Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι... με την "μη κερδοσκοπική" Αναπτυξιακή που προωθούν οι επίδοξοι του LEADER


Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την νέα μορφή που θέλουν να δώσουν στην υπο ίδρυση της "νεας" Αναπτυξιακής Εταιρίας οι επίδοξοι "εραστές" των κονδυλίων του Αγροτικού Αναπτυξιακού Προγράμματος LEADER.
Μετά το "ναυάγιο" της αξιοποίησης της Ανωνύμου Εταιρίας του Δήμου Αβδήρων και τα πεταμένα χρήματα για την προμελέτη αξιολόγησης του εγχειρήματος, οι θέλοντες την άμεση διαχείρηση των κονδυλίων, οραματίζονται και φαντάζονται μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία για να καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με ποια σύνθεση;
Με ποιο μετοχικό κεφάλαιο;
Δείτε τι γράφει ακριβώς η προκήρυξη μεταξύ άλλων για τα ελάχιστα ταμειακά επίπεδα ρευστότητας:
"Απαιτούμενα ελάχιστα επίπεδα ταμειακής ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας φορέα :
-ο δείκτης ρευστότητας πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 0,9. 
-ο λόγος (Καθαρή θέση) / (καταβλημένο μετοχικό κεφάλαιο) να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 0,5.
Κάθε φορέας υποβάλλει μία και μόνη πρόταση τοπικού προγράμματος. Σε αντίθετη περίπτωση όλες οι προτάσεις που υποβάλλει ο ίδιος φορέας, απορρίπτονται."
Απο που λοιπόν θα βρουν η Αντιπεριφέρεια και οι Δήμοι το χρήμα;
Και με ποια διαχειριστική επάρκεια;
Ιδού τι αναφέρει η προκήρυξη:

"Βασικοί όροι χρηματοδότησης και πληρωμής : Οι πιστώσεις του τοπικού προγράμματος καταβάλλονται από τον Οργανισμό Πληρωμών (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) στις Ο.Τ.Δ. τμηματικά και ανάλογα με την πορεία υλοποίησης του τοπικού προγράμματος, βάσει δικαιολογητικών και διαδικασίας που θα οριστεί αναλυτικά με σχετική απόφαση. Είναι δυνατή η χορήγηση προκαταβολής με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής κατά τις κείμενες διατάξεις.
Βασικοί όροι εκτέλεσης συμβάσεων : Για την υπογραφή της σύμβασης μπορεί να απαιτηθεί από τις Ο.Τ.Δ. να περιβληθούν τη νομική μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας και να έχουν εγκατασταθεί μέσα στην προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης. Το τοπικό πρόγραμμα θα παραληφθεί υπό τον όρο ολοκλήρωσης και παραλαβής από την Ο.Τ.Δ. όλων των επιμέρους πράξεων αυτού, την υποβολή τελικής έκθεσης υλοποίησης, την υποβολή τυχόν ενδιάμεσων εκθέσεων αξιολόγησης, καθώς και τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο θεσμικό πλαίσιο του ΠΑΑ και στη σύμβαση που θα υπογραφεί."

Είναι Ηλίου φαεινότερων ότι ορισμένοι παράγοντες, μπρος στον καημό τους να ελέγξουν τα πάντα και να διαχειριστούν το χρήμα του εν λόγο προγράμματος, και μέσα στο νεφέλωμα της ασχετοσύνης τους, βγαίνουν και δηλώνουν διάφορα, δημιουργώντας ψευδείς ελπίδες!
Η ουσία είναι μία: η Ξάνθη δεν διαθέτει και δεν μπορεί να διαθέσει φορέα διαχείρισης, κάτι που μπορεί να βρει σε συνεργιασία με άλλη πόλη, και ιδίως την Κομοτηνή, που έχει μία αξιόλογη εταιρία, που και διαχειριστική επάρκεια έχει αλλά και εμπειρία διαχείρησης, όπως και κεφαλαιακή δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες του προγράμματος.

"Μυστικός Δείπνος" για Καραμπίνη - Κοντό - Ταρενίδη και όχι μόνο!

Μπορεί το Αγιον Πάσχα να πέρασε, αλλά για τους πολιτικούς της τοπικής πολιτικής σκηνής, φαίνεται ότι οι "μυστικοί δείπνοι" καλά κρατούν! Βεβαίως οι "Ιούδες" δεν είχαν άμεση σχέση με όλα τα "δείπνα" των πολιτικών και όχι μόνο συνδαιτυμόνω, πλήν όμως οι κοινοί παρατηρητές, φαίνεται να έχουν βγάλει ήδη χρήσιμα συμπεράσματα για διάφορες εξελίξεις στην πόλη και το νομό.


Ο χώρος που έγινε η συνάντηση των τριών πολιτικών ανδρών...

Ενα απο αυτά τα "δείπνα" έλαβε χώρα σε γνωστή ταβέρνα της Παλιάς Ξάνθης, με παρακαθήμενους τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέκο Κοντό, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Σάκη Καραμπίνη, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξάνθης κ. Παναγιώτη Ταρενίδη καθώς και άλλους, που συμμετείχαν στη συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Ο πρ. υπουργός Αλέκος Κοντός

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης

Ο χρόνος, ο τόπος καθώς και η σύνθεση των προσώπων στο ραντεβού, συνοδευόμενο με εκλεκτά εδέσματα και οίνο,  προσδίδουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς, εκτός των θεμάτων των έργων στο πλαίσιο των δημοσίων επενδύσεων για το ΔΠΘ που έχουν μείνει κατα πολύ πίσω, αλλά και των έργων - μελετών για το Δήμο Ξάνθης που επίσης χρονοτριβούν, είναι γνωστό ότι έχει γίνει και προσέγγιση των προθέσεων του κου Καραμπίνη για έντονη ανάμειξή του στα αυτοδιοικητικά - περιφερειακά δρώμενα της περιοχής.
Βεβαίως ο ίδιος ακόμη αποκλείει κάθε τέτοι ενδεχόμενο, όμως οι βλέψεις του κου Κοντού είναι να ελέγξει την πολιτική κατάσταση, εν απουσία μάλιστα και της πολιτικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στο νομό.
Οι επόμενες ημέρες, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ίσως επισπεύσουν τις προθέσεις όλων! 

Η Ξάνθη, δυστυχώς δεν έχει Βουλευτές!



Του Παν. Β. Πεντζουρίδη

Αυτός ο τόπος, πέρασε πολλά, στο πέρας της ιστορίας και πολύ περισσότερο την τελευταία τεσσαρακονταετία!
Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους, άλλοι με παραδειγματική επιτυχία και άλλοι με σιωπηρή… απουσία!
Ο καθένας τους όμως, είχε κάτι να προσφέρει, έστω το λίγο των δυνατοτήτων του!
Κανείς δεν λειτούργησε μη θεσμικά.
Κανείς δεν πρόσβαλε το Πολιτειακό Σύστημα.
Κανείς δεν πρόσβαλε το Πολιτικό Σύστημα, υπο την έννοια της απαξίωσης, ακόμη και αν δεν συμφωνούσε με τα τεκταινόμενα.
Σήμερα, μετά από μία περίοδο που η χώρα δοκιμάστηκε, άκμασε, προχώρησε μπροστά, σήμερα που όλα ξανα δοκιμάζονται, δυστυχώς την παρακμή συνδυάζει και η Πολιτειακή και Πολιτική απαξίωση.
Και αυτή επιτυγχάνεται από τους «εργολάβους» της κατάρρευσης των θεσμών του Εθνους μας, που είναι στο σύνολό τους οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, με την συνυπογραφή και υποστήριξη – ελέω εξουσίας – των ΑΝ. ΕΛ.
Και μέσα σε όλα αυτά, η Ξάνθη, η πόλη με την ιδιαίτερη ιστορία της, διασχίζει το «χείμαρρο» της αριστερής διακυβέρνησης, χωρίς πολιτική εκπροσώπηση, χωρίς κατ’ ουσία Βουλευτές.
Μπορεί οι τρείς έδρες του Κοινοβουλίου να έχουν καταληφθεί από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, μα αν δει κανείς την πραγματικότητα, θα σκύψει το κεφάλι!
Ο εις εκ των υποψηφίων και εκλεγμένος – ελέω Τουρκικής στήριξης – κ. Ζεϊμπεκ, λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα της εθνικής του συνείδησης, που είναι διαφορετική από την Ελληνική και άρα δεν εκπροσωπεί τους Ελληνες πολίτες της Ξάνθης.
Οι υπόλοιποι δύο, κ.κ. Γιαννακίδης και Στογιαννίδης, συστεγάζονται με τον κ. Ζεϊμπεκ στο ίδιο πολιτικό γραφείο που τους παρέχει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι άνευ Βουλευτικής Εδρας, την οποία έχουν παραχωρήσει στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κο Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ασκεί εν τοις πράγμασι την Βουλευτική δραστηριότητα, συντάσσοντας και υποδεικνύοντας το τι θα προωθήσουν οι τύποις βουλευτές προς Αθήνα και όχι μόνο. Και κυρίως προωθεί τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων στον ευρύτερο πολιτικο – διοικητικό τομέα, με αποκορύφωμα την τοποθέτηση της συζύγου του στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Η Ξάνθη λοιπόν, και αν θέλετε και από πλευράς αντιπροσωπευτικότητας πολιτικής, στερείται εκπροσώπησης από κάθε έννοια και πλευρά.
Και αυτό είναι μεγα πολιτικό δυστύχημα και τόπος θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
Την ευθύνη αυτής της κατάσταση την έχει βεβαίως ο λαός, που απείχε και άφησε τις πολιτισμικές και οικονομικές μειονότητες να κρίνουν το μέλλον του!
Η Ξάνθη, επιστρέφει για πολλά χρόνια πίσω…

Αγνοεί η Βουλή την ιδιότητα Στογιαννίδη



Και μπορεί το Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης να συζητήσει την ερχόμενη Τετάρτη τη διαγραφή του Γρηγόρη Στογιαννίδη, αφού ήταν και αυτός ένας από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερψήφισαν το ασφαλιστικό-«λαιμητόμο» για τους Έλληνες και να αναζητά την…επαγγελματική ιδιότητά του, όπως μας επισήμανε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει από πού θα «αλιευθούν» οι πληροφορίες της ιδιότητας του Βουλευτή, αφού ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων (parliament.gr) δεν υπάρχει η παραμικρή λεπτομέρεια για το βιογραφικό του, την εκπαίδευσή του και την…επαγγελματική του ιδιότητα.
Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί πάντα με…χίλιες λέξεις, σας προτείνουμε να αναζητήσετε το βιογραφικό του… «συνδικαλιστή» -Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, όπου πατώντας τον σύνδεσμο με το όνομά του, θα σας βγει η παραπάνω εικόνα.
Ο κ. Στογιαννίδης, άνευ βιογραφικού σημειώματος, δηλώνει απλά, λιτά και απέριττα….Βουλευτής Ξάνθης!

Την Τετάρτη η διαγραφή Στογιαννίδη από το Εργατικό Κέντρο

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γρηγόρης Στογιαννίδης
Σκέψεις περί…διαγραφής του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Στογιαννίδη, μετά και από την απόφαση περί διαγραφής των Βουλευτών που ψήφισαν το Ασφαλιστικό, υπάρχουν στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης. (σ.σ εδώ και δύο χρόνια ο κ. Στογιαννίδης ανήκει εκεί, μετά τη μεταφορά του Καζίνο Ξάνθης, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.)

ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ…
Θέμα μάλιστα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης κ. Στάθης Ασπιώτης
Κάτι που μας επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρός του κ. Ευστάθιος Ασπιώτης, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει επακριβώς ότι «εμείς δεν έχουμε πάρει προς το παρόν κάποια τέτοια απόφαση, αφού το θέμα αυτό περί διαγραφής του κ. Στογιαννίδη, θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Τετάρτης. Σαν σκέψη υπάρχει η διαγραφή του, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαγραφές πολλών Βουλευτών που ψήφισαν το Ασφαλιστικό.
Από εκεί και πέρα ο κ. Στογιαννίδης είναι εργαζόμενος στον Ιδιωτικό Τομέα. Δεν ξέρω αν έχει κάποια επαγγελματική ιδιότητα. Θα συζητηθεί το θέμα αλλά δεν ξέρουμε ακόμη φυσικά τι θα αποφασισθεί».

«Η περίπτωση του κ Στογιαννίδη είναι…μπερδεμένη» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «προσωπικά δεν γνωρίζω την ιδιότητά του την επαγγελματική και έχω ξεκινήσει να ψάχνω. Θέλει χρόνο βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο αλλά σαν σκέψη όχι μόνο υπάρχει, αλλά όπως σας είπα θα συζητηθεί την Τετάρτη, κατά τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης».

Επιτέλους! Βρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης...

Και πριν ακόμη "στεγνώση" το μελάνι απο τα όσα γράφαμε προ ωρών για τους τρείς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, τους εντοπίσαμε και μάλιστα πρώτη... "μούρη" σε κατάθεση στεφάνου, για τον Εορτασμό κατά του Φασισμού!
Και ενώ λείπουν επιδεικτικά απ' όλες τις άλλες Εθνικές Επετείους, τις θρησκευτικές Εκδηλώσεις Μνήμης, στις αριστερίστικες εκδηλώσεις τύπου... "κατά του Φασισμού" είναι πρώτο... "τραπέζι"..
Και μάλιστα,  με ένα απλό γαρίφαλο όπως τις άλλες φορές, και οχι με δαφνοστέφανο!
Ναι, καλά διαβάσατε, όχι δαφνοστέφανο!
Ιδού τις φωτό που αλιεύσαμε απο το κομματικό site.

Ο κ. Ζεϊμπεκ καταθέτει στεφάνι ενάντια στο Φασισμό.
Προς τιμήν του Αγνώστου Στρατιώτη, του οποίου τους άλλους αγώνες αγνοεί;

Ο κ. Στογιαννίδης με λουλουδικό στο χέρι...

Τα... "βρήκαν" Κοντός - Πούλιος?

Ενώ οι σχέσεις τους είχαν διαρρηχθεί σε βαθμό παρεξήγησης, εντούτοις φαίνεται να βρέθηκε κοινός τόπος συνεργασίας και επανάκαμψης της σχέσης τους!
Ο λόγος για τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. Αλέκο Κοντό και τον πρώην Γενικό Αναπληρωτή Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, Χρίστο Πούλιο.
Τι συνέδεε τους δύο; Η ΣΕΚΑΠ.

Ξεκίνησαν οι βρώμικοι και άνανδροι να εκδηλώνονται με σχόλια στο Facebook

Με σχόλια εμφανίστηκαν οι άνανδροι και βρώμικοι κύκλοι που βρίσκονται πίσω και μπρος απο τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, που μόλις εμφανίσαμε τις πρακτικές και τις σχέσεις τους με το ΣΥΡΙΖΑ και τους Βουλευτές που μαζί κάνουν επισκέψεις ακόμη και στα Δικαστήρια (σ.σ. γιατί άραγε...)!
Μάλιστα, χωρίς να έχουν την ανδρεία και να εμφανιστούν με ονοματεπώνυμο, μπήκαν και σχολίασαν σε προσωπικό επίπεδο κατά του εκδότη της "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ", με ψευδώνυμο "Capetan Makis" !
Ποιος είναι ο "Capetan Makis" λοιπόν???

Ο... "Capetan Makis" ο θαρραλέος που δεν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Και φυσικά το προφιλ του "κυρίου".... διαβάστε: δούλεψε - λέει - σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση του ΥΠΕΞ..

Μια έρευνα του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα μας δώσει περισσότερα στοιχεία!
Προς το παρόν απολαύστε το... προφιλ του ευαισθητοποιημένου πολίτη και φυσικά συναρτόμενου με τα δεδομένα που δώσαμε σε άλλο δημοσίευμα για την υπόγεια σχέση ΣΥΡΙΖΑ με τοπικό ΜΜΕ!!!

Τα ΜΜΕ της Ξάνθης είναι το πρόβλημα του Σ. Γιαννακίδη;

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ξάνθης φαίνεται να είναι το πρόβλημα του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Γιαννακίδη, ο οποίος στην ομιλία του στη συζήτηση που έγινε στην ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, χωρίς ίχνος ντροπής και δεοντολογίας και αντί να προβεί σε δηλώσεις τοπικά, εφόσον τον ενοχλούν συγκεκριμένα ΜΜΕ της περιοχής, διέσυρε δια του βήματος της Βουλής τόσο την πόλη όσο και όλα τα ΜΜΕ που εκδίδονται και εκπέμπουν (σ.σ αφού δεν κατονομάζει το ποια ΜΜΕ τον ενοχλούν!!!).

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Γιαννακίδης με την επίσημη πολιτική - Βουλευτική... περιβολή,
ενώ κάνει δηλώσεις σε ΜΜΕ!

Παράνομες όλες οι αναθέσεις Δήμων και Περιφέρειας σε μικτές εταιρίες ΜΜΕ


 Παράνομες, καταχρηστικές και έξω απο κάθε κανόνα λειτουργίας είναι οι απευθείας αναθέσεις των Δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε μικτές εταιρίες ΜΜΕ, καθώς απαγορεύεται ΡΗΤΑ απο Νόμο του Κράτους και πιο συγκεκριμένα απο το Ν.3310/2005 που ρυθμίζει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο έκδοσης εφημερίδων και εντύπων να δέχεται αλλότριες αναθέσεις λόγω του ότι συμπεριλαμβάνονται στο καταστατικό της άλλοι ΚΑΔ δραστηριότητας!

Κανονικά από σήμερα η υποβολή φορολογικών, παρά την…αποχή των φοροτεχνικών


Κανονικά συνεχίζεται η αποχή των Φοροτεχνικών και Λογιστών της Ξάνθης, έως μάλιστα και την Παρασκευή 13 Μαΐου, ωστόσο…κανονικά υποβάλλονται από σήμερα και οι φορολογικές δηλώσεις για το τρέχον έτος.
Κάτι που επιβεβαιώνει και η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης Ειρήνη Αθανασιάδου-Μπατζακίδου η οποία σημειώνει επακριβώς ότι «η αποχή συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου. Φαινομενικά έχουμε αποχή αλλά στην ουσία δεν έχουμε. Από εδώ και μετά οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται κανονικά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μισό εκατ. φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο Taxisnet, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ενώ συνολικά αναμένονται... 6 εκατομμύρια, μέσω των οποίων η κυβέρνηση προσδοκά να ενισχύσει τα ταμεία της από αυτούς που έχει στερήσει και τα βασικά.

Τι ζητά "καναλάρχης" με Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαστήρια;

Καθημερινή και σε επίπεδο συντεταγμένης πλέον συνεργασία, βρίσκεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς και οι Βουλευτές του, με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι!
Η ταύτιση και η συνεργασία είναι σε τέτοιο βαθμό που η Νομαρχιακή Ξάνθης του κυβερνώντος κόμματος κάνει τα αδύνατα δυνατά να παρέχει τη στήριξη σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό - πολιτικό και τώρα οι φήμες θέλουν στήριξη και σε νομικό (;) επίπεδο!


Προσλήψεις πέντε υδρονομέων άρδευσης στο Δήμο Τοπείρου. Έως 12/5 οι αιτήσεις


Στην πρόσληψη πέντε Υδρονομέων και πιο συγκεκριμένα δύο για το αρδευτικό δίκτυο Μαγγάνων, δύο για αυτό του Δεκάρχου και έναν για το αρδευτικό δίκτυο Γαλάνης προχωρά ο Δήμος Τοπείρου.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Τα «παράπονα» και οι υποδείξεις των πολιτών «βελτιώνουν» το...Δήμο της Ξάνθης


Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του, ο Δήμος Ξάνθης υιοθέτησε τη διαδικτυακή εφαρμογή «Βελτιώνω το Δήμο μου», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην αναμόρφωση της γειτονιάς τους.
Στο χρονικό διάστημα των δύο μηνών λειτουργίας της εφαρμογής δεχτήκαμε περισσότερα από 260 αιτήματα πολιτών.
Τα περισσότερα αιτήματα διεκπεραιώθηκαν άμεσα, για όσα όμως χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας και αντιμετώπισης, οι πολίτες ενημερώνονται σταδιακά για την εξέλιξη τους. 

Ο...απολογισμός του Πάσχα, απο την Ελληνική Αστυνομία

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό ελέγχων, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, σε όλη την επικράτεια.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 37.719 έλεγχοι σε καταστήματα, οικίες, μέσα μεταφοράς, μικροπωλητές κ.λπ., στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 101 παραβάσεις και συνελήφθησαν 114 άτομα.

Εντός των ημερών η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους της Ξάνθης

Στο διάστημα από 10 έως 20 Μαΐου θα πληρωθούν από τους δήμους οι δικαιούχοι τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαρτίου - Απριλίου μετά και την απόδοση των απαιτούμενων κονδυλίων απο το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το ΥΠΕΣ κατανέμει, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 113.352.861,70 € στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο έτους 2016.
Για το Δήμο Ξάνθης μάλιστα θα δοθούν 1.594.794,51€.
Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε για το Δήμο Ξάνθης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ξανθή Γκαϊτατζή «τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους του Δήμου, θα καταβληθούν περί τα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της άλλης».
«Εμείς είμαστε έτοιμοι, η πίστωση έχει βγει αλλά τα χρήματα από το Υπουργείο δεν έχουν δοθεί ακόμη στο Δήμο Ξάνθης, από όπου και θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων» σημείωσε η ίδια.

«Η τέλεια γυναίκα» του...Ιάκωβου Μυλωνά έρχεται στη Ξάνθη

«Η τέλεια γυναίκα» του Ιάκωβου Μυλωνά έρχεται στο θέατρο Ανατολικά Του Νέστου στις 21 Μαίου στις 9.00.
Ο Ιάκωβος Μυλωνάς επιστρέφει σε έναν μοναδικό ρόλο, με μία ερμηνεία καθηλωτική.
Όταν τα όνειρα δε γίνονται πραγματικότητα την κατάλληλη στιγμή, τότε μπορεί να γίνουν εφιάλτες. Ο Ιάκωβος Μυλωνάς τα έκανε κωμωδία!
Τα παιδικά χρόνια, ο πρώτος έρωτας, η ζωή που ζούμε για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι, οι άπληστες σχέσεις, η μοναξιά, η αναζήτηση του ιδανικού, του τέλειου, η λύτρωση, κυριαρχούν στην σκηνή. 
Όλα αυτά δοσμένα με πάρα πολύ χιούμορ, γιατί έτσι κι αλλιώς τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται στα αστεία. 
Μια συγκινητική κωμωδία που θα σας κάνει να γελάτε και να δακρύζετε συγχρόνως.
Ένα εξαιρετικό ανέβασμα με υπέροχη σκηνοθεσία και μουσική. 
Μία δυνατή παράσταση που θέτει και απαντά σε πολλά ερωτήματα.
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6973498913

Η απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης



 Με την απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην Κεντρική Πλατεία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες απεργιακές δράσεις του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια και τραγούδια για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. 
Ακολούθησε χαιρετισμός από το μέλος της Γραμματείας Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ Γιάννη Βουζαρά, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία από την πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης και μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Ξάνθης Γιώτα Ρόιδου. 

Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει την ΕΠΣ, για την κατάκτηση του «Region's Cup»

«Συγχαίρουμε τη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, τον προπονητή κ. Απόστολο Κουτρουλό και τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της επίλεκτης μικτής ομάδας μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος «Regions Cup».
Η νίκη στον τελικό με 2-0 επί της Ε.Π.Σ. Εύβοιας θα έχει και συνέχεια στο Σαν Μαρίνο όπου η Ε.Π.Σ. Ξάνθης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει σε όμιλο το Καζακστάν, την Ουαλία και το Σαν Μαρίνο με τις ευχές όλων μας να την συνοδεύουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης, υπογραμμίζοντας με έμφαση οτι «θα στηρίξει την προσπάθεια της Ε.Π.Σ. Ξάνθης όπως κάνει καθημερινά και με όλες τις ομάδες του Δήμου μας».

Πρόσφυγες από την Καβάλα στην πορεία της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης


Πρόσφυγες από το Χαλκερό Καβάλας, συμμετείχαν εχθές το πρωί στην πορεία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Ξάνθης, οι οποίοι ήρθαν με σκοπό «να τους δει ο κόσμος της Ξάνθης, για να καταλάβει πως είναι και αυτοί άνθρωποι όπως όλοι οι άλλοι» όπως επιβεβαιώνουν και μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, οι οποίοι και μας απέστειλαν το φωτογραφικό υλικό από την πορεία.
Οι πενήντα στον αριθμό πρόσφυγες ήρθαν το πρωί της Κυριακής στη Ξάνθη, με μισθωμένο λεωφορείο και γύρισαν και πάλι πίσω στην Καβάλα και πιο συγκεκριμένα στο Χαλκερό.


  



Κατέλαβαν το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, οι Δικηγόροι της Ροδόπης


Το δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής, κατέλαβαν από το πρωί οι Δικηγόροι της Ροδόπης, οι οποίοι ακούραστοι συνεχίζουν και κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους, με αφορμή βέβαια την υπερψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού, η οποία θα επιφέρει ακόμη περισσότερα δεινά, τόσο στον κλάδο τους όσο και σε όλους τους Έλληνες.


«Το παρόν νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την ομόθυμη αντίδραση όλων των κοινωνικών φορέων και επιστημονικών επαγγελματικών οργανώσεων. Διατάξεις του επικρίθηκαν ως αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μέλη της ΚΕΝΕ αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, επισημαίνοντας ότι «υπό τον μανδύα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εισάγονται ρυθμίσεις φορολογικού χαρακτήρα με δημευτικό αποτέλεσμα, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας. Η πλειονότητα των δικηγόρων οδηγείται στην οικονομική εξόντωση και σε επαγγελματικό αδιέξοδο».


Νόμος του κράτους το ασφαλιστικό. Υπερψηφίστηκε με 153 «Ναι»


Νόμος του κράτους είναι πλέον το ασφαλιστικό, αφού χωρίς καμία έκπληξη, υπεψηφίστηκε εχθές αργά το βράδυ στη Βουλή.
Υπερψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.
Απο την ψηφοφορία απουσίασαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.
Οι τρεις τελευταίοι βουλευτές δήλωσαν με επιστολή τους ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν, η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα.
Η αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη είχε μεν υψηλούς τόνους, ωστόσο ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό για πρώτη φορά φράσεις όπως «αυξήσεις μισθών και συντάξεων». 



Σημειώνεται οτι από αυτή δεν έλειψαν και οι...ύβρεις και τα έκτροπα απο Βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κοινοβούλιο το απόγευμα της Κυριακής με αποτελεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η διαδικασία.

Με ψηφισμένο απο τη Βουλή λοιπόν, το ασφαλιστικό, που φέρνει σε ακόμη πιο δεινή θέση τους Έλληνες, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα παραστεί στο σημερινό Eurogroup στις 15.00, με μοναδικό στόχο να επιτευχθεί η...συμφωνία.