Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Πασχαλινή...«αγκαλιά» για τους συνανθρώπους μας απο τους «Κατασκηνωτές» της Ξάνθης


Οι Κατασκηνωτές, προσκαλούν και φέτος, μέλη, φίλους και εθελοντές σε ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης το Άγιο Πάσχα για τις πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορούν να παρέχουν τα χρειώδη, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και χρειάζονται εμπράκτως μια χείρα βοηθείας και υποστήριξης.
Έτσι από την Τετάρτη 20/4 έως και την Μ. Πέμπτη 28/4  και απο τις 18:00 έως τις 20:00 συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης στο «σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού των Κατασκηνωτών», ενώ θα βάψουν αυγά, θα ψήσουν τσουρέκια και θα φτιάξουν και λαμπάδες, προκειμένου να δημιουργήσουν δέματα αγάπης, τα οποία και θα διανεμηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη στους συντοπίτες μας.

Σε περιπτώσεις «έκτακτης» ανάγκης καθαρίζονται οι κάδοι απορριμμάτων στη Ξάνθη


Κάδοι απέναντι απο το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι
Τι ωραία που θα ήταν αν όλοι οι κάδοι της Ξάνθης ήταν άδειοι, καθαροί και αστραφτεροί σε καθημερινή βάση και όχι μόνο σε…ιδιαίτερες περιπτώσεις και εκδηλώσεις, με υψηλούς προσκεκλημένους;
Πόσο πιο…καθαρή θα ήταν η ζωή και η καθημερινότητα των Ξανθιωτών, αν σε όλα τα σημεία, κεντρικά και μη, υπήρχε η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, απέναντι από την οικία του Μάνου Χατζιδάκι, που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής, με δυο κάδους να «αστράφτουν», αφού άδειασαν και πλύθηκαν για τις…ανάγκες της εκδήλωσης και λόγω της παρουσίας των επισήμων;

Και επειδή μια εικόνα μόνο ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, εμείς δεν έχουμε παρά να σας παραθέσουμε τις φωτογραφίες από εκείνο το σημείο, αλλά και φωτογραφίες από κάδους σε…κεντρικότατα σημεία της πόλης, όπως η κεντρική πλατεία της Ξάνθης αλλά και η οδοί Μιχαήλ Καραολή και Τσιμισκή όπου οι κάδοι εκτός από γεμάτοι με κούτες και σκουπίδια, μόνο…καθαροί και περιποιημένοι δεν είναι.

Κάδοι απέναντι απο το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι
Κάδοι στην κεντρική πλατεία Ξάνθης

Κάδος στην κεντρική πλατεία Ξάνθης
Κάδοι με «ξεχαρβαλωμένα» καπάκια στην οδό Τσιμισκή

Κάδοι με «ξεχαρβαλωμένα» καπάκια στην οδό Τσιμισκή
Η...μόνιμη εικόνα των κάδων επί της Μ. Καραολή

Τέσσερις άξονες ακόμη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020»


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, προχώρησε στην ένταξη τεσσάρων πράξεων, ύψους 1.171.330 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020», οι οποίες αφορούν στη λειτουργία δομών και υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών θυμάτων βίας και για την καταπολέμησή της, στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Κομοτηνή.

«Θράκη: Το επόμενο βήμα» : Το νέο βιβλίο του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «ΘΡΑΚΗ: Το Επόμενο Βήμα...» απο τις εκδόσεις »Μίνωας».
«Η Θράκη, λόγω της γεωπολιτικής της σημασίας και της πληθυσμιακής της σύνθεσης, ή θα σηκώσει στην πλάτη της την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας στο ρόλο του περιφερειακού πρωταγωνιστή ή, λόγω αδιαφορίας και λαθών του αθηναϊκού κέντρου, θα αποτελέσει το σοβαρότερο εθνικό ζήτημα της χώρας τα επόμενα χρόνια...»

Σημαντικές συμβουλές προς τους καταναλωτές για την αγορά κρέατος και αυγών ενόψει του Πάσχα


Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει των εορτών του Πάσχα και λόγω της αυξημένης ζήτησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα παρακάτω:

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενημερώνει για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών στην Π.Ε Σερρών και στην Βουλγαρία, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , εκτιμώντας πως με την έλευση της άνοιξης η επιζωοτία αρχίζει ένα νέο κύκλο και με δεδομένο το γεγονός ότι η ΠΑΜΘ αποτελεί ουσιαστικά το ανάχωμα για την ανάσχεση τέτοιου είδους νοσημάτων για την χώρα άλλα και την Ευρώπη ολόκληρη , προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής, ήδη από τις αρχές του 2016. 

Χειροπέδες σε διακινητές μεταναστών στη Ροδόπη


Συνελήφθησαν χθες 18-4-2016 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων


Συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 18.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων σε δημόσια τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αβδήρων (έδρα Γενισέα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Πράξη το «Let’s do it Greece» έκαναν οι Πρόσκοποι της Ξάνθης


Την Κυριακή 17/4/16 οι Πρόσκοποι και οι Βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ξάνθης στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής καμπάνιας, «Let’s do it Greece»  βρέθηκαν στο Εξωκλήση του Άγιου Παντελεήμονα, το Πολύστυλο και την Παραδοσιακή Νεροκρήνη στην περιοχή της παραλίας των Αβδήρων Ξάνθης όπου καθάρισαν από τα σκουπίδια, τα ξερά χόρτα και κλαδιά ενώ φρόντισαν, έπλυναν και περιποιηθήκαν και έβαψαν την Νερόκρήνη και τα παρέδωσαν στους επισκέπτες και τους κατοίκους των Αβδήρων. Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Δήμου Αβδήρων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αβδήρων ενώ τους Προσκόπους επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Νίκος Χατζόπουλους οι οποίοι και ευχαρίστησαν θερμά τους Προσκόπους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν εθελοντικά για άλλη μια χρονιά.

Άρθρο: «Αυτή είναι η αριστερά»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν θα καλυτερέψουν κάθε φορά που ακούς κάποιον να σχολιάζει τους κυβερνώντες λέγοντας «μα είναι αυτοί αριστεροί;» ‘Η, όταν διαβάζεις κάποιον περισπούδαστο αναλυτή, ο οποίος κριτικάρει την κυβέρνηση γράφοντας ότι σπιλώνουν το όνομα και τις αξίες της αριστεράς. Όμως, αν κάτι μπορεί να πιστωθεί στους κυβερνώντες είναι η ιδεολογική τους συνέπεια, είναι αριστεροί στα λόγια και τις πράξεις.

Σε καλό κλίμα η συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης. Θετικό...«πρόσημο» για τα επιτεύγματα του φορέα


Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ.
Συνεδρίαση που φαίνεται γενικά να έκλεισε με…θετικό πρόσημο, αφού συζητήθηκαν τα…«επιτεύγματα» του φορέα, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει και ο Πρόεδρός του Στέλιος Μωραίτης.
«Έκανα μια ενημέρωση για το 12%, ενώ τα μέλη ενημερώθηκαν και για την επίσκεψή μας στην Αρχαία Ολυμπία» αναφέρει ο κ. Μωραίτης επισημαίνοντας ότι «παράλληλα είχαμε και τον απολογισμό του 2015 που πέρασε κατά πλειοψηφία, υπερψηφίζοντάς τον όλοι οι Σύμβουλοι πλην της κ. Ελένης Κίτσου».
«Αναφορικά με την ενημέρωση για την Πανελλαδική Γενική Έκθεση Ξάνθης αποφασίστηκε για του χρόνου ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2017» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «γενικά το κλίμα ήταν πολύ καλό κατά τη συνεδρίαση, αφού είπαμε για τα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, για την καλή έκθεση που πραγματοποιήθηκε αλλά και για τη μεγάλη… διάσταση που πήρε το ΕΒΕ και η πόλη μας με την καριόκα. Τέλος συζητήσαμε και για τα προγράμματα που εκτελούμε ως ΕΒΕ, αφού έχουμε 17 προτάσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων».








Μαραθώνια η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Ανικανότητα, προχειροδουλειά και πρακτικές της…«ύστατης στιγμής», τα συμπεράσματα


Άλλη μια…μαραθώνια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στη Ξάνθη, με θέματα ημερήσιας διάταξης που αν και φαινόταν…διαδικαστικά απέδειξαν και πάλι την αδυναμία της διαδικασίας διεξαγωγής της συνεδρίασης αλλά και την μερική και όχι ολοκληρωμένη ενημέρωση του Σώματος, πριν λάβει την οποιαδήποτε απόφαση.
Απόφαση που στο ζήτημα του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδας- Βουλγαρίας, κλήθηκε να πάρει τρεις ημέρες πριν τη λήξη της…παράτασης και χωρίς στοιχεία απαραίτητα για αποφάσεις τόσο σημαντικές, όπως αυτή.



ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΤΗΝ… «ΠΛΗΡΩΣΕ» Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή και πριν τα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα, υπήρξαν δύο κοινές ερωτήσεις από τις παρατάξεις Θανάση Ξυνίδη, Δημήτρη Μπένη και Ιπποκράτη Καμαρίδη, με την πρώτη να αφορά την επιβολή προστίμων για το κάπνισμα στο Δήμο Ξάνθης και στο πόσοι και ποιοι ήταν οι παραβάτες, ενώ ζητήθηκε και η ενημέρωση για την πορεία του θέματος με τα ανάλογα παραστατικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο επεβλήθη ονομαστικά στον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο ο οποίος και επεσήμανε ότι θα το πληρώσει προσωπικά.
Ωστόσο, από την πλευρά του ο Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» Ιπποκράτης Καμαρίδης, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι «τέτοια λάθη στελεχών, τα πληρώνουν συνήθως οι Δημότες. Κάτι πρόστιμα ύψους 210.000 ευρώ για παράδειγμα που μπήκαν στη ΔΕΥΑΞ από το ΙΚΑ, από λάθη στελεχών, τα πληρώνουν οι Δημότες».
Θέμα το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, θα έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.
Απάντηση στο θέμα με τα πρόστιμα, έδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με την επιτροπή που επισκέφθηκε το Δήμο εκείνη την ημέρα και βεβαίωσε την παράβαση στον τακτικό υπάλληλο του Δήμου αλλά και στον υπεύθυνο του χώρου, όπως αναφέρεται στο νόμο, όταν «κόβεται» αυτή η κλήση, «κόβεται» ονομαστικά και βεβαίως στο όνομα αυτού που εντοπίζεται ως παραβάτης. Εκτιμήθηκε λοιπόν ότι υπεύθυνος του χώρου θα πρέπει να είναι ο Αντιδήμαρχος και βέβαια, έγινε και συζήτηση στο γραφείο του Δημάρχου και ειπώθηκε ότι σε καμία περίπτωση αυτό το πρόστιμο δεν θα πληρωνόταν από το Δήμο. Θα μπορούσε και ο Δήμαρχος να το πληρώσει και ίσως το κάνω. Αλλά από τη στιγμή που ο Δήμαρχος είναι παρών και οι αρμοδιότητα αυτή είναι στον αντ΄αυτού Αντιδήμαρχο για αυτό και το δεύτερο χαρτάκι, «κόπηκε» για τον Αντιδήμαρχο. Αλλά αυτό είναι και διοικητικό και προσωπικό πρόστιμο και δεν έχει να κάνει ούτε με το ταμείο του Δήμου, ούτε με την ευθύνη που ανέλαβε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για να το πληρώσει. Θα το πληρώσει ο Δήμαρχος και θα τελειώσει».
Βέβαια μπορεί το πρόστιμο να «ανέλαβε» ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ελέγχου κάπνιζε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης.
Επάνω σε αυτό ο κ. Μπένης, λαμβάνοντας το λόγο υπογράμμισε ότι «το θέμα που μπαίνει λοιπόν είναι ηθικό και τάξης, διότι δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος που είναι εδώ για να επιβάλλει το νόμο και την τάξη και την καλή λειτουργία του Δήμου να είναι ο πρώτος που παραβαίνει».



Αναφορικά τώρα με την δεύτερη κοινή ερώτηση των παρατάξεων Θανάση Ξυνίδη, Δημήτρη Μπένη και Ιπποκράτη Καμαρίδη, αυτή αφορούσε στο αν υπάρχει πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες του Δήμου Ξάνθης που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για αυτό ο Δήμος Ξάνθης.
Ζήτημα που προέκυψε ύστερα από πληροφόρηση, σύμφωνα με τον Θανάση Ξυνίδη, αναφορικά με επεμβάσεις στη Δημοτική Αγορά. «Αν υπάρχει ζήτημα, με το συγκεκριμένο θέμα τότε τίθεται ένα τεράστιο θέμα νομιμότητας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, κατέστησε σαφές ότι οι απαντήσεις για το τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα δοθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΤΗΣ …ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ…ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα τώρα, τα περισσότερα «πέρασαν» άλλα ομόφωνα άλλα κατά πλειοψηφία, ενώ έντονη ήταν η συζήτηση αναφορικά με τα 5 θέματα που αφορούν το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα- Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα οι εισηγήσεις αφορούσαν την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Ξάνθης (σύμφωνα με τον ίδιο) για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο διασυνοριακό πρόγραμμα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, το οποίο αφενός ήρθε τρεις ημέρες πριν την λήξη της…παράτασης προς συζήτηση στο Σώμα και αφετέρου οι εισηγήσεις ήταν τόσο γενικόλογες, χωρίς στοιχεία, τα οποία ζήτησε φυσικά σύσσωμες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, πλην αυτής του Επικεφαλής Γιώργου Κολλάρου, ο οποίος υπερψήφισε τα πέντε στη σειρά θέματα.


Η…«πρακτική» αυτή της…τελευταίας στιγμής αφενός και της ελλιπής ενημέρωσης αφετέρου, είχε φυσικά ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς αντιπολίτευσης.
Παρούσα στη Συνεδρίαση ήταν και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Ξάνθης και εισηγήτρια των θεμάτων αναφορικά με το Διασυνοριακό Πρόγραμμα, Δέσποινα Χαρτζογλίδου, η οποία και ερωτήθηκε πρωτίστως από τον Θανάση Ξυνίδη για το αν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν ούτως ώστε, αφού δεν έγινε από πριν μαζί με τις εισηγήσεις, να λάβει γνώση το Σώμα, έστω και κατά τη διάρκεια της ψήφισης.
Ένταση δημιουργήθηκε αρκετές φορές μεταξύ των δυο, αφού όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που ζήτησε ο κ. Ξυνίδης.
Σημειώνεται ότι οι εισηγήσεις που έλαβαν στα χέρια τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, περιελάμβαναν τον τίτλο του προγράμματος, το εταιρικό σχήμα, τον στόχο του εκάστοτε έργου (κοινωνική επιχειρηματικότητα σε πληθυσμούς ΡΟΜΑ και άλλες ευαίσθητες περιοχές όπου leader είναι ο ίδιος ο Δήμος Ξάνθης, διασυνοριακή διαδρομή που συνδέει αγροτικές περιοχές με παράδοση στην καλλιέργεια του καπνού όπου leader είναι το Επιμελητήριο Ξάνθης, προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές του ποταμού Νέστου όπου leader είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βιώσιμη διαχείριση των υδάτων όπου leader είναι η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης και δημιουργία νέων δομών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη διασυνοριακή περιοχή όπου leader είναι ο Δήμος Σμόλιαν) αλλά καμία μα καμία εισήγηση δεν είχε ούτε το στοιχείο του προυπολογισμού, ούτε το στοιχείο του ποσοστού συμμετοχής του κάθε εταίρου και μια πιο…ολοκληρωμένη πρόταση και έτσι κανένας δεν μπορούσε να λάβει γνώση για το τι πάει να…ψηφίσει.
Φυσικά το θέμα, καταψηφίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο από όλες σχεδόν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
«Μην έχετε την εντύπωση ότι είμαστε αντίθετοι. Η ένστασή μας είναι ότι έχουμε δει πολλά προγράμματα να έχουν μηδενικό αποτέλεσμα. Μην αντιμετωπίζετε τα προγράμματα έτσι» υπογράμμισε ο Δ. Μπένης.
«Δεν καταψηφίζουμε τις δραστηριότητες, καταψηφίζουμε τον τρόπο που λειτουργείτε. Θα συμφωνούσαμε σε όλα, αλλά για να υπογράψουμε σε λευκό χαρτί τώρα, όχι δεν θα το κάνουμε σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, καταψηφίζοντας τα θέματα.
Κατά τάχθηκε και ο Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα υπάρχει στη διαδικασία των εισηγήσεων. Η εισήγηση ζητά δυο πράγματα και αυτό θα μείνει στο τέλος. Αν η απόφασή μας είναι μόνο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, αυτό θα έπρεπε να γίνει σαφές αφενός και αφετέρου δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται στο παρά πέντε μια απόφαση τόσο σημαντική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Απροετοίμαστες» ήταν και άλλες εισηγήσεις, με ελλιπή στοιχεία για έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, οι οποίες είχαν συνολικά ποσά τα οποία όμως δεν ήταν κατανεμημένα ως προς το εκάστοτε μικρό έργο.
Μπορεί λοιπόν τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας να μην είχαν εκ πρώτης όψεως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρά μόνο…διοικητικό, ωστόσο ήταν μια από τις συνεδριάσεις, μέσα από τις οποίες προέκυψε το συμπέρασμα της…«ανικανότητας» τον υπηρεσιών αλλά και της…λογικής της «τελευταίας στιγμής» που εύλογα γεννά και ερωτήματα για τον αν υπάρχουν ίσως και…σκοπιμότητες.

Στη «Γειτονιά των Αγγέλων» η Ελένη Αλατά


Θλίψη στη Ξάνθη, σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης Ελένης Αλατά, η οποία έχασε την άνιση μάχη με το «τέρας», αφήνοντας εχθές την τελευταία της πνοή.
Η Ελένη Αλατά, ακούραστη, έδωσε τα πάντα για την Ένωση Τυφλών και ήταν πάντα παρούσα στους αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Ξάνθη, όπου συγγενείς και φίλοι θα της πουν το στερνό αντίο, στο τελευταίο της ταξίδι για τη «Γειτονιά των Αγγέλων».