Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Άρθρο:«Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΔΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ!»

Γράφει ο Ανέστης Αντωνιάδης
Χαίρετε,
η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η παραπληροφόρηση μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ του κέντρου και της περιφέρειας, δηλητηριάζουν, τρομοκρατούν και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.
Βλέποντας και μελετώντας τα πραγματικά στοιχεία του νέου ασφαλιστικού, διαπιστώνει κανείς άμεσα τις μεγάλες τομές και την καθολική προστασία των ασφαλισμένων , των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών και των ανθρώπων του μόχθου».
ΜΑΛΙΣΤΑ!
Γραφεί επίσης για απώλειες:

Η Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο


Από 780 ευρώ (βασικός μισθός υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης) έως 4.631 ευρώ μηνιαίως (μισθός γ.γ. υπουργείου) κυμαίνονται οι απολαβές που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, δίνονται διευκρινίσεις για τα μισθολογικά κλιμάκια, την αποσύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, καθώς και για τα ειδικά μισθολόγια.

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης για το ασφαλιστικό

Τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης
«Την ώρα που Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ψήφιση του τετάρτου μνημονίου, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, ότι η μόνη σταθερή γραμμή της είναι το διαζύγιο «διαρκείας» από την πραγματικότητα.
Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι συνταξιούχοι, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι νέοι μας πρόκειται να πληρώσουν βαρύ το τίμημα του λαϊκισμού, των κίβδηλων υποσχέσεων και προσδοκιών που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία τις οποίες «βάπτισε» ως αυταπάτες. Αυταπάτες, οι οποίες εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της 2ετιας 2015-2016.

Το «Ποτάμι» για το χθεσινό Eurogrοup: «Ανάμεσα σε νέα ψέματα και νέες αυταπάτες»


Για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια, κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή είναι κοντά στο να κλείσει την πρώτη της αξιολόγηση από την τρόικα.
Χρειάστηκε μάλιστα και ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για να το γιορτάσει βαφτίζοντας επιτυχία εναν επώδυνο συμβιβασμό.
Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogrοup:
- Θεσμοθετείται αυτόματος μηχανισμός περικοπών που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους. Ο μηχανισμός θα θεσμοθετηθεί τον Οκτώβριο και θα ισχύει εσαεί, επιβάλλοντας περικοπές μισθών και συντάξεων. Πρόκειται για το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο προβλέπει μόνιμη εποπτεία, ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΠΘ ο Προκόπης Παυλόπουλος. Το Σάββατο η αναγόρευσή και τα εγκαίνια του κτιρίου των Πολιτικών Μηχανικών


Το Σάββατο 14 Μαϊου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη 13:00 μ.μ., στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.
Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

Τα...αστυνομικά νέα της ημέρας

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 62ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Συνελήφθη την 9-5-2016 το απόγευμα, στη Διομήδεια Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 62χρονος ημεδαπός, διότι, όπως προέκυψε, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, έχοντας συνδέσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της οικίας του, απευθείας με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. 

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ 33ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ
Συνελήφθη την 9-5-2016 το βράδυ, στις Καστανιές Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε εντόπισαν ένα (1) μαχαίρι, συνολικού μήκους 27 εκατοστών και μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ), τα οποία και κατασχέθηκαν.

Παράταση ταξινόμησης και απογραφής αγροτικών μηχανημάτων έως 31/12/2017

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την την αριθ. Γ3Β 695/18368/12-2-2016 Υπουργική Απόφαση «Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 445 Β'24-2-2016),δίνετε παράταση ταξινόμησης και απογραφής αγροτικών μηχανημάτων με εθνική έγκριση τύπου αλλά χωρίς αντιρρυπαντική τεχνολογία για δύο χρόνια δηλαδή μέχρι τις 31-12-2017.

Η ΟΕΒΕ Ξάνθης για την ψήφιση του Φορολογικού- Ασφαλιστικού



Σε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές περιπέτειες μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την ψήφιση των φορολογικών-ασφαλιστικών μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γεγονός, που γεννά εκ νέου δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καθώς τα μέτρα που θα ισχύσουν, αποδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, πως η ισχνή οικονομική πραγματικότητα είναι μονόδρομος. Η Ξανθιώτικη αγορά ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια, καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι αδυνατούν να καταναλώσουν, έστω και το ελάχιστο στην αγορά, εξαιτίας των μειώσεων που υπόκεινται συνεχώς οι εισφορές τους.

Στις 13 Μαΐου η Θεία Λειτουργία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Γνωστοποιεῖται ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη ὅτι τήν Παρασκευὴ 13 Μαΐου ἐ.ἔ καί ὥρα 07:30-09:30 θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας ἐν ὄψει τῶν Γενικῶν Ἐξετάσεων γιά τήν εἰσαγωγή τῶν μαθητῶν στά Α.Ε.Ι. καί Τ.Ε.Ι. γιά τήν ἐνίσχυση καί τόν φωτισμό τῶν ὑποψηφίων.

Άρθρο:«Εισπράκτωρ Χάρης Θεοχάρης»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Η απέχθεια για τον ιδιωτικό τομέα δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια υπερκομματική συνήθεια που εξηγεί σ’ ένα σημαντικό βαθμό την σχετικά πρόσφατη χρεοκοπία μας. Ο λατρευτός των ΜΜΕ και του κατεστημένου, κ. Χάρης Θεοχάρης, καταδεικνύει ότι η φορολαγνεία είναι ένα ενδημικό στοιχείο του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Ίσως η καλύτερη δικαιολογία για τα πεπραγμένα του κ. Θεοχάρη ως γενικού γραμματέα Εσόδων είναι ότι απλά εκτελούσε αποφάσεις μέσα σ’ ένα περιβάλλον που διαμορφωνόταν από τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. ‘Όμως, μια πιο προσεκτική ματιά αποδεικνύει ότι έδειξε ιδιαίτερο ζήλο επιβάλλοντας μια πολιτική που είχε ως κεντρικό στόχο την δήμευση του εν Ελλάδι ιδιωτικού πλούτου προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα χρέη που δημιουργήσαν η πολιτική τάξη και οι πελάτες της.

Χειροπέδες σε 38χρονο για λαθραίο καπνό και οπλοφορία στη Κομοτηνή


Συνελήφθη χθες 9-5-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί ειδικού φόρου κατανάλωσης και περί όπλων.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 38χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :

Ξεκίνησε η λειτουργία των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας


Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες της χώρας μας, αποφάσισαν τη λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε δέκα διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας μας.

Άρθρο: «Παιδαράδες»

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Παιδιά να τα πιείς στο ποτήρι.
Παιδιά με τα όλα τους.
Παιδιά ανεξάντλητα.
Παιδιά των αθλοπαιδιών.
Παιδιά σε ρόλο πρωταγωνιστών.
Παιδιά υπερπρωταθλητές.
Παιδιά θιασώτες του μεγάλου, του ωραίου, του αληθινού.
Παιδιά του κάλλους.
Παιδιά του φωτός.
Παιδιά ενος έτους φωτός, μακριά απο όσα σωρεύσαμε,
για να ΄΄ απολαμβάνουμε ΄΄ τον πνιγμό μας.
Είναι κάποιες μέρες, που δεν θέλουμε να περνάνε.

«Η μαύρη χήρα» απο τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης

Την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 20.30 στην αίθουσα του Δημοτικού αμφιθεάτρου Ξάνθης το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης θα παρουσιάσει την μουσική του συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης για την οποία κέρδισε το 3ο βραβείο καθώς και το βραβείο κοινού , αλλά και την θεατρική του παράσταση με τίτλο «Η Μαύρη Χήρα» .

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για τους Βουλευτές-Μηχανικούς που ψήφισαν το ασφαλιστικό


«Για να τους θυμόμαστε» - το ΤΕΕ ανακοινώνει, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ποιοι διπλωματούχοι μηχανικοί ψήφισαν τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο
Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».
Ήδη το ΤΕΕ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου.