Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου την 6-3-2016, μεταξύ των ομάδων Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Π.Α.Ε. – Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ελεύθερη πρόσβαση στο internet από σήμερα στην Ξάνθη. 13 τα ασύρματα σημεία του δικτύου


Ο Δήμος Ξάνθης δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει από σήμερα σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, την δυνατότητα ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο (Internet) από το κινητό τους τηλέφωνο ή από τον φορητό τους υπολογιστή.
Το ασύρματο δίκτυο θα εξυπηρετεί, μέσω 13 Ασυρμάτων Σημείων Πρόσβασης:
-το κέντρο της πόλης από την Δημοτική Αγορά μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας και από το πρώην Δημοτικό πάρκιγκ μέχρι το πάρκο πίσω από την αντιπεριφέρεια Ξάνθης
-την περιοχή της Παλιάς Ξάνθης, από τις οδούς Ορφέως και Πινδάρου και μέχρι την Πλατεία Μητροπόλεως.

Η μεταφορά των επισκεπτών και η βασίλισσα του Καρναβαλιού, στο «τραπέζι» της συνεδρίασης του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης


Τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθούν οι επισκέπτες κατά την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και άλλα θέματα…συντονισμού, αλλά και το ποιά θα είναι η οριστική επιλογή της Βασίλισσας του Καρναβαλιού συζήτησε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού, σε έκτακτη, λόγω στενών χρονικών περιθωρίων, συνεδρίασή του.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
250 θα είναι περίπου, τα δρομολόγια των λεωφορείων ή αστικών, για τα οποία έχει ήδη αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πρόσκληση ενδιαφέροντος, και με τα οποία οι επισκέπτες κατά την ημέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης της 13ης Μαρτίου, θα έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν από τον Ζυγό, όπου θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στην Πλατεία Μπαλτατζή.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται απο τις 9 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ ενώ αν χρειαστεί το ωράριο αυτό θα παραταθεί.
Ωστόσο ένα ζήτημα που προέκυψε και το οποίο επεσήμανε ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Εποχή» και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Ιπποκράτης Καμαρίδης είναι το «πόσο εφικτή θα είναι η μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία με λεωφορείο, καθώς μόνο τα αστικά έχουν ειδικές ράμπες ΑμεΑ» ζητώντας να διασφαλιστεί απο τους εκμισθωτές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα συμμετέχουν στην πρόσκληση, «η πλήρης και για όλους μεταφορά».
Θέμα για το οποίο συμφώνησαν όλα τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου. 


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΚΑΝΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Ένα ακόμη θέμα ωστόσο που απασχόλησε τη συνεδρίαση, ήταν αυτό της Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, μετά και από όλα εκείνα που ειπώθηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με την επιλογή του ονόματος της Βαρβάρας Κίρκη.
Θέμα το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Ωστόσο τελική, οριστική και ομόφωνη, ήταν η απόφαση για την Κωνσταντίνα Καρκάνη, μια κοπέλα που κατάγεται απο την Ξάνθη, ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και έχει αναδειχθεί μις Ειρήνη (miss peace) στο διαγωνισμό Miss Europe World 2016, που διεξήχθη στην Βηρυτό του Λιβάνου.
Ωστόσο αναφορικά με το θέμα της Βασίλισσας, υπήρξε πρόταση «για την επόμενη χρονιά, αυτή να είναι Ξανθιώτισσα και να αναδειχθεί μέσα από διαγωνισμό ομορφιάς που θα γίνει στην Ξάνθη και να λάβει τον τίτλο της «βασίλισσας του καρναβαλιού» προκειμένου και χρήματα να μην ξοδεύονται και να αναδειχθεί μια Ξανθιώτισσα που θέλει να ασχοληθεί με αυτό τον χώρο».
Την πρόταση έκανε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης και μάλιστα πρόκειται για μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού.

ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ…ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκε και η επιτροπή που θα μεταβεί στο Ωραιόκαστρο την Κυριακή 6 Μαρτίου, μέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η καρναβαλική παρέλαση του Δήμου της συμπρωτεύουσας, προκειμένου να επιλέξει το καλύτερο θεματικό πλήρωμα, το οποίο και θα συμμετέχει και στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης.
Η επιτροπή θα αποτελείται από τους Μανώλη Τσέπελη και Ιπποκράτη Καμαρίδη από πλευράς Κέντρου Πολιτισμού και από Ξανθιώτες καρναβαλιστές, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να παραβρεθούν εκεί.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης για την ερχόμενη εβδομάδα


Παντού θα βρεθούν για άλλη μια εβδομάδα οι άνθρωποι της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, οι οποίοι δίνουν στην δημοσιότητα το πρόγραμμα των δρομολογίων τους απο την Δευτέρα 7/3/2016 έως και το Σάββατο 12/3/2016.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου η Νυχτερινή Καρναβαλική Ποδηλατοβόλτα στην Ξάνθη

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2016, διοργανώνει Νυχτερινή Καρναβαλική Ποδηλατοβόλτα την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 . 
Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες λοιπόν μπορούν να πάρουν το αγαπημένο τους ποδήλατο και να βρεθούν στην κεντρική πλατεία Ξάνθης στις 8:00 το βράδυ.

Έκτακτη σύσκεψη ΠΕΔ ΑΜΘ, για το προσφυγικό, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης


Έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει ότι «τα όριά μας είναι σαφή και θα βοηθήσουμε μέχρι εκεί που θα αντέξουμε. Μέχρι εκεί που δεν θα μας μπλέξουν σε καταστάσεις λόγω της έλλειψης προγραμματισμού και σχεδίου και της αταξίας που υπάρχει».


«Η σύσκεψη αυτή έγινε με κοινή πρωτοβουλία της ΠΕΔ, οι πέντε Αντιπεριφερειάρχες και οι πέντε Δήμαρχοι των πρωτευουσών της κάθε Περιφερειακής Ενότητας όπως επίσης και ο εμπλεκόμενος, λόγω ύπαρξης κέντρου φιλοξενίας εκεί Δήμαρχος Παγγαίου, κ. Αναστασιάδης, για να συζητήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και για να προγραμματίσουμε τόπους βοήθειας περί τη λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων φιλοξενίας» αναφέρει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, επισημαίνοντας ότι «οι διαπιστώσεις που είναι οριζόντιες, είναι ότι ενώ οι τοπικές κοινωνίες, ειδικά στην περίπτωση της Καβάλας, ευρισκόμενες προ τετελεσμένου γεγονότος, ανέλαβαν να καλύψουν το μέρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, σήμερα βρίσκονται απέναντι σε ένα κράτος το οποίο σφυρίζει παντελώς αδιάφορα. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπήρξε συνεισφορά ούτε ένα ευρώ από πουθενά.
Το Βάρος το φέρει η Αυτοδιοίκηση. Βεβαίως αυτή θέλει να προστατέψει όχι μόνο τους πρόσφυγες γιατί οι Έλληνες και η Ελλάδα έχουν βιώσει την προσφυγιά και το ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά ταυτόχρονα θέλει να προστατέψει και την κοινωνική και οικονομική ζωή της περιφέρειας».

«ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ»
«Όμως κανόνες αταξίας, γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει αταξία για ποιος έχει την ευθύνη και το ποιος είναι εκείνος που πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι πάντες είμαστε εδώ αλλά έχουμε τα όριά μας και τα όριά μας είναι σαφή. Είναι μέχρι εκεί που αντέχουμε. Μέχρι εκεί που δεν θα μας μπλέξουν σε καταστάσεις λόγω της έλλειψης προγραμματισμού, σχεδίου και αταξίας η οποία υπάρχει» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας ότι «αυτό δεν θα το ανεχτούμε, εξάλλου θεσμική υποχρέωση δεν έχουμε και αν αυτό το ζήτημα συνεχιστεί θα έχουμε άλλη εξέλιξη».


«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Ερωτώμενος για την Θράκη και τα σενάρια που θέλουν τις εγκαταστάσεις της Φωνής της Αμερικής να μετατρέπονται σε «hot spot» προσφύγων, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθουν πρόσφυγες.
Αυτοί που ήρθαν προχθές ήταν κρατούμενοι και μόνο κρατούμενοι, δηλαδή άνθρωποι που δεν μπορούν να εισέλθουν, σε αυτόν το χώρο, το Κέντρο Κράτησης που είναι είδος φυλακής, πρόσφυγες, άτομα δηλαδή τα οποία έχουν ελεύθερη δυνατότητα κίνησης. Η δέσμευση η οποία υπάρχει από την Κυβέρνηση, μέχρι τώρα, από όλα τα υπουργεία είναι «όχι πρόσφυγες στη Θράκη» και αυτό μπορώ να πω με ιδιαίτερη ικανοποίηση το υποστηρίζει απόλυτα και η Ανατολική Μακεδονία».

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ»
«Η συνολική θεσμική κοινωνία της Περιφέρειας της Αυτοδιοίκησης είναι εδώ σήμερα ώστε με ανθρωπιά να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα ανθρωπιστικής υφής» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Ευάγγελος Λαμπάκης, υπογραμμίζοντας ότι «άσχετα από το που βρίσκονται αυτοί οι χώροι συγκεντρώσεως, αν είναι δηλαδή μόνο στην Ανατολική Μακεδονία, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες της Θράκης θα μείνουν αμέτοχοι. Θα είναι σαν να υπάρχουν αυτοί οι χώροι και στη Θράκη, για αυτό και σήμερα είμαστε εδώ και ευχαριστώ τον κ. περιφερειάρχη ο οποίος με ευαισθησία όλο αυτό το διάστημα αυτό το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην Καβάλα, στην Ελευθερούπολη και αύριο στη Δράμα.»

«ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΟΙ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ…»

«Θα το αντιμετωπίσουμε, όμως όπως είπε και ο κ Περιφερειάρχης υπάρχουν όρια. Όρια όχι ανθρωπιάς, αυτά είναι ανεξάντλητα γιατί πραγματικά ξέρουμε εδώ στην Περιφέρεια μας για την προσφυγιά αλλά οικονομικά όρια και όρια των εθελοντών οι οποίο προσπαθούν υπερκεράζοντας τις ανθρώπινες δυνάμεις και επειδή η απουσία του κράτους είναι τρομακτική, δεν μπορούσα να πιστψω ότι θα απουσίαζε ένα κράτος, με όλες τις δομές του από ένα πρόβλημα το οποίο όχι μόνο είναι ανθρωπιστικό αλλά υπάρχει ανάγκη καθημερινής παρέμβασης» συνεχίζει ο κ. Λαμπάκης σημειώνοντας ότι «οκτώ ημέρες από ότι διαπιστώσαμε εδώ αντέχουμε. Το έγγραφο θα φύγει σήμερα προς την Διυπουργική αλλά και προς τον κ Τσίπρα. Το οκτώ είναι απαραβίαστο αλλά μετά ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί γιατί πραγματικά δεν αντέχουμε.»

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ..»

«Φυσικά προσυπογράφω όλα αυτά που είπαν και ο κ Περιφερειάρχης και ο κ. Δήμαρχος και θέλω να πω μόνο ότι είμαστε υπερήφανοι για τους κατοίκους της περιοχής μας οι οποίοι αποδέχθηκαν αυτό το γεγονός των μεταναστών που απασχολεί τη χώρα, βοηθούν όπου μπορούν, καρτερικά τους υποστηρίζουν και θα έλεγα ότι έχουμε τους καλύτερους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το θέμα ήδη δεχόμαστε συγχαρητήρια για την ηθική αλλά και υλική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής μας που ξεπερνά κάθε προσδοκία».

«Κόντρα» ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης- Χ. Δημαρχόπουλου, με φόντο το προσφυγικό


Απάντηση στη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στην οποία σημειώνει με έμφαση οτι «οι Ξανθιώτες που με γνωρίζουν, ξέρω ότι τέτοιες λέξεις δεν χρησιμοποιώ».
Πρόκειται για μια απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία μεταξύ άλλων, για τις δηλώσεις του κ. Δημαρχόπουλου αναφορικά με το προσφυγικό αναφέρει οτι «οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης στον τοπικό τύπο, με ακραία και μισαλλόδοξη ρητορική και επιχειρήματα όχι μόνο δεν απηχούν τη συντριπτική πλειοψηφία της πολυπολιτισμικής Ξάνθης αλλά απέδειξανγια ακόμη μια φορά, πως είναι κατώτερος των περιστάσεων και πολιτικά επικίνδυνος».