Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σε όλη τη Θράκη επεκτείνεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ)


Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη Θράκη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαθέτει, από την προηγούμενη εβδομάδα, άλλες τέσσερις (4) Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Θράκη.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατασκηνωτικού προγράμματος 2016


Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Ασφάλισης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ότι σήμερα, 31.05.2016, αναρτήθηκαν τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2016. 

Η 18άδα την Μικτής Ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης, που θα διεκδικήσει Regions’ Cup της UEFA


Με το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας να πραγματοποιείται την Δευτέρα 30 Μαϊου στο γήπεδο των Τοξοτών απέναντι στον τοπικό Αετό έκλεισε ο κύκλος των φιλικών αγώνων προετοιμασίας της Μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης που προετοιμάζεται για την διοργάνωση Regions’ Cup της UEFA.

Στον Εχίνο για δωρεάν εξετάσεις την Πέμπτη το Δ΄Σώμα Στρατού

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, Χειρουργό, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

«Τηλεόραση παντού» απαιτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα του αποκλεισμού των ορεινών παραμεθόριων και απομονωμένων περιοχών από την Ελληνική Τηλεόραση. Περίπου το 50 % του γεωγραφικού της χώρου και το 30% του πληθυσμού της, δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.

Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων της γραφής Braille, σε Ξάνθη και σε Αλεξανδρούπολη

Ο νέος κύκλος των μαθημάτων της γραφής Braille της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης θα ξεκινήσει στη Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη στις 27 Ιουνίου 2016, ημέρα Δευτέρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν κατά τις πρωινές ώρες με το τηλέφωνο 25410-62551.

«Νέα τάξη πραγμάτων» στο Δήμο Ξάνθης




Ανακατατάξεις αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων έρχονται στο Δήμο Ξάνθης, αφού σε αυτούς έχει «προστεθεί» σήμερα ακόμη ένας, που δεν είναι άλλος από τον Αλέκο Κυριακίδη.
«Συλλέγοντας» λοιπόν ο ίδιος, τις αρμοδιότητες αναφορικά με τους τομείς του πρασίνου, των νεκροταφείων, της ανάπτυξης και της αντιπροσώπευσης του Δημάρχου στη Σταυρούπολή, τις «αφαιρεί» αυτόματα από τους υπόλοιπους και έτσι στο Δήμο Ξάνθης δημιουργείται μια…«νέα τάξη πραγμάτων».
Πρόκειται για μια απόφαση του Δημάρχου, η οποία μάλιστα έχει αναρτηθεί και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αναφέρει τα εξής:
«Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξανδρο Κυριακίδη του Αλεξάνδρου και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1) Την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης και του Γραφείου εξοικονόμησης Ενέργειας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής
2) Την εποπτεία και την ευθύνη των δασών , δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων και βοσκοτόπων, την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου
3) Προΐσταται, διευθύνει και έχει την ευθύνη του τμήματος Πρασίνου.
4)Tην εποπτεία και την ευθύνη των κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης. Ο ανωτέρω οριζόμενος αντιδήμαρχος αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στις κατά τόπον αρμοδιότητές του.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τους αρμόδιους εντεταλμένους Συμβούλους για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 . Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 59 του Ν. 3852/2010 σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης στο διαδίκτυο».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, φαίνεται να έχει «χάσει» την «πυξίδα» του Δήμου Ξάνθης, βρισκόμενος…«μεταξύ σφύρας και άκμονος», ειδικότερα αν αναζητηθούν οι λόγοι της «εμπιστοσύνης» αυτής στο πρόσωπο του Αλέκου Κυριακίδη.
Πρόσωπο το οποίο υπήρξε το τελευταίο, στην Προεδρία της «αμαρτωλής» ΕΑΠΑΞ, για την οποία καταδικάστηκε ο κ. Θεολόγης Καλαιτζής.
Τουλάχιστον, μετά την τοποθέτηση αυτή του κ. Κυριακίδη στη θέση του Αντιδημάρχου, θα έρθει σε…επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το «καυτό» θέμα της ΕΑΠΑΞ; Γιατί, μέχρι σήμερα, καμία αναφορά δεν έχει γίνει για το ζήτημα αυτό και δεν έχει τεθεί προς συζήτηση στα…έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.


Ορκίστηκε πριν από λίγο Αντιδήμαρχος ο Αλέκος Κυριακίδης


Ορίστηκε και ορκίστηκε πριν από λίγα λεπτά, νέος Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για το πράσινο, τα νεκροταφεία, την ανάπτυξη και αντί Δημάρχου στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο Αλέκος Κυριακίδης.
Κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα εντός ολίγου και με ανάρτηση στο σύστημα διαφάνειας των πράξεων των ΝΠΔΔ (ΔΙΑΥΓΕΙΑ).
Ειδικότερα, πριν από λίγα λεπτά ο κ. Κυριακίδης, εξήλθε από το Δημοτικό Κατάστημα Ξάνθης, αφού προηγουμένως ορκίστηκε και υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα.




Σημειώνεται ότι ύστερα και από αυτή την εξέλιξη, έρχονται ανακατατάξεις στις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων, αφού για παράδειγμα ο κ. Ραμαδάν Μποζ παραμένει Αντιδήμαρχος, με λιγότερες ωστόσο αρμοδιότητες.
Στην θέση του Αντιδημάρχου επίσης, με λιγότερες και πάλι αρμοδιότητες, τις οποίες αναλαμβάνει ο νέος Αντιδήμαρχος, παραμένει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.


Πάντως εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο κ. Αλέκος Κυριακίδης ως πρώην Πρόεδρός της, είναι ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται (σ.σ χωρίς να φέρει την απόλυτη ευθύνη) στην πολύκροτη υπόθεση της ΕΑΠΑΞ, για την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος ο κ. Θεολόγης Καλαιτζής.

«Η Φυσική της Μεταφυσικής»: τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου του Ιωσήφ Σηφάκη στη Ξάνθη

To Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οργανώνουν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στην Καπναποθήκη «Π», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη (βραβείο Turing 2007, αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική)
με τίτλο « Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ. κείμενα πεζά και έμμετρα».

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη. Νεκρός 25χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Χθες 30-5-2016 το απόγευμα, στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 25χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο οι οκτάμηνες θέσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη, με την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ουρανία Αντωνοπούλου, εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία κάνει λόγω για μια «κοινή προσπάθεια Δήμων και Υπουργείου για να μειώσουν την ανεργία πρέπει να στηρίζεται αληθινά στην θέληση για κατεύθυνση της συνολικής δυναμικής μας στον άνεργο και να στοχεύει στην απασχόλησή του». 

Δήμος Αβδήρων: «Κόντρα» Αντιπολίτευσης-Συμπολίτευσης, με φόντο τα Δημοτικά Τέλη


Νέα...κόντρα έχει «ξεσπάσει» ανάμεσα στο Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη και τον Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Τσολακίδη, με φόντο αυτή τη φορά τα...Δημοτικά Τέλη.
Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωση αναφορικά με αυτά, εξέδωσε εχθές ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινή Πορεία» κ. Τσολακίδης, η οποία έχει ως εξής:


Ληστεία μέσα στα...νεκροταφεία της Ξάνθης


Θύμα ληστείας κατήγγειλε ότι έπεσε άντρας που πήγε στα νεκροταφεία της Ξάνθης. Το περιστατικό έγραψε ο ίδιος στην ομάδα «Στραβά και Ανάποδα» όπου και ανέφερε πως «άτομα ηλικίας 12 έως 15 πήδηξαν την μάντρα των νεκροταφείων και τους λήστεψαν», γεγονός το οποίο και τον εξόργισε.
Συγκεκριμένα, το θύμα έγραψε: «Σήμερα το μεσημέρι στα νεκροταφεία της Ξάνθης ( η μήπως να τα λέμε του δροσερού) με λήστεψαν τρία παιδιά περίπου 12- 15 χρόνων από το δροσερό. Πήδηξαν τη μάντρα, μας περικύκλωσαν και με λήστεψαν. Μπορεί να μας πει ο δήμος γιατί δεν κάνει κάτι για να μας προστατέψει? πληρώνουμε τα πιο ακριβά δημοτικά τέλη στην Ελλάδα, ας βάλει σεκιούριτι, ας βάλει συρματόπλεγμα, ας κάνει κάτι γιατί δεν πάει άλλο αν δεν μπορεί να προστατέψει τα νεκροταφεία.Να παραιτηθούν. Να το κάνει κάποιος άλλος. Όποιος έχει πάθει το ίδιο ας επικοινωνήσει μαζί μου να το καταγγείλουμε  στον εισαγγελέα».

Αφιερωμένα στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου τα 2α Αβδήρια 2016

Τα 2α Αβδήρια 2016 ήταν φέτος αφιερωμένα στο ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ.
Οι μαθητές - αθλητές των Special Olympics ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της διοργάνωσης και μάλιστα τιμήθηκαν με μετάλλια τόσο αυτοί όσο και το προπονητικό team αφού πρώτα έκαναν αγώνα επίδειξης στο άθλημα του Bocce.