Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ο Δήμος Ξάνθης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ξάνθης και η αρμόδια υπηρεσία, γνωρίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους σε καθημερινή βάση και μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για επιθέσεις σε πολίτες, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των επιθετικών - επικίνδυνων ζώων, καθώς και για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων μέσω στειρώσεων.
Το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ξάνθης, σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο, πραγματοποιεί καθημερινά όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, δράσεις και μέτρα για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στον Έβρο

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με την Ένωση
Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Σουφλίου και περιφέρειας, σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Έβρου – Συνάφεια με τη Τοπική Κοινωνία και Οικονομία »

Το μήνυμα της Κυριακής: «Όταν προστάζει ο Χριστός»

Ο παραλυτικός της Ευαγγελικής Περικοπής κοίταξε τον ξένο ξαφνιασμένος. Τι ερώτηση ήταν αυτή που του απηύθυνε; Αν ήθελε, λέει, να γίνη υγιής; Μα ζητούσε και τίποτε άλλο; Τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια ζούσε μ' αυτή τη λαχτάρα. Η ελπίδα της θεραπείας τον έκανε να παραμένει τόσον καιρό σ’ αυτό τον θαυματουργικό τόπο της Βηθεσδά -προσμένοντας το Θαύμα. Όμως ήταν μόνος, ολομόναχος. Ούτε έναν άνθρωπο δεν είχε να τον «βάλει στη δεξαμενή, όταν το νερό ταραχθή». Τα μάτια του έλαμψαν από μια αναπάντεχη ελπίδα.
Αλλά η πρώτη έκπληξη συντελέστηκε όταν άκουσε την απάντηση. «Σήκω επάνω, πάρε το κρεβάτι σου και περπάτησε». Αυτό που χρόνια τώρα καρτερούσε, του δινόταν έτσι απροσδόκητα, σε μια στιγμή, εντελώς διαφορετικά απ’ ότι το περίμενε. Το βλέμμα του, ταραγμένο, επίμονο, στυλώθηκε στο βαθύ και γαλήνιο βλέμμα του Κυρίου. Σε κείνα τα λίγα δευτερόλεπτο κρίθηκε κάτι μεγάλο.

Έως τις 24 Μαΐου η αποχή των Δικηγόρων της Ξάνθης


Ακάθεκτοι συνεχίζουν να παρατείνουν την αποχή απο τα καθήκοντά τους οι Δικηγόροι της Ξάνθης, αφού όπως ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης «το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 13η Μαΐου 2016, επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για :
Α Π Ο Χ Η
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ 16 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 24 ΜΑΪΟΥ 2016

Καταγγέλλοντας δημόσια τον ψηφισθέντα νόμο και επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω νόμος:
α) αντιβαίνει το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Δημόσια Τάξη,
β) αγνοεί την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, γ) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες,
δ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών,
ε) δεν θεμελιώθηκε σε αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση του επαχθούς ασφαλιστικού συστήματος».

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τιμούμε σήμερα, ευλαβικά, την ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας ιστορίας καταστροφής η οποία έχει ριζωθεί μέσα μας, μέσα από τον λυγμό των περισσότερων από 400.000 ξεριζωμένων. Αντιλαμβανόμενοι, το ιστορικό καθήκον μας εκατό χρόνια περίπου μετά την θηριωδία και τη μεθοδευμένη εξόντωση που υπέστησαν περίπου 353.000 άμαχοι συμπατριώτες μας, αποτίουμε τιμή σε ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού. Ο Πόντος θα καθιερωθεί ως ο τόπος του αγώνα και της θυσίας και θα χαραχτεί στο μυαλό όλων ως πρότυπο επιμονής και αγωνιστικότητας. 

5 κλοπές στη Δράμα. Εξιχνιάστηκαν οι υποθέσεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που διαπράχθηκαν το πρωί της 17-5-2016, στην πόλη της Δράμας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 52, 35 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.
Συνελήφθησαν χθες (18-5-2016) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 29 ετών.

Νέα προγράμματα απο τον ΟΑΕΔ για 23.000 ανέργους

Στην...«αντεπίθεση» περνά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με δύο ακόμη νέα  προγράμματα το δίμηνο Μαϊου- Ιουνίου που έχουν ήδη προγραμματιστεί, ενώ οι δημόσιες προσκλήσεις τους αναμένονται  τις επόμενες ημέρες. 
Τα πρώτα δύο προγράμματα αφορούν στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 13.000 νέους 18-29 ετών καθώς και για 10.000 ανέργους 30-49 ετών,
Παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός για την έκδοση δύο ακόμη προγραμμάτων 12μηνης εργασίας και πρακτικής εντός του πρώτου 15νθήμερου του Ιουνίου. 

Τα στατιστικά της ανεργίας για τον Απρίλιο του 2016

1. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Απρίλιο 2016, ανήλθε σε 851.596 άτομα. Από αυτά 443.293 (ποσοστό 52,05%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 408.303 (ποσοστό 47,95%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. 

Χειροπέδες σε 38χρονο στην Καβάλα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες 18-5-2016 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν δεκαεννέα (19) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 833 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ Ξάνθης την Κυριακή το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία


Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία, στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή απο το ΠΑΜΕ Ξάνθης, το οποίο και καλεί όλους τους Ξανθιώτες να συμμετέχουν σε αυτό.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει:

Η μηνιαία δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον Απρίλιο του 2016


Η Ελληνική Αστυνομία, συνεπής στην αρχή της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης του πολίτη για το έργο των Αρχών, συνεχίζει να δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων και κατασχέσεων, ανά μήνα και για όλη την Επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2016, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 8.674 άτομα, έναντι 10.572 τον Μάρτιο του 2016.

Την Παρασκευή η «αυλαία» της 2ης Θρακο-Μακεδονικής «Synergia»


Ανοίγει τις πύλες της η 2η Θρακο-Μακεδονική “Synergia” ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου.
Περισσότεροι από 100 παραγωγοί και μεταποιητές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζουν στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου THRAKI PALACE (4ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Θεσσαλονίκης) τα προϊόντα τους, από τις 9:00 έως τις 21:00, σε επιχειρηματίες καφέ – εστίασης και ξενοδόχους, με ένα στόχο: τη συνέργεια (“Synergia”) των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο κι όχι μόνο.

Μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικών της Ξάνθης και της Περιφέρειας τιμήθηκαν απο το Υπουργείο Παιδείας


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Περιφέρειάς μας που τιμήθηκαν, ανάμεσα σε 600 παιδιά από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από όλη τη χώρα σε εκδήλωση απονομής επαίνων για καλές πρακτικές στο προσφυγικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε στις 10-05-2016 στην κεντρική αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Υπουργού και της πολιτικής ηγεσίας.