Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη...λειτουργία των Μειονοτικών Σχολείων


Απάντηση σχετικά με τα λεχθέντα ή γραφόμενα τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διευκρινίζει τα  τα παρακάτω:
«Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα σχετικά Μορφωτικά Πρωτόκολλα, τα μειονοτικά σχολεία είναι δίγλωσσα. Και εξ αυτής, είναι πάγια θέση της χώρας μας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ανεμπόδιστη χρήση και των δύο γλωσσών στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις συνδεόμενες με αυτά λειτουργίες και διαδικασίες των μειονοτικών σχολείων.

413 θέσεις πλήρους απασχόλησης απο τον ΟΑΕΔ. Απο τις 8 Απριλίου οι αιτήσεις


Σήμερα στις 6/04/2016 εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση Νο 3/2016 που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 413 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ευχαριστεί...


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 30 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2016 η 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά περισσότερους από 28.000 επισκέπτες.
«Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες που συνέδραμαν στην προσπάθεια μας με κάθε τρόπο, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία» αναφέρει το Επιμελητήριο Ξάνθης, δια μέσω του Προέδρου του Στέλιου Μωραίτη,  επισημαίνοντας οτι «θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, το Δήμο Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και την εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ Εκθέσεις. Τις επιχειρήσεις – ζαχαροπλαστεία αλλά και το προσωπικό τους, που πραγματοποίησαν τη Μεγάλη Καριόκα Ξάνθης (γίγας) που έδωσε μεγάλη ώθηση στην Έκθεση μας και τη διαφήμισε, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, αφετέρου προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις μαγειρικής, παρουσίαση παιδικού βιβλίου, μουσική συναυλία.

Λαθραία τσιγάρα και στην Καβάλα

Συνελήφθη χθες 5-4-2016 το απόγευμα, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Χειροπέδες σε 54χρονο για λαθραία τσιγάρα στη Δράμα


Συνελήφθη χθες 5-4-2015 το μεσημέρι, στη Χωριστή Δράμας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και ποτών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου για το παρεμπόριο.

Οι...μύθοι του Αισώπου στις 16 Απριλίου στη Ξάνθη

Στο θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» για δύο μόνο παραστάσεις έρχονται «ο ψεύτης βοσκός» και άλλοι μύθοι του Αισώπου (κόμιξ), το Σάββατο 16 Απριλίου για δύο μόνο παραστάσεις (στις 17:30 και στις 19:30.)
“...Να προσφέρουμε φρέσκο αέρα του δάσους! Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον προσφέρουμε στην πόλη!... ”
Δυο οδοιπόροι, μια αρκούδα, δύο τράγοι και άλλοι πολλοί χαρακτήρες, έρχονται στο θέατρο “Ανατολικά του Νέστου” για να δώσουν αέρα εξοχής.

Στήθηκαν οι «παγίδες» και ξεκίνησαν οι πρώτοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Περιφέρεια


Ξεκίνησαν δειλά δειλά οι ψεκασμοί αναφορικά με την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με δεδομένο ότι οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να «ανεβαίνουν» και τα πρώτα κουνούπια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ειδικότερα σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην περιφέρεια Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «από την περασμένη Δευτέρα έχουν βγει από δυο συνεργεία για να τοποθετήσουν παγίδες, επειδήόπβς διαπιστώσαμε υπάρχουν και πολλά παράπονα πολιτών, αναφορικά με την ύπαρξη εντόμων σε Κεραμωτή, Μαρώνεια, Φανάρι και Πόρτο Λάγος. Για αυτό δόθηκε εντολή ανα Περιφερειακή Ενότητα, να βγουν δυο συνεργεία και μάλιστα στον Έβρο, έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες τρία συνεργεία καθώς σε εκείνη την περιοχή εμφανίζεται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα».
«Τα συνεργεία παρακολουθούν τις παγίδες, ενώ έχουν ήδη γίνει και οι πρώτοι ψεκασμοί στο 30% της δυναμικότητας που διαθέτουμε. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, αυτό γίνεται όχι γιατί θέλουμε να δείξουμε κάτι αλλά γιατί υπάρχει ανάγκη και ο καλός καιρός ευνοεί τα κουνούπια» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ανάλογα με το τι δείχνουν οι…παγίδες και βέβαια ανάλογα και με τις κρούσεις από τους πολίτες, οργανώνουμε σταδιακά την καταπολέμηση των κουνουπιών και ανάλογα με την ποσότητα των συλλήψεων» θα εντείνουμε περισσότερο τους ψεκασμούς, μέχρι αυτοί να γίνουν συστηματικοί. Αντίθετα, αν για παράδειγμα «χαλάσει» ο καιρός και πέσουν οι θερμοκρασίες, παρακολουθώντας πάντα τις παγίδες, θα μειώσουμε τους ψεκασμούς. Η περίοδος της έναρξης των ψεκασμών είναι ανάλογη με τον πληθυσμό των εντόμων. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται προγραμματισμένη καταπολέμηση, όπως αυτή που θα γίνει από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν παρακολουθούμε την κατάσταση και επεμβαίνουμε όπου χρειάζεται».

Απάντηση για τον…«διακοσμητικό» τους ρόλο, δίνουν Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της ΑΜΘ


Απαντήσεις για το εάν νιώθουν…διακοσμητικοί και εάν ο Περιφερειάρχης τους θεωρεί συνεργάτες, δίνουν τρεις Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, με αφορμή δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου που έχει ως τίτλο «Οι διακοσμητικοί Αντιπεριφερειάρχες και ο Γιώργος Παυλίδης», το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως «είναι γνωστή η συγκεντρωτική διοίκηση του Γιώργου Παυλίδη από την εποχή που ήταν στην διοίκηση της Νομαρχίας».
Αναλυτικότερα το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει επακριβώς:

«Οι διακοσμητικοί Αντιπεριφερειάρχες και ο Γιώργος Παυλίδης
Στην Κομοτηνή στις 13 Απριλίου και στην Αλεξανδρούπολη και Καβάλα στις 14 Απριλίου ομάδα ειδικών συμβούλων (Online Advisors) θα επισκεφτούν τις τρεις πόλεις για να εκπαιδεύσουν δωρεάν επαγγελματίες του τουρισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν εδώ.
Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι και σε αυτή την εκδήλωση όπου Αρμόδιος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Αμοιρίδης δηλώσεις για την εκδήλωση έκανε (ξανά) ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Είναι γνωστή η συγκεντρωτική διοίκηση του Γιώργου Παυλίδη από την εποχή που ήταν στην διοίκηση της Νομαρχίας. 
Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ανέφερε «Πέραν των λοιπών δράσεων προβολής, κυρίαρχο μέσο για να γνωρίσουν τον τόπο μας, αποτελεί το διαδίκτυο, στο οποίο ως  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επενδύσαμε τον προηγούμενο χρόνο με τη δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και μέσων, τα οποία αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε συνεχώς. » Τώρα αυτό βέβαια αποτελεί διαφορετική θέση από αυτή του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού ο οποίος θεωρεί κυρίαρχο μέσο τις εκθέσεις.
Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Γιώργου Παυλίδη
«Είναι δεδηλωμένη η στόχευση μας να αναδείξουμε τις τουριστικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας και αυτό να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την συνολική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Πάνω από 400χλμ ακτογραμμών, 2 μοναδικής ομορφιάς νησιά,  σε συνδυασμό με τον παρθένο φυσικό πλούτο μας, την πολιτιστική μας ταυτότητα, το ξεχωριστό χαρακτήρα των πόλεων μας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να αποτελέσουμε προορισμό 4 εποχών. Παράλληλα είμαστε η μοναδική άμεση διέξοδος για εκατομμύρια γείτονες μας σε μία ακτίνα 400 χλμ, στις παραλίες του Αιγαίου και την αυθεντική Ελληνική φιλοξενία. Πέραν των λοιπών δράσεων προβολής, κυρίαρχο μέσο για να γνωρίσουν τον τόπο μας, αποτελεί το διαδίκτυο, στο οποίο ως  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επενδύσαμε τον προηγούμενο χρόνο με τη δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και μέσων, τα οποία αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε συνεχώς. 
Παρακολουθούμε την πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” που υλοποιεί η Google υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την επέκταση της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 
Στηρίζουμε τη  δράση αυτή και τη συνδρομή της Google να εκπαιδεύσει δωρεάν τους ντόπιους επαγγελματίες του τουρισμού, στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την απευθείας ενημέρωση τους για τις σύγχρονες τάσεις. Αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία,  που εφόσον την εκμεταλλευτούν, θα δημιουργήσει πρόσθετες συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης και θετικών αποτελεσμάτων για τους ίδιους και κατά επέκταση την τοπική οικονομία.»


«ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ…»
Από την πλευρά του τώρα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης απαντά ότι «η συγκεκριμένη ανάρτηση για την οποία με ρωτάτε, είναι εκτός τόπου και χρόνου ως προς το περιεχόμενο της αλλά και επί της ουσίας της διότι σε όλες τις περιφέρειες που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι δηλώσεις έγιναν από τους αντίστοιχούς Περιφερειάρχες» επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια έχει ιεραρχία, στην κορυφή της οποίας είναι ο Περιφερειάρχης και από αυτόν εκφράζεται, συντονίζεται και διοικείται. Οι αρμοδιότητες που μας έχουν ανατεθεί, όχι μόνο στους χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και σε άλλες θέσεις ευθύνης, απαιτούν δουλειά, πρωτοβουλία, ιδέες, συνεργασία από εμάς και δεν πορεύονται ως ανεξάρτητες μονάδες αλλά για το σύνολο».
«Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα και το σχεδιασμό του Γιώργου Παυλίδη, στο οποίο με τη συμμετοχή μας στο συνδυασμό του, συνδιαμορφώσαμε και συμφωνήσαμε προεκλογικά» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «σήμερα, ως διοίκηση πλέον της Περιφέρειας, η εφαρμογή του απαιτεί συστηματική και μεθοδική εργασία από όλους μας ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό για το οποίο μας τίμησαν οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης με την επιλογή του».


«ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ…»
«Δεν νιώθουμε διακοσμητικοί. Είμαστε συνεργάτες, μιλάμε σε καθημερινή βάση και κυρίως το απόγευμα για να προγραμματίζουμε, να συμφωνούμε και να λύνουμε θέματα που αφορούν στο αντικείμενό μας. Και το καλό κατά την άποψή μου είναι ότι σε κάθε ομάδα, είτε πολιτική είτε οποιαδήποτε άλλη πρέπει να υπάρχει ένας αρχηγός και να κάνει τη διαχείριση, γιατί αυτός έχει ολοκληρωμένη άποψη όλης της διαχειριστικής ομάδας» τονίζει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «ο Περιφερειάρχης κ Γιώργος Παυλίδης γνωρίζει όλα τα θέματα και πρέπει να έχει το γενικό πρόσταγμα. Εγώ γενικά είμαι της άποψης ότι σε μια ομάδα ένας πρέπει να ηγείται.
Όσες περισσότερες ηγετικές φυσιογνωμίες υπάρχουν σε μια ομάδα, αυτή αποτυγχάνει.
Με τον Περιφερειάρχη έχουμε μια άψογη συνεργασία και πιστεύω ότι όλοι έχουν την ίδια άποψη. Δεν είναι απόλυτος. Έχουμε πάντοτε συζήτησης και βγαίνει η καλύτερη δυνατή λύση. Αρκετές φορές μάλιστα έχω υιοθετήση δική μου άποψη, την οποία δέχθηκε μέσα από τη συζήτηση. Αρα αυτό δεν σημαίνει έναν άνθρωπο απόλυτο.
Είναι καλός γνώστης των πραγμάτων και άψογος. Εγώ θεωρώ πολύ μεγάλο «σχολείο» ότι είμαι δίπλα του και εκτελώ χρέη Θεματικού».

«Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ…»
«Σε αντίθεση με τα όποια δημοσιεύματα, όχι μόνο διακοσμητικός δεν είναι ο ρόλος μας, αλλά ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχει πολλές απαιτήσεις και μας βάζει να «τρέχουμε» για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας. Δεν θεωρώ ότι είναι συγκεντρωτικός και επίσης δεν θεωρώ ότι είναι μεμπτό το να κάνει δηλώσεις.
Αναφορικά με το δημοσίευμα, ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει ό,τι θέλει αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικότητα» αναφέρει για το θέμα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ελευθερία λόγου και τύπου και δεν θα κρίνω εγώ την όποια άποψη αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Θεωρώ ότι όλοι λειτουργούμε σαν ομάδα.

Και επειδή το δικό μας ζήτημα είναι ότι δυστυχώς οι εποχές είναι δύσκολες και τα οικονομικά της περιφέρειας είναι κατά 250.000.000 κάτω και πρέπει να κάνουμε πράγματα με φειδώ έχοντας μια κυβέρνηση που αδρανεί, το ίδιο το δημοσίευμα θα έπρεπε να έχει στραφεί στους κυβερνώντες και θα έπρεπε οι συντάκτες να ψάξουν και να βρουν τι γίνεται στην κυβέρνηση. Γιατί στην Περιφέρεια, λειτουργούμε συλλογικά, ομαδικά και έχουμε ένα Περιφερειάρχη πολύ δραστήριο και μπορεί να παρέμβει οπουδήποτε».