Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Διημερίδα για τη δυσλεξία στη Ξάνθη, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2016

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία Ν. Ξάνθης σε συνεργασία με το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, διοργανώνει το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο χώρο του σχολείου, διημερίδα με θέμα: «Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες των παιδιών. Στεκόμαστε δίπλα τους.» 
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: 

Η…Μπέτυ Ρουμπέτη «επισκέφθηκε» την «2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης»


Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου η χθεσινή και η Ξάνθη γιόρτασε και σήμερα, με την παρουσίαση του βιβλίου της Φανής Τερζόγλου «η Μπέτυ Ρουμπέτη και το τσίρκο της ημισελήνου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και στο πλαίσιο της «2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης».

«…ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»
«Το βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» αποφάσισε να τιμήσει το παιδικό βιβλίο και για δυο ημέρες να κάνει εκδηλώσεις. Σήμερα βρεθήκαμε εδώ, στην «2η Πανελλήνια Έκθεση Ξάνθης » και η κ. Φανή Τερζόγλου, μας παρουσίασε το βιβλίο της, την συνέχεια της Μπέτυς Ρουμπέτης» αναφέρει η Δήμητρα Πυργελή, επισημαίνοντας ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί κατά αρχήν η κ. Τερζόγλου είναι από την πόλη μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σε όλα αυτά που συμβαίνουν, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γραφή σε όλα τα είδη, εξακολουθούν να ασχολούνται με πάθος και με πείσμα στα φαινόμενα των καιρών και έτσι «δραπετεύσαμε» λίγο από την πραγματικότητα της έκθεσης και βρεθήκαμε στο…τσίρκο της ημισελήνου».

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ…ΨΥΧΗ ΣΟΥ»
Συγγραφέας παιδικών βιβλίων και η ίδια η κ. Πυργελή, σε ερώτησή μας για τις δυσκολίες που έχει η συγγραφή ενός βιβλίου που απευθύνεται σε παιδιά, σημείωσε ότι «τίποτα δεν είναι δύσκολο. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, τίποτα όμως δεν είναι και εύκολο. Όλοι μπορούμε να γράψουμε από τη στιγμή που γνωρίζουμε και μιλάμε αυτή την τόσο όμορφη και πλούσια γλώσσα του κόσμου, την Ελληνική. Από εκεί και πέρα η κάθε «φόρμα» έχει τις δικές της δυσκολίες, τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της «ρίσκα» που πρέπει να πάρεις.
Αυτό που χρειάζεται αν αποφασίσεις με κάτι να «πιαστείς» είναι να το κάνεις πραγματικά με την ψυχή σου, γιατί το θέλεις, το επιθυμείς, το ονειρεύεσαι και γιατί πρέπει να το κάνεις».

Στους επισκέπτες της έκθεσης μοιράστηκε η…τεράστια καριόκα Ξάνθης


Στους επισκέπτες της «2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης» μοιράστηκε η τεραστίων διαστάσεων και…383 κιλών καριόκα Ξάνθης, το πρωί της Κυριακής, μιας και σήμερα είναι και η τελευταία ημέρα της έκθεσης.


Αρκετοί επισκέπτες περίμεναν έξω από το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» μέχρι να…ανοίξουν οι πόρτες, πίσω από τις οποίες οι ζαχαροπλάστες- «μάστορες» της Ξάνθης, έκοβαν σε μικρούς κύβους την καριόκα Ξάνθης.

Καριόκα, μεγαλύτερη της οποίας είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει στον κόσμο, για αυτό και θα είναι η πρώτη που θα κατακτήσει το…ρεκόρ Γκίνες και μάλλον και μια…«Ολυμπιακή» θέση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανείρο.







Αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μάνδρα υλικών στη Ξάνθη. Χειροπέδες σε δύο


Συνελήφθησαν προχθές 1-4-2016 το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.