Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Στήνουν εκτάκτως νέα "Αναπτυξιακή" για το Leader!

Με συνοπτικές διαδικασίες, σχεδόν εξπρές, και με άκρα μυστικότητα και προσυμφωνημένα όλα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, οι Δήμαρχοι της Ξάνθης στήνουν νέα "Αναπτυξιακή" προκειμένου να διαχειριστούν το ενδεχόμενο υλοποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης "Leader"!



Το αξιοσημείωτο σε όλα αυτά βέβαια δεν έιναι η πολυπόθητη ομοφωνία των Δημάρχων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, αλλά το γεγονός ότι ήδη βρέθηκε - απο πού και με ποιες διαδικασίες και με ποια πρόσκληση ενδιαφέροντος και ποια στοιχεία νομιμότητας - η εταιρία που θα αναλάβει την σύσταση και οργάνωση της νέας εταιρίας των ΟΤΑ στην Ξάνθη.



Στελέχη της οποίας εταιρίας, έχουν εμπλοκή σε πολλά προγράμματα στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, με διακομματικό χαρακτήρα, με υποστήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ των οποίων τη "σιγή" έχουν εξαγοράσει με διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες, και που πάντοτε είχαν τον "πρώτο" και "τελευταίο" λόγο στα προγράμματα των δήμων και της πρώην Νομαρχίας και νύν Αντιπεριφέρειας αλλά και άλλων φορέων του Νομού, με εξέχουσα θέση και διαχείριση "ισόβιας" εξουσίας!


Η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ερευνά σε βάθος το θέμα, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, οικονομικές συμφωνίες, γνωρίζει το καθεστώς τόσο του "LEADER" όσο και άλλων προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν είτε κατ' επίφαση είτε κατ' ουσία και σύντομα θα αποκαλύψει όλα εκείνα τα στοιχεία προκειμένου να μάθει η κοινή γνώμη της Ξάνθης, ποιοι, πως, πότε και με ποιο τρόπο "λυμαίνονται" τις καταστάσεις στον τόπο μας...
Σύντομα..

ΕΣΠΑ ΑΜΘ 2014-2020: Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για έργα «Ανάπτυξης-Αναβάθμισης Υποδομών Υγείας»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, προχώρησε σήμερα στην έκδοση πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων έργων «Ανάπτυξης-Αναβάθμισης Υποδομών Υγείας (Δράση 9α.18.1)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ ΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 25.518.826 ευρώ.
Η δράση περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης του κτιριακού δυναμικού και του εξοπλισμού υγείας σε όλες τις βαθμίδες (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια και ψυχική υγεία), συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της Δημόσιας Υγείας. Ειδικότερα, αφορά σε κτιριακές παρεμβάσεις, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού αλλά και ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών φροντίδας υγείας. Οι εντάξεις θα έχουν ως βάση την προγραμματική ικανοποίηση των αναγκών προς όφελος των πολιτών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Συνεχής η παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε κορυφαίες εκθέσεις


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια δράσεων για την προώθηση - προβολή του τουρισμού και τη στήριξη τοπικών προϊόντων και παραγωγών, συμμετείχε το Φεβρουάριο στις εκθέσεις HOLIDAY & SPA (11-13/2/2015) στη Σόφια Βουλγαρίας, IFT (18-21/2/2015) στο Βελιγράδι Σερβίας, TTR (25-28/2/2015) στο Βουκουρέστι Ρουμανίας και την DETROP ΑRΤΟΖΥΜΑ (21/2- 1/3/2015) στη Θεσσαλονίκη.

Μνημόνια Συνεργασίας ΔΠΘ με δυο κρατικά Πανεπιστήμια της Αγίας Πετρούπολης


Με την υπογραφή των δύο Μνημονίων Συνεργασίας σφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με δύο Κρατικά Πανεπιστήμια της Αγίας Πετρούπολης .
Η ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων έχει επιβεβαιωθεί άλλωστε με την υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος πριν από μερικούς μήνες επίσημα ανακήρυξε το 2016 ως «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα ενώ η επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου τον περασμένο μήνα στη Μόσχα εγκαινίασε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 με μία σειρά επισκέψεων και κοινών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για αυτή τη χρονιά.

Χειροπέδες σε δυο διακινητές μεταναστών στην Ορεστιάδα


Συνελήφθησαν χθες 29-2-2016 το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) διακινητές, ένας 66χρονος ημεδαπός και μία 43χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Καβάλα. Της απέσπασαν 2.850 ευρώ και χρυσαφικά


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι χθες (29-2-2016) το πρωί, εξαπάτησαν 77χρονη ημεδαπή στην Καβάλα και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δύο ηλικιωμένους.
Αναλυτικότερα, άγνωστη δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 77χρονη, στην οποία παρουσιάστηκε ως αστυνομικός και προφασιζόμενη ότι ο υιός της ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε να καταβάλει χρήματα και χρυσαφικά - κοσμήματα, προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση της ηλικιωμένης, έτερος δράστης προσποιήθηκε τον υιό της, ο οποίος την παρακάλεσε να τον βοηθήσει.

Ακολούθως, εμφανίστηκε μια άλλη άγνωστη δράστιδα στην οικία της 77χρονης και παρέλαβε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δ' Σώμα Στρατού: Δωρεάν εξετάσεις την Πέμπτη στο Κέντρο Υγείας Εχίνου

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2016 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ψυχίατρο και Νευρολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Κομοτηνή: Χειροπέδες σε 52χρονη για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες 29-2-2016 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 52χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 52χρονη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία της, εντόπισαν 181 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων STEDON και LONARID, τα οποία και κατέσχεσαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

«Καταγγελίες» για ηλεκτρονικές σελίδες που...«διαφημίζουν» το Καρναβάλι της Ξάνθης


Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει οτι «η επίσημη ηλεκτρονική σελίδα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών είναι το www.carnivalofxanthi.gr» εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με αφορμή τις...διάφορες καταγγελίες που έφτασαν σε αυτό και οι οποίες αφορούσαν σε ηλεκτρονικές σελίδες που...«διαφημίζουν» το Καρναβάλι της Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διεύθυνση της επίσημης ηλεκτρονικής σελίδας των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης είναι το www.carnivalofxanthi.gr

Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης: Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης



Πλημμύρισε από παιδιά η αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης στο «Αμοιρίδειο» Αθλητικό Κέντρο, καθώς το Σάββατο ξεκίνησαν οι προκριματικοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για το 2016.
Από νωρίς το πρωί έως το βράδυ και για σχεδόν 12 ώρες με μεγάλη χαρά, ο Όμιλος φιλοξένησε τους μικρούς φίλους του σκακιού των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ Δημοτικού και Νηπίων που αγωνίστηκαν το πρωί και όλες τις ομάδες των Δημοτικών και Γυμνασίων που αγωνίστηκαν το απόγευμα.

Άρθρο: «Σιωπηρή ΝΔ και αδίστακτος ΣΥΡΙΖΑ»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Το διαχρονικό πρόβλημα της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα είναι η αδυναμία της στο να εκπληρώσει τον βασικό λόγο ύπαρξης ενός κεντροδεξιού πολιτικού σχηματισμού, που είναι να εμποδίσει και να αποδομήσει καταστροφικούς νεοτερισμούς και ιδέες. Έπρεπε να υπερασπισθεί την νεοκλασική και παραδοσιακή Αθήνα, αλλά την γκρέμισε προς χάριν μιας βάρβαρης αρχιτεκτονικής μόδας του 50. Έπρεπε να αντιπαρατεθεί με την σοσιαλμανία του 70, αλλά την εισήγαγε. Έπρεπε να αντισταθεί στην πασοκοποίηση του 80, αλλά τελικώς προσχώρησε, όπως απέδειξε η περίοδος 2004-09.

Μικρός αριθμός νέων…μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης. Οι «αποβάσεις» προσφύγων δεν «αγγίζουν» προς το παρόν τη Θράκη

Κανονικά συνεχίζει την λειτουργία του το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Ξάνθης, ενώ σε καθημερινή βάση, υποδέχεται μικρό αριθμό, νέων…μεταναστών, με τον αριθμό των «φιλοξενούμενων» να αυξάνεται στους 50.
Αριθμός ο οποίος βέβαια παραμένει άγνωστος για το αν θα αυξηθεί περεταίρω, ωστόσο δεδομένο είναι ότι στο χώρο του κέντρου αυτού δεν πρόκειται να έρθουν πρόσφυγες, καθώς όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Πέτρος Χατζηαντωνίου «πρόκειται για κέντρο Κράτησης και όχι για κέντρο φιλοξενίας. Ο μικρός αριθμός των ανθρώπων αυτών που έχουν έρθει, δεν είναι Σύριοι πρόσφυγες, αλλά παράνομοι μετανάστες».
Αναφορικά τώρα με τους Πρόσφυγες, των οποίων οι «αποβάσεις» στην Καβάλα συνεχίζονται, ο κ. Χατζηαντωνίου επεσήμανε ότι «θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσουν στη Θράκη. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτε επίσημο ενώ οι επίσημες δηλώσεις, θέλουν την Θράκη εκτός αυτού του θέματος. Εξάλλου, μέχρι στιγμής δεν μας έχει ζητηθεί καν να βρεθούν χώροι φιλοξενίας».


Τέλος τα μπλόκα αγροτών και κτηνοτρόφων. Παραμένουν ωστόσο σε επαγρύπνηση


Τέλος στα…μπλόκα έδωσαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, αφήνοντας ανοιχτούς τους δρόμους της χώρας, προσωρινά όπως τονίζουν, εάν δεν δοθεί λύση.

«ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΜΕ….»
«Δεν υπάρχει κανένα μπλόκο σήμερα στη χώρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι την περασμένη Παρασκευή όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφάσισαν να γίνουν τη Δευτέρα καταλήψεις σε φορείς και νομαρχίες, όμως το μπλόκο του Νέστου αυτό το είχε πράξει, οπότε και δεν υπήρχε λόγος να παραμείνουμε άλλα δυο 24ωρα» αναφέρει ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης Αθανάσιος Λουκμακιάς, επισημαίνοντας ότι «το ότι έχουμε φύγει από τα μπλόκα δεν σημαίνει ότι σταματήσαμε, γιατί δεν λύθηκε το θέμα με το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ανα πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι για όλα.»

«ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ»
«Αποφασίσαμε επίσης ότι κατά την ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο, όλα τα μπλόκα της Ελλάδας θα βρεθούν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και να είναι όλοι σίγουροι ότι την πρώτη φορά ήμασταν 10.000, την δεύτερη φορά 20.000, αλλά αυτή τη φορά θα είμαστε πάνω από 30.000» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας για άλλη μια φορά ότι «επειδή φύγαμε δεν επαναπαυόμαστε. Είμαστε σε επαγρύπνηση.»

«ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ» ΟΙ…ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ
«Να είναι σίγουροι οι Βουλευτές της περιοχής μας που θα ψηφίσουν ασφαλιστικό και φορολογικό, ότι θα είναι ανεπιθύμητοι και κάθε νομός θα βγάλει αφίσες με τα ονόματά τους, που θα γράφουν ότι «καταζητούνται» υπογραμμίζει ο κ. Λουκμακιάς, τονίζοντας ότι «οι αφίσες αυτές θα μοιραστούν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι σε όλη την περιοχή.»