Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Τι «έδωσε» και τι «πήρε» ο Β. Πουτιν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Απο την άφιξη του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν στην Αθήνα
Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, καθώς εκτιμούν πως μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για επενδύσεις σε μια σειρά από τομείς όπως είναι η ενέργεια, τεχνολογία και οι μεταφορές. Παράλληλα υπολογίζουν πως ανοίγει τον δρόμο και για ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση Ρώσων τουριστών.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόσο στη συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο όσο και σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο RIA NOVOSTI έκανε λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από ρωσικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αποκλειστικό: Αντικαπνιστικός…«νόμος» στο Προαύλιο (!) του Νοσοκομείου Ξάνθης


Και ενώ το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και πολλές κλινικές του, «υπολειτουργούν» και παραμένουν ανοιχτές ακόμη χάρις στην τεράστια προσπάθεια των εναπομεινάντων, μετρημένων στα…δάκτυλα για τις ανάγκες που μεγαλώνουν συνεχώς, Νοσηλευτών και Ιατρών που «ιδρώνουν» για να εξυπηρετήσουν και να «σταθούν» ακόμη και υποστηρικτικά στον πόνο των συνοδών που βλέπουν τους συγγενείς τους να υποφέρουν, η...όποια Διοίκηση- αφού αυτή παραμένει τουλάχιστον μέχρι στιγμής ακέφαλη καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ο νέος Διοικητής, φροντίζει να φέρει τον…αντικαπνιστικό «νόμο» και στο….ΠΡΟΑΥΛΙΟ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. 




Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και ναι, το...είδαμε και αυτό και είναι κάτι που διασταύρωσε η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
Σύμφωνα λοιπόν με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, απαγορεύθηκε το κάπνισμα και στην ΑΥΛΗ του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης και μάλιστα έχει κοινοποιηθεί έγγραφο σε άπαντες τους Προιστάμενους, στο οποίο αναφέρεται οτι το...πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ, σε όσους βρεθούν να καπνίζουν και εντός της ΑΥΛΗΣ.
Προσωπικό που ανήκει λοιπόν στους καπνιστές αλλά και συνοδοί που «ξενυχτούν» τους συγγενείς ασθενείς τους, δεν έχουν παρά να…περνούν τις κεντρικές πύλες του Νοσοκομείου προκειμένου να κάνουν ένα τσιγάρο στο…δρόμο, αφού ο…«αντικαπνιστικός νόμος» ξεκαθαρίζει ότι κανείς δεν επιτρέπεται να καπνίσει, εντός του κτιρίου (κάτι που εξυπακούεται) αλλά και εκτός αυτού.
Ούτε στην τεράστια αυλή του Νοσοκομείου.
Μάλιστα, σύμφωνα και πάλι με πηγές της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, έχουν… «ορισθεί» και «ελεγκτές»- «υπέρμαχοι» του...παράλογου-εφόσον μιλάμε για εξωτερικό χώρο- «νόμου» οι οποίοι κυκλοφορούν και…«εφιστούν» την προσοχή των συνοδών, που θέλουν να καθίσουν και να πιουν ένα καφέ στην αυλή του κυλικείου, «κουνώντας» επιδεκτικά το…«δάκτυλό» τους και απαγορεύοντάς τους να ανάψουν τσιγάρο και να καπνίσουν, που(;) στην ΑΥΛΗ του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης. Σε ένα τεράστιας έκτασης ΑΝΟΙΧΤΟ χώρο.
Βέβαια, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κακοί οιωνοί κάτι παραπάνω από σίγουρο, φαίνεται αν είναι το ότι δεν πρόκειται να «ισχύσει» αυτό το…«μέτρο», αφού κανένας άνθρωπος που «πονά» ψυχικά για τον συγγενή του που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου, ή τον έχει χάσει, δεν θα σκεφτεί μέσα στη δική του θλίψη και στεναχώρια, ότι δεν μπορεί να ανάψει τσιγάρο στην αυλή του Νοσοκομείου.
Πέρα όμως και από τους συνοδούς, είναι απερίγραπτο να απαγορευθεί το τσιγάρο στο προαύλιο και για τους Ιατρούς και τους Νοσηλευτές που ανήκουν στους καπνιστές και έχουν λίγη ώρα να ξεκουραστούν, μέσα στη βάρδιά τους, η οποία μάλιστα χάρις στο μειωμένο προσωπικό, «βγαίνει» με τα κόπων και βασάνων.
Πάντως είναι…παράλογο να μιλάμε για το κάπνισμα στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, τη στιγμή που μέσα στο κτίριο «καταρρέουν» και λόγω λιγοστού προσωπικού και λόγω διαφόρων υλικοτεχνικών ελλείψεων η μια πτέρυγα μετά την άλλη.
Η επίλυση των ζητημάτων θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα από το κτίριο και τις κλινικές του και αφού ολοκληρωθεί, τότε ίσως μπορεί και να συζητηθεί το θέμα της απαγόρευσης του τσιγάρου στην…ΑΥΛΗ!!!

Χειροπέδες σε δυο για οπλοκατοχή στην Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες 27-5-2016 το μεσημέρι, σε χωριά της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

«Ο Δήμος Ξάνθης μαζεύει τα αδέσποτα και τα εγκαταλείπει στο βουνό για να πεθάνουν από ασιτία!»

Γράφει η Χριστίνα Μπαλτά
Σύμβουλος Παιδικής Αυτοεκτίμησης
Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων
Η κοινοποίηση, της είδησης αυτής, στην σελίδα μου στο Faceboook,  από μια δραστήρια και φιλόζωη φίλη μου, μου «άνοιξε» παλιές ‘πληγές’, που ο χρόνος δεν μπόρεσε  να «κλείσει»… Μέρες τώρα προσπαθώ, «επιστρατεύοντας» την λογική μου και το συναίσθημά μου, να προσεγγίσω το μείζον αυτό ηθικό- για μένα-, ζήτημα και να δώσω απαντήσεις, πρωτίστως στον εαυτό μου….όμως…δεν τα καταφέρνω…
«Ξυπνάει» μέσα μου το ‘γιατί’… που άφησα ‘μισοκοιμισμένο’ λίγα χρόνια πριν….ελπίζοντας, όπως όλοι μας, πως στις πεποιθήσεις και στις ενέργειες μιας υπεύθυνης-ηθικά, πρωτίστως-, Δημοτικής Αρχής είναι μια ‘ζωντανή & βιώσιμη’ πόλη, της οποίας προϋπόθεση θα είναι τελείως νέες σχέσεις των ανθρώπων της με την βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους .

Δώρο ζωής σε επτά ασθενείς απο τον άτυχο 19χρονο Ξανθιώτη Φοιτητή στη Θεσσαλονίκη



Δώρο ζωής σε επτά συνανθρώπους μας, χάρισε ο άτυχος 19χρονος Ξανθιώτης, Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο είχε παρασύρει στο πέρασμά του πριν απο μια περίπου εβδομάδα ασυνείδητος οδηγός.
Ο νεαρός, του οποίου το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι την περασμένη Τετάρτη στη Ξάνθη, θα παραμείνει «ζωντανός» στα σώματα επτά ασθενών, αφού οι οικείοι του βρήκαν το κουράγιο να χαρίσουν τα όργανά του, σε ανθρώπους που αναζητούσαν μια...«δεύτερη» ζωή και οι οποίο έχρηζαν μεταμόσχευσης.
Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» την Τετάρτη 25 Μαΐου. Ο άτυχος νεαρός κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου, η οικογένεια του βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο σε επτά ασθενείς.
Άμεσα ενημερώθηκε το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδας και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που σε συνεργασία ανέλαβαν όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη.
Η όλη διαδικασία από την στιγμή της έναρξης μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση της, διήρκησε περίπου 36 ώρες.
Στο χειρουργείο προσήλθαν ομάδες γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το ΑΧΕΠΑ για την αφαίρεση των πνευμόνων, του ήπατος, των νεφρών και των κερατοειδών, αντίστοιχα.
Το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε άνδρα 51 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μια γυναίκα 45 ετών από την Αθήνα και μια γυναίκα 57 ετών από την Θεσσαλονίκη, που υποβάλλονταν για πολλά χρόνια σε αιμοκάθαρση, μεταμοσχεύθηκαν με νεφρό. Οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ ενώ και οι δυο πνεύμονες του «ταξίδεψαν» στην Αυστρία προκειμένου να μεταμοσχυθούν σε δύο ασθενείς εκεί.
Ο πρόεδρος του ΕΟΜ, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης υπογραμμίζει ότι «σε μια περίοδο όπου τόσο οι πολίτες της χώρας μας, όσο και το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας ταλανίζονται από καθημερινά προβλήματα, υπερβατικές πράξεις όπως αυτή της Δωρεάς Οργάνων, συμβολίζουν την ανθρωπιά που εξακολουθεί να μας διακρίνει σε όλα τα επίπεδα. Εκ μέρους των ληπτών που ξεκινούν μια νέα ζωή, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια και βαθειά ευγνωμοσύνη στην οικογένεια του νεαρού δότη».