Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Έως τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις για άδειες φύτευσης νέων αμπελιών στην Περιφέρεια

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοινώνεται ότι από 1 Μαρτίου έως 15 Απριλίου πραγματοποιείται η υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου(ΑΔΑ Ω5074653ΠΓ-ΥΚΕ,ΦΕΚ Β/485/28-02-2016).
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.minagric.gr και είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους .

Διενέργεια δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού στον γυναικείο πληθυσμό σε Ξάνθη και Ροδόπη


Ο καρκίνος του μαστού συνιστά τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη και διεθνώς. Στην Ελλάδα γίνονται 4.500 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού το χρόνο.
Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία αφού στο σύνολο των διαγνώσεων, περίπου το 6% των Ελληνίδων το οποίο υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο (αυτοεξέταση, υπέρηχο, μαστογραφία) το μαθαίνει έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο αντιμετωπίζοντάς τη νόσο με επιτυχία, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 60%.
Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Α.Μ.Θ. θέλοντας να προσφέρει στην μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, σε συνεργασία με τις Δνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας των Π.Ε., των Δήμων (πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι) και της επιστημονικής εταιρείας «ΕΜΕΙΣ», διοργανώνει ημέρες προληπτικού ελέγχου μαστού στον γυναικείο πληθυσμό δυσπρόσιτων περιοχών της περιφέρειάς μας όπως παρακάτω:

Στους δέκα καλύτερους προορισμούς για Πάσχα στην Ελλάδα η Ξάνθη


Στους δέκα καλύτερους προορισμούς για το Πάσχα στην Ελλάδα, εντάσσεται η Ξάνθη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.autotriti.gr/, η οποία και...καλεί να την επισκεφθούν όλοι.
Το άρθρο για την Ξάνθη, αναφέρει επακριβώς οτι «με αφετηρία την κεντρική πλατεία θα χαθείτε στα σοκάκια της ατμοσφαιρικής Παλιάς Πόλης με το τόσο ιδιότυπο αρχιτεκτονικό χαρμάνι, ενώ αυτή την εποχή η γύρω περιοχή, από το Νέστο μέχρι τη Ροδόπη, προσφέρεται για φυσιολατρικές ανακαλύψεις.
Και μια σημείωση στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών: τα 4 σημαντικά μοναστήρια της Ξάνθης (Παναγία Αρχαγγελιώτισσα, Παναγία Καλαμού, Μονή Ταξιαρχών, Άγιος Νικόλαος ) σχηματίζουν στο χάρτη ένα σταυρό, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση προστατεύει την πόλη από κάθε λογής καταστροφή».

Σεμινάριο για «τα αυτιστικά συμπτώματα στο παιδί» την Παρασκευή 15 Απριλίου στη Ξάνθη

Η Ψυχαναλυτική Εταιρεία Θράκης διοργανώνει Σεμινάριο στο Αμφιθέατρο του Γεν.Νοσοκομείου Ξάνθης με θέμα: «Αυτιστικά συμπτώματα στο παιδί: πώς απαντά ο ψυχαναλυτής;», την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 18:00-21:00 με ομιλήτρια την κ. Νικολαϊδου Μαργαρίτα κλινική Ψυχολόγο,Ψυχαναλύτρια.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί οτι το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 θα διοργανωθεί workshop 
στις 10:00 το πρωί στη Νοσηλευτική Σχολή του Γεν.Νοσοκομείου
Ξάνθης, με περιορισμένο αριθμό ατόμων.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 6940746304.

Περιβαλλοντική ημερίδα τη Δευτέρα στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «το περιαστικό δάσος: πνεύμονας πρασίνου – οικοσύστημα αειφορίας – παράγοντας μετριασμού της κλιματικής αλλαγής » θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης.
Σημειώνεται οτι κατά τη διάρκεια αυτής, οι μαθητές θα παρουσιάσουν και τις δράσεις των περιβαλλοντικών προγραμμάτων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Χειροπέδες σε 32χρονη για...βεγγαλικά στη Ξάνθη

Συνελήφθη, χθες 7-4-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 32χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την δράστιδα, διότι την εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό καταστήματος 224 βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σε…τραγική κατάσταση η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης. Ο «Γολγοθάς» των Ιατρών για να «βγάλουν» τις εφημερίες


Με τέσσερις ειδικούς, μέχρι προχθές και με...πέντε από εχθές, συνεχίζονται οι εφημερίες των Ιατρών στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Κλινική που ποτέ δεν μένει άδεια και στην οποία τα περιστατικά, άλλοτε «βαρύτερα» άλλοτε «ελαφρύτερα», αντιμετωπίζονται χάρις στην…αγάπη των γιατρών που έχουν απομείνει, στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα ιδιώτες παθολόγοι συνεπικουρούσαν στο να…«βγάλουν» τις 24ωρες εφημερίες στην Παθολογική Κλινική, αφού οι…«μετρημένοι στα δάκτυλα» του ενός χεριού ειδικοί, δεν μπορούσαν να καλύψουν τα εικοσιτετράωρα του μήνα.
Ωστόσο, από εχθές Πέμπτη και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές οι…τέσσερις ειδικοί έγιναν πέντε ενώ στο δυναμικό προστέθηκαν και δυο ειδικευόμενοι.
Από συζητήσεις σε καθημερινή βάση με τους ίδιους τους γιατρούς αλλά και με ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην Παθολογική Κλινική, διαπιστώνεται περίτρανα η τραγικότητα της κατάστασης.
Κατάσταση η οποία, δυστυχώς, επιδεινώνεται με την Παθολογική αλλά και το ίδιο το Νοσοκομείο Ξάνθης να έχει αφεθεί στο «έλεος» του Θεού και να παραμένει και χωρίς….Διοικητική κεφαλή.
Ειδικότερα για την παραπάνω κλινική, την Παθολογική, τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές έχουν κουραστεί, σωματικά και ψυχικά, και αυτό ειδικά για τους Ιατρούς, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι καλούνται να ανταπεξέλθουν κατά μέσο όρο σε εννέα με δέκα εφημερίες το μήνα έκαστος.
Τον ίδιο αγώνα, με λιγοστά άτομα, δίνουν και οι νοσηλευτές που καλούνται δύο άτομα συνήθως, κατά τη νυχτερινή βάρδια, να κάνουν νοσηλεία σε σαράντα και πλέον ασθενείς, αφού ποτέ μα ποτέ στα χρονικά της Ξάνθης, η πτέρυγα αυτή δεν έχει μείνει άδεια.

Η Ο.Ε.Β.Ε Ξάνθης ενημερώνει για τη νέα ρύθμιση της ΔΕΗ


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ξάνθης, καλεί τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους του νομού Ξάνθης, να επωφεληθούν, στο μέτρο του δυνατού, από τη ρύθμιση της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση που ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ περιλαμβάνει τα εξής:

Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό, για κατοχή ναρκωτικών στη Δράμα

Συνελήφθη χθες 7-4-2016 το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Χωρίς...εκλογή και οι υπεύθυνοι των θεματικών τομέων στη ΝΔ στη Ξάνθη. Αναλυτικά τα ονόματα


Αυτοδικαίως ανακηρύχθηκαν υπεύθυνοι των θεματικών τομέων στη ΝΔ στη Ξάνθης, οι υποψήφιοι εφόσον ήταν οι...μοναδικοί υποψήφιοι σε κάθε θεματικό τομέα.
Έτσι η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ξάνθης της ΝΔ, ανακοίνωσε τα 10 ονόματα των θεματικών για τα οποία τελικά δεν χρειάστηκε να διεξαχθεί η ψηφοφορία που είχε οριστεί για την περασμένη Τετάρτη.

Στον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, επισκέφθηκε ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ’Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Διοικητή της 1ης Στρατιάς και είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.


Αγορά αμνοεριφίων, ενόψει του Πάσχα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει της εορτής του Πάσχα, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: 

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της ορεινής και της πεδινής περιοχής βρίσκονται κάθε ημέρα οι άνθρωποι της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όποιον πολίτη το επιθυμεί.
Αυτός είναι και ο λόγος που ενημερώνουν κάθε εβδομάδα, για τα δρομολόγια που θα πραγματοιήσουν.

Διάρρηξη σε οικία 88χρονου στην Καβάλα. 17χρονος ο ένας δράστης


Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ληστεία σε βάρος 88χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε, την 30-1-2016 το βράδυ, στην Καβάλα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

429 συλλήψεις το Μάρτιο στην Περιφέρεια. Ο μηνιαίος απολογισμός της Αστυνομίας


Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαρτίου του έτους 2016, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης:

α. Συνελήφθησαν συνολικά 251 άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και Ειδικών Ποινικών Νόμων, 7 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών και 171 μη νόμιμοι μετανάστες, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.