57΄13.68΄΄Β, 25ο 46΄51.31΄΄ Α)
Η άσκηση θα αντιμετωπισθεί ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς και θα ακολουθήσει όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό σώμα.
Στην άσκηση θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Π.Π. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού κλπ.

Το Σάββατο 7 Μαΐου οι Περιφερειακές «Αυγομαχίες» στο Θρυλόριο Ροδόπης

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις 11ες Περιφερειακές Αυγομαχίες, που θα πραγματοποιηθούν
στην πλατεία του Θρυλορίου ν. Ροδόπης, το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 5:30 μ.μ.

Την «Μάνα της Προσφυγιάς» τιμά την Κυριακή 8 Μαΐου ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, τιμά την «Μάνα της προσφυγιάς» με Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Ιωάννη του Θεολόγου, 7ο χιλ Εχίνου-Θέρμες, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 08.00 π.μ.. 
Μετά την Λειτουργία θα παρατεθεί καφές σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με μισθωμένα λεωφορεία.
Η αναχώρηση αυτών θα γίνει από τη Δημοτική Αγορά (40 Εκκλησιών) στις 7:30.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6/5/2016, στο 25410 78811, στο 6945104018 ή στους αναδόχους συλλόγους των Παρεκκλησιών της ορεινής περιοχής.

Η Αστυνομία Ξάνθης για το θάνατο των δυο 24χρονων στη Γέφυρα του Νέστου

Χθες 3-5-2016 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης (ύψος Παραδείσου Καβάλας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε σε αυτό έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή και επέβαιναν άλλες τρεις ημεδαπές, ηλικίας 24, 23 και 23 ετών. 
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός των δύο 24χρονων ημεδαπών, τον σοβαρό τραυματισμό των δύο 23χρονων και τον ελαφρύ τραυματισμό του 38χρονου.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Την Κυριακή η απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά απο το ΠΑΜΕ Ξάνθης


Την Κυριακή 8 Μαΐου στις 11 π.μ θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά  στην Κεντρική Πλατεία απο το ΠΑΜΕ Ξάνθης, το οποίο και καλεί όλους τους Ξανθιώτες να συμμετέχουν σε αυτή.
«130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο. 

Ε.Σ.Α.μεΑ: «Κατηγορηματικό ΟΧΙ σε μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις»


Τροπολογία με όλες τις προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το Ασφαλιστικό στάλθηκε στη Βουλή, όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή στις 26 Απριλίου.
Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα και οι φορείς του καλούν όλους τους βουλευτές να την καταθέσουν μέχρι αύριο ενόψει της συνέχειας της συζήτησης στη Βουλή και την ψήφισή του επίμαχου νομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

Νέα Διαδικτυακή Πύλη (Portal) για τον ΟΑΕΔ. Διευκολύνει την...αναζήτηση εργασίας


Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 το νέο Portal του ΟΑΕΔ, με το οποίο ο Οργανισμός εγκαινιάζει μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, για την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, επί 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα. 

Ο Μάιος στη ΦΕΞ


Με ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραμμα, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης συνεχίζει να «προσφέρει» στον πολιτισμό και στην τέχνη και για το μήνα Μάιο.

Το Δ΄Σώμα Στρατού τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο

Ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00, στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι Ξάνθης, το Δ΄ Σώμα Στρατού θα τιμήσει τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς.
Στην εορτή έχουν προσκληθεί οι θρησκευτικές, πολιτικές, τοπικές αρχές καθώς και φορείς της πόλης και του Νομού Ξάνθης.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία των κατοίκων της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής στην εκδήλωση.

Άρθρο: «Διπλωματία...»


Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

Η Ανάσταση του Κυρίου και Θεού ημών Ιησού Χριστού γέμισε ελπίδες,
προσδοκίες ( Ανάστασης - Ανάτασης ) για εκατοντάδες εκατομμύρια
Ορθοδόξους επι Γης.
Πάσχα. Ήθος και έθος ανθρώπων εθισμένων άνω θρώσκειν ( που κοιτάνε ψηλά ). 
Μια ευρύτερη έννοια της Λαμπρής.
Παρά τους πάσης φύσης περιορισμούς, περιοριστικούς όρους, περάσαμε καλά. Δεν έλειψε τίποτα απο κανένα. Είναι η καλή πλευρά του Έλληνα, η ταυτισμένη με το φιλότιμο, λέξη που απαντάται μόνο στο δικό μας
λεξιλόγιο.