Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Με απόλυτη επιτυχία η ετήσια παιδική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης



Μια ξεχωριστή και υπέροχη βραδιά χάρισαν εχθές τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, σε όλους τους θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση χορών και δρώμενων από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Μια μεγάλη παραδοσιακή γιορτή που για άλλη μια φορά έκανε περήφανη πρώτα από όλα τη Ξάνθη για τα παιδιά της.
Παιδιά που τα καμαρώσαμε να χορεύουν, να τραγουδούν και να κρατούν την παράδοση σαν «φυλακτό».





«ΑΝΘΗ, ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…»
«Όπως κάθε χρόνο το Λύκειο των Ελληνίδων, στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας, τιμώντας αυτό τον θεσμό που χρόνια έχει καθιερώσει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού, δίνει το δικό του παρόν και έχουμε καθιερώσει να παρουσιάζουμε την ετήσια παιδική μας παράσταση, στην οποία παρουσιάζονται τα τμήματα από τα πολύ μικρά μας παιδιά μέχρι τους εφήβους» αναφέρει η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης κ. Ευτέρπη Στάντσιου, επισημαίνοντας ότι «φέτος πραγματευόμαστε το χρόνο και για αυτό η εκδήλωση είχε τίτλο «άνθη, χιόνια και βροχή, κάθε χρόνο από την αρχή». Είναι ένα αφιέρωμα στις εποχές και βεβαίως μέσα άπο την παράσταση, διακρίνονται και αφηγήσεις και δρώμενα των εποχών, τραγούδια και χοροί. Πρόκειται δηλαδή για μια σύνθετη παράσταση η οποία είναι και το επιστέγασμα της διδακτικής χρονιάς και τα παιδιά έχουν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια για να το παρουσιάσουν και στο κοινό».
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ
«Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι μια από τις παραστάσεις που πραγματικά μας κάνει περήφανους γιατί βλέπουμε πολύ μικρά παιδιά να μπορούν να συνεργάζονται, να πειθαρχούν και να αποδίδουν άριστα αυτά τα οποία μαθαίνουν μέσα στη χρονιά. Είναι άξια συγχαρητηρίων και εκείνα για την προσπάθεια που καταβάλλουν, αλλά και οι δάσκαλοί μας, ο Κυριάκος Αθανασιάδης, η Δήμητρα Μπουρνατζή, η Μάγδα Καραγιαννίδου και η Εύα Ξανθοπουλίδου στη χορωδία, οι οποίοι πραγματικά, όχι απλώς εργάζονται αλλά με αυτό το οποίο κάνουν υπερβαίνουν τον εαυτό τους και την προσφορά τους. Η αγάπη με την οποία εργάζονται, με το να μυήσουν αυτά τα παιδιά στην παράδοση είναι πραγματική και εμείς ο Διοικητικό Συμβούλιο, είμαστε και τυχεροί και περήφανοι που τους έχουμε κοντά μας» συνεχίζει η ίδια, σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε αυτές οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν και ένα κίνητρο, για τον κόσμο που τις παρακολουθεί να στείλει τα παιδιά του στο Λύκειο των Ελληνίδων.
Εμείς θεωρούμε εκεί ότι η δουλειά την οποία προσφέρουμε δεν είναι μόνο τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα από το Λύκειο την παράδοση, νομίζω ότι συνεπικουρούμε και βοηθούμε τους γονείς στο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών γιατί μέσα από το έργο μας, εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε αρχές και αξίες, εφόδια για να αντιμετωπίζουν τη ζωή με επιτυχία, να γίνουν πρώτα από όλα καλοί άνθρωποι, χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία, επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι.
Έτσι δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια και θεωρούμε ότι ο πολιτισμός και η παράδοση είναι από τα στοιχεία που πρέπει ο καθένας μας να τα βιώνει και να τα έχει μέσα του. Είναι αυτά τα Ελληνικά ιδεώδη που μας κάνουν ξεχωριστούς και οφείλουμε να τα μεταλαμπαδεύουμε».