Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Την Παρασκευή η προκαταβολή της α΄ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016


Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ως προκαταβολή, η πληρωμή του 50% της δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2015.

48ωρες απεργίες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Στην προκήρυξη 48ωρης απεργίας προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) έπειτα από σύσκεψη των προέδρων και των μελών όλων των ΔΣ των Σωματείων της Ενημέρωσης που συγκάλεσε για το Ασφαλιστικό.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, υλοποιώντας την κοινή βούληση όλων των εκπροσώπων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:
Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
Σημειώνεται οτι την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ «για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες».

Απαγόρευση αλιείας σε Νέστο, Κόσυνθο και Κομψάτο λόγω...αναπαραγωγής των αλιευμάτων


Σε απαγόρευση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο στους ποταμούς Νέστο, Κόσυνθο και Κομψάτο, προχώρησε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωσή της έχει ως εξής: 

Κάλεσμα ΠΑΜΕ Ξάνθης, για αλληλεγγύη στους απολυμένους σε ΡΟΔΟΠΗ και ΚΟΜΟΤΕΞ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους, τα σωματεία της Ξάνθης σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια την Πέμπτη 21 Απρίλη στις 9π.μ., μέρα που συνεχίζεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων απολυμένων της ΡΟΔΟΠΗΣ και της ΚΟΜΟΤΕΞ.

Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων της Ξάνθης. Ε. Μίλκογλου «αισιοδοξούμε αλλά...»


Ανοιχτά θα παραμείνουν και το απόγευμα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα της Ξάνθης, όπως...«προστάζει» τόσο το Πασχαλινό ωράριο, όσο και η...δύσκολη εποχή.
Σημειώνεται ότι ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και την Κυριακή των Βαΐων.
Έτσι το αναλυτικό ωράριο αυτών έχει ως εξής:

Παρασκευή 22 Απριλίου 8.30-14.30 και 17.30-21.00
Σάββατο 23 Απριλίου 8.30-15.00
Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 11.00-15.00
Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 8.30-14.00 και 17.30-21.00
Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 8.30-14.00 και 17.30-21.00
Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 8.30-14.00 και 17.30-21.00
Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 8.30-14.00 και 17.30-21.00
Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 13.00-19.00
Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου 8.00-16.00
Σημειώνεται πρώτη, δεύτερη και τρίτη ημέρα του Πάσχα (1, 2, 3 Μαΐου) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

«Θέλεις δεν θέλεις είσαι αισιόδοξος οτι θα κινηθεί η αγορά γιατί θα «πέσουν» και μισθοί και συντάξεις πιο νωρίς, το θέμα είναι οτι όλοι θα «γονατίσουμε» 40 ημέρες μετά» αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, επισημαίνοντας οτι «περιμένουμε τουλάχιστον με το ωράριο αυτό να κινηθεί η αγορά της Ξάνθης αν και προς το παρόν η κίνηση είναι υποτονική».
«Πιστεύουμε οτι απο το Σάββατο και μετά, με τα παλιά πάντα δεδομένα, θα ξεκινήσει η κίνηση και υπάρχει βέβαια μια αισιοδοξία για αυτό, αλλά το...«ταμείο» μας θα γίνει μετά» συνεχίζει ο ίδιος σημειώνοντας οτι «προς το παρόν γίνεται η έρευνα αγοράς απο νονές και νονούς κυρίως, για λαμπάδες, παιχνίδια και ρούχα, δεύτερος στη σειρά έρχεται ο οβελίας και το πασχαλινό τραπέζει και μετά θα όλοι θα δουν τι θα «μείνει» για την ένδυση και την υπόδυση και ό,τι άλλο περισσεύει.
Οι Ξανθιώτες κοιτούν πρώτα τα παιδιά, μετά το σπίτι και το πασχαλινό τραπέζι και μετά όλα τα άλλα».

Όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ξάνθη, πόλις ονείρων»


Κάθε γωνιά της Ξάνθης, θα «γεμίσει» απο αύριο έως και τις 24 Απριλίου με ακούσματα απο τα μουσικά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις ονείρων» το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου έχει ως εξής: 

Η Ξάνθη του...Μάνου, «ανοίγει» αύριο «αγκαλιά» και υποδέχεται τα μουσικά σχολεία της χώρας


Από τις 21 έως τις 24 Απριλίου 2016, 21 Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, θα αποτελέσουν τις ψηφίδες πολιτισμού που θα συνθέσουν το μεγάλο ψηφιδωτό της πόλης με τα χίλια χρώματα που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις. Μουσικές, ήχοι, ρυθμοί πλημμυρίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη την πόλη του Μάνου και φωτίζουν την πόλη των ονείρων!

Χειροπέδες σε 47χρονη στη Κομοτηνή για κροτίδες και βεγγαλικά

Συνελήφθη, χθες 19-4-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 47χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα της 47χρονης, όπου εντόπισαν 162 κροτίδες, τις οποίες κατείχε με σκοπό την πώληση.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω κροτίδες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, αποχαιρετά την Ελένη Αλατά

Την Κυριακή στις 17 Απριλίου 2016 έφυγε αιφνίδια από την ζωή η Ελένη Αλατά.
Η Ελένη Αλατά εργάσθηκε ως μόνιμη υπάλληλος στον Δήμο Ξάνθης επί είκοσι πέντε χρόνια. 
Τα πρώτα χρόνια ως πρακτικογράφος του Δημοτικού Συμβουλίου και τα υπόλοιπα χρόνια ως Προϊσταμένη Διοίκησης. Παράλληλα με την εργασία της στο Δήμο ασχολήθηκε με τον συνδικαλιστικό τομέα ως πρόεδρος των Δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία και ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος στην ομοσπονδία Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και στην ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή η καταβολή του Δώρου Πάσχα απο τον ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016:
Θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά επρόκειτο να καταβληθούν στο χρονικό διάστημα από 22 Απριλίου 2016 μέχρι και 08 Μαΐου 2016.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Στον τελικό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης!


Στον Τελικό του Κυπέλλου της περιφέρειας Α.Μ.Θ. προκρίθηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης καθώς πέρασε νικηφόρα και από τις Φέρες, επικρατώντας στον ημιτελικό, του Σκακιστικού Ομίλου Φερών με 0,5 - 3,5.
Η ομάδα φέτος συνεχίζει να διακρίνεται σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της περιφέρειας Α.Μ.Θ. , διαγράφοντας εξαιρετική πορεία σε όλη την αγωνιστική περίοδο.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα

Την Παρασκευή 22 Απριλίου, θα είναι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού μετά ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα για το 2016.
Σημειώνεται ότι η επανέναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9 Μαίου 2016.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών για το Άγιο Πάσχα στη Ξάνθη. Που και πότε θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης


Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμωνος, θα «κοινωνήσει» η Ξάνθη το Θείο Δράμα αλλά και το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, με Θείες Λειτουργίες που ξεκινούν απο την Παρασκευή προ του Λαζάρου, στις 22 Απριλίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή του Αντιπάσχα, στις 8 Μαίου.

Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου, 20χρονος στη Καβάλα. Εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 20χρονου ημεδαπού.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Το ΤΕΕ «ρίχνει» τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Χωρίς εκδόσεις αδειών, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών την Μ. Εβδομάδα


Κατόπιν της παρουσίασης από την Κυβέρνηση του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ο τεχνικός κόσμος της χώρας, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σκληραίνουν τη στάση τους και απαντούν ακόμη πιο δυναμικά στις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

«Καρποφορεί» ποδηλατικά ο Πήγασος Ξάνθης. Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου που πέρασε


Μια ελπιδοφόρα ποδηλατική καρποφορία γεννιέται στην σκιά και στην αύρα του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.
Έντονες ποδηλατικές συγκινήσεις, αλώβητου συλλογικού ρεαλισμού, στον δρόμο της καρτερίας και της σιωπής μας επεφύλαξε το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Συγκεκριμένα στον Ζυγό Καβάλας την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στους αγώνες ορεινής ποδηλασίας ZigosRace είχαμε για τους αθλητές ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ τα παρακάτω αποτελέσματα: