Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Κρυφή» και μη ανακοινώσιμη η Συνεδρίαση του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης. Παρόντες οι Δ. Μπένης και Ι. Καμαρίδης


Μια…«κρυφή» τουλάχιστον από δημοσιογραφικής απόψεως- αφού αυτή δεν αναρτήθηκε ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης-συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στα γραφεία του Νομικού Προσώπου και στην αίθουσα του ΔΣ, προκειμένου να συζητηθούν τέσσερα θέματα και να παρθούν και οι σχετικές αποφάσεις.
Μάλιστα για την ιστορία, τα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα αφορούσαν στην «δεύτερη αναμόρφωση του προυπολογισμού του κέντρου για το 2016», στην «λήψη απόφασης προτάσεως δεσμεύσεων-ανάληψη υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2016 του κέντρου», στη «λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Νομικού Προσώπου στο εταιρικό σχήμα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης» καθώς και στην «αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ του κέντρου στις επιτροπές του Νομικού Προσώπου 2016 και στην τροποποίηση της προγενέστερης απόφασής του.».
Θέματα κυρίως διαδικαστικά τα οποία ωστόσο δεν αναρτήθηκαν ούτε αυτή τη φορά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, προκειμένου να λάβουν γνώση τόσο τα ΜΜΕ, όσο και οι πολίτες  για την συγκεκριμένη συνεδρίαση.


Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, στη σημερινή συνεδρίαση του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, παραβρέθηκαν και Μέσα Ενημέρωσης της Ξάνθης, ενώ παρόντες ήταν και οι Επικεφαλής των Παρατάξεων «Συμμετέχω» και «Ξάνθη-Σταυρούπολη, Νέα Εποχή», Δημήτρης Μπένης και Ιπποκράτης Καμαρίδης αντίστοιχα, οι οποίοι, πριν από την έναρξη της Συνεδρίασης, παρενέβησαν ζητώντας ο μεν πρώτος τις δύο αποφάσεις (αυτή του Προέδρου του Κέντρου Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη και αυτή της γνωμοδότησης της Επιτροπής Αξιολόγησης) που αφορούν στην απευθείας ανάθεση της αγοράς των CD-Βιβλίων από την εταιρία του Γιάννη Σαββιδάκη και ο δε δεύτερος τα ονόματα της τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης η οποία και γνωμοδότησε τη διαδικασία αυτή.
Ονόματα και στοιχεία τα οποία μάλιστα, ζητούνται εδώ και τέσσερα Δημοτικά Συμβούλια και από τις δυο παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και τα οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί.

«ΗΡΘΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ…»

«Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία τα ζητούμε εδώ και τέσσερα Δημοτικά Συμβούλια, από τον τέως πρόεδρο τον Κ. Χατζηευφραιμίδη. Πρόκειται για συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένες αποφάσεις και κάποια ονόματα μιας επιτροπής γνωμοδότησης, που δεν τα παίρναμε ποτέ στο Συμβούλιο. Μας κοίταζε με εκείνο το «απλανές» βλέμμα, «θα δούμε», «θα κάνουμε», «δεν ξέρω», «δεν κάνω» , «δεν ράνω» και τελικά παραιτήθηκε αλλά ακόμη και αυτή η παραίτηση για λόγους υγείας, ήταν ακόμη μια πρόκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορεί να…παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου και να μην παραιτούμαι από το ΔΣ» αναφέρει στις δηλώσεις του ο Επικεφαλής της Παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Μπένης, επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη συνεδρίαση που γίνεται μετά από πολλούς μήνες. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, δεν έχει κάνει συνεδρίαση εδώ και πολλούς μήνες, περίμενα λοιπόν την πρώτη συνεδρίαση για να έρθω και να ζητήσω αυτά τα χαρτιά μόνος μου, κάποια δεσμεύθηκαν οι υπηρεσίας ότι θα μου τα δώσουν αύριο και πιστεύω ότι αυτό που καταγγείλαμε τόσο εγώ όσο και ο κ. Καμαρίδης αποδεικνύει με αυτά τα χαρτιά ότι η απόφαση αυτή, ήταν προαποφασισμένη».
«Τα χαρτιά αυτά, βγήκαν μόνο για να συμπληρώσουν την νομιμότητα, δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα, τώρα αποδεικνύεται και θα πρέπει να δώσουν λόγο οι υπεύθυνοι για το πώς και γιατί αποφάσισαν κάτι τέτοιο» συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «και μόνο η συμπεριφορά τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο καταδείκνυε και την ενοχή τους. Έτσι και επειδή δεν είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο πριν, ήρθα να ζητήσω από τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης τα έγγραφα αυτά και ευελπιστώ ότι αύριο θα τα έχω όλα στα χέρια μου».

Ι. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: «ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ…»

Με το ίδιο σκεπτικό, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ξάνθη-Σταυρούπολη, Νέα Εποχή Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος ζητά εδώ και τέσσερα Δημοτικά Συμβούλια τα ονόματα της τριμελούς επιτροπής που έλαβε την απόφαση αναφορικά με το θέμα των…CD- Βιβλίων του Γιάννη Σαββιδάκη.
Ονόματα τα οποία αναμένεται να του δοθούν αύριο.
Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέμα αυτό, αναμένεται να συνεχιστεί και στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού από μια πρόχειρη ματιά, ανάμεσα στην απόφαση του Προέδρου του Κέντρου για την απευθείας ανάθεση ποσού 4.409,60 ευρώ στην εταιρία «ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ & ΣΙΑ» και στην απόφαση….επίσης του Προέδρου για «Έγκριση διενέργειας της προμήθειας Εκπαιδευτικού-Εποπτικού υλικού και δη βιβλίων χριστουγεννιάτικου περιεχομένου, συνοδευόμενο με αντίστοιχο CD (520 τμχ. όσα και τα φιλοξενούμενα νήπια του ΚΚΠΑΔΞ), προϋπολογισμού ύψους 4.409,60 ευρώ με απευθείας ανάθεση», φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απόφαση απλά πάρθηκε…τυπικά αφού ήταν ήδη ειλημμένη.
Απόφαση η οποία κόστισε στο Νομικό Πρόσωπο 4.409,60 για 520 τεμάχια. Δηλαδή το κόστος για κάθε τεμάχιο, ανερχόταν σε 8,48 ευρώ.
Τιμή που ήταν διπλάσια, σε σχέση με αυτές της αγοράς.




Εν αναμονή της επιστροφής τους τέσσερις εργαζόμενοι στη «ΡΟΔΟΠΗ»


Εν αναμονή της επιστροφής στην εργασία τους είναι οι τέσσερις από τους δέκα και πλέον απολυμένους της Γαλακτοβιομηχανίας «ΡΟΔΟΠΗ», αφού κάποιοι από τους υπόλοιπους, ήδη έχουν βρει νέα εργασία ενώ κάποιοι απλά δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.
Αυτά είναι τα όσα επιβεβαιώνει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στη «ΡΟΔΟΠΗ» κ. Νίκος Κιατίπης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι τέσσερις απολυμένοι επιθυμούν να επιστρέψουν και θα επιστρέψουν σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η Διοίκηση».
«Είχαν φύγει πάνω από δέκα άτομα, αλλά κάποιοι έχουν βρει ήδη αλλού δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι απλά δεν επιθυμούν να επιστρέψουν» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο οτι «για αυτούς τους τέσσερις, πιστεύω και ελπίζω ότι η υπόθεση θα τελειώσει σύντομα».

Χειροπέδες σε 28χρονο διακινητή μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη χθες 16-5-2016 το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Ιράν.

Την υποστήριξη των Ξανθιωτών στο αίτημα ανέγερσης ενός νέου Μουσικού Σχολείου στη Ξάνθη, ζητούν οι γονείς των μαθητών


Την έμπρακτη συμπαράσταση και υποστήριξη του αιτήματος ανέγερσης ενός νέου Μουσικού Σχολείου στη Ξάνθη, ζητούν οι γονείς των μαθητών, με την «Πρωτοβουλία γονέων» να ανακοινώνει οτι ο καθένας απο εμάς, μπορεί να αποστείλει μια ηλεκτρονική επιστολή «υποστήριξης», «ενώνοντας» και τη δική του φωνή, με αυτές των γονέων των μαθητών.
Μαθητές οι οποίο μας κάνουν υπερήφανους εμάς τους Ξανθιώτες, συμμετέχοντας σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις και οι οποίοι διδάσκονται τα μαθήματά τους, επι 17 ολόκληρα χρόνια στο... Πολιτιστικό Κέντρο Διομήδειας, το οποίο «θεωρείται» Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά η Πρωτοβουλία Γονέων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αναφέρει:
«Αγαπητοί Φίλοι, Φίλες του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης,
Στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, το Μουσικό Σχολείο δεν έχει κτήριο κατάλληλο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός Μουσικού Σχολείου, αλλά στεγάζεται (εδώ και πολλά χρόνια (17), στο Πολιτιστικό Κέντρο Διομήδειας, σε κτήριο που είναι ακατάλληλο για σχολείo.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις παντελώς ακατάλληλες κτηριακές υποδομές, την απουσία βασικού εξοπλισμού, την ελλιπή στελέχωση, τις δυσκολίες πρόσβασης, κατάφερε να έχει ενεργή συμμετοχή και δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.
Αν και έχουν γίνει διαχρονικά πολλές ενέργειες για την παρουσίαση του προβλήματος στους τοπικούς φορείς του νομού και υπήρξαν υποσχέσεις για ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις Μουσικού Σχολείου (όπως εξάλλου και στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας), δυστυχώς ακόμη παραμένουν υποσχέσεις δίχως ορατό αποτέλεσμα.
Επειδή το Μουσικό Σχολείο επιτελεί σημαντικό έργο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό και επειδή πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε το καλύτερο δυνατόν, προσθέτοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι,
Καλούμε όλους τους Φίλους του Μουσικού Σχολείου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας και να συνδράμουν στο αίτημα της «Ανέγερσης Νέου Μουσικού Σχολείου στην Πόλη της Ξάνθης», αποστέλλοντάς μας μία επιστολή "υποστήριξης" σε μια απο αυτές τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: pmourou@hol.gr fokionoseleni@yahoo.gr mdos88@otenet.gr την οποία εμείς στην συνέχεια θα επισυνάψουμε στα έγγραφά μας, ισχυροποιώντας τα επιχειρήματά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να συναντηθούμε σύντομα σε νέες, κατάλληλες εγκαταστάσεις του Σχολείου ΜΑΣ.
Και τι ζητάω, τι ζητάω;

Ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο ζητάω».

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Τον περασμένο μήνα παρακολούθησα το 3ο Φεστιβάλ Ξάνθη, `Πόλις Ονείρων`, 2016/ ενδιαφέρθηκα / ρώτησα για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και εντυπωσιάστηκα όταν πληροφορήθηκα από μαθητές, γονείς και καθηγητές ότι το Σχολείο αυτό με τόσες σημαντικές εκδηλώσεις λειτουργεί κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.
Έμαθα τα προβλήματα και εκφράζω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμη το πρόβλημα της στέγασης του Σχολείου αυτού.
Βρισκόμαστε όλοι κοντά στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και ενώνουμε την φωνή μας ώστε τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνουν τώρα, σήμερα, εχθές, πράξη
Όπως εξάλλου λέει και το γνωστό τραγούδι
Και τι ζητάω, τι ζητάω;
Ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο ζητάω».

Σημειώνεται οτι όσοι ενδιαφέρεστε να «υποστηρίξετε» το αίτημα της ανέγερσης ενός νέου Μουσικού Σχολείο στη Ξάνθη, μπορείτε να επικοινωνήσετε, σε περίπτωση που χρειαστεί και στα παρακάτω τηλέφωνα:

Παρασκευή Μούρου         6972997390      25410 29953
Φωκίωνος Ελένη              6934216323      25410 70367
Μαρία Δόσιου                  6977686369      25410 72522

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους

«Οι παρεμβάσεις που προωθούνται και θα κορυφωθούν με την νέα αύξηση του ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, περισσότερο προκαλούν νέα υποτίμηση των επαγγελμάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρά δημιουργούν όρους δίκαιης ανακατανομής των βαρών» τόνισε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας με θέμα «Πως μπορούν να επιβιώσουν οι πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω μνημονίων; Τι έδειξε το Ευρωπαϊκό συνέδριο ΓΣΕΒΕΕ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.»

Την Παρασκευή η ομιλία του Ιάκωβου Μαρτίδη με θέμα «τον καλό, τον κακό και τον εξαίρετο γονιό»


Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 7.30 μ.μ., τα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών «ISON» σας προσκαλούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην ομιλία του συγγραφέα, ψυχίατρου-ψυχοθεραπευτή, Ιάκωβου Μαρτίδη, με θέμα:
«Ο καλός, ο κακός, και ο εξαίρετος» (γονιός).
Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους γονείς.

Ανευρέθη πτώμα άνδρα στις όχθες του ποταμού Έβρου

Ανευρέθη, χθες 16-5-2016 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, στην όχθη του ποταμού Εβρου, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής, ηλικίας 25 – 35 ετών, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φέρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνεδριάζει στις 18 - 05 -2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής: