Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» σας εύχεται ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα


Ευχές απο φορείς και συλλόγους για το Άγιο Πάσχα













Σας εύχομαι ολόψυχα όπως η Ανάσταση του Θεανθρώπου σημάνει και την Ανάσταση για όλους μας
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Ανδρέου Γεωργία Μιχαηλίδη




 







Στις 10 ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο η ορεινή περιοχή της Ξάνθης

Στη λίστα με τις δέκα ωραιότερες διαδρομές, που μπορεί κάποιος να κάνει  με αυτοκίνητο στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται τμήμα της ορεινής περιοχής της  Ξάνθης, όπως αναφέρει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Info-Guide».
«εδώ είναι που θα κάνουμε πράξη το γνωστό ρητό που λέει, όταν μπορείς, να απαρνείσαι τη σύντομη διαδρομή προς χάριν της γραφικής. Δεν θα ακολουθήσουμε την διαδρομή από την Ξάνθη προς Λυκοδρόμιο και Σταυρούπολη, αλλά την άλλη, που κάνει «κύκλο», για να περάσει από τους Τοξότες και να ανηφορίσει παράλληλα με την πορεία του Νέστου, μέσα από τοπία που κόβουν την ανάσα. Εν συνεχεία, από την Σταυρούπολη, θα ανηφορίσουμε προς τη Σμίνθη, τον Εχίνο και τελικά τις Θέρμες και την Κοττάνη...» αναφέρει μεταξύ άλλων το αφιέρωμα του περιοδικού στα υπέροχα και πανέμορφα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Σ. Μωραίτης προς «Xanthileft.gr ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Εκτός απο ανιστόρητοι, είστε και αγεωγράφητοι»

Συνεχίζεται η «κόντρα» μεταξύ του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραίτη και του «xanthileft.gr ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης» με μια ακόμη ανακοίνωση του πρώτου, η οποία για άλλη μια φορά είναι «σκληρή».
Πιο αναλυτικά αυτή έχει ως εξής:
«Το «xanthileft.gr ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης» εκτός από «ολυμπιονίκες» των Μνημονίων, της ανεργίας και της «κωλοτούμπας». Εκτός από ανιστόρητοι αναδεικνύεστε με την τελευταία ανάρτησή σας και σε αγεωγράφητους «ολυμπιονίκες». Εκτός βέβαια, αν ψευδώς και εσκεμμένα αναφέρεται ότι ο Νομός Ηλείας ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ότι δήθεν ο Περιφερειάρχης που έχει την ευθύνη του Νομού Ηλείας, είναι ο «Τατούλης μας». Πρέπει όμως να μάθετε ότι ο Νομός Ηλείας ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Περιφερειάρχης είναι ο κ. Κατσιφάρας. Τι σημασία έχει όμως ποιος είναι Περιφερειάρχης; Στην Ελλάδα έχουμε Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και αυτός φέρει την μεγάλη πολιτική ευθύνη του «εθνικού αίσχους» των ατελείωτων χιλιομέτρων σκουπιδιών στο λίκνο του πολιτισμού, το Νομό Ηλείας, της μεγάλης ντροπής και του ευτελισμού της χώρας μας διεθνώς.
Μην ντρέπεστε να το αποδεχθείτε «νίπτοντας τα χείρας σας» ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι. «Θου, Κύριε, φυλακὴν τω στόµατί µου». Έλεος!».

345.000 ευρώ «φέσι» στο Δήμο Θάσου για έργο που δεν εκτελέστηκε ποτέ


Διαταγή πληρωμής από εργολαβική εταιρεία σε βάρος του Δήμου Θάσου, ύψους 345.000 ευρώ, για ένα έργο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, έχει αναστατώσει τη Δημοτική Αρχή του νησιού, που καλείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταβάλει το σύνολο του παραπάνω ποσού.
Πρόκειται για το έργο που βιολογικού σταθμού της Τοπικής Κοινότητας Ποτού, που, όπως λέει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ αλλά ούτε καν εκτελέστηκε".

Στο πολυσυνέδριο «Blue Money Show» το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έδωσε δυναμικά το παρών στο πολυσυνέδριο “BLUE MONEY SHOW” που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου με κεντρικό συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, από 22 έως 24 Απριλίου 2016 στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

«Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»: Συμμετείχαν δραστήρια και παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ο τραγουδοποιός Ηλίας Λιούγκος με τη σολίστ πιάνου Δέσποινα Στεφανίδου σε ένα από τα δωμάτια του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, όπου έζησε ο Μ. Χατζιδάκης.

O θεσμός της συνάντησης των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων», ο οποίος εμπνέεται από τον γεννημένο στην Ξάνθη μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας για τρίτη συνεχή χρονιά με την ευγενική συντονιστική συμμετοχή του κατά πολύ νεότερου από εκείνον συνεργάτη του Νίκου Κηπουργού. Πλέον, έχει πάρει διαστάσεις ενός πολύ επιτυχημένου πολιτιστικού γεγονότος, που προάγει την ύψιστη τέχνη της μουσικής, και τον πολιτισμό γενικότερα.