Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Συνεδριάζει κατεπειγόντως σήμερα το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 13:30 σε δημόσια έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθεί σχετική απόφαση:

Χειροπέδες σε 47χρονο για αφορολόγητη βενζίνη και...ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες 21-4-2016 το απόγευμα, στον κάθετο άξονα που συνδέει την Κομοτηνή με τη Βουλγαρία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν δύο (2) δοχεία που περιείχαν 50 λίτρα βενζίνης, τα οποία, όπως προέκυψε, είχε εισάγει από τη Βουλγαρία, χωρίς να έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί, καθώς επίσης και έξι (6) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες βενζίνης και ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Προσοχή: Νοθευμένο λάδι στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ξάνθης καθώς και με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α') που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης. 

Στην «Γειτονιά των Αγγέλων» ο Γιώργος Παπασταματίου


Το τελευταίο του ταξίδι για τη «Γειτονιά των Αγγέλων» ξεκίνησε, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη τη Ξάνθη, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπασταματίου, αφήνοντας την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου νοσηλευόταν.
Ο άνθρωπος, που παρά την πολύμηνη μάχη που έδινε με την επάρατη, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να αγωνίζεται και να μην το βάζει «κάτω».
Ο Γιώργος Παπασταματίου, ήταν γνωστός για την ενεργή του ενασχόληση με τα κοινά της Ξάνθης, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ξάνθης αλλά και Πρόεδρος σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ξάνθης. 
Η κηδεία του θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα στη Ξάνθη.