Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Στις 21-22-23 Ιουνίου η Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής για το 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βάτραχοι» , μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 2015, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε 17 σημεία της πόλης, με 38 μουσικά σχήματα, σε 6 σκηνές ταυτόχρονα, όλα με την βοήθεια 50 εθελοντών, προχωράει για πέμπτη χρονιά για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και στην πόλη της Ξάνθης και για το 2016 σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.

Δέκα περιπτώσεις οπλοκατοχής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Συνελήφθησαν χθες 26-5-2016 τις μεσημβρινές ώρες, στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Καβάλας, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72, 55, 55, 53, 47, 35, 32, 29 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων. Οι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 78, 72 και 35 ετών, κατηγορούνται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Περιφέρεια ΑΜΘ: «Στόχος ο δωδεκάμηνος τουρισμός»


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας FedHΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), «Δώδεκα», ( http://www.dodekatravel.com/ & http://grecorama.com/), συνεργάζεται μαζί της για το συνεχή εμπλουτισμό και την ανανέωση των πληροφοριών που την αφορούν. Είναι μία δυναμική πρόταση που έχει στόχο αφ’ ενός τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και αφ’ ετέρου την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ Κύριλλος


Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλο, ο οποίος αποβιβάστηκε το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η Υφυπουργός καλωσόρισε τον Πατριάρχη και συνομίλησε μαζί του. Μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής, δήλωσε:
«Υποδέχτηκα, μαζί με το συνάδελφο κ. Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη πάντων των Ρώσων, με τους οποίους μας δένουν το Ομόδοξο και ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας και συναδέλφωσης. Του ζήτησα να συνδράμει στην άρση των δυσκολιών του ελληνικού λαού και του ανέλυσα το πρόβλημα της καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Ο Πατριάρχης απήντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε καλά χέρια. Εύχομαι, με τις ευλογίες του, να αποδείξουμε τη φιλοξενία, τις δυνατές σχέσεις και τη δύναμη του Ομόδοξου που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό».

Απο 1η Ιουνίου οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών Δημοτικών Σχολείων. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Απο 1η Ιουνίου έως και τις 21 του ίδιου μήνα, θα πραγματοποιηθούν για το νέο σχολικό έτος οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών των δημοτικών Σχολείων της χώρας.
Έτσι το αρμόδιο Υπουργείο, ανακοινώνει την έναρξη αυτών, κάνοντας παράλληλα γνωστά στους γονείς όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την εγγραφή των παιδιών τους, αναφορικά με το σχολικό έτος 2016-2016 και σύμφωνα με τα  σύμφωνα με τα άρθρα 7, §1 των Π.Δ. 200/98 & 201/98 (ΦΕΚ 161Α/13-7-1998) όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7, §3 του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78Α/14-3-2000).

Άρθρο:«Κώστα τι λες;»

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Παραμονή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, 20 τρέχοντος, πέρασα από τις εγκαταστάσεις της χρονολογικά παλαιότερης από τις τοπικές μας εφημερίδες την «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ», να πιω ένα καφέ στη μνήμη του αείμνηστου Κώστα Βλαχόπουλου.

Διευκρινίσεις απο το Υπουργείο Παιδείας για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις


Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ έτους 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατόπιν ερωτημάτων που δέχθηκε από της Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

Συνεχίζεται η διαδικασία ανανέωσης των Δελτίων Εθελοντών Αιμοδοτών

Από τις 30 Μαρτίου 2016 ξεκίνησε και στην Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης η νέα καταγραφή και ταυτοποίηση όλων των εθελοντών αιμοδοτών της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης στα πλαίσια του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών. 
«Είναι μια μεγάλη προσπάθεια να έχουμε σε κεντρικό επίπεδο, πλήρη πλέον καταγραφή των αιμοδοτών, των εθελοντών, των συλλόγων και φορέων αλλά και των αποθεμάτων σε αίμα ανά πάσα στιγμή προκειμένου να υπάρχει και καλύτερη διαχείριση και συντονισμός. 
 Για να αιμοδοτήσει πλέον κάποιος θα πρέπει μαζί του να προσκομίσει κυρίως την αστυνομική του ταυτότητα αλλά και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α του (ο Α.Μ.Κ.Α θα χρειαστεί μόνο την πρώτη φορά που θα γίνει η ταυτοποίηση του αιμοδότη στο μητρώο)» αναφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, επισημαίνοντας παράλληλα οτι «όσον αφορά τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» που αποτελούν τον μεγάλο όγκο των εθελοντών του Νοσοκομείου της Ξάνθης, τους ενημερώνουμε ότι μπορούν να περνάνε από τα νέα γραφεία του συλλόγου μας, στην Ανατολική πλευρά της Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, προκειμένου να τους βοηθήσουμε στη συμπλήρωση του νέου εντύπου καταγραφής του ιστορικού του εθελοντή αιμοδότη. 
Ταυτόχρονα θα μπορούν να παραλαμβάνουν άμεσα το νέο Δελτίο Εθελοντή Αιμοδότη προς αντικατάσταση των παλιών που κατέχουν. Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο λειτουργίας των νέων γραφείων είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00πμ με 14:00μμ και 17:30μμ με 21:30μμ.
Για τυχόν επιπλέον πληροφορίες σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα του Συλλόγου: 2541022256, 2541083768, 6946044278».

Έως τα μέσα Ιουνίου, θα παραλαμβάνουν φορολογικές οι Λογιστές στη Ξάνθη


Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης ενημερώνει τους φορολογούμενους πολίτες του Νομού μας ότι το taxis λειτουργεί και δέχεται κανονικά δηλώσεις. 
Η τελευταία προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 30-06-2015, ο δε φόρος που προκύπτει πληρώνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με πρώτη καταβολή έως 29-07-2016, άσχετα με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Η προστασία των ηλικιωμένων στο επίκεντρο της Αστυνομίας. Δράσεις στις 30 και 31/5 στα Κ.Α.Π.Η της περιοχής


Το διήμερο 30 και 31-5-2016, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρόκειται να πραγματοποιήσει δράση κοινωνικού χαρακτήρα στην περιφέρειά μας, με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από εγκληματικές συμπεριφορές.
Σημειώνεται οτι για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στα Κ.Α.Π.Η Ξάνθης, Νέας Κεσσάνης και Ερασμίου, στις 30/5 στις 10.00 και στις 18.00 και στις 31/5 στις 9.00 αντίστοιχα.

40 Χρόνια απο την εξέγερση των τυφλών

Πριν 40 χρόνια, στις 2 Μαΐου 1976, μια ομάδα ατόμων με αναπηρία όρασης καταλαμβάνουν τον Οίκο Τυφλών στην Καλλιθέα, με σύνθημα «ψωμί, παιδεία και όχι επαιτεία», βάζοντας τις βάσεις για την αναγνώριση των ατόμων με αναπηρία ως φορείς δικαιωμάτων. Η κίνηση τους πήρε αμέσως διαστάσεις, μιλούν για τον «Μάη των τυφλών», το BBC προβάλει τα αιτήματά τους, τους υποστηρίζουν Ζαν Πολ Σαρτρ, Σιμόν Ντε Μποβουάρ, Μισέλ Φουκώ, Σιμόν Σινιορέ και άλλα μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής διανόησης. Χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία συμπαράστασης, η κινητοποίηση συνεχίστηκε με την κατάληψη του Δημαρχείου Αθηνών και με διαδηλώσεις έξω από την Αρχιεπισκοπή, που τότε ήταν υπεύθυνη για τον Οίκο Τυφλών, το σημερινό ΚΕΑΤ.

Οδηγίες προς τους λουόμενους, απο το Υπολιμεναρχείο Λάγους


Οδηγίες και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι Ξανθιώτες λουόμενοι και όχι μόνο, εξέδωσε το Υπολιμεναρχείο Λάγους, προκειμένου όσοι επισκεφθούν τις παραλίες της περιοχής μας και θέλουν να απολαύσουν την θάλασσα, να προσέχουν για να μην κινδυνεύσουν αλλά και με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες 26-5-2016 σε χωριό του Έβρου και την πόλη της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης


Συνεδριάζει την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:
-ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 2/2016
-ΕΚΛΟΓΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
-ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ε.
-ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ & ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12%
-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χειροπέδες σε διακινητή μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη χθες 26-5-2016 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράν.