Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

48ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ αύριο και μεθαύριο, λόγω της...«κατεπείγουσας» ψήφισης ασφαλιστικού και φορολογικού


Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016.

Επισκέψεων...συνέχεια για τη ΝΟΔΕ Ξάνθης. Συναντήσεις με Αντιπεριφερειάρχη και Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης


Σε συνέχεια των επισκέψεων της ΝΟΔΕ Ξάνθης σε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας, σήμερα μέλη της συνοδευόμενα από τους Προέδρους των ΔΗΜ.ΤΟ Ξάνθης κο Οικονόμου Ηλία και ΔΗΜ.ΤΟ. Μύκης κο. Αχμετσίκ Ριτβάν, επισκέφθηκαν τον επί πολλά έτη μέλος της παρατάξεως και Αντιπεριφέρειαρχη Ξάνθης κο. Ζαγναφέρη Κωνσταντίνο, με τον οποίο συνομίλησαν για τα τρέχοντα αυτοδιοικητικά ζητήματα που απασχολούν τον Νομό μας. 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Νέστου και Αίμου στη Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 9 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 21 Μαΐου, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος των οδών Νέστου-Πάροδος Νέστου και Αίμου στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ». 
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούνται οι πολίτες για την κατανόηση και την προσοχή τους.

Σύλληψη 21χρονου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στη Ξάνθη


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία 1 διάρρηξη επιχείρησης και δύο 2 απόπειρες, που διαπράχθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-5-2016, στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθη χθες 4-5-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Με κατάνυξη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης



Πανηγυρίζει σήμερα η Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και έτσι τη Δευτέρα το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονος, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και πολλών ευσεβών πιστών της Ξάνθης.
Μάλιστα σήμερα το πρωί, τελέσθηκε και πάλι ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας, ενώ απο εχθές τέθηκαν προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.











Στις 13 Μαΐου οι βραβεύσεις των Ξανθιωτών εθελοντών αιμοδοτών. Τα ονόματα των τιμηθέντων

Βραβεία στους Ξανθιώτες που με περισσή αγάπη προς τον συνάνθρωπο, δίνουν σε σταθερή βάση λίγο απο το αίμα τους, σώζοντας με αυτό τον τρόπο τις ζωές που κινδυνεύουν, θα απονείμουν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Ξάνθης και βέβαια ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη», στο πλαίσιο της «Γιορτής Αιμοδότη 2016».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαίου 2016 στο κοσμικό κέντρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» (6ο χιλ.Ξάνθης-Πετροχωρίου). 
Αξίζει να σημειωθεί οτι στις εκδηλώσεις έχει προσκληθεί να παραστεί και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.
Τα ονόματα των υπό βράβευση εθελοντών αιμοδοτών-μελών του Συλλόγου της «Αγάπης» με τα μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Ειδικά τιμητικά βραβεία από τον Δήμο Ξάνθης και τα Ειδικά βραβεία και επαίνους του Συλλόγου έχουν ως εξής: 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης

Συνεδριάζει την 9η Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή στο Δημαρχιακό Κατάστημα (Πλατεία Δημοκρατίας) προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87).

«Παγωμένη» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων και στη Ξάνθη λόγω…αποχής Φοροτεχνικών και Λογιστών


Συνεχίζεται κανονικά, τουλάχιστον και μέχρι αύριο, όπου αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου ο κλάδος για τις περεταίρω κινητοποιήσεις του, η αποχή των Φοροτεχνικών και Λογιστών και στη Ξάνθη, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση.
Δήλωση η οποία κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα μπορεί να υποβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, αφού θα πρέπει να παρθεί και η σχετική απόφαση από Φοροτεχνικούς και Λογιστές για λήξη της αποχής.
Μέσα όμως σε όλα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ζήτημα των…«στενών» χρονικών ορίων της υποβολής των φορολογικών για το τρέχον έτος, αφού από πλευράς Κυβέρνησης και δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη κατέστη σαφές ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση μετά την 30η Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις».

«Παρχάρια 2016» στη Ροδόπη. Το πρόγραμμα απο τις 6/5 έως τις 8/5

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» σας προσκαλεί στην 15η συνεχή διοργάνωση των εκδηλώσεων «Παρχάρια».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Παρασκευή 6 Μαΐου:

Έκθεση ζωγραφικής με δημιουργίες μικρών ζωγράφων με τη βοήθεια της διδασκάλου Έφης Καλλεντερίδου.
Χώρος: Γήπεδο τέννις, οικισμός Ποντίων στην Εκτενεπόλ.
Ώρα: 19:00

Σάββατο 7 Μαΐου:
Περιβαλλοντική Δράση. Καθαρισμός του χώρου Γέφυρα του Βοσκού.
Χώρος: Οχυρό Νυμφαίας
'Ωρα: 9:00

Κυριακή 8 Μαΐου:
Αναβίωση υπαίθριου ολοήμερου πανηγυριού των οροπεδίων του Πόντου, που θα περιλαμβάνει φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, επίδειξη παραδοσιακής πάλης, προσφορά δωρεάν παραδοσιακών εδεσμάτων και παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.
Χώρος: Οχυρό Νυμφαίας
Ώρα: 9:00
Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης για την...Μάνα της Προσφυγιάς


8 Μαΐου – «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας»
Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας και εμείς παιδιά και εγγόνια προσφύγων, τιμούμαι την «Μάνα της προσφυγιάς».
Αυτήν που έζησε τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και ρίζωσε στην νέα πατρίδα κουβαλώντας ως μοναδικές αποσκευές την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αξίες, την λάμψη, την αρχοντιά και τον σπόρο που φύτεψε στη νέα γη. Με την δύναμη της ψυχής της και την δουλειά της έστρωσε το τραπέζι για να απλωθούν τα εδέσματα της προόδου, της δημιουργίας και της ομορφιάς.

Με προσφορές προσπαθούν να «κολλήσουν» τα «σπασμένα...αυγά» του Πάσχα οι καταστηματάρχες της Ξάνθης


Με…εαρινό δεκαήμερο προσφορών, το οποίο έχει ξεκινήσει από εχθές, προσπαθούν να «κολλήσουν» τα…«σπασμένα αυγά» του Πάσχα, οι καταστηματάρχες της Ξάνθης, αφού από ότι φάνηκε δεν ήταν ο χρόνος που έλλειπε αλλά το χρήμα από τους Ξανθιώτες καταναλωτές, που αρκέστηκαν στο να κάνουν μόνο τις απαραίτητες πασχαλινές αγορές και αυτό για να μην…«κακοκαρδίσουν» τα πνευματικά αλλά και βιολογικά παιδιά τους και για να έχουν ένα αξιοπρεπές τραπέζι τις Άγιες αυτές ημέρες που πέρασαν, στερούμενοι ούτε λίγο, ούτε πολύ οι ίδιοι τις προσωπικές τους ανάγκες.
«Ήταν κάτι…παραπάνω αυτό που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια του Πάσχα στα καταστήματά μας, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ημέρες καθώς ο μισθός του Μαΐου καταβλήθηκε στους περισσότερους μέσα στο Πάσχα» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα είναι από εδώ και πέρα τι θα γίνει καθώς θα διανύσουμε όλοι ένα μήνα χωρίς χρήματα μέχρι την καταβολή του μισθού στο τέλος Μαΐου, για αυτό και πηγαίνουμε στο δεκαήμερο προσφορών, όπου δεν ξέρουμε βέβαια τι θα γίνει. Δεν περιμένουμε και πολλά βάσει δεδομένων και κίνησης και είναι αναμενόμενο. Ο κόσμος θα πάρει τα βασικά και αυτό αν τον συμφέρουν, αν τα έχει ανάγκη και αν επαρκούν τα λεφτά».
«Το ταμείο του Πάσχα, σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένο. «Πίσω» βέβαια εγώ δεν κοιτάω γιατί όταν κοιτάω με πιάνει ίλιγγος, αλλά αν πάρουμε τα δεδομένα, τα ποσοστά της πτώσης της αγοράς κατά το φετινό Πάσχα ξεκινούν από 15-20% και ανεβαίνουν ανάλογα με το είδος» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «το ταμείο τώρα για τις εαρινές προσφορές, θα γίνει στο τέλος του δεκαημέρου όμως για άλλγη μια φορά η ουσία είναι ότι ως καταστηματάρχες, απορροφούμε συνεχώς το ΦΠΑ αλλά και τις εκπτώσεις που κάνουμε, γιατί τα προϊόντα που αγοράζουμε, ποτέ δεν τα αγοράζουμε με έκπτωση».

Οι οργανωμένες εκδρομές αύξησαν την επισκεψιμότητα της Περιφέρειας κατά την περίοδο του Πάσχα


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατά τις εορτές του Πάσχα, δέχθηκε-κατά κοινή παραδοχή- αυξημένο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενα έτη, την αντίστοιχη περίοδο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξαν αρκετές οργανωμένες εκδρομές ενώ η επισκεψιμότητα ήταν διάσπαρτη στο σύνολο της Περιφέρειας.
Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, την Περιφέρεια επέλεξε πολύ μεγαλύτερος αριθμός σχολείων, απ’ όλα τα σημεία της χώρας, συγκριτικά με την προηγούμενη 5ετία.

Στις θέσεις τους σήμερα και αύριο οι Δημοτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης. «Άσκοπη» η συγκεκριμένη κινητοποίηση


Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται σήμερα οι Δημοτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και αυτό μόνο γιατί αυτές είχαν προγραμματιστεί, εφόσον το πολυνομοσχέδιο του ασφαλιστικού θα είχε κατατεθεί εχθές.
Ωστόσο η Κυβέρνηση, παρέτεινε το χρόνο ψήφισης αυτού, ο οποίος προσδιορίζεται περι τα τέλη Μαΐου και έτσι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης, αποφάσισαν να μην…ταλαιπωρήσουν άσκοπα τους δημότες και κατ επέκταση τις υπηρεσίες τους.
Κάτι που επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επισημαίνει ότι «δεν συμμετέχουμε στην κατάληψη, γιατί εκτιμήσαμε ότι χρονικά αυτή τη στιγμή δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή γιατί οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί, αφού η Κυβέρνηση είχε πει ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο την τρίτη ή τέταρτη ημέρα του Πάσχα, αλλά το πήρε πίσω και έτσι το ασφαλιστικό θα κατατεθεί περί τα τέλη Μαΐου».
«Θεωρήσαμε λοιπόν τοπικά, σας Σύλλογος ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε σε καταλήψεις σήμερα και απεργία αύριο, απλά για τα το…κάνουμε και να ταλαιπωρούμε τους Ξανθιώτες και τις ίδιες της υπηρεσίες χωρίς λόγο» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας μάλιστα πως «όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό, είμαστε εδώ και θα κάνουμε ο,τι περνά από το χέρι μας για να μην περάσει αυτό το…αντιασφαλιστικό έκτρωμα».


Τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε η ΝΟΔΕ Ξάνθης


Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης πραγματοποίησαν χθες μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τα τεκταινόμενα στο αυτοδιοικητικό τοπίο αλλά και την εκτενέστερη ανάλυση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες, εν μέσω της σφοδρής κρίσης που μαστίζει την χώρας μας.
Σημείο αναφοράς της επισκέψεως, η συνάντηση με το εκλεκτό μέλος της παρατάξεως μας και Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος με την για πολλοστή φορά αποδεινυόμενη άρτια κατάρτιση του επί του συνόλου των θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ξάνθης, κατέδειξε ότι παρά τις δυσκολίες που θέτουν οι πολιτικές και οι επιλογές της κυβέρνησης, η Ξάνθη βαδίζει στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.
Οι επισκέψεις των μελών της ΝΟΔΕ Ξάνθης σε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας θα συνεχιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.