Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στη Γ΄ Εθνική ο Ορφέας Ξάνθης


Την πιο ιστορική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του ζει ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ξάνθης και της Θράκης κατ’ επέκταση, ο Ορφέας Ξάνθης, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 1903 και έχει μεγάλη προσφορά τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον πολιτισμό της περιοχής γενικότερα. Βλέπετε, με την άνοδο που κατέκτησε πανάξια η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, είναι έτοιμη να καταγράψει την δεύτερη συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική και μάλιστα ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα (1966-1967).

Δικαίωση για δυο απολυμένους σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ

«Χαιρετίζουμε τη δικαίωση του συναδέλφου μας Στάθη Βακάλη στα ασφαλιστικά μέτρα για την απόλυσή του στις 16 Νοέμβρη 2015. Η επιστροφή του συναδέλφου μας στη δουλειά χαροποιεί όλα τα μέλη του Σωματείου και μας πεισμώνει ακόμα πιο πολύ στην προσπάθεια για επαναπρόσληψη και των υπόλοιπων συναδέλφων με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως είχε δεσμευτεί η εργοδοσία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατουπαλλήλων της Βιομηχανίας Επεξεργασίας Γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «χαιρετίζουμε και τη δικαίωση της συναδέλφισσας από την ΚΟΜΟΤΕΞ στα ασφαλιστικά μέτρα για την απόλυσή της.
Με ταξική ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή, δουλειά με δικαιώματα».

Απίστευτο: Παρουσίασαν σε εκπομπή τον Μητροπολίτη Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως ως δολοφονημένο από ερωμένη…

Γκάφα ολκής από την εκπομπή «Όλα καλά» του Μακεδονία Tv αναστάτωσε την Τρίτη το βράδυ την Αλεξανδρούπολη. 
Το πάνελ της εκπομπής, με παρουσιάστρια την Ιωάννα Λίλη, σχολίαζε την γνωστή υπόθεση της δολοφονίας αρχιμανδρίτη από την ερωμένη του, που πριν χρόνια συντάραξε το πανελλήνιο.
Ήταν 22 Ιουλίου του 1997, όταν ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος Ελευθεριάδης έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στην Αθήνα. Τον είχε πυροβολήσει η πρώην ερωμένη του, Κάτια Γιαννακοπούλου. Το έγκλημα πάθους είχε μάλιστα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, λίγα χρόνια μετά, για ένα επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς «Κόκκινος Κύκλος» του Πάνου Κοκκινόπουλου.
Στην εκπομπή του Μακεδονία Tv συζητήθηκε η μοιραία αυτή σχέση του Αρχιμανδρίτη Άνθιμου, έκπληκτοι όμως οι τηλεθεατές είδαν στην οθόνη τους τη φωτογραφία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου να παρουσιάζεται ως το θύμα της δολοφονίας! Στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού μαθαίνουμε ότι έσπασαν τα τηλέφωνα από τηλεθεατές που ζητούσαν να γίνει άμεσα η διόρθωση, ωστόσο η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη κι αυτό δεν ήταν εφικτό, με αποτέλεσμα, το λάθος να συνεχίζεται για αρκετά λεπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr, οι υπεύθυνοι της εκπομπής προτίθενται να ζητήσουν συγνώμη, τόσο δημόσια, όσο και από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως που ξαφνικά έγινε ‘πρωταγωνιστής’ σε μία τραγική ιστορία…

Πηγή: Alexpoli.gr 

Αποτελεσματικό το πρόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ για τις «επικίνδυνες» τροχονομικές παραβάσεις


Με ικανοποιητικά αποτελέσματα συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τις 15 Μαρτίου 2016 και κάθε εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημερώνουν τους οδηγούς και ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες κάθε φορά «επικίνδυνες» παραβάσεις, που αποτελούν αίτια σοβαρών ή/και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μη χρήση παιδικών καθισμάτων, μη χρήση κράνους, κ.λπ.)

Κάνναβη, μαχαίρια και όπλα στην Καβάλα. Συνελήφθησαν οι δράστες

Συνελήφθησαν χθες 31-5-2016 το μεσημέρι, σε χωριά της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 65 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Με επιτυχία η ενημέρωση των ηλικιωμένων στην Περιφέρεια απο την Ελληνική Αστυνομία


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, κατά το διήμερο 30 και 31-5-2016, ενημερωτική δράση κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από εγκληματικές συμπεριφορές.  
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την ενημέρωση των ηλικιωμένων πολιτών της περιφέρειας μας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να προστατεύονται από τους επιτήδειους.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την Οικοκυρική Σχολή Ξάνθης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όχι μόνον στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της Οικοκυρικής Σχολής Ξάνθης, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς από το 1946 παρέχοντας πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, αλλά κατέβαλε τις δέουσες προσπάθειες από έτους περίπου, για τον σκοπό αυτό.

Τρεις ποδοσφαιριστές της Μεικτής ομάδας μιλάνε για το Regions' Cup


Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της Μεικτής ομάδας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης για το Σαν Μαρίνο έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε 3 από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην διοργάνωση της UEFA.
Ο τερματοφύλακας, Γιάννης Ρούφος, που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία αλλά και το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας: « Κάθε αρχή και δύσκολη και αυτό φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια μας όπου χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να πάρουμε την πρόκριση. Στον τελικό δείξαμε ότι το θέλαμε παραπάνω από τον αντίπαλο μας και δίκαια κατακτήσαμε το τρόπαιο του πρωταθλητή και θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

15 χρόνια χωρίς τον Στέφανο Ιωαννίδη. Το Σάββατο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, η εκδήλωση μνήμης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο του Στέφανου Ιωαννίδη (1923-2001), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο αυτό συγγραφέα και λογοτέχνη, ο οποίος αδιαμφισβήτητα υπήρξε ενεργός και πρωτοπόρος παράγοντας στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της Ξάνθης αλλά και της Θράκης γενικότερα.

Στα «νύχια των κοράκων» η ακίνητη περιουσία Δήμων!

Με την πλειονότητα των Δήμων, όχι μόνο να έχει δανειστεί, αλλά πολύ περισσότερο ο δανεισμός αυτός να έχει ενταχθεί στην κατηγορία "κόκκινα δάνεια", λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των συναπτόμενων δανείων και αντίστοιχης δημιουργίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κίνδυνο, που έχουν εκτεθεί χιλιάδες δανειολήπτες, κατά τη μεταφορά - πώληση των δανείων τους σε ξένα funds, αυτόν της κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας τους, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εξόφληση - αποπληρωμή των δανείων τους, βάσει των όρων των νέων "δανειστών".
Νομική πηγή τόνισε στο epoli.gr για το θέμα πως, οι συνέπειες σημαντικές, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μη δυνατότητα αποπληρωμής, προβλέπει κατάσχεση, τόσο της ακίνητης περιουσίας Δήμων, όσο ακόμη και του Ελληνκού Δημοσίου, που δύναται να στραφεί κατά ο δανειστής.

Πηγή: Epoli.gr

36χρονος με όπλα στην Κομοτηνή

Συνελήφθη χθες 31-5-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Συνελήφθη χθες 31-5-2016 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 33χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

«Περιβάλλον σημαίνει …ο κόσμος γύρω μου!» : Περιβαλλοντικές δράσεις απο το Δήμο Τοπείρου

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2016, ο Δήμος Τοπείρου διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης και διάδρασης με τους δημότες του από 1 έως 5 Ιουνίου με τίτλο «Περιβάλλον σημαίνει …ο κόσμος γύρω μου!»
Η πρωτοβουλία ξεκινά με τις διαδραστικές περιβαλλοντικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία από 1 έως 3 Ιουνίου, στόχος των οποίων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και η καλλιέργεια και ενδυνάμωση μιας βιώσιμης περιβαλλοντικής συνείδησης με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.