Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ναρκωτικά, λαθραίος καπνός και διακίνηση μεταναστών στα...αστυνομικά νέα της Περιφέρειας


Πλούσιο για άλλη μια φορά είναι το...αστυνομικό δελτίο για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου δεν σταματούν οι συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών, κατοχή ναρκωτικών, κλοπών και όχι μόνο.

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 39ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Συνελήφθη χθες 14-5-2016 το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσε, από αύλειο χώρο καταστήματος, που βρίσκεται σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL και VULBEGAL.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω δίκυκλο, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟ ΚΑΠΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Συνελήφθησαν χθες 14-5-2016 το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 56χρονος και μια 63χρονη, κατηγορούμενοι για παράβαση τη νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος δύο (2) νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 435 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίου καπνού.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συνελήφθη χθες 14-5-2016 το βράδυ, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, καθώς και την κατοχή του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
32 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 399,1 γραμμαρίων
1 αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
1 μεταλλικό τρίφτη
το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ
1 κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης. 

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συνελήφθησαν χθες 14-5-2016 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 44χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, χθες τις πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου (ύψος οικισμού Ταύρης), οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 44χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης κατευθύνθηκε προς την πόλη της Αλεξανδρούπολης, από την Επαρχιακή Οδό, όπου, λίγη ώρα αργότερα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη και ακινητοποιήθηκε.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω όχημα, διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την εκτροπή του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά ένας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 44χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 130 κορόνες Δανίας, 1 δολάριο Η.Π.Α., 30 δηνάρια FYROM και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Επισημαίνεται επιπλέον ότι ο 44χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο Μανώλης Φανουράκης

Ο νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
κ.Μανώλης Φανουράκης
Με μοναδικό θέμα την εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο έως 28-02-2017, λόγω παραίτησης του κ. Ισμέτ Τοπ από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η έκτακτη δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσο η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στη θέση του εκλιπόντος Γιώργου Παπασταματίου, κ. Ειρήνη Πυρνάρη, όσο και ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» κ. Τζενάν Τσαρεκτσή στη θέση του παραιτούμενου Ισμέτ Τοπ.

Η Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Ειρήνη Πυρνάρη

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζενάν Τσαρεκτσή (δεξιά)
Μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε αρκετά καλό κλίμα και η οποία είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού είχε ως στόχο την ψήφιση του νέου Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες διαδικασίες, από τις οποίες αναδείχθηκε με 21 θετικές ψήφους, 2 λευκά και 1 άκυρο, ο κ. Μανώλης Φανουράκης.
Η ψηφοφορία έγινε σε δύο φάσεις και αφού έθεσε την υποψηφιότητα ο ίδιος ο κ. Φανουράκης.
Υποψηφιότητα η οποία στην πρώτη φάση, έγινε δεκτή από την παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» με 5 ψήφους.
Ακολούθησε η δεύτερη φάση, όπου το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει, ρίχνοντας στην ψηφοδόχο το ανάλογο χαρτί.
Σημειώνεται ότι τα παρόντα μέλη του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν 24 στο σύνολο. 




Η στιγμή της καταμέτρησης των ψήφων


Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΠΘ ο Προκόπης Παυλόπουλος. Εγκαινιάστηκαν και τα κτίρια των Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια

Από την τελετή αναγόρευσης του κ  Προκόπη Παυλόπουλου
σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΔΠΘ 
Επίτιμος Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανακηρύχθηκε το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε στον Εορτασμό των Ελευθερίων της Κομοτηνής.
Με αφορμή αυτή του την επίσκεψη μάλιστα και μετά την ανακήρυξη του σε Επίτιμο του ΔΠΘ, ο κ. Παυλόπουλος εγκαινίασε και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια της Ξάνθης.
«Η πανεπιστημιακή ήταν η πιο ακριβή ιδιότητα μου πριν βεβαίως η πολιτεία και το κοινοβούλιο μου επιφυλάξουν την ύψιστη τιμή, αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας» σημείωσε κατά την ομιλία του στην τελετή αναγόρευσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ δεν έκρυψε ότι γνωρίζει από τη δεκαετία του 1980 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όταν τότε ως επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου το επισκέπτονταν.

Απο τα εγκαίνια των κτιρίων Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια
Αναφορικά με τις νέες εγκαταστάσεις του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών τώρα, τις οποίες και εγκαινίασε ο ίδιος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο μεγάλα κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 14.377 μ2 και για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του τμήματος.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη καθώς και οι δύο μέχρι πρότινος Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης.

(Οι φωτογραφίες είναι απο το xronos.gr και το xanthinea.gr)