Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Κινητή Ιατρική Μονάδα, παραχωρεί η Περιφέρεια στην Ειδομένη


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των αισθημάτων αλληλεγγύης, που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της, με απόφαση, του Περιφερειάρχη κ. Γεώργιου Παυλίδη παραχώρησε έως 31/12/2015 την χρήση σύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας ιδιοκτησίας της για την αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των μεταναστών και προσφύγων που συσσωρεύονται στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο και ειδικά στην Ειδομένη.

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα σε Βρεφικούς και παιδικούς


Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα αξιολόγησης της πληρότητας των φακέλων των δυνητικά ωφελούμενων γονέων, για φιλοξενία των παιδιών τους σε Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και έτσι οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα προσωρινά αποτελέσματα, επισκεπτόμενοι τον σύνδεσμο: http://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2015/php_goneis/goneis_pro_select.php και αφού συμπληρώσουν τον Α.Φ.Μ τους και τον Α.Μ.Κ.Α. (ή αντί του Α.Μ.Κ.Α. την Ημερομηνία Γέννησής) , που έχουν αναφέρει στην αίτησή τους.

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού 2015-16 απο την "ΒΕΡΓΙΝΑ"



Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού Βυνοποίησης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και για το 2015-16, αφού αναμένεται τα καλλιεργήσιμα εδάφη να ανέλθουν φέτος σε 28.000 στρέμματα από τα 17.000 στρέμματα της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου. 


 Το πρόγραμμα αυτό είναι μία από τις πλέον πετυχημένες εφαρμογές της συμβολαιακής καλλιέργειας στην Ελλάδα, και αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. ξεκίνησε πρώτη στην Ελλάδα την συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού βυνοποίησης το 2006.  Για την περίοδο 2015-16 ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες αγρότες από δεκάδες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.



Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής Γεωπόνος του προγράμματος, κ. Χρήστος Καβούνης, είχε την προηγούμενη εβδομάδα μια εποικοδομητική συνάντηση με την Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής «Σπάρτακος» και συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας με τα μέλη του υπό ίδρυση, από τον Σύλλογο, Συνεταιρισμού Παραγωγών. 
 Να σημειωθεί ότι ο σπόρος του κριθαριού που χρησιμοποιείται ταιριάζει απόλυτα με τα ελληνικά εδάφη και έχει υψηλές αποδόσεις με μικρές απαιτήσεις, ενώ η υπεροχή του σε ποιότητα έναντι των αντίστοιχων του εξωτερικού συμβάλλει τα μέγιστα στην παραγωγή μπύρας υψηλής ποιότητας.
 Στα πλεονεκτήματα της Συμβολαιακής Καλλιέργειας περιλαμβάνονται:
        Η δυνατότητα χρηματοδότησης της καλλιέργειας.
        Η τεχνική υποστήριξη της καλλιέργειας από εξειδικευμένους γεωπόνους.
        Η αύξηση παραγωγής με την επιλογή πιστοποιημένων σπόρων από κατάλληλες ποικιλίες.
        Η εγγυημένη απορρόφηση της παραγωγής.
        Διασφαλισμένο εισόδημα
 Σύμφωνα δε με τον κ. Καβούνη, το κριθάρι είναι μία καλλιέργεια με πολλά πλεονεκτήματα, καθώς ενδείκνυται για εναλλαγή έπειτα από μία εντατική καλλιέργεια όπως το βαμβάκι. Εξάλλου, δεν απαιτεί πότισμα, ούτε πολλές λιπάνσεις και είναι ελάχιστα επιρρεπές σε μυκητιάσεις, υπό κανονικές καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, οι ελάχιστες απαιτήσεις σε πότισμα, κάνουν την καλλιέργεια κριθαριού ιδανική για εξομάλυνση του φαινόμενου της λειψυδρίας.


 Τέλος σημειώνεται, ότι ένα από τα βασικά εργαλεία της νέας ΚΑΠ αποτελεί το «πρασίνισμα» των καλλιεργειών, το οποίο θα επιτυγχάνεται με αγρανάπαυση 5% και με εναλλαγή καλλιεργειών 25%.
 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού 2015-16, επικοινωνήστε στο e-mail kavounis@vergina.com.gr και στο τηλ: +30 25310 38715

Νέες συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ξάνθη


Συνελήφθη την 8-9-2015 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 56χρονος ημεδαπός, διότι μαζί με έναν 33χρονο ημεδαπό, που αναζητείται, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικοδομής, όπου διαμένουν, στην πόλη της Ξάνθης.

Σύλληψη διακινητή μεταναστών στην Ξάνθη


Συνελήφθη χθες (8-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διόδια Ιάσμου), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Κλείσιμο ραντεβού στο Νοσοκομείο Ξάνθης και από το…facebook


Την δυνατότητα να χρησιμοποιούν οι πολίτες στο κλείσιμο πρωινών και απογευματινών, την εφαρμογή του facebook δίνει το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και η εφαρμογή e-iatreia, τοποθετώντας επι της ουσίας «μια επιπλέον πύλη εισόδου» όπως εξηγεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αθανάσιος Πάσχου μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Προετοιμασίας συνέχεια...


Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της SKODA ΞΑΝΘΗ για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League 2015-16. 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ενίσχυσης κατοίκων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές


Ξεκίνησε από 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη λήψη της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2015.

«Η ώρα του πολίτη» και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης


Καθιερώνεται όπως όλα δείχνουν «η ώρα του πολίτη» και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, προκειμένου οποιοσδήποτε το επιθυμεί να έχει άμεση επαφή με τα πρόσωπα που καθημερινά προσπαθούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς στην ίδια μας την πόλη.

Απόψε το βράδυ το debate των πολιτικών αρχηγών


«Πυρετός» προετοιμασίας επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει του debate των πολιτικών αρχηγών που θα μεταδοθεί διακαναλικά την σήμερα Τετάρτη στις 21:00.
Οι τεχνικοί πρόσθεσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό που στήθηκε στο studio που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία ενώ οι δημοσιογράφοι ακόνισαν τις πένες τους για τις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν προς τους επτά πολιτικούς αρχηγούς.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΦΕΞ



Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της ΦΕΞ, είναι κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή στη γνώση. Είναι ανάπτυξη συνεργασίας, φιλίας και ψυχαγωγίας.