Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ενδιαφέρουσα η ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


-1000 οικογένειες στη Ξάνθη στη διαδικασία για να σώσουν την πρώτη τους κατοικία
-Αυστηροποιούνται τα πλαίσια ένταξης στο νόμο 
-Αυξάνονται συνεχώς οι αιτήσεις υπαγωγής στη διαδικασία


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στον πολιτιστικό πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, η οποία αφορούσε στο θέμα της ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και σε μια πρώτη προσέγγιση στις νέες τροποποιήσεις του Νόμου 3869/2010.
Χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Κυριακή Κιούση-Σιούτη, ενώ εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Ιάκωβος Βενιέρης, Δικηγόρος και Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών.

«Ο Σύλλογος μας, κάλεσε τον κ. Βενιέρη, ο οποίος εκτός από μαχόμενος δικηγόρος και λέκτορας στη Νομικής Σχολής Αθηνών και έχει και συγγραφικό έργο επάνω στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για να μας ενημερώσει για τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου του ΄15.
Ήδη ο νόμος «Κατσέλη» έχει τροποποιηθεί με δύο νόμους, με πρόσφατο αυτό του ΄15 και είχε κάποιες αλλαγές» αναφέρει η κ. Κιούση, επισημαίνοντας ότι «είχε μεγάλη απήχηση όλη αυτή η διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με την αίτηση στα Ειρηνοδικεία, με τη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας ώστε να διασωθεί και ξέρετε ότι η πρώτη κατοικία είναι για τον έλληνα το σπουδαιότερο που έχει. Θεωρήσαμε πάρα πολύ καλό να πληροφορηθούμε τις τελευταίες αλλαγές και να γνωρίζουν οι συνάδελφοι δικηγόροι, αλλά ήταν και μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό για να έρθουν και οι συμπολίτες μας και να πληροφορηθούν και οι ίδιοι τα ισχύοντα για τη διαδικασία αυτή».

«1000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ»
«Από το 2011 ο νόμος «Κατσέλη ήταν του ΄10, έχουν γίνει εκατοντάδες υποθέσεις και μένουν να δικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις μέχρι τις αρχές του 2019. Να σημειώσω ότι ο Σύλλογος μας πρωτοπόρησε σε αυτόν τον τομέα, διότι εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατά αρχήν για την εξωδικαστική επίλυση μιας τέτοιας διαφοράς μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας και συμμετείχαν 47 δικηγόροι από τον Δικηγορικό Σύλλογο, που πληρώθηκαν δηλαδή από το πρόγραμμα για 200 υποθέσεις και επειδή πήγε πάρα πολύ καλά, ζητήσαμε ξανά με αίτησή μας να ενταχθούμε και πάλι και ήδη άλλοι 200 εντάχθηκαν. Θεωρώ ότι τουλάχιστον περί τις 1000 οικογένειες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία επίλυσης αυτής της διαφοράς σχετικά με τα δάνεια που έχουν πάρει και κινδυνεύει η πρώτη τους κατοικία» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας μάλιστα ότι «υπάρχει ενδιαφέρον διότι με την οικονομική κρίση που υπάρχει και με την ανεργία είναι φανερό ότι οι δανειολήπτες δεν μπορούν πλέον να είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους και θα πρέπει να γίνει με έναν τρόπο αυτή, ώστε να μην εξαντληθούν εντελώς και να μην χάσουν και τα σπίτια τους και αυτό επιτυγχάνεται».

«ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ»
«Οι Δικηγόροι ενδιαφέρονται πολύ για αυτή τη διαδικασία αλλά ενδιαφέρονται εξίσου πολύ και οι πολίτες για τον νόμο «Κατσέλη» όπως αυτός έχει επικρατήσει να ονομάζεται, ο οποίος αφορά τη ρύθμιση των χρεών, των φυσικών προσώπων, προς τράπεζες αρχικώς και άλλους ιδιώτες, αλλά πλέον και προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Είναι ένας νόμος ο οποίος εντάσσει τον ιδιώτη-οφειλέτη σε μια διαδικασία ρύθμισης των χρεών του, έχει επίπονη διαδικασία ως προς τις συνέπειες, διότι υφίσταται εκποίηση της περιουσίας του, όμως μπορεί να διασώσει την κύρια κατοικία του» αναφέρει ο Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Ιάκωβος Βενιέρης, επισημαίνοντας ότι «Αυτό που έχουμε έρθει να παρουσιάσουμε σήμερα εδώ είναι οι νέες προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο διότι αυστηροποιούνται τα πλαίσια ένταξης ενός οφειλέτη σε αυτή τη διαδικασία, γίνονται πολύ πιο αυστηρά τα κριτήρια πλέον, πρέπει να προσκομίσουμε πολύ περισσότερα έγγραφα για να μπορέσουμε να ενταχθούμε σε αυτό το νόμο και από εκεί και πέρα από τη στιγμή που θα ενταχθεί κανείς, διαπιστώνει ότι είναι πολλές οι προϋποθέσεις για τη διάσωση της κύριας κατοικίας του. Παλιά ήταν πιο ήπιες οι προϋποθέσεις, τώρα είναι πολύ πιο αυστηρές ως προς την υπαγωγή στο νόμο αλλά και την διάσωση της κύριας κατοικίας».

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
«Αυξάνονται οι αιτήσεις, ενώ είχαν κάνει σημαντική καμπή στα δικαστήρια τα δικόγραφα, με το λεγόμενο κίνημα «Δεν πληρώνω» ή με το «Μην πληρώνετε και μη σας νοιάζει» αλλά αυτό που κατάλαβε ο κόσμος είναι ότι δεν ισχύει, δεν έχει δοθεί κάποια νομοθετική λύση και ως εκ τούτου προσπαθεί ο κόσμος να υπαχθεί στη διαδικασία που υπάρχει από το 2010 και όπως σας είπα με τα αυστηρότερα κριτήρια πλέον, παρά τις εξαγγελίες από το 2015 και μετά, έχουν γίνει πιο αυστηρά και τα κριτήρια και η διαδικασία υπαγωγής» συνεχίζει ο κ. Βενιέρης, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν προϋποθέσεις ως προς το πρόσωπο, δηλαδή πρέπει κάποιος για παράδειγμα να μην είναι έμπορος, να πληροί και άλλες προϋποθέσεις υποκειμενικού χαρακτήρα που είναι νομικές, αλλά πέραν αυτού μπορεί και να μην τον συμφέρει. Δηλαδή μπορεί τελικά να πάει σε μια τέτοια διαδικασία και να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να εκποιηθεί όλη του η περιουσία, πέραν της κύριας κατοικίας του. Αν αυτά δεν θέλει να τα εκποιήσει, πρέπει να το αντισταθμίσει. Αντιθέτως αν έχει μόνο κύρια κατοικία και φοβάται ότι θα την χάσει η μόνη λύση είναι αυτή. Αυτή είναι η αλήθεια. Από την στιγμή που θέλει κάποιος να διασώσει την κύρια κατοικία του και μπορεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου να την διασώσει, πρέπει να απευθυνθεί σε ένα δικηγόρο και εφόσον του αναλύσει τον νόμο και του πει αν μπορεί να υπαχθεί, αν έχει κύρια κατοικία και μπορεί να ενταχθεί, πραγματικά είναι ο μόνος τρόπος να την σώσει».





Τη Δευτέρα το Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης

Μέ σκοπό τόν πληρέστερο καταρτισμό τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου στήν ἄσκηση τοῦ ποιμαντικοῦ του ἔργου ἡ καθ΄ ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολις τήν προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου, ἐπομένη τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου καί Εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου, προστάτου τοῦ Ἱερατικοῦ Συνδέσμου Ξάνθης «Ὁ Ποιμήν ὁ Καλός», πραγματοποιεῖ τό 22ο Γενικό Ἱερατικό Συνέδριό της.
Μετά τήν τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῆς Τοῦ Θεοῦ Σοφίας, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος καί τήν τέλεση τοῦ μνημοσύνου ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν κεκοιμημένων Κληρικῶν θά ἀρχίσουν οἱ ἐργασίες τοῦ Συνεδρίου, στήν αἴθουσα τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ.
Κύριος ὁμιλητής τοῦ Συνεδρίου θά εἶναι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου καί Σιατίστης κ.κ. Π α ῦ λ ο ς , ὁ ὁποῖος θά ἀναπτύξει τό θέμα: «Χαρίσματα καί πάθη στήν ζωή τοῦ Ἱερέως».

Στη Ξάνθη την Τετάρτη ο συγγραφές Αύγουστος Κορτώ


Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στις 20.00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης» και οι εκδόσεις «Πατάκη», φιλοξενούν στην Ξάνθη τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ και παρουσιάζουν το νέο του βιβλίο με τίτλο, «Νεοελληνική Μυθολογία».

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Ακάθεκτη για άλλη μια εβδομάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του βουνού και του κάμπου η Κινητή Αστυνομική Μονάδα Ξάνθης, η οποία για άλλη μια φορά δίνει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα πραγματοποιήσει από τις 9/5 έως και τις 15/5/2016.

Στην ενημερωτική εκστρατεία της Ε.Ε «η Ευρώπη στην περιοχή μου» η Περιφέρεια ΑΜΘ


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου (#EUinMyRegion), με στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Τα...νέα της Αστυνομίας στην Περιφέρεια

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα 3 έως 5-3-2015, στην Ξάνθη. 

Το «Ποτάμι» εξορμά αύριο στη Ξάνθη. «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!»

Η εξόρμηση του «Ποταμιού» με κεντρικό σύνθημα «Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και όμως υπάρχει άλλη λύση!» συνεχίζεται και έτσι μετά τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, και τη Σύρο, αυτό το Σάββατο σειρά έχει η Πάτρα, η Ξάνθη και τα Χανιά.
Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά στη Ξάνθη, αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Εμπορική Λέσχη της πόλης (Βασ. Κωνσταντίνου 66, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το παραπάνω θέμα με ομιλητές τους Παναγιώτη Καρκατσούλη, Γραμματέα Κοινοβουλευτικού έργου στο «Ποτάμι», Aπόστολο Σουλιώτη, γιατρό και Σωτήρη Τσιακίρογλου, Επιχειρηματία -εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ. 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσθένης Δούκας, οικονομολόγος.

Ορκίζεται σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Τζενάν Τσαρεκτσή

Σήμερα, 6 ΜαΪου 2016, στις 14.00 ορκίζεται στο Δημαρχείο ο νέος σύμβουλος της παράταξής «Κοινωνία Δημοτών» ΤΣΑΡΕΚΤΣΗ ΤΖΕΝΑΝ, σε αντικατάσταση του ήδη παραιτηθέντα συμβούλου ΙΣΜΕΤ ΤΟΠ.
«Ευχόμαστε στον Τζενάν, ένα νέο αξιόλογο εκπαιδευτικό από τα Κιμμέρια, να έχει μία καλή πορεία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ξάνθης, με ουσιαστικές και δημιουργικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία του Δήμου Ξάνθης και τη ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας» αναφέρει η «Κοινωνία Δημοτών» ευχαριστώντας παράλληλα και τον «Ισμέτ για όσα προσέφερε στο Δήμο και τη Παράταξή μας. Το ήθος του, η ιδεολογία του και η αποτελεσματικότητα του σε ότι ανέλαβε μας δίδαξε πολλά. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας, όπως και οι υπόλοιποι παραιτηθέντες ή μη εκλεγέντες συνδημότες μας της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ.
Με την ευκαιρία ευχόμαστε και στη νεοορκισθείσα δημοτική Ειρήνη Πυρνάρη καλή και δημιουργική θητεία». 

Λουλούδια στις μανούλες την Κυριακή από το Δήμο Ξάνθης και το Τμήμα Πρασίνου

Ο Δήμος Ξάνθης εύχεται  χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και χαρούμενες στιγμές στις μητέρες όλου του κόσμου. Να είναι γερές και να στέκονται πάντα δίπλα, στο πλευρό των παιδιών τους, για να αντλούμε δύναμη από την δύναμή τους και κουράγιο από την προσφορά και την αγάπη τους και τιμά στις 8 Μαΐου την μάνα για την αφοσίωση, την ψυχική της δύναμη, την υπομονή και την επιμονή της, αλλά πάνω από όλα για την θυσία της και την άδολη αγάπη της.
Ο Δήμος Ξάνθης και το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ως ελάχιστη έκφραση αγάπης, σεβασμού και αναγνώρισης στο πρόσωπό της, για τη μεγάλη και πολυδιάστατη προσφορά της στην οικογένεια, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, θα διανέμει λουλούδια σε όλες τις μανούλες, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης ευχαριστούν την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα οι Πρόσκοποι της Ξάνθης αισθανόμαστε την ανάγκη να επαινέσουμε και να εξάρουμε το Ανθρώπινο δυναμικό και τους προϊσταμένους της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους σε έκτακτο περιστατικό προς τους εθελοντές προσκόπους της πόλης μας.
Μας δείχνουν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρων για συμπαράσταση και βοήθεια στο έργο των Προσκόπων της Ξάνθης.
Τους αξίζει ένα «Μεγάλο Μπράβο»
Χριστός Ανέστη !

Με εκτίμηση
Σωτήριος Δ. Στόικος
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κάλεσμα για συμμετοχή των φοιτητών στον τριήμερο απεργιακό ξεσηκωμό από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Ξάνθης


Κάλεσμα στους φοιτητές να είναι στους δρόμους με όλο το λαό στο τριήμερο απεργιακό ξεσηκωμό, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Η Τοπική Γραμματεία Ξάνθης καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις το Σάββατο 7 Μάη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη (αναχώρηση 14:00 από την πλατεία Ελευθερίας) και την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Μ.Α.Σ έχει ως εξής:

Σε απεργιακό κλοιό η Ξάνθη, αλλά…


Σε…απεργιακό κλοιό, θεωρητικά τουλάχιστον,  λόγω της αιφνιδιαστικής χθεσινής απόφασης για ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, να έχει «στοιχεία» στο χαρτοφύλακά του στο Eurogroup της Δευτέρας, βρίσκεται σήμερα και αύριο και η Ξάνθη, με πρωτοπόρους το Εργατικό Κέντρο αλλά και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σωματεία έχουν ήδη ενημερωθεί για την 48ωρη «έκτακτη» Γενική Απεργία, ενώ παράλληλα συνεχίζονται κανονικά και οι αποχές Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, Φοροτεχνικών και Λογιστών και πολλών άλλων κλάδων.
Βέβαια το ζήτημα που τίθεται είναι το ποσοστό συμμετοχής σε αυτή, καθώς όπως αναφέρεται και παρακάτω, είναι αιφνιδιασμένοι άπαντες και δεν υπήρξε ούτε ο απαραίτητος χρόνος…οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

«ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ»
«Η απεργιακή συγκέντρωση  θα γίνει την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί» αναφέρει ο Πρόεδρός του Άγγελος Μπεμπεκίδης επισημαίνοντας ότι «ενημερωθήκαμε εχθές αργά από τη ΓΣΕΕ ότι σήμερα και αύριο κατεβαίνουμε σε 48ωρη Γενική Απεργία γιατί δυστυχώς η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και πραξικοπηματικά προχωρά στην ψήφιση του ασφαλιστικού μέσα στο Σαββατοκύριακο».
«Από εχθές το βράδυ λοιπόν και σήμερα από νωρίς το πρωί ειδοποιούμε τα Σωματεία για την σημερινή και αυριανή απεργία, ενώ και την Κυριακή που είναι εργάσιμη ημέρα, εμείς απεργούμε» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είχαμε πάρει απόφαση και εμείς ως Εργατικό Κέντρο για απεργία όταν συζητηθεί το ασφαλιστικό, κάτι που περιμέναμε από την ερχόμενη εβδομάδα και είχαμε περιθώριο να οργανωθούμε. Τώρα όμως θέλουμε να δούμε τους…συνδικαλιστές Βουλευτές του νομού μας, αν θα το ψηφίσουν ή όχι».

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ»
«Ξέραμε ότι κάποια στιγμή το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί και ότι δεν υπάρχει λύση. Έχουμε καλέσει φυσικά τον κόσμο να απεργήσει αλλά τίποτα δεν βλέπω να βαίνει στο καλό» αναφέρει ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, επισημαίνοντας ότι «το ασφαλιστικό είναι μια ταφόπλακα. Η Κυβέρνηση έχει εξαπατήσει στο μέγιστο βαθμό τον ελληνικό λαό. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει τώρα.
Μάλιστα εν μια νυκτί και εν κρυπτώ, φέρνει το ασφαλιστικό προς ψήφιση, ώστε ο Τσακαλώτος να έχει κάτι στα χέρια του στο Eurogroup της Δευτέρας, αιφνιδιάζοντας για άλλη μια φορά τους Δημοσίους Υπαλλήλους που προσπάθησε στην αρχή να «χαϊδέψει» για να αρπάξει την ψήφο τους, αλλά τώρα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο».

«ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ;»
«Δεν γνωρίζουν από διακυβέρνηση γιατί ήταν άτομα που ασχολούνταν με λαικά κινήματα , χωρίς να έχουν πάρει ποτέ αποφάσεις στη ζωή τους και χωρίς να έχουν ασκήσει διοίκηση και ως αποτέλεσμα αυτό είχε και τα τραγικά λάθη που έκαναν προσπαθώντας να κυβερνήσουν» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ή οι οικονομικοί δείκτες στην προηγούμενη διακυβέρνηση ήταν τόσο καλοί και έβλεπαν όλοι ότι μπορούσαν να δώσουν παροχές και τελικά δεν έδωσαν ή ήταν απλά ψεύτες. Τι από τα δύο ισχύει, ας το αποφασίσουν οι ίδιοι.
Εμείς θέλουμε να δούμε τη θέση των Βουλευτών της Επαρχίας και βέβαια των δικών μας και το τι θα πουν στον κόσμο που τους ψήφισε για τα μέτρα που αυτοί τώρα ψηφίζουν. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί την Κυριακή όλα τα σωματεία και τα μέλη του στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10 το πρωί». 

«ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…»
Κανονικά στις δουλειές τους βρίσκονται ωστόσο και σήμερα οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, οι οποίοι μάλιστα δεν συμμετείχαν εχθές στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, λόγω του ότι όλοι περίμεναν την ψήφιση του ασφαλιστικού περί τα τέλη του μήνα, οπότε και θα κινητοποιούνταν.
Ωστόσο η απόφαση για ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον Πρόεδρό των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο «ξάφνιασε τους πάντες».
«Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι είναι στον αέρα. Αιφνιδιαστήκαμε άπαντες. Άλλα λένε, άλλα κάνουν. Προφανώς θα θυμηθούμε πρακτικές και λογικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων.  Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, χωρίς να ενημερωθεί η κοινωνία, χωρίς να γίνει διάλογος, περνά ένα νομοσχέδιο- ταφόπλακα για το σύνολο της κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «οι καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για εχθές δεν έγιναν στο σύνολο των Δήμων της χώρας. Ωστόσο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την 48ωρη το σύνολο των Δημοτικών Υπαλλήλων. Μας αιφνιδίασαν. Όλοι περιμέναμε να κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο προς το τέλος του μήνα, για αυτό άλλωστε αναστείλαμε και τις κινητοποιήσεις μας και εχθές ξαφνικά συνέβη αυτό που συνέβη. Φοβήθηκαν την αντίδραση της κοινωνίας και για αυτό μας αιφνιδίασαν. Ας το σκεφτούν τώρα οι ίδιοι οι Βουλευτές, που ούτως η άλλως είναι κρυμμένοι, πως θα γυρίσουν πίσω, περνώντας ένα τέτοιο ασφαλιστικό».

ΑΠΟΧΗΣ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποχές Δικηγόρων, Μηχανικών, Φοροτεχνικών και άλλων κλάδων, ενώ η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές τους και το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013.