Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

37χρονος έκλεψε κούτα με τσιγάρα και φιάλη με ποτό απο περίπτερο της Ξάνθης

Συνελήφθη, την 12-4-2016 το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 37χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από περίπτερο της πόλης μία κούτα με πακέτα τσιγάρων και μία φιάλη αλκοολούχου ποτού, ενώ κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Στο πλευρό των απολυμένων σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ το ΠΑΜΕ Ξάνθης


Με τη συμμετοχή εργαζόμενων από διάφορους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης και οικότροφων φοιτητών πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απολυμένους σε ΡΟΔΟΠΗ – ΚΟΜΟΤΕΞ αλλά και στήριξης των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ στον αγώνα ενάντια στις μειώσεις μισθών.

Συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης


Για…όλους και για όλα μίλησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε στη Ξάνθη το πρωί της Πέμπτης και συναντήθηκε με τους τοπικούς φορείς, ενώ έκανε συνομίλησε και με Ξανθιώτες κάνοντας τη βόλτα του σε Δημοτική Αγορά και Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.



«ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ» ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»
«Νομίζω ότι είναι κοινός τόπος ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα απόλυτα κρίσιμο σημείο και μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Τα μέτρα που σχεδιάζεται να εφαρμοστούν στο όνομα του τρίτου μνημονίου σε βάρος του ελληνικού λαού είναι μέτρα εξουθένωσης και εξόντωσης. Αυτά τα μέτρα αντιπροσωπεύουν την «χαριστική βολή» στις συντάξεις και μια απίστευτη φορολεηλασία για τα μικρομεσαία στρώματα» ανέφερε στην εισήγησή του ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «αν αυτά τα μέτρα περάσουν θα δοθεί η χαριστική βολή στη χώρα, στην οικονομία και η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον.
Εμείς σίγουρα, και το υπογραμμίζουμε με ιδιαίτερη έμφαση, λέμε ότι αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Θα πρέπει να ακυρωθούν τα μνημόνια, να φύγει η Κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό «μπλοκ» που διαχειρίζεται τα μνημόνια και να ακολουθήσει η χώρα μας μια δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία εξόδου από την κρίση. Αυτό προτείνουμε και αυτό υποστηρίζουμε».

«ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ…2016»
«Η ΛΑΕ είναι πρωτοπόρα σε έναν αγώνα για να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο, το ευρύτερο δυνατό μέτωπο, ριζοσπαστικό, αριστερό, προοδευτικό, πατριωτικό δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και αυτό το μέτωπο θα προχωρήσει και θα επιφέρει ανατρεπτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο διάστημα και σίγουρα μέσα στο 2016» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τη μνημονιακή λεηλασία και χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική πορεία».

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»
«Η κυβέρνηση μπροστά στο πρόβλημα να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα, μοιάζει να θέλει να προβάλλει υποτίθεται κάποια αντίσταση στο κουαρτέτο, στους πιστωτές και δήλωσε ότι περίπου μονομερώς, θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, έτσι και αλλιώς, ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κατά τη γνώμη μας η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά εξαπατά και εμπαίζει τον Ελληνικό λαό και παίζει παιχνίδια φαρσοκωμωδίας, χειρότερα από αυτά που έπαιξε το περασμένο καλοκαίρι με τραγικά αποτελέσματα για τον τόπο, τους εργαζόμενους και τους πολίτες»

«ΕΥΡΩΔΟΥΛΗ» ΚΑΙ…ΥΠΟΤΕΛΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ»
Ακολούθως ο κ. Λαφαζάνης, επεσήμανε ότι «η Κυβέρνηση επιδίδεται σε φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια και σε ένα ευτελή λαϊκισμό, την ώρα που ακολουθεί μια πορεία υποτέλειας απέναντι στους πιστωτές.
Για να προβάλλεις αντίσταση, όπως έχει δείξει η εμπειρία, στο κουαρτέτο και στους πιστωτές πρέπει να διαθέτεις εναλλακτική λύση. Και ο μόνος εναλλακτικός σδρόμος διαφυγής απέναντι στις πιέσεις και στους εκβιασμούς των πιστωτών είναι η ακύρωση των μνημονίων, η έξοδος από την ευρωζώνη και ένα νέο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτά όμως ούτε καν διανοείται να τα κάνει η Κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία είναι «ευρώδουλη», υποτελής κυβέρνηση, εξαρτημένη απολύτως από τους κυρίαρχους κύκλους στην ΕΕ και πρώτα από όλα τη Γερμανία, εξαρτημένη απολύτως από τον ευρωατλαντικό παράγοντα».

«…ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»
«Η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον. Πνίγεται από τα αδιέξοδά της. Σπαράσσεται από τις αντιθέσεις της. Οι βουλευτές της και τα αναγνωρίσιμα στελέχη της δεν μπορούν να εμφανιστούν στην κοινωνία, από παντού δέχονται αποδοκιμασίες και επομένως δεν μπορεί να «σταθεί». Θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές και θα πάει σε εκλογές πρώτα από όλα και κυρίως μέσα από την ανάπτυξη των ενωτικών εργατικών λαϊκών αγώνων. Δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση στα προβλήματα και δεν μπορεί να έχει καμία προοπτική. Η ΛΑΕ θα είναι η ανερχόμενη δύναμη όποτε και αν γίνουν εκλογές. Ήδη είμαστε ανερχόμενη δύναμη στην κοινωνία, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις αποκρύπτουν την πραγματική επιρροή και απήχησή μας για λόγους που είναι αυτονόητοι. Η Λαϊκή Ενότητα θα έχει δυναμική «χιονοστιβάδας» και αν γίνουν οι εκλογές θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο στη χώρα».

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ»

«Όταν εμείς είχαμε αποφασίσει να μην ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο η Κυβέρνηση θα έπεφτε, έχανε την πλειοψηφία και θα πηγαίναμε αμέσως σε εκλογές, χωρίς επικυρωμένο και ψηφισμένο μνημόνιο» συνέχισε ο Πρόεδρος της Λαικής Ενότητας, αναφέροντας παράλληλα ότι «μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο όμως οι μνημονιακοί συμπαραστάτες του Τσίπρα βγήκαν στο προσκήνιο και «λύσσαξαν» να ψηφίσουν το μνημόνιο και αυτοί ήταν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης πρώτα από όλα, που κάνει τώρα ότι είναι αντιπολίτευση και έχει και άλλο πρόγραμμα και μαζί του και η κ. Γεννηματά και ο «Ποταμίσιος» το ίδιο έκανε και έτσι αντί να πέσει η κυβέρνηση βρήκε 230 βουλευτές και το μνημόνιο πέρασε με πρωτοφανή πλειοψηφία.
Για αυτό πρέπει να «ξεκουμπιστούν» όλοι μαζί, διότι έχουν «φάει» τις σάρκες της χώρας και πέχουν «πιει» το αίμα του ελληνικού λαού και το μόνο που χαράζουν είναι ένα μέλλον ακόμη μεγαλύτερης καταστροφής και εξαθλίωσης.
Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει φτάνει πια στην κατοχή, φτάνει πια στην κηδεμονία και στην αποικιοκρατία που υφιστάμεθα, φτάνει πια στη μνημονιακή χούντα που βιώνουμε. Χρειάζεται ριζική αλλαγή, μια μεγάλη δημοκρατική ριζοσπαστική αλλαγή ο τόπος».

«ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ…ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»

«Μέσα στο πρόγραμμα μας βασική παράμετρος είναι η διεκδίκηση της διαγραφής του δημοσίου χρέους αλλά και μια γενναία σεισάχθεια στα δάνεια των κοινωνικά πιο αδύναμων στρωμάτων» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «αυτό επιβάλλεται να γίνει και μπορεί να γίνει μέσα στο δικό μας προγραμματικό πλαίσιο και πρέπει να γίνει όχι μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και για λόγους κυρίως επανεκκίνησης της οικονομίας.
Το πέρασμα από το ευρώ στο εθνικό μας νόμισμα, θα γίνει στη βάση μιας ισοτιμίας την οποία θα ορίσει η κυβέρνηση που θα κάνει την μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα. Ας πούμε για παράδειγμα ότι 1€ θα αντιστοιχεί σε πέντε δραχμές, αντιστοίχως θα μετατραπούν και τα δάνεια. Όταν ένας χρωστάει στην τράπεζα 1€ θα αντιστοιχεί ένα όφελος 5 δραχμών».


«ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΒΖ, ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ..»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαφαζάνης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη, ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής.
Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα, περά από αυτά που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, είναι και αυτό της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Θέμα για το οποίο όπως επεσήμανε «η αρνητική πορεία της ΕΒΖ και ξέρετε ότι εγώ είχα στηρίξει την ΕΒΖ, με χρηματοδότηση από εκκαθαριστή της «κακής» Αγροτικής Τράπεζας με ΠΝΠ για να επαναλειτουργήσει η ΕΒΖ και για να υπάρξει επανεκκίνηση της τευτλοκαλλιέργειας.
Μετά τα μνημόνια όμως και την απομάκρυνσή μου η υπόθεση αυτή της ΕΒΖ άρχισε να εγκαταλείπεται, η Διοίκηση που είχα τοποθετήσει έφυγε και τώρα ε΄χει σχεδόν παραδοθεί στην τράπεζα Πειραιώς, με αποτέλεσμα αυτή να θέλει να πουλήσει τα δύο υπερκερδοφόρα εργοστάσιά της στη Σερβία και να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία και εργοστάσιά της. Αυτό οδηγεί την ΕΒΖ σε λουκέτο και στο τέλος βέβαια της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας».





«ΜΟΝΟ ΝΟΣΗΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ 12%»
Αναφορικά τώρα με την κατάργηση-σοκ του 12% στη Θράκη, ο κ. Λαφαζάνης, υπογράμμισε ότι «με ενημέρωσε ο κ Μωραίτης και με έκπληξη έμαθα ότι καταργείται και η επιδότηση του 12% για τους εργαζόμενους σε βιοτεχνικές δραστηριότητες.
Αυτό είναι θανάσιμο πλήγμα στην παραγωγή στην περιοχή και ιδιαίτερα στη βιοτεχνική παραγωγή και μόνο νοσηροί εγκέφαλοι θα είχαν διανοηθεί να κάνουν τέτοια κίνηση. Εγώ θα θέσω αυτό το θέμα και θα ζητήσω άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης, καταστροφικής και αντιπαραγωγικής και αντεργατικής απόφασης.
Η περιοχή χρειάζεται στήριξη και όχι περεταίρω πλήγματα για την αποδυνάμωσή της».

«ΕΙΔΑ ΟΡΓΗ ΚΑΙ…ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ»
Πέρα όμως από τις συναντήσεις με τους τοπικιούς φορείς της Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Ξάνθης συνομίλησε και με πολλούς Ξανθιώτες κάνοντας βόλτα στην αγορά της Ξάνθης και δεν παρέλειψε να μας μεταφέρει την εικόνα που συνάντησε.
Για το θέμα αυτό υπογράμμισε ότι «η πόλη της Ξάνθης είναι πανέμορφη και είχα χρόνια να έρθω. Είναι ένα «στολίδι» για την ελλάδα και βεβαίως για τη Θράκη πρώτα από όλα και εμένα μου αρέσει όταν επισκέπτομαι πόλεις της ελληνικής περιφέρειας να γυρίζω στις αγορές, να συζητώ με ανθρώπους και να τους ακούω και βέβαια να μεταφέρω και εγώ τις απόψεις μου. Αυτό που είδα μέσα στην αγορά της Ξάνθης από τους πολίτες της, ήταν οργή και αγανάκτηση, για αυτά που υφίστανται και για την μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας μας, η οποία ασελγεί σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ήταν καταφανέστατο αυτό από όλους τους πολίτες της Ξάνθης, ανεξάρτητα επαγγελματικής ενασχόλησης ή και αν ήταν άνεργοι, γιατί συναντήσαμε και πολλούς νέους που ήταν άνεργοι και μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να ζήσουν.
Βλέπαμε άδεια μαγαζιά στη Δημοτική Αγορά, πολλά άδεια μαγαζιά και η Δημοτική Αγορά από αυτή την άποψη δεν είχε καλή εικόνα και είχε και πολλά λουκέτα, σε σχέση με παλιά που θυμάμαι ότι ήταν μια πολύ «ζωντανή» αγορά και δεν μπορούσες να την «περπατήσεις».
Η υποδοχή που μας έκαναν ήταν πάρα πολύ καλή από τους πολίτες και αρκετοί μας πλησίασαν και με μια προσμονή και μια…στήριξη από την πλευρά τους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας διότι θεωρούν ότι μπορεί να έχει θετική επίπτωση για την χώρα και για την πορεία της.
Ο κόσμος αναζητά κάτι να «πιαστεί». Αναζητά πολιτική εναλλακτική λύση και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό ως δυνατότητα και εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα, να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, με τους αγώνες του ελληνικού λαού για να διαμορφώσουμε νέες, καλύτερες και θετικότερες εξελίξεις».

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης. Καταργήθηκε με ΦΕΚ το…12%


Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις για τον επιχειρηματικό κόσμο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα Επιμελητήρια των οποίων έδωσαν σκληρή μάχη για να «κρατηθεί» το ποσοστό 12% της επιδότησης εργασίας.
Αγώνας που φαίνεται πως δεν…εισακούστηκε στην Κυβέρνηση, αφού πριν λίγες ώρες τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας έλαβαν το ΦΕΚ με το οποίο…καταργείται το 12%.
Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, ο οποίος με μια λιτή δήλωση αναφέρει ότι «σήμερα είναι η πιο βαριά και η πιο δύσκολη ημέρα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς πριν από λίγες ώρες δυστυχώς λάβαμε το ΦΕΚ με το οποίο καταργήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 12%».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται σύντομα κοινή ανακοίνωση για το θέμα από όλα τα ΕΒΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η είδηση αυτή, έγινε γνωστή απο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Λαικής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.




Το Σάββατο η Γενική Συνέλευση του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Ξάνθης


Την Ετήσια Γενική Συνέλευση του θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 23 Απριλίου στις 19.00 το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης Κοινωνικής Αποστολής Ξάνθης που εδρεύει στην Ξάνθη, Πλατεία Μητροπόλεως, Ταχ.Κωδ: 67100 , ΑΦΜ: 997655482, ΔΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, και έχει συσταθεί και λειτουργεί νόμιμα, δυνάμει των υπ΄αριθ. 4/22.08.2012 και 1/13/30.8.2013 εγγραφών στο Βιβλίο Εταιρικών του Πρωτοδικείου Ξάνθης.

Χειροπέδες σε τέσσερις για κατοχή ναρκωτικών σε Δράμα και Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες 12-4-2016, στους νομούς Δράμας και Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Καβάλας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 51, 23, 23 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Η πρόσκληση απο τον ΟΑΕΔ για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Έως τις 25 Απριλίου οι αιτήσεις


Σήμερα στις 13/04/2016 εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση Νο 4/2016 που αφορά στη διαδικασία
προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων
κοινωφελούς χαρακτήρα, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 728 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Δυο κλοπές και μια απόπειρα στην Καβάλα. Εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, που είχαν διαπραχθεί, το χρονικό διάστημα από 12 έως 21-2-2016, στην Καβάλα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 27, 27 (άνδρες), 21 και 57 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Η «Φαλακρή τραγουδίστρια» για δυο μόνο παραστάσεις στη Ξάνθη


Στο Θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» θα βρεθεί για δυο μόνο παραστάσεις το «Θέατρο ΔΕΝ»
το Σάββατο 23 Απριλίου στις 19:00 και στις 21:00 με την «Φαλακρή τραγουδίστρια» του E. Ionesco
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6972623189.

«Μήλον της Έριδος» οι 505 νέες θέσεις εργασίας στη Ξάνθη


Απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης αναφορικά με τις 505 νέες θέσεις εργασίας στη Ξάνθη, δίνει με δική της ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, εξαπολύοντας «πύρινα» βέλη στο Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο με τη σημείωση «Τα "κατόπιν ενεργειών μου" ας τα κρατήσει ο Δήμαρχος για την περίοδο που θα ξανακυβερνήσει η παράταξή του ή όταν θα ξαναεκλέξουν βουλευτή στο νομό Ξάνθης».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Σε όλους τους δήμους της χώρας αναμένεται να επεκταθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, όπως αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη συναρμοδίων υπουργών που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.
Όπως είναι γνωστό, η πρώτη φάση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για 17 δήμους, θα ξεκινήσει τον Μάιο και η δεύτερη φάση, για 34 δήμους, δύο μήνες αργότερα. Σημειώνεται ότι τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εκτός από αύξηση του χρόνου απασχόλησης, από πέντε σε οκτώ μήνες, σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, συνδυάζουν την προσπάθεια για αναβάθμιση προσόντων των μακροχρόνιαανέργων.
Η κατάταξη για την εφαρμογή της νέας γενιάς προγραμμάτων καθορίστηκε από συνδυασμό ενιαίων και αντικειμενικών κριτηρίων που καταγράφουν το ποσοστό ανεργίας, τη μακροχρόνια ανεργία και την αυξητική τάση της μακροχρόνιας ανεργίας στα χρόνια της κρίσης. Η τελική κατάταξή τους διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία για τη μακροχρόνια ανεργία του 2015, το ποσοστό της ανεργίας στους δήμους το 2011 και το ποσοστό μεταβολής της μακροχρόνιας ανεργίας από το 2011 έως το 2015.
Καταλήγοντας λοιπόν:
Τις 505 θέσεις στο Δήμο Ξάνθης τις εξασφάλισε η κυβέρνηση γιατί ο Δήμος μας πληρούσε τα κριτήρια, έχοντας μεγάλο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων και γι αυτό επιλέχθηκε στη δεύτερη ζώνη. Τα "κατόπιν ενεργειών μου" ας τα κρατήσει ο Δήμαρχος για την περίοδο που θα ξανακυβερνήσει η παράταξή του ή όταν θα ξαναεκλέξουν βουλευτή στο νομό Ξάνθης».


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Υπενθυμίζεται οτι η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης αναφορικά με τις 505 νέες θέσεις εργασίας στη Ξάνθη, ανέφερε επακριβώς:
«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανεργίας και της επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας ο Δήμος Ξάνθης, μετά από συναντήσεις του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και στελεχών του Δήμου στο υπουργείο εργασίας, εξασφάλισαν πεντακόσιες πέντε νέες θέσεις εργασίας, με οκτάμηνες συμβάσεις.Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, «νέας γενιάς» όπως χαρακτηρίζονται, πέρα από την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, στοχεύουν και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας, μέσω της σύζευξης των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Η έναρξη του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι.
Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία από την εφαρμογή των προγραμμάτων, θα ενισχύσουν την προσπάθεια για την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας και στη βελτίωση των παρεχόμενων από τον Δήμο μας υπηρεσιών, με έργα και δράσεις στους τομείς του περιβάλλοντος, των κοινωνικών παρεμβάσεων, καθώς και σε έργα βελτίωσης και συντήρησης υποδομών».

Παιδικές ορθοπεταλιές στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης


Ευχάριστες παιδικές ορθοπεταλιές έλαβαν χώρα το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου στο πάρκο της κεντρικής πλατείας Ξάνθης κατά την διάρκεια των ποδηλατικών παιχνιδιών που με έντεχνη φροντίδα πραγματοποίησε ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, επίσημο μέλος της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.





Δεκάδες μικροί ποδηλάτες και ποδηλάτισσες μετείχαν και κοινώνησαν σε ένα επιτυχημένο τολμηρό χωροταξικό σκόρπισμα δράσεων που έστησαν τα μέλη του ΠΗΓΑΣΟΥ, αποδεικνύοντας αθώα και φανερά την πρόθεση της ενσωμάτωσής τους στις αρχές και τις αξίες της αυθεντικότητας και ομαδικότητας που προτάσσει ο ποδηλατικός σύλλογος της Πόλης.
Συγκινητική και γενναιόδωρη στάθηκε επίσης η ποδηλατική συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με τον ιδιαίτερο αυθορμητισμό της νιότης τους.
Σημαντικές τέλος οι θεσμικές παρουσίες του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Μιχάλη Λομβαρδέα και του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτη Μάρκου.