Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Στο λίκνο του πολιτισμού της Ελλάδας το ΕΒΕ Ξάνθης. Στιγμιότυπα απο την αποστολή στην Αρχαία Ολυμπία


Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης αισθάνεται πλήρη ικανοποίηση και συγκίνηση που παραβρέθηκε στο λίκνο του πολιτισμού και αθλητισμού της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της υφηλίου.
Σε ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο γεγονός η Καριόκα Ξάνθης είχε την τιμητική της, όντας το γλυκό του καθιερωμένου δείπνου που κάθε 4 χρόνια γίνεται την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην αρχαία Ολυμπία ήταν μαγική καριόκα Ξάνθης.




Η Καριόκα Ξάνθης πήρε άριστες κριτικές απ’ το σύνολο των εκλεκτών προσκεκλημένων όλης της γης. Ο Πρόεδρος, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κάλφας Σπύρος και ολόκληρη η αποστολή των ζαχαροπλαστών, του ολυμπιονίκη ρομποτικής Βασίλη Κόκκινου και των υπηρεσιακών παραγόντων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, αισθάνεται ικανοποίηση και συγκίνηση σφίγγοντας τα χέρια των υψηλών προσκεκλημένων αλλά και από τις εντυπώσεις που άφησε το μαγικό γλυκό της πόλης μας, η Καριόκα Ξάνθης. 





Το περίφημο γλυκό εντυπωσίασε τους υψηλούς προσκεκλημένους καθώς προσφέρθηκε σε καλαίσθητες συσκευασίες για τις οποίες φρόντισε το Επιμελητήριο και συνοδευόταν από έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό που αφορά την Ξάνθη καθώς και δύο DVD που ετοίμασαν με μεράκι και αγάπη, δύο ομάδες ξανθιωτών. Η μία με επικεφαλής τον Γιώργο Κωτούλα το οποίο περιείχε τον Ζεϊμπέκικο χορό και η δεύτερη με επικεφαλής τον κ. Τάσο Συμεωνίδη το οποίο περιείχε το παιδικό τραγούδι με τίτλο «Ο μαύρος και ο κλόουν» το οποίο τραγουδά η μικρή Αναστασία Συμεωνίδου.
Το έντυπο υλικό και τα DVD υπήρχαν σε τρείς γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Πορτογαλικά καθώς και ο πάπυρος που συνόδευε όλα τα δώρα των επισκεπτών από το Επιμελητήριο Ξάνθης, περιείχε στο κείμενο ένα θερμό καλωσόρισμα στους υψηλούς επισκέπτες στο λίκνο του πολιτισμού της χώρας μας και ευχόταν καλή επιτυχία στη διοργανώτρια χώρα Βραζιλία (Ρίο ντε Τζανέιρο).
«Το γλυκό της μαγικής καριόκας, το τουριστικό υλικό και τα αναμνηστικά δόθηκαν και στους δύο μεγαλύτερους σταρ της Κίνας που συνοδεύονταν από δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και οι οποίοι παραβρέθηκαν στην τελετή της Αφής στην Αρχαία Ολυμπία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, ζαχαροπλάστες και σε όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και στέφθηκε με επιτυχία» αναφέρει το Επιμελητήριο Ξάνθης ευχαριστώντας «τους υπεύθυνους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Επιμελητηρίου Ηλείας για την υποδοχή αλλά και τη συνεχή παρουσία και διευκόλυνση που μας παρείχαν με κάθε τρόπο».
«Ευχαριστούμε την αποστολή της Βραζιλίας, τον Υπουργό Αθλητισμού, τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα, την γραμματέα της Πρεσβείας κα. Βουρνά και ολόκληρη την αποστολή του Ρίο, για την συγκινητική και ζεστή υποδοχή που μας παρείχαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Αρχαία Ολυμπία.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες πολιτικούς που παραβρέθηκαν στο δείπνο και οι οποίοι ως καλοί πρεσβευτές παρουσίασαν με ενθουσιασμό σε όλους τους ξένους υψηλούς επισκέπτες και τα τηλεοπτικά δίκτυα την καριόκα Ξάνθης, την προέλευση του ονόματος της, την ιστορία της αλλά και τον σκοπό που είχε η αποστολή του Επιμελητηρίου Ξάνθης» υπογραμμίζει το Δ.Σ του ΕΒΕ Ξάνθης, σημειώνοντας οτι «μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η μεγάλη καριόκα 383 κιλών που παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της 2ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης, σε μικρό χρονικό διάστημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ο στόχος και η αποστολή στην παγκόσμια διοργάνωση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με ενθουσιασμό αυτή τη μεγάλη προσπάθεια το περίφημο γλυκό της Ξάνθης, η Καριόκα Ξάνθης να κατακτήσει όλους τους στόχους και τον υψηλό δείκτη που βάλαμε, να καταστεί η καριόκα Ξάνθης παγκόσμιο γλυκό».











Με συγκίνηση και δέος η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Ξάνθη. Στη Κεντρική Πλατεία η επίσημη τελετή




Με κάθε επισημότητα και με τεράστια συγκίνηση, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Ξάνθη την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι και θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανείρο.
Η επίσημη τελετή έγινε στην «καρδιά» της πόλης, που δεν είναι άλλη από την Κεντρική Πλατεία.
Το παρόν έδωσαν Εκπρόσωποι Φορέων της πόλης, αλλά και πλήθος Ξανθιωτών οι οποίοι παρακολούθησαν με δέος, τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας.












«ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ…»
«Υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, με συγκίνηση και υπερηφάνεια το ιερό σύμβολο του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας, της ευγενούς άμιλλας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της Ολυμπιακής ιδέας και του ευ αγωνίζεσθε.
Η διέλευση της Φλόγας από την Ξάνθη, στο μακρινό ταξίδι της όπου θα  αγκαλιάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, αλλά και τιμή» ανέφερε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «τιμούμε και δείχνουμε τον δέοντα σεβασμό στους προγόνους μας, που εμπνεύστηκαν και γέννησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.
Στέλνουμε, από εδώ από την Ξάνθη, μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μας είναι μια υπερήφανη  και αξιοπρεπής  χώρα που ξέρει να παλεύει και να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα όποια εμπόδια.
Η Ολυμπιακή φλόγα, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει για όλους μας και ιδιαίτερα για την πατρίδα μας, σύμβολο αναγέννησης. 
Μπορεί να εμπνεύσει, μέσα από τις μεγάλες αξίες που μεταφέρει το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι μπορούν να δώσουν και τις σωστές κατευθύνσεις, αλλά και τις λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα και εμάς».
«Η Ξάνθη μας, αυτός ο φιλόξενος και τόσο δημιουργικός τόπος, έχει δώσει δείγματα γραφής και είμαι βέβαιος πως για ακόμη μια φορά η Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή «RIO 2016»  θα αισθανθούν ικανοποίηση με την επιλογή τους να περάσει η Φλόγα από την χιλιόχρονη και χιλιόχρωμη πόλη μας, την Ξάνθη.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς τους, αλλά ιδιαίτερα την Ολυμπιακή Επιτροπή και την  Οργανωτικής Επιτροπής «RIO 2016» και να τους ευχηθώ, επίτευξη των στόχων τους» συνέχισε ο ίδιος ευχαριστώντας από καρδιάς «όλους όσοι συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση της τελετής και ιδιαίτερα όλους εσάς για την παρουσία σας.
Πιστεύω ότι το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας θα είναι συναρπαστικό και ταυτόχρονα μαγευτικό.
Εύχομαι το μήνυμα που μεταφέρει να είναι αφορμή για παγκόσμια Ειρήνη και Αλληλεγγύη».








«Η ΦΛΟΓΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ…»
«το μήνυμα της φλόγας είναι η ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών. Σαν Έλληνες είμαστε θεματοφύλακες αυτών των ιδεών και πρέπει να τις μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλες χώρες. Πρέπει να περάσουμε στα νέα παιδιά μας το μήνυμα του ευ αγωνίζεστε, γιατί έτσι θα έχουμε καλύτερους πολίτες» σημείωσε από τη δική του πλευρά το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ιωάννης Καρράς.








Κάλεσμα της Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης, για στήριξη της τοπικής αγοράς το Πάσχα

Ανακοίνωση, μέσα απο την οποία καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά για το Πάσχα, εξέδωσε η Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά αυτή έχει ως εξής: 

Χειροπέδες σε τρεις για «φρουτάκια» στη Ξάνθη

Συνελήφθησαν χθες 24-4-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 27 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Χειροπέδες σε 42χρονη στη Καβάλα για παράνομα παιχνίδια

Συνελήφθη στις 23-4-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 42χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.

Η Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για το θάνατο του σκύλου που τον έσερνε το φορτηγάκι. «Όταν οι δημοτικές αρχές καλύπτουν τους δολοφόνους»


Ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε πριν απο μερικές ημέρες στο Δήμο Τοπείρου, όταν ένας άνδρας οδηγός, έσυρε με το φορτηγάκι του ένα σκύλο, εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

Σήμερα στις 11.30 στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας


Ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να επιλεγεί από την Οργανωτική Επιτροπή ¨RIO 2016¨ ως σταθμός διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Αγώνων του ΡΙΟ.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης.
Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή φλόγα, το παγκόσμιο σύμβολο αξιών και πηγή έμπνευσης της ανθρωπότητας, τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 11.30 στη Κεντρική Πλατεία.