Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Περιφορά Επιταφίου και Ανάσταση στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο


Στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2016» θα τελεστούν, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ΕΧΙΝΟΥ, οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Τρεις κλοπές σε δυο ημέρες σε επιχειρήσεις της Ξάνθης


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τρείς (3) κλοπές από επιχειρήσεις, που διαπράχθηκαν, την 11 και 12-4-2016 στην πόλη της Ξάνθης.
Συνελήφθη χθες 13-4-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών. 

Επιπλέον λωρίδες στο Μεθοριακό Σταθμό Κήπων στον Έβρο


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτς επισκέφθηκε την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, το Μεθοριακό Σταθμό των Κήπων, πραγματοποιώντας αυτοψία στα έργα που κατασκεύασε και παρέδωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Στη διάρκεια της επίσκεψης, είχε συνάντηση με την Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, κ.Κ.Κερέμη και τον Προϊστάμενο του Τελωνείου κ.Αθ.Γρηγορίου, με τους οποίους συζήτησαν για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Μεθοριακού Σταθμού.

Χειροπέδες σε δύο για ναρκωτικά και νοθεία τροφίμων στην Αλεξανδρούπολη


Συνελήφθησαν χθες 13-4-2016, το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 29 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή ναρκωτικών, νοθεία τροφίμων και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών, περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης


Με είκοσι ένα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 19:00 σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης: «Άλλο ο φορέας άλλο οι...σύλλογοι»


Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνεται οτι «
ουδεμία σχέση έχουν με τον φορέα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ, οι δράσεις των Συλλόγων «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης» και «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» εξέδωσε το Ψυχολογικό Κέντρο.
Πιο αναλυτικά αυτή, έχει ως εξής: 

Η φωτογραφία της ημέρας: «Κάτω» οι...λουλουδοκλέφτες


Είδε και...απόειδε καταστηματάρχης της Ξάνθης που δραστηριοποιείται επι της οδού 28ης Οκτωβρίου, ο οποίος κάθε χρόνο με το «έμπα» της άνοιξης, φύτευε μπροστά στο μαγαζί του λουλούδια, τα οποία τα ξερίζωναν, έκλεβα ή κατέστρεφαν οι περαστικοί.
Φέτος λοιπόν, όπως μάλιστα μας εξήγησε, έκανε την... αλλαγή και «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου στους...«λουλουδοκλέφτες» ενημερώνοντάς τους με μια ταμπέλα οτι «πρέπει να κρατηθούν μακριά γιατί η...κάμερα γράφει...».
«Αγαπώ τα λουλούδια, τα φροντίζω και τα ποτίσω και δεν θέλω να τα κλέβουν ή να τα καταστρέφουν» ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας οτι «επειδή κάθε χρόνο είχα την ίδια...«ιστορία» φέτος επέλεξα να το γράψω για το καταλάβουν».
Η εικόνα «μιλά» απο μόνη της και εμείς δεν έχουμε παρά να θεωρήσουμε αυτή την φωτογραφία ως η...φωτογραφία της ημέρας.





Το Επιμελητήριο Ξάνθης για την...κατάργηση του 12%. «Χαριστική βολή σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες»


Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενημερώνει όλα τα μέλη του, τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Ξάνθης ότι με την υπ’ αριθμόν 13311/273 Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 997/11-4-2016 ΦΕΚ καταργήθηκε το άρθρο 21 του Ν. 1767/1988 που προέβλεπε την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους (12%) των μεταποιητικών και τουριστικών επιχειρήσεων των Παραμεθορίων Περιοχών της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Νομού Ξάνθης.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης πιστοί στη πολιτική που χάραξαν και υλοποιούν, βάλλουν παντοιοτρόπως και με πρωτοφανή μανία κατά των εργαζομένων και των ελληνικών επιχειρήσεων της πολύπαθης Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης, αποφασίζοντας αυτή τη φορά να καταργήσουν ένα νόμο που στήριξε από το 1988 χιλιάδες πολύτιμες θέσεις εργασίας στο Νομό Ξάνθης και σε ολόκληρη την Περιφέρεια μας.

Στη Ξάνθη το…«πασχαλινό» περίπτερο του «χαμόγελου του παιδιού»



Στήθηκε από νωρίς το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, όπου και θα παραμείνει έως και την Κυριακή το περίπτερο με τα πασχαλινά είδη από το «χαμόγελο του παιδιού», το οποίο επισκέπτεται κάθε χρόνο τη Ξάνθη, γνωρίζοντας ότι οι Ξανθιώτες θα το «αγκαλιάσουν» με περισσή αγάπη και θα γίνουν αρωγοί για να σχηματιστεί στα χείλη των παιδιών εκείνων ένα ακόμη…χαμόγελο.
«Θα είμαστε εδώ από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή, καθημερινά και ο κόσμος μπορεί να έρθει και να προμηθευθεί πράγματα, χειροποίητες λαμπάδες από το δημιουργικό εργαστήρι μας, πασχαλινά είδη και εμπορικά είδη του Οργανισμού όπως μπουκάλια, ποτήρια και καπελάκια, γενικότερα σε πολύ προσιτές τιμές και για να μας βοηθήσει και γενικότερα για να κάνει τις πασχαλινές του αγορές» αναφέρει η Κυριακή Κασαπίδου, εργαζόμενη στον Οργανισμό του «Χαμόγελου», επισημαίνοντας ότι «κάθε φορά που ερχόμαστε στη Ξάνθη αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ αγάπη και μας περιμένουν για αυτό και είμαστε πιστοί στο ραντεβού και μας περιμένουν και Χριστούγεννα και Πάσχα και όσες φορές υπάρχει λόγος και μας χρειάζονται οι Ξανθιώτες εμείς θα ερχόμαστε».


Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί, ότι από 1η Απριλίου έχει αλλάξει και ο αριθμός των κλήσεων και μηνυμάτων για την ενίσχυση του Οργανισμού, ο οποίος είναι πλέον ενιαίος, όπως υπογραμμίζει και η κ. Κασαπίδου.
«Πρόκειται για τον αριθμό 19810 που μπορεί ο κόσμος να καλέσει ή να στείλει μήνυμα με τη λέξη «χαμόγελο» και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τις δράσεις του Οργανισμού. Πλέον είναι ένας ενιαίος αριθμός και ισχύει από την 1η Απριλίου. Ο κόσμος μπορεί να καλέσει είτε από σταθερό είτε από κινητό, προκειμένου να στηρίξει τις δράσεις μας».






Η ΕΠΣ Ξάνθης ευχαριστεί...

«Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον κόσμο που παραβρέθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο το μεσημέρι της Τετάρτης και βοήθησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ώστε η ομάδα μας να περάσει στην ημιτελική φάση του Regions’ Cup που διοργανώνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Ξάνθης επισημαίνοντας οτι «επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Ξάνθης για την διάθεση του Δ.Α.Κ. Ξάνθης όπως φυσικά και την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης για την φιλοξενία και την βοήθεια της στην διεξαγωγή του αγώνα».

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα


To «Δώρο Πάσχα» είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική ΣΣΕ. 

Ποιοι δικαιούνται «Δώρο Πάσχα»
Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους «Δώρο Πάσχα». Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. 
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. 

Οριστικό τέλος στη σύσταση νέας Αναπτυξιακής στο Ν. Ξάνθης. Στροφή σε…διαδημοτικό δίκτυο


Στο…κενό έπεσαν οι ελπίδες για τη σύσταση νέας Αναπτυξιακής στο Νομό Ξάνθης, αφού λόγω...Καλλικράτη αλλά και «βιαστικών» κινήσεων, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερα ρεπορτάζ, η υπόθεση έχει «παγώσει» και αναζητείται νέος τρόπος για να μην χάνονται, σημαντικά αναπτυξιακά προγράμματα από το Νομό Ξάνθης.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ…ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ«Η πρώτη κουβέντα που είχε γίνει και το ψάξαμε και νομικά, ήταν ότι δεν μπορούσε να συσταθεί Αναπτυξιακή λόγω Καλλικράτη γιατί εκείνο το «μοντέλο», με την έννοια να πάρουμε την εταιρεία του Δήμου Αβδήρων και να την μετατρέψουμε με αλλαγή του καταστατικού σε Αναπτυξιακή.
Άρα από εκεί και πέρα έπρεπε να κοιτάξουμε σε άλλη κατεύθυνση και έτσι με το άρθρο 101 του Καλλικράτη, βρήκαμε ότι οι Δήμοι Μπορούν να συστήνουν δίκτυα, που δεν είναι εταιρίες, αλλά μπορούμε με βάση τις οδηγίες να παίρνουν προγράμματα που παίρνουν οι αναπτυξιακές» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε στη φάση, που αν μπορεί να «σταθεί» κάτι τέτοιο, θα καλυφθεί το κενό της αναπτυξιακής στη Ξάνθη.
Είναι ζητήματα νομικά και δεν έγκεινται στο αν «θέλουμε» ή «δε θέλουμε». Όλοι θέλουμε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τόπο μας.
Είναι λοιπόν θέμα νομικό και αρκετά υψηλού επιπέδου, το να δοθεί μια σωστή νομική γνωμοδότηση, γιατί το αποτέλεσμα μετράει και ο στόχος είναι να μπορούμε να παίρνουμε προγράμματα».


«ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ LEADER…»
«Διερευνάται μια νέα…οδός και εκείνο που περιμένουμε είναι να γίνει ο,τι πρέπει και ό,τι είναι νόμιμο με πρωτεύοντα στόχο να μην χάσουμε το LEADER» αναφέρει από πλευράς ΕΒΕ Ξάνθης, ο Πρόεδρός του Στέλιος Μωραίτης.

«Let's do it Greece» και από τους Δασοπροσκόπους Ξάνθης. Στις 17 Απριλίου στο «Θεατράκι» της Κεντρικής Πλατείας


Η δράση «Let's Do It Greece», είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερη αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, η οποία έχει πραγματοποιηθεί ήδη πέντε φορές στη χώρα μας. 
Η συγκεκριμένη εθελοντική εκστρατεία έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Χ. Δημαρχόπουλος: «Σε…δύο «δόσεις» οι 505 νέες θέσεις εργασίας στη Ξάνθη…»

Για τις 505 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ξάνθης, μιλά στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, σχολιάζοντας μάλιστα και την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
«Όλοι οι Δήμοι της χώρας είναι 325. το Υπουργείο έχει κατατάξει σε λίστες τους Δήμους, ανάλογα με τα υψηλά ποσοστά μακροχρόνια ανέργων.
Αυτή τη στιγμή, σε δύο φάσεις (17 Δήμοι στην πρώτη και οι υπόλοιποι στη δεύτερη), έχουν καταταχθεί 50 και πλέον Δήμοι.
Βλέποντας την πρώτη κατανομή αντιδράσαμε γιατί θα έπρεπε να είμαστε στις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείο και μέσα στους πρώτους 17 Δήμους.
Είδαμε λοιπόν τα…νούμερα της ανεργίας και πήρα την υπόσχεση, η οποία και τηρήθηκε και έτσι έχουμε και τον αριθμό των θέσεων που ανέρχεται στις 505» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης, επισημαίνοντας ότι «ξέρουμε λοιπόν ότι μπορούμε να μοιράσουμε ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής, ακόμη και σε…δύο δόσεις τους ανέργους, οπότε να καλύψουμε και αντί για 8 συνολικά 16 μήνες στις υπηρεσίες.
Μας είπαν δε ότι η δεύτερη φάση, στην οποία εντάσσεται ο Δήμος Ξάνθης θα ξεκινήσει τον Αύγουστο».
Αναφορικά τώρα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο κ. Δημαρχόπουλος, σημείωσε ότι «αν ισχύουν όλα αυτά, τότε να δούμε ποιες είναι οι δικές τους ενέργειες για το Δήμο Αβδήρων, το Δήμο Τοπείρου και το Δήμο Μύκης που δεν έχουν ούτε ένα οκτάμηνο. Εκτός αν πρέπει να τους πούμε «ευχαριστώ» που ενήργησαν μόνο για…το Δήμο Ξάνθης».