Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Καρέκλα κόστους 700 ευρώ, για τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α Ξάνθης (;)

Κόστους...700 ευρώ (;) καρέκλα, αγόρασαν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ) για τον διευθυντή, σύμφωνα με τα όσα «καταγγέλλει» μέσα από το επίσημο ιστολόγιό του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη-Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» Ιπποκράτης Καμαρίδης, σχολιάζοντας αφενός οτι είναι «περίεργος να δει ποιος...θα καθίσει σε αυτή» και αφετέρου οτι τώρα κατάλαβε «γιατί το το νερό στη Ξάνθη είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα».
«Κατακαημένε Ξανθιώτη πλήρωνε. Εσύ τους διάλεξες...» καταλήγει το αναρτηθέν σχόλιο του κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη.

Γ. Δρεμσίζης: «Να ανακαλέσει η «Κοινωνία Δημοτών» την κατάπτυστη ανακοίνωση σε βάρος μου»


Μια ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ «καρφώνει» αφενός τον εαυτό του και αφετέρου τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Νίκο Ανταμπούφη, εξέδωσε πριν απο λίγη ώρα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Δρεμσίζης, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Δημοτών», η οποία αναφερόταν στην «εξαφάνιση» αρχείων και δεδομένων απο τα γραφεία της στη Γ. Σταύρου.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει «καλεί τη Δημοτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ»  να ανακαλέσει την κατάπτυστη», όπως σημειώνει, ανακοίνωση σε βάρος  του, επιστρέφοντας παράλληλα τους τους χαρακτηρισμούς της Παράταξης του Θανάση Ξυνίδη στα μέλη της και προειδοποιώντας τους «να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς και στις ανακοινώσεις τους».
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Δρεμσίζη αναφέρει επακριβώς:
«Από την εφαρμογή του Ν.3852/2010 έχει διατεθεί δημοτικός χώρος για τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από το 2011, ο χώρος αυτός παραμένει προς χρήση από τις Δημοτικές Παρατάξεις και ουδέποτε αποδόθηκε σε πολιτιστικό σύλλογο ή σε φυσικό πρόσωπο.
Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ» δεν είναι επικεφαλής πολιτιστικού συλλόγου και ούτε η Δημοτική Παράταξή του αποτελεί πολιτιστικό σωματείο.
Καλώ τη Δημοτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» να ανακαλέσει την κατάπτυστη ανακοίνωση σε βάρος μου.
Επιστρέφω τα περί «ενόχων», «αιτιών», «τεχνασμάτων», «απαράδεκτων και παράνομων πράξεων», «τέτοιες πρακτικές», «να κατονομάσει», «φυσικούς αυτουργούς – συνεργούς» «ηθικούς αυτουργούς», στα στελέχη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και τους προειδοποιώ να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς και στις ανακοινώσεις τους
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»

Στη Ξάνθη βρέθηκε η Δήμητρα Γαλάνη. Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη απο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης


Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου η γνωστή καλλιτέχνις Δήμητρα Γαλάνη, η οποία πήρε μέρος στην εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης  με τίτλο «αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή, στα Κιμμέρια Ξάνθης.


Μια διοργάνωση που έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων, του Κοινωνικού Κέντρου Σ. Χαλιορής και της ΕΛΜΕ Ξάνθης και υποστηρίχθηκε από το Tuvunu.

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς, απο τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης


Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών της Ξάνθης, «απέστειλε» ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, η οποία έχει σκοπό να «αφυπνίσει» τους γονείς προκειμένου να διεκδικήσουν όλοι μαζί «την παιδεία που έχουμε πραγματικά ανάγκη» όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.
Πιο αναλυτικά η επιστολή του Διδασκαλικού Συλλόγου, έχει ως εξής: 

Τα στατιστικά στοιχεία της ανεργίας για το μήνα Μάρτιο απο τον ΟΑΕΔ


Τα στατιστικά στοιχεία για τους εγγεγραμμένους του, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για το μήνα Μάρτιο. 
Στοιχεία που περιγράφουν για άλλη μια φορά την...τραγικότητα της κατάστασης αφού 894.141 άτομα είναι εγγεγραμμένα και αναζητούν εργασία, ενώ 178.075 άτομα έχουν απλά στα χέρια τους την κάρτα ανεργίας.
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ:

Χειροπέδες σε τρεις τελωνειακούς για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (20-04-2016) το μεσημέρι, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 52, 39 και 55 ετών, τελωνειακοί υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση, με απειλή βλάβης της επιχείρησης κατά συναυτουργία. Η σύλληψη τους επετεύχθη στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω τελωνειακοί, κατά τη διάρκεια πρόσφατου ελέγχου σε επιχείρηση που διατηρεί ημεδαπή σε περιοχή της Κορινθίας, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ για να μην βεβαιώσουν παράβαση και επιπλέον ένας από αυτούς την αγορά εμπορεύματος σε μειωμένη τιμή.

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει για την αμοιβή των αργιών του Πάσχα


H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για την αμοιβή των αργιών του Πάσχα. 

Η Μεγάλη Παρασκευή (29-04-2016) είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα. Σύμφωνα με το νόμο (άρθ.4 ΒΔ 748/1966) απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13.00 της Μεγάλης Παρασκευής.

Αυξάνονται τα μέτρα αστυνόμευσης κατά την περίοδο του Πάσχα. Χρήσιμες συμβουλές απο την Ελληνική Αστυνομία


Ενισχυμένες είναι οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες συγκεκριμένες εντολές και κατευθύνσεις, με στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου.

Έως τις 31 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις «αναλύσεις μελιού» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2016, όσοι μελισσοκόμοι επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση 4.1 «Αναλύσεις μελιού» πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται με καταληκτική ημερομηνία την 31 Ιουλίου 2016.

«Εξαφανίστηκαν» τα αρχεία της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Δημοτών». Κορυφαίος θεσμικός του Δήμου Ξάνθης ο ηθικός αυτουργός


Ως διά...«μαγείας» εξαφανίστηκαν, καταστράφηκαν και αφαιρέθηκαν πριν απο λίγες ημέρες αρχεία και δεδομένα απο τα γραφεία της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Δημοτών», επικεφαλής της οποίας είναι ο Θανάσης Ξυνίδης.
Πρόκειται για μια ενέργεια την οποία φυσικά καταγγέλλει η παράταξη, με ανακοίνωσή της στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται αφενός οτι «συνεργός και ηθικός αυτουργός είναι κορυφαίος θεσμικός του Δήμου Ξάνθης και αφετέρου οτι «αυτός καλείται μέσα σε 24 ώρες να ζητήσει συγγνώμη και να κατονομάσει τους φυσικούς αυτουργούς – συνεργούς του και να πει δημόσια σε ποιους έδωσε το αντικλείδι και επέτρεψε να κάνουν τις πράξεις αυτές» και οτι «αν δεν το πράξει θα τον κατονομάσουμε, θα τον καταγγείλουμε στη δικαιοσύνη και θα προβάλουμε τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Απριλίου για να τον παραδώσουμε στη δημόσια χλεύη».
Πιο αναλυτικά όμως η χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» αναφέρει: 
«Πριν λίγες ημέρες ιδιαίτερα εξοργισμένοι ανακαλύψαμε ότι άγνωστοι εισήλθαν στα γραφεία της παράταξής μας, στη Γ.Σταύρου, παραβίασαν τον ιδιωτικό μας χώρο, κατέστρεψαν, αφαίρεσαν και εξαφάνισαν αρχεία μελών και φίλων της παράταξης, παραβίασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, εξαφάνισαν τα δεδομένα του ταμείου της παράταξης.
Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός αυτό και με δεδομένο ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ξάνθης και μας έχει παραχωρηθεί, θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, με ερώτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν γνωρίζει κάτι.
Η αντίδραση ήταν ακαριαία και διαβεβαιώθηκε προς εμάς ότι κανείς δεν επέτρεψε εκ μέρους του Δήμου να εισέλθει στο χώρο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το ίδιο κάναμε με τους συμβούλους μας και στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής οπότε και προς τιμήν του ο κ.Δήμαρχος (όπως είχε κάνει και στο δημοτικό συμβούλιο) δήλωσε ότι είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία αυτή που κάναμε και θα ερευνηθεί και από τη πλευρά του το θέμα.
Σημειώνουμε ότι στο χώρο αυτό, είχε πρόσβαση μόνο η παράταξή μας, κλειδιά είχαμε μόνον εμείς και κανείς άλλος, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός ανήκουν στη παράταξή μας, εκεί φυλάσσονταν το σύνολο των αρχείων μας, εγγράφων και ηλεκτρονικών, και δικαίωμα εισόδου είχαν κατά παραχώρησή μας, μόνον υπάλληλοι των παρακείμενων γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για χρήση του ψυγείου μας.
Πέρασαν 48 ώρες και δεν εμφανίσθηκε κανείς να αναλάβει την ευθύνη των παράνομων αυτών πράξεων.
Σήμερα μάθαμε τον συνεργό και ηθικό αυτουργό. Κορυφαίος θεσμικός του Δήμου Ξάνθης, με τέχνασμα έκανε αντικλείδι από το κλειδί μας που κατείχαν οι υπάλληλοι της πρωτοβάθμιας και το έδωσε στα πρόσωπα που είναι οι φυσικοί αυτουργοί των απαράδεκτων, παράνομων πράξεων.
Τον ξέρουμε τον ένοχο.
Και την αιτία ξέρουμε.
Τον καλούμε μέσα σε 24 ώρες, ανήμερα της 21ης Απριλίου, που εκφράζει σαν μέρα τέτοιες πρακτικές, να ζητήσει συγγνώμη και να κατονομάσει τους φυσικούς αυτουργούς – συνεργούς του και να πει δημόσια σε ποιους έδωσε το αντικλείδι και επέτρεψε να κάνουν τις πράξεις αυτές.
Αν μέχρι αύριο δεν το πράξει θα τον κατονομάσουμε, θα τον καταγγείλουμε στη δικαιοσύνη και θα προβάλουμε τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Απριλίου για να τον παραδώσουμε στη δημόσια χλεύη».