Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τη Διοίκηση της Εγνατίας Οδού για θέματα της περιοχής


Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Παυλίδης, με την διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, στη Θεσσαλονίκη, για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είτε γιατί χρηματοδοτεί τα έργα, είτε γιατί εκτελούνται στον γεωγραφικό της χώρο.
Παρουσία του Πρόεδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Απ. Αντωνούδη, της Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Γλ. Καλφακάκου και όλων των αρμοδίων στελεχών της και του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 κ. Β. Πιτσινίγκου καθώς και των Προϊσταμένων των αρμόδιων τμημάτων της Υπηρεσίας, συζητήθηκε η πρόοδος των απαράδεκτα καθυστερημένων έργων :

Αλλάζουν οι όροι για την άδεια οπλοφορίας

Για την ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα όσων επιθυμούν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε την 29-12-2015, τροποποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας.
Ειδικότερα προβλέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων που περιλαμβάνουν θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου, για το οποίο αιτούνται την οπλοφορία. 
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες συμμετέχουν στις εξετάσεις εφόσον με Απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού κριθεί ότι:

Σύλληψη 27χρονου στην Καβάλα για λαθραίο καπνό

Συνελήφθη χθες 17-5-2016 το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με καπνό, βάρους 550 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Χειροπέδες σε ιατρό δημόσιου νοσοκομείου στη Θράκη. Ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ασθενή


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες 17-05-2016, γιατρός – ωτορινολαρυγγολόγος δημόσιου Νοσοκομείου της Θράκης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και απόπειρα εκβίασης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στη σύζυγό του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Χθες, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα 18-05-2016 στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

19 Μαΐου: Οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η αυριανή και άπαντες οι Σύλλογοι των Ποντίων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  τιμούν με ξεχωριστές εκδηλώσεις τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Παρακαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ώρα 19:30
Χώρος: Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού, Πλ. Ελευθερίας
-Τρισάγιο για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Κυριακή 22 Μαϊου 2016, ώρα 10:30
Χώρος: Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας.
-Επιμνημόσυνη δέηση
-Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού
-Δεξίωση στην Λέσχη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης (παροδος Θερμοπυλών 8)
« Ο Πόντον εν Ελληνισμός- ο Πόντον εν κειμήλιον
Απές σον κόσμον θα φωτάζ’ – όσον φωτάζ κι ο ήλιον»
Το να μιλάμε εκατό χρόνια μετά για την Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών στην Μικρά Ασία δεν είναι απλά μια επιλογή, το να μιλάμε για την Γενοκτονία είναι ευθύνη και μάλιστα πανανθρώπινη ευθύνη.

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 
Τα Ποντιακά Σωματεία της Ροδόπης σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στις 19 και 22 Μαΐου 2016.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2016
18:30: – Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη.
Ομιλία με τον Τούρκο Ακαδημαϊκό και Ακτιβιστή Sait Cetinoglu (Σαϊτ Τσετίνογλου)
Χώρος: Πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016
10:00: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ομιλία αφιερωμένη στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
10:30: - Κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην πλατεία Αυτοκράτωρος Θεοδοσίου, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου). 19:30: - Τα Ποντιακά Σωματεία Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με τους μαθητές του Τμήματος Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου στο Ν. Ροδόπης, παρουσιάζουν , το θεατρικό έργο του Νίκου Λυγερού «Πέντε κινήσεις για μια σιωπή». Θα ακολουθήσει ανάλυση από τον συγγραφέα του έργου.
Χώρος: Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Εκδηλώσεις και στην Αλεξανδούπολη για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμό, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, ώρα 19.00 στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με ομιλιτή τον κ. Πετρίδη.

ΑΠΟΚΤΑ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ  
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος με ομόφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Κοκκινοχώματος και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου ονομάζει σε Πλατεία Γενοκτονίας το χώρο μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα.
Η ονοματοδοσία θα λάβει μερος παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου την Κυριακή 22 Μαϊου 2016.
Είναι χρέος μας να τιμήσουμε τις θυσίες των σφαγιασθέντων προγόνων μας.






ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ 


ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ 



ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση εις μνήμην της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού την Κυριακή 22 Μάιου 2016 και ώρα 18.00 στο Δημοτικο Αμφιθεατρο Διδυμοτειχου.
Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα και ώρα 10.00 π.μ θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας καθώς και κατάθεση στεφάνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
- Η Ιστορία της Ανατολής σαν παραμύθι
απο την Αρμουτίδου Κυριακή

- Προβολή video σχετικά με τη Γενοκτονία του
Ποντιακού Ελληνισμού

- Απαγγελίες ποιημάτων από τις
Φωτεινή Γραμμενίδου
Βασιλική Κατσικά

- Η Γενοκτονία στις μέρες μας
απο τον Παναγιώτη Αλεξανδράκη

- Τραγούδια του Πόντου και της Προσφυγιάς 
απο τον Δημήτρη Κεχαγιά (τραγούδι) 
και τον Γιώργο Σαμλίδη (λύρα) 

Δυο (!) ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων. Ένας στο Μυρωδάτο και ένας σε Άβδηρα και Πόρτο Μόλο


Με δύο ναυαγοσώστες, έναν στην παραλία του Μυρωδάτου και έναν ακόμη στις παραλίες Αβδήρων και Πόρτο Μόλου, θα κυλήσει η περίοδος από 1η Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου για τις παραλίες του Δήμου Αβδήρων.
Κάτι που επιβεβαιώνει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, υπογραμμίζοντας επακριβώς ότι «έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις και οι δυο ναυαγοσώστες ξεκινούν από 1η Ιουνίου την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθημερινά από το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα. Ο ένας θα είναι στην παραλία του Μυρωδάτου και ο άλλος σε Άβδηρα και Πόρτο Μόλο. Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις θέσεις τους έως 31 Αυγούστου και ο Δήμος Αβδήρων γενικότερα είναι έτοιμος να υποδεχθεί το καλοκαίρι και τους λουόμενους στους παραλίες του».
Βέβαια πρόκειται για μόνο δύο ναυαγοσώστες σε ιδιαίτερα μεγάλες παραλιακές εκτάσεις, οπότε οι ίδιοι οι λουόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή πρωτίστως και να μην βασίζονται στο ότι υπάρχει ένας ναυαγοσώστης στην παραλία.
Ας ελπίσουμε πως όλα θα κυλήσουν αίσια και πως δεν θα έχουμε κανένα δυσάρεστο περιστατικό φέτος, όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Το παν είναι όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί κατά την επίσκεψή μας στις παραλίες μας, όπου πηγαίνουμε για να απολαύσουμε το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Απεργούν αύριο οι εφοριακοί. Η συμμετοχή θα καθορίσει το κλείσιμο των ΔΟΥ Ξάνθης


Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, διεκδικώντας οι φορολογικές υπηρεσίες να βρίσκονται εντός του Υπουργείου Οικονομικών.
Απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι εφοριακοί στις ΔΟΥ Ξάνθης, όπως επιβεβαιώνει και η Πρόεδρός τους κ. Ελένη Τσαουσέλη, η οποία επισημαίνει μάλιστα ότι «το κλείσιμο της Εφορίας θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία».
«Αν είαι υψηλό το ποσοστό της συμμετοχής είναι επόμενο να μην μπορούν να δουλέψουν και οι υπηρεσίες» συνεχίζει η ίδια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το ποσοστό συμμετοχής είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε».
«Είμαστε αντίθετοι με την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο νόμου, που κατατίθεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή» σημειώνει κλείνοντας η Πρόεδρος των εργαζομένων στις ΔΟΥ Ξάνθης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
«Οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών μας, την πολυνομία κλπ.
Η διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίας μας, σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.
Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από τις κυβερνητικές αποφάσεις μετά το 3ο μνημόνιο με το οποίο ψηφίστηκε η διάλυση του ΣΔΟΕ και η δημιουργία «Αυτόνομου Φορέα Εσόδων».
Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ, κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών .
Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας.
Επειδή οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενες/νοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επειδή είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους, την ανεξαρτησία της χώρας, την κατεύθυνση των ελέγχων και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, απορρίπτουμε συνολικά το σχέδιο νόμου και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.
Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας ώστε το Υπουργείο Οικονομικών, η ραχοκοκαλιά του κράτους να μείνει εντός του στενού πυρήνα του κράτους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις , γεγονός που η σημερινή λειτουργία της ημιαυτόνομης ΓΓΔΕ εξασφαλίζει.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΔΟΥ στην συνεδρίασή του της 11.5.2016 αφού εκτίμησε τα δεδομένα, αποφάσισε την προκήρυξη ως αντίδραση στις απαντήσεις που δεν πήραμε μέχρι σήμερα 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 19.5.2016 από την πολιτική ηγεσία». 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
«1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση .
2. Να ληφθούν υπόψη έστω και καθυστερημένα τα αιτήματα των εργαζομένων .
3. Ζητάμε την ενοποίηση των υπηρεσιών μας (ΓΓΔΕ - ΣΔΟΕ - ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) σε μια ενιαία υπηρεσία εντός του Υπουργείου Οικονομικών.
4. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων μας.
5. Ζητάμε νομική θωράκιση όλων των υπαλλήλων»

Στο επίκεντρο της Αντιπολίτευσης οι παραιτήσεις των Αντιδημάρχων του Δήμου Αβδήρων, πριν τη λήξη της θητείας τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων κατά την οποία, τέθηκε από την πλευρά του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Βασίλη Τσολακίδη, το θέμα της παραίτησης δυο Αντιδημάρχων για προσωπικούς λόγους.
Θέμα το οποίο, προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και στο Δήμο Ξάνθης, οι Αντιδήμαρχοι των οποίων βέβαια εκεί, έδωσαν «λευκή»...παραίτηση, υπογράφοντας εκ των προτέρων τις παραιτήσεις τους.


«ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ…ΛΑΦΥΡΟ»
«Έκανα μια επερώτηση για τους Αντιδημάρχους. Άλλαξαν τους Αντιδημάρχους αλλά αυτό είναι παράτυπο, γιατί θα πρέπει να έχουν θητεία για 2,5 χρόνια σύμφωνα με το νόμο» αναφέρει ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, επισημαίνοντας ότι «τους βάζουν και παραιτούνται επίτηδες για να «χωρέσουν» όσους μπορούν και να «παίξουν». Τους Δήμους τους έχουν «λάφυρο». Στο Δήμο Ξάνθης για παράδειγμα, τους κάλεσε ο Εισαγγελέας γιατί το έκαναν και «άτσαλα» αφού ο νόμος λέει μπορεί ένας αντιδήμαρχος να δηλώσει παραίτηση όταν έχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί φυσικά όλοι να έχουν…πρόβλημα την ίδια μέρα και να δηλώσουν παραίτηση».

«ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…»
«Τους ασκούν πίεση και τους βάζουν να παραιτούνται» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν έθεσα το θέμα ο Δήμαρχος μου απάντησε πως «έκανες και εσύ το ίδιο» και του είπα ότι είναι ψεύτης και ότι οι Αντιδήμαρχοι τότε παραιτήθηκαν σύννομα και έπειτα από τη λήξη της θητείας τους. Πέρα από τις αλλαγές πρέπει να μείνουν για εύλογο χρονικό διάστημα και να προσφέρουν έργο. Θέλουν το χρόνο τους, όπως και ο Δήμαρχος θέλει το χρόνο του, έτσι και ο Αντιδήμαρχος. Πάντως η απάντησή του ότι «είμαι ψεύτης» δεν ήταν πολιτική απάντηση. Εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση».



«ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ…»
Λιτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι «τους Αντιδημάρχους όταν παραιτούνται για προσωπικούς λόγους τους αντικαθιστούμε. Είναι άριστες οι σχέσεις μας και μάλιστα αναφορικά με τις παραιτήσεις τους, ήταν και οι ίδιοι παρόντες στη Συνεδρίαση και όποιος ήθελε να πει κάτι διαφορετικό θα μπορούσε να το κάνει».
«Αν ένας αντιδήμαρχος μετά από είκοσι μήνες θητείας επιθυμεί να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους ή επειδή κουράστηκε μπορεί να το κάνει» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «οι σχέσεις μας παραμένουν άριστες και με τους πρώην και με τους νυν Αντιδημάρχους».

Έως τις 14.00 η σημερινή διακοπή της υδροδότησης απο την ΔΕΥΑΞ


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης γνωστοποιεί ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 από 09:00 έως 14:00 στις οδούς :
28ης Οκτωβρίου από Καβάλας έως Αβέρωφ,
Χ’ Σταύρου από Καβάλας έως Π.Π. Γερμανού,
Αγίου Ελευθερίου από Π.Π. Γερμανού έως Κανάρη,
Π.Π. Γερμανού από Ανδρ. Δημητρίου έως 28ης Οκτωβρίου
και Αβέρωφ από Ανδρ. Δημητρίου έως Παπανικολή.
Η ΔΕΥΑΞ ζητά την κατανόηση των Δημοτών καθώς οι εργασίες συντήρησης είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της άριστης ποιότητας του νερού προς τους καταναλωτές-πολίτες.