Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

«Μύθοι της Θράκης και Μυθικά πρόσωπα»: στις 12 και 13 Απριλίου το συνέδριο του ΔΠΘ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca και το Ινστιτούτο Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών και Μελετών διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο «Μύθοι της Θράκης και Μυθικά πρόσωπα». 
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου 2016 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, με τη συμμετοχή διακεκριμένων και αξιόλογων επιστημόνων από όλη την Ελλάδα.

Οι Σύνεδροι της ΝΔ στο Νομό Ξάνθης


Πέρα από τους Προέδρους και τα μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ξάνθης, γνωστοποιεί και τους Συνέδρους του κόμματος, για το Νομό Ξάνθης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης


Σε 1η δύναμη αναδείχτηκαν φέτος τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Απρίλη, ενώ ήταν και τα μόνα που παρουσίασαν άνοδο τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά.
Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν σαν αποτέλεσμα της δράσης που ανέπτυξαν οι δυνά

Σωρεία συλλήψεων για ναρκωτικά στην Καβάλα

Συνελήφθησαν χθες 3-4-2016 το μεσημέρι, στη Νέα Καρβάλη και τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Τα ονόματα των Προέδρων και των Μελών ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ σε Ξάνθη, Άβδηρα και Μύκη


Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ Ξάνθης ενημερώνει για τα ονόματα των εκλεγμένων αυτοδικαίως, Προέδρων και μελών ΔΗΜ.Τ.Ο, εφόσον ο αριθμός των υποψηφίων ήταν ίσος με τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί και αυτά έχουν ως εξής:

45χρονος με ναρκωτικά στην Καβάλα

Συνελήφθη την 1-4-2016 το βράδυ, σε Επαρχιακή Οδό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 24,2 γραμμαρίων και ένα (1) γυάλινο φιαλίδιο με 100ml μεθαδόνης, τα οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΙΝ.ΚΑ Ξάνθης για το καλάθι της νοικοκυράς: Μειώνεται η ποσότητα αλλά και η…ποιότητα. Τραγικά τα «νούμερα» της φτώχειας


Όλο και χειρότερα είναι τα πράγματα αναφορικά με το…«καλάθι της νοικοκυράς».
Καλάθι στο οποίο εκτός από την….ποσότητα των προϊόντων, μειώνεται και η ποιότητα αυτών, προκειμένου να καταφέρουν να συντηρηθούν, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, οι οικογένειες.
Κάτι που επιβεβαιώνει και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ξάνθης Μαρία Μπούκουρα, η οποία επισημαίνει μάλιστα ότι «είτε σε τοπικό, είτε σε γενικό επίπεδο δεν ελέγχεται τίποτα. Έχουν «ξεφύγει» τα όρια. Ακούμε σε καθημερινή βάση για την φοροκαταιγίδα, κάθε μήνα έρχεται και από ένα «χαρτάκι» και δεν υπάρχει τίποτα σταθερό σε αυτή την κατάσταση. Πλέον δεν έχουμε δεδομένα».
«Βεβαίως και περιορίζονται τα προϊόντα αλλά αναγκαστικά περιορίζεται και η ποιότητα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε κάποιες ποσότητες, αναγκαίες για μια τετραμελή για παράδειγμα οικογένεια. Μειώνουμε την ποιότητα για να μπορέσουμε να καλύψουμε ανάγκες και παρόλη την κρίση οι τιμές δεν μειώνονται. Κάθε φορά στα σούπερ μάρκετ, βλέπουμε και…διαφορετικές τιμές» συνεχίζει η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι «πολυκαταστήματα που υπάρχουν και σε πολλές ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες, στην Ευρώπη έχουν άλλες τιμές και στην Ελλάδα τα ίδια προϊόντα βρίσκονται στα ράφια με πιο αυξημένες τιμές. Τώρα βέβαια το από πού ελέγχονται και πως, αυτό είναι άλλο ζήτημα».
«Το θέμα είναι ότι αποδέκτης είναι ο Έλληνας καταναλωτής και επειδή από κάπου πρέπει να ψωνίζει, αναγκαστικά ψωνίζει και ας είναι και πιο ακριβά» τονίζει η κ. Μπούκουρα, σημειώνοντας ότι «το τραγικό είναι ότι μειώθηκε τόσο πολύ η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των προϊόντων, που μια μέση οικογένεια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο όριο της φτώχειας και αυτή που πριν την κρίση ήταν φτωχοί, αυτή τη στιγμή είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και δυστυχώς τα νούμερα είναι τραγικά.
Φτωχοποίησαν τον Έλληνα σε πολύ υψηλό ποσοστό».

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 142 ηλικιωμένους στο Νομό Καβάλας. Χειροπέδες σε 24χρονο αλλοδαπό. Αναζητούνται συνεργοί


Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εκατόν σαράντα δύο (142) απόπειρες απάτης και περίπτωση τετελεσμένης απάτης σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 31-3-2016 έως 3-4-2016, στο νομό Καβάλας.
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο (2) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Ο Σκακιστικός Ομιλος Ξάνθης ευχαριστεί


Μία μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση ολοκληρώθηκε και πέρασε στο παρελθόν, με το σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών, παραγόντων της σκακιστικής ομοσπονδίας και γονέων-συνοδών, να εκφράζονται με κολακευτικά σχόλια για τη διεξαγωγή της.
Η διοργάνωση κατά κοινή ομολογία θεωρήθηκε επιτυχημένη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Σε Πρόσφυγες, Γηροκομείο και Ψυχολογικό τα...υπόλοιπα τεμάχια της καριόκας-γίγας 383 κιλών

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 11 η ώρα το πρωί έως τις 10 το βράδυ προσφέρθηκαν σε 9.500 επισκέπτες της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης, τεμάχια της μεγάλης καριόκας Ξάνθης 383 κιλών.
Πολλοί νηστεύοντες επισκέπτες εξέφρασαν την επιθυμία τα δικά τους τεμάχια να προσφερθούν – ει δυνατόν – στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Νέα Καρβάλη, στο Γηροκομείο Ξάνθης και στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.
Το Επιμελητήριο Ξάνθης και οι επιχειρήσεις που παρασκεύασαν την μεγάλη καριόκα Ξάνθης, με μεγάλη χαρά έκαναν αυτή την προσφορά.
Σήμερα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 14:00 η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου και αντιπροσωπεία των ζαχαροπλαστών θα επισκεφθούν τη Νέα Καρβάλη Καβάλας προκειμένου να διαθέσουν μερίδιο σε όλους τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες.

Πρόσφυγες σε...ξενοδοχεία της Ξάνθης (;)


Με μια λιτή ανακοίνωση, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, η Οργανωτική Περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θράκη, Χρύσα Ούτση, «κατήγγειλε» εχθές ότι ξενοδόχοι της Ξάνθης έρχονται σε…συμφωνίες με ΜΚΟ και ΟΗΕ προκειμένου να…φιλοξενήσουν Πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της ανέφερε επακριβώς ότι «ενώ προσπαθεί η Κυβέρνηση με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες στην Θράκη να κρατήσουν ισορροπίες... ξενοδόχοι κοιτώντας μόνο την τσέπη τους πληροφορούμαι ότι έρχονται σε συμφωνίες με ΜΚΟ και ΟΗΕ ερήμην των φορέων ... Σας ενημερώνω ότι θα σας την χαλάσω την δουλειά!!»

«ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ…»
«Έχει παρθεί απόφαση εδώ και πολύ καιρό ότι δεν θα έρθουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Θράκη» αναφέρει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  η Οργανωτική Περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρύσα Ούτση, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι Ξενοδόχοι όμως που έχουν μάθει να λειτουργούν για ίδιον όφελος, αγνοώντας τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και τα «θέλω» των τοπικών φορέων, έχω πληροφορηθεί ότι λειτούργησαν ιδιωτικά και αυτοβούλως, ώστε να νοικιάσουν κάποια δωμάτιά τους για να φιλοξενηθούν για κάποιους μήνες οι Πρόσφυγες».
«Μιλάμε για τη Ξάνθη. Αφού έχουμε πληροφορηθεί κάτι τέτοιο, προφανώς υπάρχουν άτομα που λειτουργούν με…αυτό τον τρόπο, για αυτό και έθιξα δημόσια το θέμα αυτό, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι αυτά τα σχέδια δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν εφαρμοστέα» συνεχίζει η ίδια σημειώνοντας ότι «το θέμα είναι ότι δεν έλαβαν υπόψη τους, αν όχι τις Κυβερνητικές, τις αποφάσεις των τοπικών φορέων. Αν ήθελαν να «παίξουν» τίμια θα μπορούσαν, όταν οι φορείς έκαναν τις διάφορες συνεδριάσεις για το Προσφυγικό, να παρουσιάζονταν και να έλεγαν ότι «θέλουμε και εμείς να βγάλουμε χρήματα από όλο αυτό» και αντί αυτού, τώρα το κάνουν…«κρυφά».

«Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΩΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ…»
Βέβαια για όλα τα παραπάνω, δεν θα μπορούσαμε παρά να πάρουμε και τη γνώμη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και πιο συγκεκριμένα του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου, Απόστολου Αγκόρτσα, ο οποίος επισημαίνει ότι «πρώτα από όλα είναι ιδιώτες και άρα θα λειτούργησαν σαν ιδιώτες και κατά δεύτερον γνωρίζετε να έχουν έρθει μετανάστες και να ζητούν να νοικιάσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία;
Εάν τυχόν γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο ας μας ενημερώσει ότι έχουν έρθει μετανάστες στη Ξάνθη, να μας πουν πόσοι είναι και εμείς να το αναρτήσουμε στη σελίδα του Συνδέσμου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πράξουν τα νόμιμα».
«Οι μετανάστες θέλουν να φύγουν από την χώρα, όχι να κάνουν διακοπές στη Ξάνθη» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «σε συμφωνία με ΜΚΟ ο κάθε ιδιώτης στα πλαίσια της νομιμότητας ας κάνει ότι θέλει αλλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Μακάρι να έρθουν και να ζητήσουν να νοικιάσουν δωμάτια, γιατί τότε θα κινηθεί και η οικονομία.
Βέβαια είναι ελάχιστα τα ξενοδοχεία της Ξάνθης και γενικότερα της Θράκης του ενός ή των δυο αστέρων. Το 90% αυτών είναι τριών και πλέον αστέρων, οπότε αναγκαστικά είναι εκτός προδιαγραφών.
Βέβαια, αν τυχόν υπάρχει συμβόλαιο ξενοδόχου με ΜΚΟ, θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε έστω και σε απλό αντίγραφο. Από εκεί και πέρα ο Ελεύθερος Επαγγελματίας κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει».

Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ Ξάνθης, την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας


Με απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Ελευθερίας, το ΠΑΜΕ Ξάνθης, συμμετέχει στην
πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 7 Απρίλη.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει: 

Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, την Πέμπτη 14 Απριλίου στη Ξάνθη. Ενημερωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Το βιβλιοπωλείο ΠΥΡΓΕΛΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διδακτική αξιοποίηση στην τάξη του νέου βιβλίου της Αγγελικής Δαρλάση «Όταν έφυγαν τ΄αγάλματα» την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στις 18.00 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν η αρχαιολόγος ΕΦΑ Ξάνθης και κάτοχος MSc στην Πολιτισμική Πληροφορικής Δέσποινα Σκουλαρίκη, η αρχαιολόγος ΕΦΑ Ξάνθης και κάτοχος ΜΔΕ στις Σπουδές στην Εκπαίδευση (Ε.Α.Π) Μαρία Χρυσάφη και η Αγγελική Δαρλάση.
Σημειώνεται ότι ήδη ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.
Το κόστος αυτής είναι 10 ευρώ, με δεδομένο ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης η συμμετέχοντες θα λάβουν το βιβλίο «Όταν έφυγαν τα΄αγάλματα» αλλά και βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Ποδηλατικά Παιχνίδια στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης το Σάββατο 9 Απριλίου


Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ , επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, καλεί όλους τους μικρούς φίλους της ποδηλασίας μαζί με τους γονείς τους
το Σάββατο 9 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, στο Δημοτικό Πάρκο της οδού Ηρώων, να κοινωνήσουν δωρεάν στα υπαίθρια ποδηλατικά παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν με την βοήθεια των μελών του συλλόγου.