Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ευχες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά


Επιβεβαιώνει την παραίτησή του ο Τοπ Ισμέτ

Επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του «Μαχητή» που κάνει λόγο για το ότι «συνεχίζονται οι παραιτήσεις στη παράταξη Ξυνίδη (πρώην Πούλιου) καθώς ένας ένας οι «παλιοί» παραιτούνται και φεύγουν…

Σε δεινή θέση ο Δήμος Ξάνθης

Ολοένα και αυξάνονται οι δικαστικές "εκκρεμότητες" του Δήμου Ξάνθης, που ενώ φάνταζαν ότι θα έληγαν μετά τη λήξη της θητείας του Μιχάλη Στυλιανίδη, συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς!


Την "πόρτα" του κου Εισαγγελέα Ξάνθης φαίνεται να έχουν "χτυπήσει" διάφορες αναφορές και

«Φιάσκο» ο έρανος του…πλούσιου Γηροκομείου Ξάνθης


Σε πραγματικό «φιάσκο» εξελίχθηκε – δυστυχώς – ο ραδιομαραθώνιος για το Γηροκομείο Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ραδιοφώνων της Ξάνθης.
 Ενός μαραθωνίου που θα έπρεπε σύμφωνα με τις τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες της πόλη και τους πολίτες της.
Ο λόγος για το Ραδιομαραθώνιο αγάπης υπέρ ενίσχυσης του Γηροκομείου Ξάνθης, ο οποίος διεξήχθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και «ακούστηκε» από έξι ραδιόφωνα της Ξάνθης ταυτόχρονα και στον οποίο συμμετείχαν, εκτός από ραδιοφωνικά και έντυπα αλλά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ξάνθης.


Όλα αυτά όμως που ακούστηκαν μέσα από τις συχνότητες, μόνο σε μια κίνηση…αγάπης δεν παραπέμπουν, αφού οι κακίες «έδιναν» και «έπαιρναν».
Κακίες που… «στηλιτεύουν» τους πάντες και τα πάντα, αφού όπως περίτρανα αποδεικνύεται, ο μόνος λόγος για αυτή την προσπάθεια ήταν να μαζευτεί ευρώ-ευρώ το ικανοποιητικότερο ποσό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι σημασία στον ραδιομαραθώνιο αυτό «δεν είναι τα ευρώ» όπως ομολόγησε ο φερέλπις Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης κ. Παπαχρόνης, αλλά η πραγματική κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Επίσης, στο όλο εγχείρημα, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσπάθεια των εθελοντών που είχαν «ξεχυθεί» με τους κουμπαράδες στους δρόμους της πόλης.


Η Οικογένεια του Γιώργου Παπασταματίου ευχαριστεί...

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα, στο Δήμαρχο Ξάνθης, στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους, όσοι μας συμπαραστάθηκαν στις ώρες του αβάσταχτου πόνου που επέφερε ο χαμός του αξιολάτρευτου συζύγου και πατέρα μας Γ. Παπασταματίου.
Ο Θεός να σας έχει όλους καλά!


Οικογένεια Γ. Παπασταματίου

Αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016, εχθές Μεγάλη Τρίτη.
Έτσι οι υποψήφιοι για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει κάνοντας «κλικ» πάνω στον σύνδεσμο «εξετάσεις», όπου έχουν αναρτηθεί τα μηχανογραφικά δελτία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με το νέο σύστημα, τα μηχανογραφικά δελτία για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, τα δελτία για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β’ με το παλαιό σύστημα και τέλος τα μηχανογραφικά δελτία για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α’ με το παλαιό σύστημα.
Σημειώνεται οτι σε κάθε κατηγορία, οι υποψήφιοι εκτός από το μηχανογραφικό δελτίο της προτίμησής τους θα βρουν και γενικές οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωσή του, ενώ αναφορικά με την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δελτίων, αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο.

Στο πλευρό της Δασκάλας στον Εχίνο και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης


Στο πλευρό της Δασκάλας στο Μειονοτικό Σχολείο του Εχίνου, Δάφνης Σταυράκη, τάσσεται και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, με ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει οτι «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν την οποιαδήποτε εκμετάλλευση και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες σε μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τους νόμους και δεν αντιβαίνει τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. 
Η ισονομία και η ισοπολιτεία δεν αποτελεί απλά αναγκαιότητα, αλλά είναι χρέος όλων μας».
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, έχει ως εξής: 

Τα Ξανθιωτάκια Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα


Με τη συμμετοχή 674 μαθητών και μαθητριών στα Ατομικά Πρωταθλήματα, 63 σχολείων στα Ομαδικά Πρωταθλήματα, 50 μαθητών και μαθητριών στα Ανοιχτά Πρωταθλήματα και 33 ενηλίκων στο Τουρνουά Γονέων Συνοδών, διεξήχθησαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαθητών Μαθητριών 2016 καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις τους.

Χειροπέδες σε τρεις για κατοχή ναρκωτικών σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες 26-4-2016, στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Καβάλα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 25, 24 (άντρες) και 24 (γυναίκα) ετών και ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Επάρκεια σε αμνοερίφια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ενημερώνει ότι κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά από τα κλιμάκια των Τμημάτων Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επάρκεια στα εποχιακά είδη (αμνοερίφια ολόκληρα, τεμαχισμένα κτλ) σε ικανοποιητικό βαθμό.

48ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα Καζίνο το Πάσχα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΤΥΠ, κατά τη συνεδρίαση της 18ης Απριλίου 2016, μετά από αίτημα μελών του Δ.Σ και Σωματείων - Μελών της ΟΣΕΤΥΠ, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, με έναρξη το Μ. Σαββάτο 30 Απριλίου 2016 στις 8 π.μ και λήξη τη Δευτέρα του Πάσχα 2 Μαΐου 2016 στις 8 π.μ, με τ’ ακόλουθα αιτήματα: 

Επιστρέφονται οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες στους οδηγούς λόγω Πάσχα


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από αύριο, 27 Απριλίου 2016, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες, 26 Απριλίου 2016.

«Σκληρή» η απάντηση της «Κοινωνίας Δημοτών» στον Πρόεδρο του ΔΣ Ξάνθης Γιάννη Δρεμσίζη


Σε μια...«σκληρή» ανακοίνωση κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Δρεμσίζη, προχώρησε η Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία Δημοτών», η οποία έρχεται ως...απάντηση στα όσα ο ίδιος ο κ. Δρεμσίζης, εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ζητώντας «να ανακαλέσει η Κοινωνία Δημοτών την κατάπτυστη ανακοίνωση σε βάρος μου», όπως χαρακτηριστικά τόνιζε, επιστρέφοντας παράλληλα τους χαρακτηρισμούς της Παράταξης του Θανάση Ξυνίδη στα μέλη της και προειδοποιώντας τους «να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς και στις ανακοινώσεις τους».
 «Απάντηση» σε όλα τα παραπάνω και με τη φράση «Πρόεδρε, εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης....», δίνει η «Κοινωνία Δημοτών», με την ανακοίνωσή της να έχει ως εξής:
«Πρόεδρε, εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ………. 
Άξια θαυμασμού η απάντησή σου Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης.
Αντάξια του ήθους που εκπέμπεις σταθερά πλέον.
Χρήσιμη όμως.
Έστω και με μισόλογα, έστω και διστακτικά, μας έδωσες και αυτόν που υφάρπαξε και έδωσε το αντικλείδι και αυτούς που μπήκαν στο χώρο μας.
Ομολογία απαραίτητη για τη προάσπιση των δικαιωμάτων μας στη δικαιοσύνη.
Ομολογούμε όμως ότι εντυπωσιαστήκαμε ότι είναι δημοτική παράταξη αυτή που μπήκε. Θα λάβει σύντομα την απάντησή της.
Θα πρέπει όμως να εξηγήσεις γιατί αυτή η προτίμηση στον κ.Ανταμπούφη;
Το να θέλεις να μας πετάξεις έξω, με εμβρυουλκό την έκτη σε δύναμη παράταξη του συμβουλίου, το καταλαβαίνουμε, είμαστε ενοχλητικοί σε σένα και σε μερικούς άλλους.
Όμως γιατί δεν έδωσες κλειδιά και στις άλλες παρατάξεις, αφού είναι γραφείο για όλες τις δημοτικές παρατάξεις;
Γιατί μόνο στον κ.Ανταμπούφη; Και γιατί όταν σε ρωτούσαμε αν έδωσες κλειδί σ’αυτούς που μπήκαν στο γραφείο μας, ήσουν τόσο γενναίος;
Και η άτιμη κάμερα έγραφε αδυσώπητα, εικόνα και ήχο.
Για τη πολιτική διάσταση του θέματος θα έχουμε το χρόνο να τα πούμε στο φυσικό μας χώρο.
Όπου θα έχετε Πρόεδρε την ευκαιρία να θυμηθείτε τι έχετε πει για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο από τότε που αναλάβατε τα καθήκοντά σας και να τοποθετηθείτε.
Έως τότε κ.Πρόεδρε μετρήθηκες, ζυγίσθηκες και βρέθηκες … ως συνήθως».