Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Αποχής...συνέχεια έως 15 Απριλίου για τους δικηγόρους της Ξάνθης

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 31η Μαρτίου 2016, επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για :

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου, το Πασχαλιάτικο Παζάρι των εκπαιδευομένων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης προσκαλούν σας προσκαλούν στο Πασχαλιάτικο Παζάρι, που διοργανώνουν στην 
«Κεντρική Πλατεία Ρολογιού» του Δήμου Ξάνθης, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
Όσοι το επισκεφθείτε θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τις Πασχαλιάτικες αγορές σας, 
με λαμπάδες κατασκευασμένες από τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου,να προμηθευτείτε τα μικροδωράκια σας και να θαυμάσετε πασχαλιάτικες χειροτεχνίες φτιαγμένες από εκπαιδευόμενους, γονείς και φίλους των νέων αυτών ατόμων με τα...ιδιαίτερα ταλέντα τους.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου η έναρξη της συνάντησης «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»


Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 19.30 στην Πλατεία Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» και η Συντονιστική Ομάδα Εθελοντών της Συνάντησης ετοιμάζεται πυρετωδώς, αφού είναι έτοιμο και το έντυπο που περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών που όλοι μαζί, επισκέπτες μαθητές-καθηγητές και Ξανθιώτες, θα τραγουδήσουν κατά την εναρκτήρια εκδήλωση και η οποία αποτελεί μια νέα πολιτιστική πρόταση.

Ξάνθη: Άγνωστη απέσπασε από 65χρονη 100 ευρώ και χρυσαφικά με την μέθοδο της...μαγγανείας!


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη άγνωστης μέχρι στιγμής δράστιδας, η οποία την 4-4-2016 το μεσημέρι, στη Συδινή Ξάνθης, εξαπάτησε 65χρονη ημεδαπή.
Συγκεκριμένα η δράστιδα, με το πρόσχημα πώλησης ειδών οικιακής χρήσης, εισήλθε στην αυλή του σπιτιού της 65χρονης και με τη μέθοδο της μαγγανείας κατάφερε να αποσπάσει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Στον Εχίνο για δωρεάν εξετάσεις την Πέμπτη, το Δ΄ Σώμα Στρατού

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, Χειρουργό, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών σε Ροδόπη και Δράμα

Συνελήφθησαν χθες 4-4-2016 το μεσημέρι, στους νομούς Ροδόπης και Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 31 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 

Έως τις 21 Απριλίου το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Ξάνθη

Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη, με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό, συμπλήρωσε τα δέκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη. 
Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. 

Άρθρο: «Αυταπάτες και τρομοκρατία»

Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος
Τίποτε δεν κατέδειξε το μέγεθος της αυταπάτης της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης, όσο η δήλωση της κας Μέρκελ ότι «Θα βρούμε και θα τιμωρήσουμε τους υπαίτιους του μακελειού», ως αν οι τρομοκράτες που είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν, αντιμετωπίζουν το κίνδυνο σύλληψης και φυλάκισης όπως και ένα κλεφτρόνι από την Νάπολη. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα, όταν η προστασία των πολιτικών της πολυπολιτισμικής Ευρώπης και των ανοιχτών συνόρων επιβάλλει την συστηματική απόκρυψη της αλήθειας.

Υπερηφάνια για άλλους τρεις μαθητές απο το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης. Τρία βραβεία ακόμη «μετρά» το σχολείο



Μαθητές και μαθήτριες  του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης συμμετείχαν, και μας έκαναν όλους τους Ξανθιώτες υπερήφανους με τις διακρίσεις τους, στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που τελεί υπό την αιγίδα του Μορφωτκού Ομίλου Πετρούπολης για την UNESCO ΤΛΕΕ(Τέχνη Λόγου και Επιστημών Ελλάδας).

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Μητρόπολη Ξάνθης στους Πρόσφυγες Νέας Καβάλας


Την Δευτέρα 4 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο. 

Άρθρο: «Ντροπή, Αηδία και Αγανάκτηση»

Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης Ταξίαρχος ε.α.

Χίος. Περιοχή «Ταμπάκικα». Βράδυ Κυριακής 3 Απριλίου 2016. Κυβέρνηση στη Χώρα για πρώτη φορά αριστερά, η συγκυβέρνηση του ευαίσθητου σε ανθρώπινα δικαιώματα κ. Τσίπρα και του λεγόμενου «φιλοπατριώτη» κ. Καμμένου.
Τα Ταμπάκικα είναι μια περιοχή της Χίου, όπου όταν η Ελλάδα μας, πριν πέσει στα χέρια των κορακιών, παρήγαγε και μεγαλουργούσε, υπήρχαν εκεί τα εργοστάσια επεξεργασίας δερμάτων. 

Ο Ιωάννης Τσάκαλος νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης


Την Κυριακή 3 Απριλίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ξάνθης.
Μετά το πέρας των διαδικασιών νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης ανακηρύχθηκε ο Τσάκαλος Ιωάννης και έκανε την εξής δήλωση:

Οι…κομματικές αντιδράσεις για την κατάργηση του κινήτρου της επιδότησης επιχειρήσεων στη Θράκη


Αντιδράσεις στους επιχειρηματίες της περιοχής προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το κίνητρο της επιδότησης των επιχειρήσεων της Θράκης.
Πρόκειται για αντιδράσεις μάλιστα που δεν μένουν μόνο στους ίδιους τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, αλλά φτάνουν μέχρι και τα…κόμματα σε τοπικό επίπεδο, με τις απόψεις να συγκλίνουν στο ότι «η κατάργηση του κινήτρου επιδότησης των επιχειρήσεων θα οδηγήσει και άλλες επιχειρήσεις σε….γείτονες χώρες».



«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ…»
«Η κυβέρνηση θα…καταργήσει πολλά ακόμη στη Θράκη» τονίζει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να ερωτηθούν οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές για το ποια είναι η θέση τους για όλα αυτά που κατήργησε η κυβέρνηση. Γιατί αν ήμασταν εμείς κυβέρνηση θα…«ξεσηκώναμε» τον τόπο. Έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις στη Θράκη και αυτό δυστυχώς είναι ένα μέτρο που ωθεί τους επιχειρηματίες στη γείτονα χώρα. Λυπάμαι και το θεωρώ ντροπή».
«ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ»
Εγώ αυτό που λέω είναι αυτό που λέει και η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ότι πρέπει να παίρνουν σοβαρά όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Θράκη» αναφέρει η Οργανωτική Περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θράκη Χρύσα Ούτση, επισημαίνοντας ότι «η Θράκη είναι μια περιοχή που συνορεύει με χώρες που έχουν χαμηλότερη φορολογία και αν θέλουμε να έχουμε επενδυτές θα πρέπει να κάνουμε τέτοια τη φορολογία στην περιοχή ώστε να μην χάσουμε και αυτούς που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν τα χρήματά τους στον τόπο μας.
Και εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες αυτό το φωνάζουμε και το έχουμε στο πρόγραμμα, δεν το εγκαταλείπουμε και κινούμαστε προς αυτό το σκοπό. Συμφωνούμε απόλυτα με τους επιχειρηματίες.

«Η ΘΡΑΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ…» 
«Όλα αυτά παλιά είχαν γίνει για να ενισχυθεί η Θράκη και να μείνουν εδώ οι επιχειρήσεις της, αλλά δυστυχώς το ελληνικό κράτος κοιτάει να «κόψει» από παντού» αναφέρει ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Ξάνθη Χρήστος Καπαγερίδης, επισημαίνοντας ότι «η Θράκη θέλει ενίσχυση. Πρέπει να παραμείνουν και να ενισχυθούν οι «καθαρές» επιχειρήσεις, αλλιώς θα κλείσουν και θα φύγουν και αυτές στη…Βουλγαρία. Εκεί δεν μπορεί κανένας επιχειρηματίας να ανταγωνιστεί το 10% του φόρου, με το…50% στην Ελλάδα. Έτσι και από την μια δεν υπάρχει εγγύηση και από την άλλη καταργούνται και τα όποια κίνητρα, ενώ η Θράκη ως παρθένα περιοχή θα μπορούσε να έχει την καλύτερη ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα. Άλλωστε η Θράκη χρειάζεται ενίσχυση και για…εθνικούς λόγους».

«ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ»
«Εμείς το ανακινήσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα και πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής Ροδόπης κ Ιλχάν με επερώτησή του στη Βουλή» αναφέρει ο Περιφερειακός Συντονιστής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Άρης Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο εμείς, μόνο το ΠΟΤΑΜΙ ανακίνησε το θέμα αυτό και ο κ. Σταθάκης είπε για το θέμα ότι είναι ένα αναχρονιστικό μέτρο και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ξανά και να ισχύσει. Όχι μόνο δεν θα…πληρωθεί αλλά θα πρέπει να το…ξεχάσουμε γιατί είναι αναχρονιστικό.
Φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει παρά μόνο ο Φαμπρ, η διαπλοκή των ΜΜΕ και να διορίσουν κυβερνητικούς συμβούλους. Είναι η ίδια παράσταση και γίνεται μόνο για τους ψηφοφόρους, για να μείνουν οι βουλευτές στο «κοπάδι» και να ψηφίζουν τα μέτρα και για αυτούς που έχουν «κομματικές παρωπίδες». Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και η κουβέντα δεν γίνεται για την ουσία».


«ΟΥΤΕ ΚΛΑΙΜΕ, ΟΥΤΕ ΓΕΛΑΜΕ…»
«Εμείς ούτε κλαίμε, ούτε γελάμε με αυτό το θέμα. Το ζήτημα δεν είναι πως θα πάρουν πάλι οι βιομήχανοι πακτωλό χρημάτων και φοροαπαλλαγών. Το ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους είναι οι μειώσεις μισθών, το ασφαλιστική, η αύξηση της φορολογίας και εκεί πρέπει να επικεντρωθούν» αναφέρει ο Γραμματέας του ΚΚΕ στη Ξάνθη Κώστας Βογιατζής, σημειώνοντας ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίστηκε και βασίζεται επάνω στο «σακάτεμα» των εργασιακών δικαιωμάτων».

«ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
«Είναι ένα επιπλέον βήμα για τη διάλυση της επιχειρηματικότητας και τη μεταφορά των επιχειρήσεων σε βαλκανικές χώρες» αναφέρει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Χρήστος Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι «είμαστε αντίθετοι σε όλο αυτό και οπωσδήποτε πρέπει να βρούμε ένα φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, προσιτό για τις νέες επενδύσεις και αυτό μάλιστα να είναι…διαχρονικό.
Δεν μπορεί οι επιχειρήσεις να φορολογούνται ανάλογα με τις…ανάγκες της χώρας. Εξάλλου εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θα «πιάσουμε» την φοροδιαφυγή αλλά δεν είδαμε καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικτύου Συνδέσμων βιοτεχνιών και βιομηχανικών ακριτικών περιοχών Χρήστος Γιορδαμπλής ανέφερε πως «το μέτρο αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα που πήρε η πολιτεία για να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής και πώς η κατάργηση του έτσι όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση ,δυστυχώς θα επιφέρει δυσβάσταχτες επιπτώσεις στην περιοχή,» και υπογράμμισε πως «η διακοπή του κινήτρου θα οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλών εκατοντάδων παραγωγικών θέσεων εργασίας εντός διετίας και πολλών χιλιάδων έμμεσων.»
Μάλιστα με επιστολή του προς την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, ο κ. Γιορδαμπλής επισημαίνει τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν από την κατάργηση του κινήτρου και ζητά την άμεση συνάντηση της με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής «προκειμένου» ,όπως αναφέρει, να επανασχεδιάσουν το κίνητρο αυτό.
Ο κ. Σταθάκης αναφερόμενους στους λόγους της κατάργησης του κινήτρου είπε ότι, υπάρχει ασυμβατότητα με το κοινοτικό δίκαιο περί κρατικών ενισχύσεων ,αδυναμία χρηματοδότησης από το Εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενώ είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητα στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην τόνωση της ανάπτυξης.
Τέλος όσον αφορά τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων-καθώς από το 2010 δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ στους δικαιούχους-, ο κ. Σταθάκης είπε ,πως η καταβολή των οφειλόμενων προβλέπεται να γίνει με εφαρμογή του κανόνα de minimis δηλ έως 200.000 ευρώ ανά τριετία σωρευτικά ανά επιχείρηση για το σύνολο των σχετικών επιδοτήσεων.