Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η Κομοτηνή υποδέχεται την Εικόνα την Παναγία τη Φανερωμένη. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενόψει της Λιτανείας

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, την Παρασκευή (13-5-2016), κατά την υποδοχή και τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Θεομήτορος, της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από 19:00΄ ώρα έως το πέρας της λιτανείας, στις οδούς Βασιλέως Γεωργίου, Θησέως, Ορφέως, Ελευθερίου Βενιζέλου και Σοφούλη.
Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Χειροπέδες σε 23χρονο για ναρκωτικά στη Ξάνθη

Συνελήφθη χθες 10-5-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους από 8 έως 10 εκατοστών.
μία (1) νάιλον συσκευασία, που περιείχαν κοκαΐνη, βάρους 5,1 γραμμαρίων

«Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στο Δήμο Αβδήρων»


Το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αβδήρων, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Διομήδειας, η ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».
Η εκπαιδευτική αυτή δράση προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αβδήρων και την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ), ενώ σε αυτήν συμμετείχαν το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Διομήδειας αλλά και τμήμα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε ένα μόνο τηλέφωνο. Το νέο call center 11320

Ο ΟΑΕΔ εγκαινιάζει τη νέα υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης – Call Center – μέσω του αριθμού 11320, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καλούν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.
Το Call Center επιδιώκει να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα και την άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

Χειροπέδες σε 48χρονο για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών στην Καβάλα


Συνελήφθη χθες 10-5-2016 το απόγευμα, στη Ζαρκαδιά Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Τα στατιστικά της ανεργίας για το Μάρτιο του 2016 απο τον ΟΑΕΔ

1. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Μάρτιο 2016, ανήλθε σε 894.141 άτομα. 

Χειροπέδες σε 29χρονο διακινητή μεταναστών

Συνελήφθη χθες 10-5-2016 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στο ΙΘΤΠ το Σύνολο Κιθάρας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Το Σύνολο Κιθάρας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Ωδείο ΕΥΦΩΝΟ, θα δώσει συναυλία κλασικών, έντεχνων ελληνικών και λαϊκών συνθέσεων στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Πέμπτη 12  Μαΐου 2016 στις 20.00, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μαμούση Καλλιόπης. Η συναυλία οργανώνεται στον κύκλο των εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη δράση «Αλληλεγγύης Τέχνη. Έκθεση εικαστικών στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης». 

Απεργία κατά τις Πανελλαδικές; - Τι απαντά ο Υπουργός Παιδείας

«Αδιανόητο να δημιουργείται τέτοιο κλίμα που υπομονεύει τις Εξετάσεις», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας, που κάνει λόγο για απεργία των εκπαιδευτικών, ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μιλώντας, το πρωί της Τετάρτης, στον ant1 και το «ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ελλάδα».
Το δημοσίευμα επικαλείται την έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία ως προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έλλειψη που αρνείται ο Υπουργός, ο οποίος ανέφερε πως, ήδη τα κενά αυτά καλύπτονται.
«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Πηγή: Epoli.gr

Άρθρο: «Ανδρέας Δημητρίου, Μιχαλάκης Καραολής»

Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης
Ταξίαρχος ε.α.
Σαν σήμερα, 10 Μαΐου 1956, θανατώθηκαν δι΄ απαγχονισμού   οι δύο Κύπριοι Ήρωες, Ανδρέας Δημητρίου και Μιχαλάκης Καραολής.
Ανάμεσα στις πάρα πολλές πόλεις που τους τίμησαν, δίνοντας τα ονόματα τους σε οδούς, είναι και η Ξάνθη μας που τιμής ένεκεν έδωσε δύο κεντρικούς της δρόμους τα ονόματα τους.

Χειροπέδες σε 47χρονη για...«έρανο» -μαΐμού

Συνελήφθη στις 9-5-2016 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 47χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων.

Συλλήψεις για «φρουτάκια» στην Καβάλα


Συνελήφθησαν στις 9-5-2016 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 85 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων περί παιγνίων και περί καζίνων, κατά περίπτωση.