Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Το μήνυμα του Παναγιώτη Κεραμάρη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Παναγιώτης Κεραμάρης 
Αγαπητά μας παιδιά, η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτεί έναν σημαντικό σταθμό στις προσπάθειές σας για μια καλή ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία, σε μία εποχή δύσκολη, που χαρακτηρίζεται από κρίση οικονομική και κοινωνική. Χρειάζεται συστηματική δουλειά, συνέπεια, αλλά και δύναμη, αυτοπεποίθηση, αισιόδοξη σκέψη ώστε να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή. 

Το Σάββατο οι αθλητικοί αγώνες των Κατηχητικών Σχολείων της Ξάνθης

Τά Κατηχητικά Σχολεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας διοργανώνουν τὸ Σάββατο 14 Μαΐου ἐ.ἔ., μέ ἀφορμή τήν λήξη τῆς Κατηχητικῆς Χρονιᾶς, ἀπὸ τὶς 9:00 ἕως τὶς 14:00 τούς ἐτήσιους ἀθλητικοὺς ἀγῶνες τους στό Δημοτικὸ Ἀθλητικὸ Κέντρο Ξάνθης (Ἀσπίδα), οἱ ὁποῖοι ἀποτελοῦν συνέχεια τοῦ πνευματικοῦ ἀγώνα πού ἐπιτελεῖται καθ΄ ὅλη τή διάρκεια τοῦ σχολικοῦ ἔτους στίς κατηχητικές συντροφιές τῶν ἐνοριῶν μας καί σκοπό ἔχουν τήν ἐπικοινωνία καί τήν εὐγενῆ ἅμιλλα μεταξύ τῶν παιδιῶν καί τήν ἐπαφή τους μέ τίς ἀξίες τοῦ ἀθλητισμοῦ.
Παρακαλοῦμε νά τιμήσετε μέ τήν παρουσία σας τούς ἀγῶνες, νά καμαρώσετε καί νά ἐνισχύσετε τά χριστιανικά νιάτα τῆς πόλεώς μας.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Τόλμη και καθήκον»

Δεν ήταν και τόσο απλό το διάβημα του Ιωσήφ. Αντίθετα, ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να παρουσιαστεί σε μια τόσο τραγική στιγμή ανοικτά φίλος ενός καταδίκου, που συγκέντρωσε το μίσος των αρχόντων. Μπορούσε να του στοίχιση την περιουσία και την υπόληψη του, πιθανώς και την ίδια του την ζωή. Ο Ιωσήφ όμως, παραμερίζει τους φόβους και με τόλμη προχωρεί εκεί που η συνείδηση τον καλεί. Αργότερα βλέπουμε να ακολουθούν το παράδειγμά του και μερικές άλλες μορφές, οι Μυροφόρες. 

Κλοπή χρυσαφικών σε οικία στη Ξάνθη. Χειροπέδες σε 46χρονη

Συνελήφθη χθες 11-5-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 46χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 46χρονη, διότι, χθες το μεσημέρι, στην Ξάνθη, εκμεταλλευόμενη την γνωριμία της με 81χρονη ημεδαπή, μετέβη στην οικία της, όπου κατά την ολιγόλεπτη απασχόληση της 81χρονης, αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού διάφορα χρυσαφικά -κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της δράστιδας βρέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά - κοσμήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 81χρονη.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Καλλιεργούσε φυτά κάνναβης σε εγκαταλελειμμένη οικία. Χειροπέδες σε 41χρονο στη Δράμα

Συνελήφθη χθες 11-5-2016, το απόγευμα, στο Φωτολίβος Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης. 
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να καλλιεργεί, σε οικόπεδο εγκαταλελειμμένης οικίας, ογδόντα έξι (86) φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 15 εκατοστών.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, βρέθηκε στον αύλειο χώρο αυτής, μία (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φυτά κάνναβης και οι σπόροι κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα. Γ. Σιούτας: «άλλο ένα «βαρίδιο», χωρίς…λογική»


Αυξήσεις που θα…βάλουν «φωτιά» στους οικογενειακούς προυπολογισμούς, έρχονται μεταξύ άλλων και στα καύσιμα, με τον φόρο στην αμόλυβδη να αυξάνεται κατά 8 με 10 λεπτά το λίτρο, φέρνοντας στα κρατικά ταμεία 200 εκατ. ευρώ αντί για 100 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, με τη μέση λιανική τιμή να σκαρφαλώνει στα περίπου 1,49 ευρώ.
Η επιβάρυνση στο πετρέλαιο κίνησης δεν θα ξεπεράσει τα 3 με 4 λεπτά το λίτρο και η μέση λιανική τιμή αναμένεται να συγκρατηθεί στα περίπου 1,08 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, έρχονται αυξήσεις και στα υπόλοιπα καύσιμα ήτοι πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, αέριο, με αστάθμητο παράγοντα τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων   Ξάνθης
Γιάννης Σιούτας
«Φωτιά» την οποία επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων στη Ξάνθη, Γιάννης Σιούτας, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει πως «από ό,τι έμαθα, σύμφωνα βέβαια με ανεπίσημες ακόμη πηγές, ιδιοκτητών πετρελαϊκών εταιριών, έρχεται το…8% στην αμόλυβδη και το 13% στο πετρέλαιο κίνησης.
Κάτι τέτοιο, αυτόματα σημαίνει 10 λεπτά αύξηση, χωρίς το ΦΠΑ, δηολαδή 100 ευρώ στα 1000 λίτρα. Με ΦΠΑ 24%, πηγαίνουμε στα 124 ευρώ και αυτό είναι ο,τι χειρότερο σαν σενάριο αυτή τη στιγμή».
«Το κακό είναι οτι οι αυξήσεις στα καύσιμα θα επιφέρουν αυξήσεις κυλιόμενες. Δεν μπορεί να μην ανέβει του χρόνου για παράδειγμα και το πετρέλαιο θέρμανσης» συνεχίζει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «και όσοι κουβαλούν με τα φορτηγά τρόφιμα, οπωροκηπευτικά και άλλα είδη, θα μετακυλήσουν το κόστος στο είδος. Η αύξηση αυτή θα φτάσει στο καλάθι της αγοράς. Κάποιος που έχει θερμοκήπιο και κάνει «κίνησης» για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να μην ανεβάσει τις τιμές στη ντομάτα και το αγγούρι».
«Σε μια χώρα που διανύει ύφεση, μια αύξηση στο «μοχλό» της κίνησης, είναι μια «άγκυρα» ακόμη, ένα ακόμη «βαρίδιο» και βέβαια δεν έχει λογική» τονίζει ο κ. Σιούτας σημειώνοντας μάλιστα ότι «ήδη τα πράγματα αναφορικά με την κίνηση των Ι.Χ και τα καύσιμα είναι αρκετά πεσμένη αλλά είναι κάτι αναμενόμενο».

Σόνια Θεοδωρίδου: «Σκέφτομαι να αποσύρω τη δωρεά στο Σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι...»

Ο πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης -Σπίτι Μάνου Χατζιδάκι 
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την αισθητική με την οποία προσέγγισαν κάποιοι την ιδέα της λειτουργίας ενός καφέ-μπαρ στο Σπίτι Σκέψης και Πολιτισμού στην Ξάνθη, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Δημιουργός Μάνος Χατζηδάκις, απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής η διάσημη υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου.
Η υψίφωνος κ. Σόνια Θεοδωρίδου
«Δεν μπορεί στον ένα όροφο να κάνουν πρόβα τα παιδιά στην Μουσική και στον άλλο όροφο να λειτουργεί μπαρ, όπου ξέρουμε πόσο δυνατά παίζουν τη μουσική τους. Δεν λέω πως δεν πρέπει να λειτουργήσει ένα καφέ για να βγαίνουν τα λειτουργικά έξοδα, ωστόσο υπάρχουν τρόποι που να ταιριάζουν στα πιστεύω του Μάνου Χατζηδάκι, του οποίου σίγουρα δεν του αρέσει από κει που βρίσκεται. Εάν δεν γίνουν διορθωτικές κινήσεις σκέφτομαι να αποσύρω τη συλλογή που δώρισα χίλιες παρτιτούρες του Μάνου Χατζηδάκι και πολλά βιβλία για τη Μουσική. Θα πρέπει να αντιδράσουν κι άλλοι γι’αυτό, αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Θεοδωρίδου.

Πηγή: ert.gr

Νέα Διοικούσα Επιτροπή για την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης

Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ανακοινώνεται ότι η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής που προέκυψε από την ανασυγκρότηση των μελών στις 11 Μαΐου 2016 έχει ως εξής:

Πρόεδρος
Κουδουμάκης Σταύρος
Αντιπρόεδρος Θεοδωρίδου Πολυξενία
Γενικός Γραμματέας Αμβροσιάδης Ιωάννης
Ταμίας Πολυχρόνης Γεώργιος
Οργανωτική Γραμματέας Καλογιαννάκη Κωνσταντινιά

Έτος τουρισμού το 2017 για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το νέο λογότυπο της Περιφέρειας
Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη, στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ανακηρύχθηκε το 2017 σε έτος τουρισμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εφαλτήριο για την τοποθέτησή της περιοχής ως διακριτού τουριστικού προορισμού στη θέση που της αξίζει.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προγραμματίζονται σωρεία δράσεων με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την ανακήρυξη του 2017 σε έτος τουρισμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Μέχρι τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Έως και τις 31 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής των μαθητών των μουσικών γυμνασίων. 
Μετά το πέρας της 31ης Μαΐου 2016, ουδεμία αίτηση θα γίνεται δεκτή
Οι γονείς – κηδεμόνες που ενδιαφέρονται το παιδί τους να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την καταθέσουν:

Α) στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης,
Β) στο Δημοτικό Σχολείο φοίτησης του παιδιού τους.

Σοκ στην Κομοτηνή. 47χρονη αυτοκτόνησε με ηρεμιστικά χάπια

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια 47χρονη γυναίκα στη Ροδόπη, η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «χρόνος» «βρέθηκε νεκρή σε εξοχική κατοικία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όμως ήταν ήδη νεκρή.
 Πρόκειται για μία 47χρονη γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού η οποία για άγνωστους λόγους αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που την εξέτασε Νίκο Κιφνίδη είχε καταναλώσει δύο κουτιά ηρεμιστικά σε συνδυασμό με αλκοόλ.
Ο θάνατος της επήλθε σύντομα μετά τη λήψη των σκευασμάτων και απλώς επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Η γυναίκα σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε εξοχική κατοικία στην περιοχή του Προφήτη Ηλία του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.
Στο πλευρό της βρέθηκαν και τα κουτιά από τα ισχυρά ηρεμιστικά που κατανάλωσε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής λίγη ώρα αργότερα και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της. Από τη σωρό της λήφθηκαν δείγματα, βιολογικά υγρά ώστε να διενεργηθεί η τοξικολογική εξέταση , τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται το επόμενο διάστημα».

Τη Δευτέρα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ξάνθης

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, θα είναι πιστωμένα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, για τους περισσότερους Δήμους της χώρας, τα προνοιακά επιδόματα.
Ωστόσο αναφορικά με το Δήμο Ξάνθης και σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Μιχάλης Λομβαρδέας, «οι Ξανθιώτες δικαιούχοι θα παραλάβουν τη Δευτέρα τα χρήματα αυτά».
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ξανθή Γκαιτατζή, η οποία μάλιστα διευκρινίζει πως «ίσως οι δικαιούχοι που διαθέτουν κάρτα, μπορούν να τα παραλάβουν το απόγευμα της Παρασκευής, εφόσον έχει ολοκληρωθεί για αυτούς η πίστωση στους λογαριασμούς τους. Διαφορετικά η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2016, θα γίνει για όλους τους δικαιούχους την ερχόμενη Δευτέρα».


Οι...συλλήψεις της Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Συνελήφθη χθες 11-5-2016 το πρωί, σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμες μετανάστριες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί, πεζός, δύο (2) μη νόμιμες μετανάστριες, τις οποίες προωθούσε με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΟΛΔΑΒΟΥ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ

Συνελήφθη χθες 11-5-2016 το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Χειροπέδες σε 55χρονο για κατοχή ναρκωτικών στη Ξάνθη

Συνελήφθη χθες 11-5-2016 το μεσημέρι, στο Σούνιο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, καθώς και την κατοχή του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
1.360 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL, STEDON και XANAX
5 συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,4 γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Εκλέγεται την Κυριακή ο νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, σε ειδική συνεδρίαση

Συνεδριάζει στις 15 Μαΐου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 σε δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 και 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και την υπ’ αριθμ.43/6-8-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για να συζητηθεί το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης και να παρθεί σχετική απόφαση:

Θέμα 1ο: Εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο έως 28-02-2017, λόγω παραίτησης του κ. Ισμέτ Τοπ από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ