Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Θάνατος 49χρονης πριν από λίγες ώρες στο Πόρτο Λάγος


Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο,  αφησε πριν λίγες ώρες μια 49χρονη γυναίκα,  που επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού,  στην περιοχή του Πόρτο Λαγους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την τροχαία Ξάνθης η οποία και διενεργεί την προανακριση για τα αίτια του ατυχήματος,  στη μοτοσικλέτα επέβαιναν δύο άτομα.
Οδηγός και συνοδηγός,  μεταφερθηκαν στα επείγοντα περαστικά του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.
Σημειώνεται ότι ο οδηγός ειναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμενος. 

Τα προβλήματα στις παραλίες και η εξυπηρέτηση των τουριστών, στο επίκεντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Συνάντηση εργασίας, με σκοπό τον συντονισμό ενεργειών επίλυσης ζητημάτων που αφορούν στην παραλιακή ζώνη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενόψει της εκκίνησης της τουριστικής περιόδου κι εν αναμονή αυξημένης κίνησης ταξιδιωτών, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές συναντήσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Αύριο η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σε επίτιμο διδάκτορα του Δ.Π.Θ


Τελετή αναγόρευσης του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄ σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 ώρα 19:30 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. 

Νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης ο Νικόλαος Κιατίπης

Ανακοινώνεται οτι  η Ν.ΕΦ.Ε. Ξάνθης ανακηρύσσει ως εκλεγέντα Πρόεδρο Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης τον κ. Κιατίπη Νικόλαο του Χρήστου, μοναδικό υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης. 
Μάλιστα σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 6 της Βασικής Εγκυκλίου για την διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών 2016 δεν θα διεξαχθούν οι εκλογικές διαδικασίες για τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης που είχαν ορισθεί για την Κυριακή 17-04-2016 από τις 08.00'έως τις14.00'.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Ακάθεκτη για άλλη μια εβδομάδα, συνεχίζει να προσφέρει το σημαντικό έργο της η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, η οποία και παραθέτει το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα πραγματοποιήσει απο τη Δευτέρα 18/4 έως και την Κυριακή 24/4/2016.

« Η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη και η ηχώ της στο σήμερα». Απο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης σας προσκαλεί την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 19:30΄μ.μ. στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης σε συζήτηση με θέμα
« Η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη και η ηχώ της στο σήμερα».
Θα μιλήσουν ο κ. Νίκος Ορδουλίδης, μελετητής του συνθέτη, ο κ. Γιώργος Τσάμπρας, ραδιοφωνικός παραγωγός του Δεύτερου προγράμματος και ο κ. Δημήτρης Βλαχομήτρος, καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.
Τη συζήτηση συντονίζει ο Δρ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ξάνθης


Συνεδριάζει τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 19.00 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ξάνθης με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου


Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 14.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου ο Δημήτρης Αδαμίδης


Ο Ξανθιώτης Παιδίατρος Αναπληρωτής Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρης Αδαμίδης, είναι ο Νέος Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου.

Σήμερα στις 14.00 η συγκέντρωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης στα γραφεία της Α΄θμιας Εκπαίδευσης


Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους, αναπληρωτές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση – πορεία των εκπαιδευτικών σωματείων την Πέμπτη το απόγευμα.
«Το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ετοιμάζει το κλίμα για μηδενικούς ή ελάχιστους διορισμούς, προχωράει σε δυο διατάξεις, μια για την πρόσληψη των αναπληρωτών και μια για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, που θέλει η πρώτη να καλλιεργήσει το «διαίρει και βασίλευε» ώστε να περάσει ευκολότερα τους μηδενικούς διορισμούς και η δεύτερη να οδηγήσει σε κλείσιμο νηπιαγωγείων.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Ο δρόμος προς το μεγαλείο»

Ο Κύριος βαδίζει προς το μαρτύριο και οι Μαθητές Του ονειρεύονται μεγαλεία. Τους προλέγει το σταυρικό Του Θάνατο και εκείνοι, χωρίς να πολυκαταλαβαίνουν την τραγικότητα της προφητείας, διαποτισμένοι από το κοσμικό πνεύμα της φιλοδοξίας, ποθούν τιμητικές διακρίσεις. Ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης σπεύδουν να προλάβουν τους άλλους στην εξασφάλιση των πρωτείων. 

Αύριο ο τελικός του πρωταθλήματος Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης. Στο Σύλλογο Τυφλών Θράκης τα έσοδα


Στο γήπεδο Αλ. Μπαλτατζής στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 16/4 στις 20.00 ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιμοδοτών και τον Πολιτικό Σύλλογο Κατασκηνωτές.
Φέτος τα έσοδα του 5ου πολιτιστικού πρωταθλήματος Ξάνθης θα διατεθούν στο Πανελλήνιο Σύλλογο Τυφλών (Παράρτημα ΘΡΑΚΗΣ).
«Σας ευχαριστούμε όλους που παραβρεθήκατε στους αγώνες σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και ενισχύσατε τον σκοπό μας» αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του  5ου Πρωταθλήματος Πολιτιστικών Συλλογών, επισημαίνοντας οτι «για την αύξηση των εσόδων κατά το ημίχρονο θα γίνει φιλανθρωπικός πλειστηριασμός για μια επίσημη φανέλα του ΑΡΗ με τις υπογραφές των παικτών.
Σας περιμένουμε λοιπόν να παρακολουθήσετε ένα συναρπαστικό τελικό, να μας τιμήσετε μα την παρουσία σας και να γεμίσουμε το κουτί της φιλανθρωπίας, για άλλη μια φορά και να το ξεχειλίσουμε εάν είναι δυνατόν. Εσείς είστε η ζωή και η δύναμη αυτού του πρωταθλήματος και του σκοπού του».

Με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα του ΔΠΘ για τα περιαστικά δάση


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη, η ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των περιαστικών δασών στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής» που διοργανώθηκε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος FORESMIT.