Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Χειροπέδες σε τρεις διακινητές μεταναστών στην Καβάλα

Συνελήφθησαν προχθές 6-5-2015 το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29, 23 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων: «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές»


8 του Μάη - Ημέρα που τιμάται και γιορτάζεται η Μητέρα. Μια μέρα, που τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με τον άκρατο καταναλωτισμό λουλουδιών, δώρων και καρτών. Ο εορτασμός όμως αυτός δεν ξεκίνησε ως επίδειξη καταναλωτικής δύναμης, αλλά ως ημέρα ειλικρινούς εκδήλωσης αγάπης και εκτίμησης προς το μοναδικό πρόσωπο, που δεν έφερε απλώς καθένα και καθεμία από εμάς στη ζωή, αλλά που συνεχίζει διαρκώς να παλεύει για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου προσωπικής και κοινωνικής ζωής.
Η ημέρα της Μητέρας είναι και αυτή επίτευξη ενός κινήματος, εκείνου των Αμερικανών γυναικών του 19ου αιώνα, που έχασαν τα παιδιά τους στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο. Με το σύνθημα «ειρήνη και μητρότητα», διεκδικούσαν την εξασφάλιση της ειρήνης και συνάμα τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, με σκοπό τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

Λουλούδια στις μανούλες μοίρασε ο Δήμος Ξάνθης


Λουλούδια στις μανούλες της Ξάνθης, μοίρασε το πρωί της Κυριακής, με αφορμή φυσικά την Γιορτή της Μητέρας ο Δήμος Ξάνθης και το Τμήμα Πρασίνου, προκειμένου να τιμήσει την Μάνα και να της «ευχηθεί» με τον δικό του τρόπο Χρόνια Πολλά.
 


Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.
Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών", καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.
Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.[
 Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου).
Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να "σαραντίσει", με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). 
Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. 
Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. 
Η εκκλησία όμως επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!