Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης του ΔΠΘ


Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης (Δραγάνα) το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης του Δ.Π.Θ. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος έξι ομάδες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με πρωτοβουλία των φοιτητών, εκπροσωπώντας την πλειονότητα των Τμημάτων των τεσσάρων πόλεων που εδρεύει το Πανεπιστήμιο: πέντε εξ αυτών ήταν αποκλειστικά ομάδες ανδρών και μία μεικτή ομάδα.

Οι αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων Ξάνθης, μετά και τον ορισμό του Α. Κυριακίδη


Κ. Παπαδόπουλος: «Περισσότερες ευθύνες, περισσότερη δουλειά»
Θ. Ηλιάδης: «Θα μπορούμε όλοι να προσφέρουμε περισσότερα»
Ρ. Μποζ: «Θέμα Δημάρχου η αναδιανομή αρμοδιοτήτων»


Μπορεί ο Αλέκος Κυριακίδης, να έχει αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ωστόσο αυτά ήρθαν…δεσμευόμενα από άλλους Αντιδημάρχους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια…«νέα τάξη πραγμάτων» στο Δήμο της Ξάνθης.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
Έτσι κάποιοι παραμένουν Αντιδήμαρχοι, με καθήκοντα όμως τα οποία τους έχουν «αφαιρεθεί» και τα οποία έχουν «προστεθεί» στον Αντιδήμαρχο κ. Κυριακίδη.
Πρόκειται για αποφάσεις του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, οι οποίες είναι αναρτημένες και στο σύστημα για την διαφάνεια, τη γνωστή σε όλους ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριακίδης αναλαμβάνει «για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 07/03/2017 τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1) Την εποπτεία και την ευθύνη του Γραφείου Αγροτικής ανάπτυξης και του Γραφείου εξοικονόμησης Ενέργειας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής 2) Την εποπτεία και την ευθύνη των δασών , δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων και βοσκοτόπων, την προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου
3) Προΐσταται, διευθύνει και έχει την ευθύνη του τμήματος Πρασίνου.
4)Tην εποπτεία και την ευθύνη των κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης. Ο ανωτέρω οριζόμενος αντιδήμαρχος αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στις κατά τόπον αρμοδιότητές του. Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τους αρμόδιους εντεταλμένους Συμβούλους για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

ΥΠΕΡ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«…Α. Ορίζουμε κατά τόπον Αντιδήμαρχο Δήμου Ξάνθης , αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 28/02/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Παπαδόπουλο Κυριάκο του Γεωργίου και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω κατά τόπον αρμοδιότητες, στα όρια της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης.
1. Την εποπτεία και την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα. Προΐσταται και Διευθύνει τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες και όλο το προσωπικό που υπηρετεί στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης.
2. Την εποπτεία και την ευθύνη των διοικητικών θεμάτων και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
3. Την εποπτεία και την ευθύνη των θεμάτων Πολιτισμού, αθλητισμού, νέας γενιάς, τουριστικής ανάπτυξης και απασχόλησης.
4. Την εποπτεία και την ευθύνη της συντήρησης υποδομών.
5. Την εποπτεία και την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής και προστασίας .
6. Την εποπτεία και την ευθύνη για τη διαχείριση κοιμητηρίων και περιβάλλοντος.
7. Την εποπτεία και την ευθύνη για την ενημέρωση των αγροτών - κτηνοτρόφων και τη διαχείριση βοσκήσιμων εκτάσεων.
8. Την εποπτεία και την ευθύνη σε θέματα ύδρευσης άρδευσης.
9. Την τέλεση πολιτικών γάμων στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης.
10. Να παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
11. Να μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα καθώς και όλης της ακίνητης περιουσίας αυτής .
12. Να υπογράφει με εξουσιοδότηση του δημάρχου , βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια αυτής.
13.Να συνεργάζεται με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Β. Μεταβιβάζουμε στον ανωτέρω, τις παρακάτω καθ ύλην αρμοδιότητες: 1. Αναπληρώνει στα καθήκοντά του τον Δήμαρχο όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.
2. Να προΐσταται, διευθύνει και ασκεί όλες τις αρμοδιότητες των Διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
3. Να εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές και τη μισθοδοσία και ασφάλιση όλου του προσωπικού του Δήμου
4. Να συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να υπογράφει τις αποφάσεις ανάληψης δαπάνης υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου.
5. Την ευθύνη και την εποπτεία επί θεμάτων Δημοτικής περιουσίας και προμηθειών Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τους αρμόδιους εντεταλμένους για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικούς Συμβούλους.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο που έχει ορίσει ο Δήμαρχος ως αναπληρωτή του ανωτέρω οριζόμενου αντιδημάρχου. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

«ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Με τη φράση, «περισσότερες ευθύνες, περισσότερη δουλειά» σχολίασε τα καθήκοντα που ανέλαβε ο Υπερ-Αντιδήμαρχος Ξάνθης, πλέον κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος. 
«Με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου του αείμνηστου Γιώργου Παπασταματίου, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε κάνει κάποιες αλλαγές στις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων. Είναι τιμή για μένα από τη θέση του Αντιδημάρχου Σταυρούπολης να βρίσκομαι στη θέση του Αντ΄αυτού, η οποία βέβαια έχει σαφώς περισσότερες ευθύνες» αναφέρει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «πιστεύω πως είμαστε μια καλή ομάδα και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα των πολιτών που δεχόμαστε καθημερινά. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας».
«Δεν έχει σημασία αν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες είναι πολλές, αλλά το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε για αυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας παράλληλα αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Κυριακίδη στην Αντιδημαρχία πρασίνου πως «πιστεύω ότι και το πράσινο, καλώς μπήκε σε μια άλλη Αντιδημαρχία, είναι ένας καίριος τομέας ο οποίος θα έπρεπε να…σπάσει».
ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
«…Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01/06/2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ηλιάδη Θωμά του Βλαδίμηρου και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
1. Προΐσταται και διευθύνει τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
2. Την ευθύνη για την άμεση διευθέτηση των αιτημάτων των δημοτών.
3. Την εποπτεία και την ευθύνη του Τμήματος Συντηρήσεων Υποδομών.
4. Την εποπτεία και την ευθύνη των θεμάτων οδοσήμανσης και ηλεκτροφωτισμού της πόλης.
5. Την εποπτεία και την ευθύνη τον συντονισμό των θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση κλπ. των παιδικών χαρών και των συναφών χώρων.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»«Βλέπω ιδιαίτερα θετική την κίνηση αυτή του Δημάρχου Ξάνθης με την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων» αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, επισημαίνοντας ότι «έτσι όλοι θα μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα. Θα βοηθήσουμε μάλιστα και ως τεχνικές υπηρεσίες και τον νέο Αντιδήμαρχο για τα νεκροταφεία που έχει αναλάβει και πιστεύω ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία».


ΡΑΜΑΔΑΝ ΜΠΟΖ
«…Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01-06-2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μπόζ Ραμαδάν του Σερίφ και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες : Να προΐσταται, διευθύνει και έχει την εποπτεία και την ευθύνη των υπηρεσιών καθαριότητας και αδέσποτων ζώων και ειδικότερα έχει :
1. Την εποπτεία και την ευθύνη της Καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο.
2. Την εποπτεία, την ευθύνη και τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.
Ο Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο. Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …»

«ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ…»
«Πρόκειται για μια αναδιανομή, που έκρινε ο Δήμαρχος ότι έπρεπε να γίνει. Ο κ. Κυριακίδης άλλωστε είναι «ιστορικό» στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος έκρινε ότι θα βοηθήσει και εγώ συμφωνώ γιατί αυτός τα «βλέπει» όλα από «πάνω», ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να τα «δουν» με αυτόν τον τρόπο. Όσον αφορά στο θέμα της ΕΑΠΑΞ και τον κ. Κυριακίδη, για τον ίδιο εγώ έχω να πω μόνο ότι ένα μεγάλο μέρος της πόλης μας τον ψήφισε. Τώρα το αν «φταίει» ή «δεν φταίει» θα το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι εγώ. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι ο κ. Κυριακίδης, θα ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και θα βοηθήσει στο Δήμο Ξάνθης» σημείωσε από τη δική του πλευρά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητος κ. Ραμαδάν Μποζ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΜΒΑΡΔΕΑΣ
«…Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 01-06-2016 έως 07/03/2017, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λομβαρδέα Μιχαήλ του Οδυσσέα και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες :
Α. Προΐσταται και διευθύνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας , Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού καθώς και του γραφείου Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης και ειδικότερα:
1. Την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
2. Την εποπτεία και την ευθύνη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.
3. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Τουρισμού, Πολιτισμού.
4. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Δημόσιας Υγείας.
5. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Απασχόλησης.
6. Την τέλεση των πολιτικών γάμων της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης.
7. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Ισότητας φύλλων.
8. Την εποπτεία και την ευθύνη του γραφείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης. Β. Προΐσταται και διευθύνει τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δόμησης Ξάνθης και ειδικότερα:
1. Το τμήμα έκδοσης αδειών
2. Το τμήμα ελέγχου κατασκευών
3. Το τμήμα Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών Οι ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται κατ΄ αποκλειστικότητα από τον Αντιδήμαρχο και μόνο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αυτές θα ασκούνται από το Δήμαρχο.
Ο ανωτέρω οριζόμενος αντιδήμαρχος αναπληρώνει τον αντιδήμαρχο που έχει ορισθεί αναπληρωτής του Δημάρχου, στα καθήκοντά του, όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, μόνον στις καθ’ ύλην αρμοδιότητές του.
O Αντιδήμαρχος συνεργάζεται με τον αρμόδιο εντεταλμένο για τις αναφερόμενες αρμοδιότητες Δημοτικό Σύμβουλο. Ο ανωτέρω οριζόμενος Αντιδήμαρχος δεν θα λαμβάνει την αντιμισθία που προβλέπεται, από το άρθρο 92 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3 ε και 3 στ του Ν. 4051/2012 …».

Πρόσληψη οκτώ ατόμων για τις ανάγκες των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2016

Ομόφωνα «πέρασε» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, το θέμα αναφορικά με την «πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση αυξημένων εποχιακών αναγκών διοργάνωσης των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2016».
Πρόσληψη η οποία θα αφορά οκτώ άτομα, τα οποία θα συνδράμουν στις ανάγκες του μεγάλου θεσμού της πόλης μας, από τις 16 Αυγούστου, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Και…3700 ευρώ για «συνδιοργάνωση» και «δεδομένη» η χρηματοδότηση από το Κέντρο Πολιτισμού

Απο τη Συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού
Δήμου Ξάνθης 
Εντύπωση  προκάλεσε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης,  το όγδοο θέμα ημερήσιας διάταξης αναφορικά με την «εισήγηση συνδιοργάνωσης του Κέντρου Πολιτισμού με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Τέχνης και Παράδοσης Σταυρούπολης Ξάνθης».
Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με ένα σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών.
Το κόστος της…συμμετοχής του Κέντρου για την «συνδιοργάνωση» ανέρχεται 3700 ευρώ!
Θέμα το οποίο καταψήφισε ο κ. Καμαρίδης, με την επισήμανση ότι «δεν είναι λίγοι οι χοροδιδάσκαλοι από τη Ξάνθη που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο σεμινάριο. Εξάλλου είναι πάρα πολλά τα λεφτά. Αυτό που θα κάνουν αυτά τα παιδιά, γίνεται από πολλά σωματεία και συλλόγους στη Ξάνθη ήδη, γιατί να προσθέσουμε άλλον έναν και να τον πληρώσουμε και 3700 ευρώ; Εμείς δηλαδή μπαίνουμε συνδιοργανωτές για να κάνουμε κάτι το οποίο κατά κόρον γίνεται κατά την διάρκεια του έτους, από μιας σειρά άλλους συλλόγους. Αφού λοιπόν γίνεται από τους άλλους Συλλόγους, γιατί να γίνει και από αυτούς.;…»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης, σημείωσε ότι «η εισήγηση αφορά σε συγκεκριμένες δαπάνες, όπως για παράδειγμα ένα μουσικό σχήμα, το οποίο και θα παίξει μουσική και θα διδάξει, ωστόσο υπάρχουν και άλλες δαπάνες οι οποίες μπορούν να επιλεχθούν».
«Το να πληρώνουμε χοροδιδάσκαλους στη Ξάνθη, να έρθουν από την Αθήνα για να διδάξουν παραδοσιακούς χορούς, τη στιγμή που και στη Ξάνθη και στη Σταυρούπολη έχουμε αξιολογότατους χοροδιδάσκαλους, με 3700 ευρώ το βλέπω υπερβολή και ψηφίζω κατά» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Καμαρίδης.
Βέβαια το ζήτημα που ανέκυψε αφορά στο γεγονός ότι ναι μεν η…«συνδιοργάνωση» αυτή, πέρασε, έστω και κατά πλειοψηφία από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ωστόσο τα 3700 ευρώ ήταν, για τον ίδιο τον Σύλλογο (σ.σ Επιμορφωτικό Σύλλογο Τέχνης και Παράδοσης Σταυρούπολης Ξάνθης) δεδομένα, αφού πριν ακόμη ψηφιστεί το θέμα, από το πρωί ακόμη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έλαβαν Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Τέχνης και Παράδοσης Σταυρούπολης Ξάνθης συνδιοργανώνει με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και την Περιφερειακη Ενότητα Ξάνθης το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 18 Ιουνίου – 20 Ιουνίου, στην Σταυρούπολη Ξάνθης…».

Η αφίσα-πρόγραμμα της εκδήλωσης
που αναφέρει τη συνδιοργάνωση,
πριν την απόφαση για αυτή 
Και μάλιστα πρόκειται για ένα Δελτίο Τύπου το οποίο συντάχθηκε μια ημέρα πριν την απόφαση του ΔΣ του Κέντρου, δηλαδή στις 1/6,  για το αν θα επιβεβαιωθεί η όχι η «συνδιοργάνωση» αυτή.
Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν, είναι γιατί «ταλαιπωρούνται» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (και ειδικότερα αυτοί της Αντιπολίτευσης) και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που παίρνουν μέρος σε αυτά, όταν οι αποφάσεις είναι…ήδη ειλημμένες.
Απόδειξη αυτού, είναι το γεγονός ότι ο Σύλλογος ήταν πολύ πιο ενημερωμένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού,  αφού απέστειλε το πρωί το ανάλογο Δελτίο Τύπου, το οποίο συντάχθηκε εχθές ακόμη,  στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ η…απόφαση πάρθηκε στις 15.00 το μεσημέρι.
Άρα μιλούμε για ένα Σύλλογο, που ήταν σίγουρος ότι και τα χρήματα θα πάρει και η «συνδιοργάνωση» με το Κέντρο Πολιτισμού θα γίνει.
Αυτό άλλωστε αναφέρεται και στην ήδη εκτυπωμένη, αφού έχει σταλεί και επίσημα, αφίσα, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα η συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού, η οποία βέβαια «αποφασίστηκε» το μεσημέρι (!) της Πέμπτης.


Πρόταση Ιπποκράτη Καμαρίδη για την «υιοθέτηση» της Οικοκυρικής Σχολής Ξάνθης από το Κέντρο Πολιτισμού

Με 10 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης.
Συνεδρίαση κατά την οποία μάλιστα κατατέθηκε από πλευράς του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη- Σταυρούπολη, Νέα Εποχή» και μέλος του ΔΣ, κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη, η πρόταση να «ανοίξει» μια συζήτηση για την πιθανή «υιοθέτηση» της Οικοκυρικής Σχολης Ξάνθης, από το Κέντρο Πολιτισμού, έτσι ώστε και αυτή να συνεχίσει την λειτουργία της και να…παραμείνει ως ένα κομμάτι πολιτισμού στην πόλη μας, το οποίο έχει «γράψει» τη δική του ιστορία.
«Μπορούμε να ψάξουμε να βρούμε τον τρόπο, τη διαμόρφωση και το Νομικό Πλαίσιο και εφόσον χρειαστεί, να το κάνουμε. Έπειτα μπορούμε για παράδειγμα κάποιοι καρναβαλικοί σύλλογοι να φτιάχνουν τις στολές τους εκεί» ανέφερε συγκεκριμένα ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι μια πρόταση την οποία «κατεβάζουμε» εμείς και αν το δεχτείτε μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία».
Πρόκειται για μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή από όλο το Σώμα και για την οποία μάλιστα «ορίσθηκαν» για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τόσο η κ. Αλεξία Γκιρτζίκη ως Νομικός  όσο και ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης ως Οικονομολόγος.


Επίσημη…πρώτη για τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Αλέκου Κυριακίδη


Επίσημη…πρώτη η σημερινή ημέρα για τον νέο Αντιδήμαρχο Ξάνθης, κ. Αλέκο Κυριακίδη, ο οποίος ενημερώνεται από προϊσταμένους και υπαλλήλους των υπηρεσιών που αναλαμβάνει.
Μιλώντας ο ίδιος στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και ερωτώμενος για αυτά τα καθήκοντα-ένα εκ των οποίων αποτελεί και μια «καυτή πατάτα» για τη Ξάνθη, αυτό των Κοιμητηρίων- επεσήμανε ότι «εμείς είμαστε για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Πιστεύω να πάμε καλά, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, από τους οποίους και ενημερώνομαι, είναι…ένας και ένας. Όλοι μαζί θα τα «φέρουμε βόλτα» όπως πρέπει και όλα θα…«στρώσουν» σιγά σιγά».



Έως τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους φορολογούμενους, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015, είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. 

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στη Σταυρούπολη Ξάνθης, το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Τέχνης και Παράδοσης Σταυρούπολης Ξάνθης συνδιοργανώνει με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και την Περιφερειακη Ενότητα Ξάνθης το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 18 Ιουνίου – 20 Ιουνίου, στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου η εκδήλωση για την Κύπρο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης σας προσκαλεί την Τρίτη 7η Ιουνίου 2016, στις 7:30 μ.μ
στην εκδήλωση:
«Κύπρος 1974-2015 δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ»Κατά την εκδήλωση:

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος...«επισκέφθηκε» τη Ξάνθη. Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Μια ζαχαρένια συνταγή»



Την Παρασκευή 27 Μαΐου, παρουσιάστηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ' αυτούς που ξέρουμε, κεντρικός ήρωας στο βιβλίο:
"Μια ζαχαρένια συνταγή"
της αστυνομικού, συγγραφέα και UNHCR High Profile Supporter , Φωτεινής Κωνσταντοπούλου.
Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου εμπνεύστηκε το βιβλίο της από το δράμα των προσφύγων που καταφεύγουν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους. Ως αστυνομικός το βίωσε, ως συγγραφέας το κατέγραψε και ως άνθρωπος μας υπενθυμίζει τη μοναδική συνταγή που μπορεί να καταλαγιάσει το φόβο, τον πόνο, την εξαθλίωση: τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. Το βιβλίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και κυκλοφορεί με την υποστήριξη της Ε.Ρ.Τ., σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει τιμηθεί με τη διάκριση της High Profile Supporter της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για αυτή τη συγγραφική δουλειά.