Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Στο Σαν Μαρίνο η Μικτή Ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ανακοινώνεται το πρόγραμμα της αποστολής της ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Β’ προκριματική φάση του Regions’ Cup.
Η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς στις 02.06.2016 και ώρα 12:00 από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό την Μπολόνια.

 Εκεί θα διαμείνει στο ξενοδοχείο Crocenzi. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται άλλες 3 ομάδες οι οποίες προέρχονται από το Καζακστάν, την Ουαλία και το Σαν Μαρίνο.
Στις 03.06.2016 θα αντιμετωπίσει στις 19:00 την ομάδα του Καζακστάν, στις 05.06.2016 στις 16:00 την Ουαλία και στις 07.06.2016 το Σαν Μαρίνο με όλες τις ώρες να είναι τοπικές.
Από τις 4 ομάδες του ομίλου θα προκριθεί η νικήτρια ομάδα, η οποία θα πλαισιώσει τις ήδη υπάρχουσες ομάδες του Β’ ομίλου (Ισπανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Βουλγαρία).
Η ομάδα θα αναχωρήσει από το Σαν Μαρίνο στις 08.06.2016.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Ιωαννίνων, Ναυαρίνου και Π. Μελά απο το Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 30 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος των οδών Ιωαννίνων, Ναβαρίνου, και Π. Μελά στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ». 
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα , και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς. 

Στο Δήμαρχο Ξάνθης οι αθλητές των Special Olympics απο το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γενισσέας

Τους οκτώ μαθητές – αθλητές του σχολείου - Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), που συμμετείχαν στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics, καθώς και τον διευθυντή του σχολείου κ. Κλεομένη Ψωμακέλη και την εκπαιδευτικό κ. Σοφία Βαρελίδου, συνάντησε την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο γραφείο του.

Δωρεάν οι δραστηριότητες στις Παιδικές Κατασκηνώσεις απο τον ΟΑΕΔ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις τα ωφελούμενα παιδιά των δικαιούχων μπορούν να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε είδους δραστηριότητα ή πρόγραμμα που νομίμως πραγματοποιείται στις κατασκηνώσεις (ψυχαγωγικό, επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό κ.ο.κ.). 

Το Δ΄Σώμα Στρατού τιμά τους πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Από το Δ’ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 10:30 στο χ. ΩΡΑΙΟ της Ορεινής Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί τελετή για να τιμηθούν οι πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Άρθρο: «Ο σοσιαλιστικός κατήφορος»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Ο οικονομολόγος Milton Friedman είχε πει ότι αν βάλεις το κράτος υπεύθυνο για την έρημο Σαχάρα, σε πέντε χρόνια θα υπάρξει ανεπάρκεια άμμου. Οι σοσιαλιστές, που φαίνεται έχουν ως βασικό σκοπό της ζωής τους να αποδεικνύουν πόσο διορατικός ήταν ο Friedman, κατάφεραν η Βενεζουέλα - η χώρα με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο - να χρειάζεται τώρα να κάνει εισαγωγές πετρελαίου.

Με επιτυχία το 2ο Παιδικό Ποδηλατικό Φεστιβάλ Ξάνθης


Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 11:00 το πρωί στον υπέροχα ανακατασκευασμένο χώρο υψηλής αισθητικής και φυσικού κάλους του Λιμνίου, δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό, πραγματοποιήθηκε το 2ο Παιδικό Ποδηλατικό Φεστιβάλ Ξάνθης για ηλικίες από 4 ετών και άνω.

Με μεγάλη συμμετοχή και με επιτυχία η 2η Θρακο-Μακεδονική «Synergia»



Η κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είδε να πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή και υιοθέτηση των σκοπών της η 2η Θρακο-Μακεδονική “Synergia” Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Διατροφής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Τα αποτελέσματά της 2ης “Synergia” όσο και τα μηνύματά της ήταν σημαντικά, όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο χώρας.

Αναλγησία και ασέβεια: Ξέθαψαν τον Κώστα Βλαχόπουλο, χωρίς να ειδοποιήσουν κανένα συγγενή

Ο επιμελώς ανοιγμένος τάφος του Κώστα Βλαχόπουλου
Ασέβεια, αναλγησία και…παρανομία είναι οι μόνες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την κίνηση του Δήμου Ξάνθης, κατά τα άλλα ΠΡΟΤΥΠΟ, που ούτε λίγο ούτε πολύ προσέβαλε τη μνήμη ενός Ξανθιώτη που έχει αφήσει την δική του ιστορία στην πόλη μας.
Πρόκειται για τον αείμνηστο Κώστα Βλαχόπουλο, του οποίου ο τάφος ανοίχθηκε, έγινε εκταφή των οστών του και «αντικατάστασή» του με άλλο νεκρό και όλα αυτά χωρίς (!) να ειδοποιηθεί κανένας συγγενής του εκλιπόντος.

Ο αείμνηστος Κώστας Βλαχόπουλος
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του ο υιός του αείμνηστου Κώστα και εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης» Σταύρος Βλαχόπουλος, «όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 22-5-2016, όπου λίγο μετά τις 11 το πρωί, πήγα να ανάψω ένα κεράκι στο μνήμα του πατέρα μου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ξάνθης, όπως κάνω τακτικά όλα αυτά τα χρόνια από την ημέρα που απεβίωσε. Δυστυχώς όμως για εμένα, αυτό που με περίμενε δεν μπορούσα να το φανταστώ, ούτε και ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μιας και με το που έφθασα στον τάφο του πατέρα μου, διαπίστωσα πως ο τάφος ήταν επιμελώς ανοιγμένος, τα γράμματα του ονόματός του και η φωτογραφία εξαφανισμένα, η ταφόπλακα ακουμπισμένη με προσοχή σε διπλανό μνήμα και μέσα στον τάφο να βρίσκεται θαμμένος κάποιος άλλος, ενώ επάνω από το χώμα, υπήρχαν στεφάνια και λουλούδια».
 «Όλα αυτά που αντίκρισα, δεν μου άφηναν περιθώριο να σκεφθώ κάτι άλλο, παρά ότι οι αρμόδιοι είχαν προβεί στην εκταφή του πατέρα μου χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από την οικογένεια και στη θέση του είχαν βάλει κάποιον άλλο. Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω το ότι αυτά που αντίκρισα ήταν πραγματικότητα και όχι κάποιο όνειρο, προσπάθησα να δω αν σε εκείνο το σημείο υπήρχε η φωτογραφία του και τα γράμματα του ονόματός του, όμως άδικα προσπαθούσα, γιατί αυτά -όπως μετά έμαθα- βρίσκονταν σε άλλο σημείο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «το σοκ που δέχθηκα ήταν τέτοιο, όπου ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο κάποιοι, απέναντι στη μνήμη των νεκρών, αλλά και απέναντι στους συγγενείς αυτών».
  
Ο εκδότης της ΦτΞ
Σταύρος Βλαχόπουλος

«ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ»
Η ΕΠΙΚΑΡΟΤΗΤΑ συνομίλησε με τον υιό του αείμνηστου Κώστα και εκδότη της εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης» κ. Σταύρο Βλαχόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά του, σημειώνοντας με έμφαση πως «δεν είχαμε καμία ειδοποίηση. Δεν ενημερώθηκε κανένας συγγενής για την εκταφή του πατέρα μου και η αντιμετώπισή αυτή πραγματικά δεν αρμόζει ούτε σε…σκυλί».



ΜΕ...«ΞΕΝΑ» ΜΑΡΜΑΡΑ Η…ΤΑΦΗ (;)
Βέβαια τα ερωτηματικά πλέον είναι πολλά και ένα από τα κύρια, είναι για ποιο λόγο ο τάφος του Κώστα Βλαχόπουλου ανοίχθηκε, με… χειρουργικές κινήσεις, αφού τα μάρμαρα έχουν μείνει άθικτα, ενώ έχει αφαιρεθεί μόνο το ονοματεπώνυμο και η φωτογραφία του και ήδη έχει τοποθετηθεί το φέρετρο κάποιου νεκρού σε έναν τάφο ήδη έτοιμο (;) με μάρμαρα ήδη πληρωμένα από την οικογένεια του εκλιπόντος Κώστα Βλαχόπουλου.
Πάντως οι λέξεις ασέβεια και ανεντιμότητα, είναι «μικρές» για να περιγράψουν, μια τέτοια κίνηση για την οποία μάλιστα δεν ενημερώθηκε κανένας μα κανένας συγγενής.
Αντιμετώπιση που πραγματικά δεν αξίζει, όχι μόνο σε τέτοιους ανθρώπους που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στη Ξάνθη, όπως ο αείμνηστος Κώστας, αλλά ούτε σε…σκυλιά.