Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το Υγειονομικό «έγραψε» το...Δήμο Ξάνθης για το κάπνισμα. «Καμπάνα» και σε υψηλά ιστάμενα στελέχη

Το Υγειονομικό της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, φαίνεται να έκανε «εισβολή» σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Ξάνθης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και...«έγραψε» όσους εκείνη την ώρα κάπνιζαν, ενώ επέβαλλε πρόστιμο και στον...ίδιο το Δήμο Ξάνθης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, το Υγειονομικό επέβαλε...πρόστιμο ακόμη και σε υψηλά ιστάμενα στελέχη.

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Δήμο Τοπείρου


Ο Δήμος Τοπείρου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», ολοκλήρωσε την διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που παρέλαβε από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Ξάνθη, απευθύνουν οι...«Βάτραχοι»


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Οι Βάτραχοι» , για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Ξάνθη στις 21 με 23 Ιουνίου 2016 με σκοπό να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους.

Η Περιφέρεια ενημερώνει για την έναρξη του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών 2016

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης γίνεται γνωστό ότι, άρχισαν και σταδιακά εντατικοποιούνται οι δράσεις του έργου καταπολέμησης κουνουπιών. 
Λαμβάνοντας υπόψη, τα πρόσφατα εντομολογικά και κλιματολογικά δεδομένα και δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές υψηλού κινδύνου, έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται δράσεις ελέγχου εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό σύστημα, εντομολογική εποπτεία ακμαίων κουνουπιών, παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας στο περιαστικό αστικό σύστημα και ελεγχόμενες δράσεις υπολειμματικής ακμαιοκτονίας, ανάλογα με τις ανάγκες.
Η έναρξη των ψεκασμών έγινε στις 29/3/2016 και συνεχίζεται εντατικοποιούμενη.
Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι στη διάθεση των πολιτών για ενημέρωσή τους όπου υπάρχουν προβλήματα και οποιαδήποτε πληροφορία.

«Η οικογένεια ως θεμέλιο της κοινωνίας» την Τετάρτη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 19:30, το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ), ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων Ξάνθης «Χατζηγυριώτες» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν, με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης & Περιθεωρίου, εκδήλωση με θέμα,
«Η οικογένεια ως θεμέλιο της κοινωνίας».

Το Σάββατο η διάλεξη με θέμα τη «μεταλλευτική δραστηριότητα και μεταλλουργία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σας προσκαλεί το Σάββατο, 16 Απριλίου 2016, στις 7.30 μ.μ.
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων να παρακολουθήσετε τη διάλεξη του Δρ. Ν. Νεραντζή «Μεταλλευτική δραστηριότητα και μεταλλουργία
στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από την Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα».

Παρελθόν το παρκινγκ απέναντι από το ΙΚΑ για τους οδηγούς. Έκλεισε λόγω…εξώδικων


Παρελθόν αποτελεί πλέον το πάρκινγκ απέναντι από το ΙΚΑ, γνωστό ως Γκαίρινγκ, για τους οδηγούς της Ξάνθης, αφού λίγο το εξώδικο από τη διαχειρίστρια του δημοτικού πάρκινγκ επί της οδού Ηρώων, λίγο τα έγγραφα της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων, οδήγησαν σε…οριστικό «λουκέτο» του χώρου που εξυπηρετούσε καθημερινά πολλούς οδηγούς, που στάθμευαν τα οχήματά τους εκεί, αφού τους διευκόλυνε, με δεδομένο ότι επρόκειτο για ένα κεντρικό σημείο και το κυριότερο…«ελεύθερο».
«Υπήρχε εξώδικο από την διαχειρίστρια του δημοτικού πάρκινγκ και συγχρόνως υπήρχε και μια καταγγελία από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων που θεωρούσε αδιανόητο να παρκάρουν εκεί τα αυτοκίνητα καθώς ρυπαίνουν το χώρο» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα δύο έγγραφα τα παρέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας, τα μελέτησε και για να μην έχουμε δικαστικές διαμάχες το κλείσαμε».
«Θα εκπονήσουμε μελέτη για την αξιοποίησή του στο μέλλον» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «γίνονται κάποια σχέδια και επίσης αναζητούμε, δια της νομίμου οδού, το αν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει ως ελεύθερο πάρκινγκ. Βέβαια υπήρχαν και κατολισθήσεις και ήταν επικίνδυνο αυτό και για τους οδηγούς και για τα οχήματα από την μια, αλλά από την άλλη, γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τους οδηγούς που στάθμευαν μέχρι τώρα εκεί, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό».

Στις 17 Απριλίου τα εγκαίνια της οικίας του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκι


Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Οικίας του Μάνου Χατζιδάκι, μιας και οι εργασίες αναστήλωσης του κτιρίου ολοκληρώθηκαν και έτσι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός παραδίδεται στην τοπική κοινωνία με σκοπό να αποτελέσει ένα πολυχώρο τέχνης και σκέψης.
«Τα εγκαίνια της οικίας του Μάνου Χατζηδάκι θα γίνουν την Κυηριακή 17 Απριλίου» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, επισημαίνοντας ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες, έχει καθαριστεί και αναστηλωθεί και είμαστε πανέτοιμοι για να…ανοίξει».
Μάλιστα ερωτώμενος για όσα είχαν προηγηθεί, ακουστεί και γραφτεί περί «διαμάχης» της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης με τους επιγόνους του μεγάλου Μουσουργού, ο κ. Ζαγναφέρης, σημείωσε ότι «τώρα είναι όλα καλά».

Τη Δευτέρα 25 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα στη Ξάνθη. Στην κεντρική πλατεία η τελετή αφής


Ο Δήμος Ξάνθης  έχει την τιμή να επιλεγεί από την Οργανωτική Επιτροπή «RIO 2016» ως σταθμός διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Αγώνων του ΡΙΟ.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δρομολογηθεί όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.
Η Ξάνθη υποδέχεται  την Ολυμπιακή  φλόγα, το παγκόσμιο σύμβολο αξιών και πηγή έμπνευσης της ανθρωπότητας, τη  Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 11.30 στη Κεντρική Πλατεία. 

Ο Εορτασμός Μάχης των Οχυρών στον Εχίνο την Κυριακή 10/4/2016



Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης 
Ταξίαρχος ε.α.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος απ΄ άκρου εις άκρον της γραμμής των οχυρών Μεταξά, η 75η επέτειος της μάχης των οχυρών (6 Απριλίου 1941) και απεδόθησαν οι οφειλόμενες τιμές στους ήρωες αγωνιστές του Έπους του 1940, που έδωσαν τη ζωή τους, αρνούμενοι να παραδοθούν στον κατακτητή, μαχόμενοι μέχρι θανάτου για την τιμή των όπλων και την ελευθερία της Πατρίδας μας.

Την Τετάρτη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τους απολυμένους σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ


Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 9π.μ., μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα για τις απολύσεις σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ.

Χειροπέδες σε διακινητές μεταναστών στη Ροδόπη


Συνελήφθησαν στις 9-4-2016 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 31 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. 

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στη Δράμα. Χρήσιμες συμβουλές απο την Αστυνομία


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό δύο (2) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών οι οποίοι, στις 7-4-2016 το μεσημέρι, εξαπάτησαν 72χρονη ημεδαπή στη Δράμα.
Αναλυτικότερα, οι δράστες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 72χρονη και προφασιζόμενοι ότι η αδελφή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία κανονίστηκε συνάντηση, στην οποία εμφανίστηκε ένας από τους δράστες και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από την 72χρονη, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χειροπέδες σε δυο για ναρκωτικά στη Ροδόπη


Συνελήφθησαν στις 8-4-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ένας 65χρονος και μία 35χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα.

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας απο τον ΟΑΕΔ

Λόγω...«τεχνικού προβλήματος» σύμφωνα με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας προκαλώντας ανησυχία στους χιλιάδες δικαιούχους του Οργανισμού.
Αναφορικά με το θέμα αυτό μάλιστα ο ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή του, σημειώνει οτι «καταβάλλονται προσπάθειες να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές την Δευτέρα 11/4/2016 το πρωί».