Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

«Προκαλεί» η εκδήλωση για τον Γαζή Εβρενό, ανήμερα της... Απελευθέρωσης της Θράκης

Μια εκδήλωση-πρόκληση, όπως έχει χαρακτηρισθεί, διοργανώνεται αύριο 14 Μαΐου, ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης,  στις 18.00 σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα συνέδριο με  τίτλο «Γαζή Εβρενός και Βαλκάνια»  που διοργανώνει η Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας (ΠΕΚΕΜ) με την καθηγήτρια Αϊσεγκιούλ Κιλίτς.
«Ο Εβρενός ήταν ο αιμοσταγής εξωμότης που κατέκτησε για τους Οθωμανούς τη Θράκη και τη Μακεδονία» αναφέρεται σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στο συνέδριο αυτό, όπου χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται: « Και πότε είναι το …συνέδριο, λέτε; Ανήμερα των Ελευθερίων μας, 14 Μαΐου 2016 (ώρα 18.00)!!!
Να ελπίσουμε να άρουν την βίζα της Κιλίτς, έστω την τελευταία στιγμή;
Πάντως να θυμόμαστε τα ονοματάκια των υπευθύνων της ΠΕΚΕΜ: Γκαλήπ Γκαλήπ και Περβίν Χαϊρουλά, είναι οι μόνιμοι συκοφάντες της πατρίδας μας στα διεθνή φόρα δια του προξενικού τους μαγαζιού
». 

Οι ευχές του Περιφερειάρχη προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, ενόψει της εκκίνησης των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, εύχεται στους υποψήφιους, μαθητές και μαθήτριες :
«Μετά από πολυετή δουλειά και προσπάθειες της καθεμιάς και του καθένα σας, τις μέρες αυτές θα συμμετέχετε στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Καταχειροκροτήθηκαν τα... «ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ» του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης


Με ερμηνείες που θα ζήλευαν ακόμη και οι επαγγελματίες του είδους, οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, εμφανίσθηκαν την περασμένη Τρίτη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ως...«ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ», χαρίζοντας μια καταπληκτική και αξέχαστη βραδιά στους θεατές.

Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή τα πρώτα ΑΤΜ...Παγωτού! 4 γεύσεις, 24 ώρες το 24ωρο


Φρέσκο παγωτό από προβειο ελληνικό γάλα, 24 ώρες το 24ωρο.
Η εταιρεία «Θρακών Αμνός» ξεκινά τη διαδικασία για την τοποθέτηση των εν λόγω αυτόματων πωλητών, σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.
Αρχικά θα τοποθετηθούν ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» που θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές, φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, για την ερχόμενη εβδομάδα


Δεν...σταματούν ποτέ να βρίσκονται στο πλευρό του κάθε πολίτη που κατοικεί ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο μέρος της περιοχής, οι άνθρωποι της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, οι οποίοι δίνουν στη δημοσιότητα για άλλη μια φορά το πρόγραμμα των δρομολογίων που θα πραγματοποιήσουν απο τις 16/5 έως και τις 21/5/2016.

Μέχρι τη Δευτέρα οι δηλώσεις για τη συμμετοχή στη SYNERGEIA 2016

Το Σωματείο Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ξάνθης, ενημερώνει όλους τους επαγγελματίες του Νομού Ξάνθης, εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση SYNERGEIA 2016, να δηλώσουν συμμετοχή έως και την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ 2016, με την συμπλήρωση της επισυναπτόμενης φόρμας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης είτε με την Πρόεδρο του Σωματείου, κυρία Μαρία Σ. Τσιακίρογλου στα τηλέφωνα 25410-22776 και 6936588576.

Χειροπέδες σε δυο για...λαθραία τσιγάρα στη Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες 12-5-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 59χρονος, υπήκοος Γεωργίας και μία 51χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Νέο Δ.Σ για το Σωματείο Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Γνωστοποιείται η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νομού Ξάνθης, εξαιτίας προσωπικού κωλύματος του κύριου Καραπαναγιωτίδη Δημητρίου.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑ Σ. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΤΡΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΑΧΜΕΤ ΑΧΜΕΤΖΙΚ
ΜΕΛΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΛΑΚΟΣΑΣ
ΜΕΛΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΟΓΛΟΥ

Πανέτοιμη η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης για τις Πανελλαδικές 2016. Τη Δευτέρα η «αυλαία»


Στις 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2016, με τους υποψηφίους να καλούνται να «δώσουν» άλλοι με το…παλιό και άλλοι με το νέο σύστημα και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να δηλώνει καθόλα έτοιμη να ανταπεξέλθει στο δύσκολο αυτό συντονιστικό της έργο.



Κάτι που επιβεβαιώνει και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Χρήστος Ζηκούδης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επισημαίνει ότι «είμαστε πανέτοιμοι, όπως πάντα και ελπίζουμε όλα να κάνει καλά».
Μάλιστα ο ίδιος «απαντά» και σε όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που θέλουν απεργίες από τους εκπαιδευτικούς εν μέσω της διεξαγωγής των πανελλαδικών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν νομίζω να ισχύσει κάτι τέτοιο. Τα μαθήματα των πανελλαδικών θα ξεκινήσουν κανονικά και οι υποψήφιοι καλούνται να ξεκινήσουν με την Έκθεση και τα Μαθηματικά

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 
Αναφορικά τώρα με τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ και σύμφωνα με τον κ. Ζηκούδη «τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου και θα τελειώσουν στις 6 Ιουνίου και με το παλιό και με το καινούριο σύστημα. Τα ΕΠΑ.Λ θα ξεκινήσουν την Τρίτη στις 12 Μαΐου, θα γράψουν άλλο ένα μάθημα στις 19 Μαΐου, θα σταματήσουν και θα ξεκινήσουν εκ νέου από τις 24 Μαΐου, ενώ η τελευταία ημέρα για αυτά είναι η 6η Ιουνίου και για το παλιό και για το καινούριο σύστημα».

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τι σημαίνει όμως παλιό και τι νέο σύστημα;
«Σαν γενική διαφορά το νέο σύστημα έχει λιγότερα μαθήματα και δεν υπολογίζεται ο βαθμός των πανελλαδικών εξετάσεων στο απολυτήριο του Λυκείου» τονίζει ο κ. Ζηκούδης, σημειώνοντας μάλιστα ότι «οι μαθητές που δίνουν με το παλιό είναι λίγοι, αφού η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δίνει με το καινούριο». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση των βάσεων για φέτος, δεν μπορεί να γίνει σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά και αυτό οφείλεται στο ότι φέτος, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αλλάζει το σύστημα των πανελλαδικών.

Απο 16 έως 20 Μαΐου η εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής στη Ξάνθη


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την Τροχαία Ξάνθης διοργανώνουν από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου, στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας, σειρά εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής, που απευθύνονται σε μαθητές της πόλης μας.
Οι ενημερώσεις απευθύνονται σε μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων


Συνεδριάζει στις 16 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 , σε δημόσια τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αβδήρων (έδρα Γενισέα) το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7.6.2010) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Σε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Εργατικό Κέντρο και Δήμο Μύκης, η ΝΟΔΕ Ξάνθης


Με επισκέψεις στον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης κύριο Κώστα Χατζηελευθεριάδη, στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και τον πρόεδρο κύριο Μπεμπεκίδη Άγγελο και στον Δήμαρχο Μύκης κύριο Καπζά Τζεμίλ την Τετάρτη 12 Μαΐου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των επισκέψεων των μελών της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης, σε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας.

Αναλογικά οι...χρεώσεις των διοδίων. Όλες οι αλλαγές που έρχονται



Η εφαρμογή πλήρους αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων όλων των κατηγοριών, απαγορεύοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο, καθιερώνεται με τροπολογία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, διασφαλίζοντας πραγματικές και δίκαιες χρεώσεις για τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων.

Με απόλυτη επιτυχία οι διήμεροι ποδηλατικοί αγώνες στη Ροδόπη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα



Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι διήμεροι Αγώνες που διοργανώθηκαν στις 7 και 8 Μαΐου στον Ορεινό Όγκο της Οροσειράς της Ροδόπης από τον Α.Μ.Σ. Δόξα Σταυρούπολης-Ξάνθης σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, το Δήμο Ξάνθης και το κατάστημα Sarikos Bikes, έχοντας καταγράψει περισσότερες από 220 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. 
 Το αθλητικό αυτό γεγονός αποτελείτο από 2 μεγάλους αγώνες: 1) Το Σάββατο 7 Μαΐου – ατομική χρονομέτρηση (για πρώτη φορά στην περιοχή) και 2) Την Κυριακή 8 Μαΐου – Δύο (2) Αγώνες αντοχής δρόμου.