Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Την Κυριακή στις 19:30 τα εγκαίνια της Οικίας του Μάνου Χατζηδάκι

Τα εγκαίνια του «Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης», αποκαταστημένου διατηρητέου αρχιτεκτονικού μνημείου, όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Δημιουργός Μάνος Χατζιδάκις, θα πραγματοποιηθούν, σε ανοικτή δημόσια εκδήλωση, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 7:30 μετά το απόγευμα, επί της οδού Βενιζέλου 17, στην παλιά πόλη της Ξάνθης.
Στη διάρκεια των εγκαινίων, προγραμματίστηκε τιμητική αναφορά στη ζωή και το έργο του Μ. Χατζιδάκι, από τον κριτικό και ιστορικό μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη, συνοδεία της πιανίστριας Ντιάνας Βρανούση. Επίσης, θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ έργων από τον τραγουδοποιό Ηλία Λούγκο, προς τιμή του κορυφαίου συνθέτη με σολίστ στο πιάνο, τη Δέσποινα Στεφανίδου.

Πεντακόσιες πέντε νέες θέσεις εργασίας με οκτάμηνες συμβάσεις στο Δήμο Ξάνθης


Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανεργίας και της επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας ο Δήμος Ξάνθης, μετά από συναντήσεις του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και στελεχών του Δήμου στο υπουργείο εργασίας, εξασφάλισαν πεντακόσιες πέντε νέες θέσεις εργασίας, με οκτάμηνες συμβάσεις.

«Κοινωνική οικονομία, απάντηση στην κρίση» την Παρασκευή 15 Απριλίου η εκδήλωση στη Ξάνθη

«Σε περιόδους δυστοκίας και κρίσης οι κοινωνικές ομάδες είθισται να βρίσκουν τρόπους άμυνας και επιβίωσης, τρόπους να δείξουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξή τους. 
 Έτσι κι εμείς μέσα στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και όλο τον πλανήτη, ξεκινήσαμε τον Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ξάνθης «Μαζί» με ένα όραμα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης και με τα εφόδια που μας δίνει η εμπειρία του συνεταιριστικού κινήματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ξάνθςη «μαζί» επισημαίνοντας οτι «έχοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και στοχεύοντας σε μια δικαιότερη διακύμανση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ξεκινήσαμε και σήμερα ήδη έχουμε συσταθεί ως νομικό πρόσωπο έχοντας εγκεκριμένο καταστατικό, έχουμε διενεργήσει εκλογές και οδεύουμε προς την υλοποίηση του αρχικού μας στόχου, δηλαδή την λειτουργία παντοπωλείου.

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου της Περιφέρειας ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης


Με πολύ καλές εμφανίσεις συνεχίζει και φέτος η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, καθώς πέτυχε μεγάλη νίκη την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη, κερδίζοντας τον Εθνικό με 0,5 - 3,5 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου της Α.Μ.Θ.
Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα ήταν μεγάλος, καθώς ο Εθνικός ειναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα που αγωνίζεται τις 2 τελευταίες χρονιές στην Α' Εθνική. 

Σε Σταυρούπολη και Λυκοδρόμιο για δωρεάν εξετάσεις την Πέμπτη το Δ' Σώμα Στρατού

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Χειρούργο, Ορθοπεδικό και Οφθαλμίατρο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Την Πέμπτη η Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης


Την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευσή του θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 18.30 ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο οποίος καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν, ενημερώνοντας παράλληλα οτι σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα ώρα 18. 45 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου, πάροδος Θερμοπυλών 8 , 2ος όροφος.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
-Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. 2015
-Οικονομικός απολογισμός 2015
-Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
-Έγκριση πεπραγμένων οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού
-Προτάσεις

Στη Ξάνθη θα βρεθεί αύριο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης


Συνέντευξη  Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα παραχωρήσει αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 14.30 ο Πρόεδρος του  Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, τ. υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο Επικεφαλής της ΛΑΕ θα επισκεφθεί χωριά της ΠΕ Ξάνθης (Γενισέα, Σέλερο και Κιμμέρια), της έδρα της Αντιπεριφέρειας, το Δημαρχείο Ξάνθης, την Δημοτική Αγορά, το Νοσοκομείο Ξάνθης και θα έχει συσκέψεις με εκπροσώπους των παραγωγικών και λοιπών φορέων στο Επιμελητήριο και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.