Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Σκληρή» ανακοίνωση Στέλιου Μωραίτη κατά του Xanthileft.gr ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Χαίρε αίσχος αμέτρητον»


Ανακοίνωση «φωτιά» εξέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, με αφορμή σχόλιο της στήλης «Παρά...ΣΥΡΙΖΑ» (Μεγάλη Εβδομάδα, μεγαλειότατε! Άλλος έτσι και άλλος αλλιώς. «βασιλικά»)  της ιστοσελίδας «xanthileft.gr ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης», αναφορικά με τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η αποστολή του ΕΒΕ Ξάνθης με τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του.



Πιο συγκεκριμένα στη φράση «άλλος έτσι...» απεικονίζεται ένα παιδάκι που...ουρεί στο βασιλικό στέμμα (σ.σ φωτό αριστερά) , ενώ στη φράση «άλλος αλλιώς. «βασιλικά» είναι αναρτημένη η φωτογραφία με τον Πρόεδρο και την υπόλοιπη αποστολή του ΕΒΕ Ξάνθης και τον Τέως.

Η Συντονιστική Ομάδα Εθελοντών του Φεστιβάλ ««Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» ευχαριστεί...


Ανακοίνωση προκειμένου να ευχαριστήσει όλους όσοι υποστήριξαν το Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» εξέδωσε Συντονιστική Ομάδα των Εθελοντών, η οποία μάλιστα μεταξύ άλλων επισημαίνει οτι «η ποιοτική αναβάθμιση των εκδηλώσεων ήταν επίσης ένα στοίχημα που κερδήθηκε αυτή τη χρονιά».
Πιο αναλυτικά αυτή έχει ως εξής:

«Φανερός Δείπνος 2016» στη Ξάνθη (!) απο την Ένωση Αθέων. «Ξεσπά» η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης. «Μια τέτοια εκδήλωση προκαλεί το λαό...»


Με αφορμή μια....εκδήλωση της Ένωσης Αθέων που θα διεξαχθεί την Μεγάλη Παρασκευή σε κάποιες πόλεις της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη με τίτλο «Φανερός Δείπνος 2016», η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
«Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου εξ αφορμής δημοσιευμάτων περί διοργανώσεως από την Ένωση Αθέων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος -μεταξύ αυτών και στην πόλη μας- «Φανερού Δείπνου» κρεατοφαγίας την Μεγάλη Παρασκευή 29-4-2016 επιθυμεί να επισημάνει τα εξής: 

α. Η νηστεία της Μεγάλης Παρασκευής, προτείνεται από την Εκκλησία προς τα μέλη της ως οδός σωτηρίας και ομοιώσεως προς τον Χριστό και δεν περιορίζεται μόνον στην αποχή από τις τροφές, αλλά έχει έναν ευρύτερο χαρακτήρα: είναι «παθών αποχή, επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιάς, ψεύδους και επιορκίας» σύμφωνα με τον ιερό υμνογράφο. 

β. Όλη η παράδοση και η ζωή της εκκλησίας βιώνεται από τον άνθρωπο ελεύθερα. Ο χριστιανός με ελευθερία έρχεται να ταυτίσει το θέλημά του με τις εντολές του Θεού, πρώτη από τις οποίες σύμφωνα με το βιβλίο της Γενέσεως είναι η νηστεία. Όλη η αγωγή της Εκκλησίας είναι αγωγή ελευθερίας, αφού βασίζεται στην πρόσκληση του Κυρίου «όστις ΘΕΛΕΙ οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον Σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» (Μρκ. 8.34 -9.1).

γ. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω η Εκκλησία σέβεται την επιλογή του καθενός να νηστέψει ή να μην νηστέψει, να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Όμως η πραγματοποίηση και η δημοσιοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων προκαλεί τον λαό».

Σημειώνεται οτι αφορμή για την παραπάνω ανακοίνωση στάθηκε το γεγονός της πρόσκλησης εκδήλωσης της Ένωσης Αθέων και μέσω διαδικτύου, η οποία και αναφέρει τα εξής:
«Η Ένωση Αθέων σας προσκαλεί όλες και όλους στον "Φανερό Δείπνο", την Παρασκευή 29-04-2016 (γνωστή και με το ψευδώνυμο "Μεγάλη") στις 8 μ.μ.
Απέχουμε μόνο από το πένθος και τη νηστεία και όχι από τη λογική, και ειδικά όχι με βάση εντολές εκπροσώπων υποτιθέμενων υπερφυσικών όντων.
Χορτοφάγοι/ες και κρεοφάγοι/ες είναι όλοι/ες ευπρόσδεκτοι/ες, αρκεί να υπάρχει κέφι και το μενού προσαρμόζεται!
Δεν θα υπάρχει ενιαίο μενού ή προκαθορισμένο κόστος, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας
...........
Στην Ξάνθη Ψητοπωλείο "Μέτκος" (πρώην "Πελαγεία"), Βενιζέλου 84.
............
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και όλες. Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!».

Χειροπέδες σε τρεις για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών σε Έβρο και Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες 25-4-2016 στους νομούς Έβρου και Καβάλας, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 36 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Γ. Παυλίδης:«Κανείς μας δεν δικαιούται να ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας...»

Μείζον θέμα για τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει δημιουργηθεί με τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης, μετά τη μακρά άσκηση του δικαιώματος αποχής από αυτές των υπαλλήλων της Περιφέρειας, εκτός ωραρίου οδήγησης. 
Πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών ευρίσκονται σε αναμονή (κατ’ εκτίμηση άνω των 1000, αφού στοιχεία δεν υπάρχουν γιατί δεν κατατίθενται δικαιολογητικά από τις Σχολές Οδηγών).
Μετά από συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτών οδήγησης όλης της Περιφέρειας και την ακραία θέση (λήγουν τα δελτία τους) που βρίσκονται συμπολίτες μας αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε έκτακτες εξετάσεις εντός ωραρίου, κατ΄ οικονομία και προς εκτόνωση της κατάστασης, όπως σε όλη την Ελλάδα αυτή την περίοδο γίνεται.

Στις 20 Μαΐου η 2η Θρακο-Mακεδονική «SYNERGIA»


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο της πολιτικής της, για διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και οικονομικής αλληλεγγύης, διοργανώνει την «2η Θρακο-Mακεδονική “SYNERGIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο THRAKI PALACE στην Αλεξανδρούπολη.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο, τη σύζευξη προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και τους χώρους αναψυχής και ειδικότερα τη συνέργεια (SYNERGIA) των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή), ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο κι όχι μόνο.

Απογευματινές ασκήσεις για τη Skoda Ξάνθη τη Μ. Δευτέρα

Με απογευματινές ασκήσεις την Μ. Δευτέρα, έδωσε συνέχεια στην προετοιμασία της μετά το ρεπό της Κυριακής η SKODA ΞΑΝΘΗ. 
Στις 18:30 οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο ξεκίνησαν τις ασκήσεις που στο κύριο μέρος τους περιλάμβαναν παιχνίδια υποομάδων σε αγωνιστικά τετράγωνα. Ατομικά προγράμματα ακολούθησαν οι Μπέρτος - Λισγάρας. 
Η σημερινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία, προσκεκλημένος του προπονητή της Σασουόλο, Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, προκειμένου να παρακολουθήσει προπονήσεις της Ιταλικής ομάδας που βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A.

Ανακοίνωση Νίκου Ανταμπούφη για τα γραφεία της «Κοινωνίας Δημοτών»: «Ζητούμε τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας...»

Ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα των γραφείων της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» και τα όσα συνέβησαν, εξέδωσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τη Ξάνθη» Νίκος Ανταμπούφης, ζητώντας από την «Κοινωνία Δημοτών» «τη δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και την απόσυρση των απαράδεκτων και υποτιμητικών αναφορών της ανακοίνωσης της».
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής των «Πολιτών για τη Ξάνθη» έχει ως εξής:

Την Μ. Πέμπτη η λαϊκή αγορά Αβδήρων, λόγω αργίας

Την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου, αντί για τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου θα λειτουργήσει, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Αβδήρων, στους καταναλωτές, στους παραγωγούς και στους πωλητές,  η Λαϊκή Αγορά λόγω φυσικά της αργίας της Μεγάλης αυτής ημέρας της «Σταύρωσης» του Χριστού.

Χειροπέδες σε 67χρονο για καλλιέργεια κάνναβης στη Δράμα


Συνελήφθη χθες 25-4-2016 το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι εντόπισαν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του εννέα (9) φυτά κάνναβης, ύψους από 20 έως 40 εκατοστών, τα οποία και κατέσχεσαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.


Νέα παράταση στην...αποχή για τους Δικηγόρους της Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 25η Απριλίου 2016, επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για :
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016
Το Δικηγορικό σώμα διατυπώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη συνολική λογική του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και επισημαίνει ότι τυχόν εφαρμογή των μέτρων, που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο, συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος τους και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων.

Τους μαθητές που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού «Κύπρος 1974 -2015» συγχαίρει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Περιφέρειάς μας που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού «Κύπρος 1974 -2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την ΕΡΤ και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Συγκεκριμένα, συγχαίρουμε:

Σ. Μωραίτης: «Καμία…απάντηση δεν ήρθε για την Καριόκα-Γίγας…»


Την αποκλειστική είδηση αναφορικά με το ότι η Καριόκα Ξάνθης 383 κιλών που δημιουργήθηκε  με σκοπό την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες, έχει αρνητική απάντηση για το όλο εγχείρημα, «μιας και αναδείχτηκε με λάθος τρόπο ως τοπικό προϊόν (Καριόκα Ξάνθης) και όχι ως ένα σοκολατένιο γλυκό που δεν υπάρχει μεγαλύτερό του στον κόσμο, ώστε να υπάρξει και μέτρο σύγκρισης» φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης».
Κάτι που…διαψεύδει ωστόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, δίνοντας μια λιτή πλην όμως περιεκτική απάντηση.
Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα της «Φωνής της Ξάνθης» αναφορικά με την Καριόκα-Γίγας και τη θέση που διεκδικεί αυτή στο ρεκόρ Γκίνες έχει ως εξής:
«Στραπάτσο του ΕΒΕ για το Γκίνες της Καριόκας ή κάτι άλλο συνέβη και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές η απάντηση που ήρθε ήταν δυσάρεστη για το όλο εγχείρημα;;;
  Θα ήταν εύκολο να βγούμε και να εξαπολύσουμε βέλη κατά του ΕΒΕ Ξάνθης, παίζοντάς το μεγάλοι και τρανοί, αλλά θεωρούμε πως η προσπάθεια και μόνο που έλαβε σάρκα και οστά στην πόλη μας με την πρωτοβουλία του ΕΒΕ αλλά και όλων όσων συμμετείχαν στην Καριόκα Γίγας δεν ήταν μόνο αξιέπαινη, αλλά ίσως ήταν και η καλύτερη συλλογική προσπάθεια που έχει γίνει στις ημέρες μας, κάτι που φυσικά θα μείνει στην Ιστορία.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, η Γίγας Καριόκα της Ξάνθης πέρασε δίπλα από το Γκίνες αλλά δεν ακούμπησε, μιας και αναδείχτηκε με λάθος τρόπο ως τοπικό προϊόν (Καριόκα Ξάνθης) και όχι ως ένα σοκολατένιο γλυκό που δεν υπάρχει μεγαλύτερό του στον κόσμο, ώστε να υπάρξει και μέτρο σύγκρισης.
Εδώ βέβαια το θέμα έχει να κάνει καθαρά με την αρμόδια επιτροπή των Βραβείων Γκίνες, αφού η Καριόκα Ξάνθης είναι τοπικό μεν προϊόν, αλλά μεγάλης αναγνωρισιμότητας σχεδόν σε όλο τον κόσμο και από μόνη της θα έπρεπε να κατέχει μια θέση στο βιβλίο, ως ένα τοπικό γλύκισμα που όμοιό του σε νοστιμιά δεν υπάρχει. Αυτό βέβαια είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο σίγουρα εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε.
Από εκεί και μετά όμως, έχουμε κάθε λόγο να θέσουμε το εύλογο ερώτημά μας, για το αν πρόκειται για στραπάτσο του ΕΒΕ, ή αν κάτι άλλο συνέβη και η απάντηση ήταν αρνητική.
Όσο δε αφορά το θέμα κόστους της όλης προσπάθειας που κατεβλήθη από το ΕΒΕ Ξάνθης, φυσικά και περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα στοιχεία που δεσμεύτηκε πως θα δώσει ο Πρόεδρος Σ. Μωραΐτης στην επόμενη συνεδρίαση του φορέα, έπειτα από ερώτημα που κατέθεσε η Ελένη Κίτσου στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕ…»




Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιο Μωραίτη, ο οποίος αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «καμία απάντηση αναφορικά με το Γκίνες και την καριόκα δεν έχει έρθει γιατί απλούστατα δεν στείλαμε ακόμη τίποτε στο Γκίνες».


Έκτακτα μέτρα απο το ΕΚΑΒ στην περιοχή της Θράκης για το Πάσχα. Όλες οι χρήσιμες συμβουλές


Το ΕKAB, για τη περίοδο των ημερών του Πάσχα, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου που στηρίζεται στην ανάπτυξη - σε συγκεκριμένα σημεία - τόσο Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής όσο και Ασθενοφόρων, ως εξής:

Η Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου για το Άγιο Πάσχα



Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ 194η
ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2016  


Πρὸς τὸν Ἱερὸ Κλῆρο καὶ τὸν εὐσεβῆ Λαὸ
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


Ἀδελφοί μου ἀγαπητοί, Χριστὸς Ἀνέστη!
Ὁ ἥλιος τῆς δικαιοσύνης ἀνέτειλε μέσα ἀπὸ τὸν τάφο καὶ φώτισε ὁλόκληρη τὴν πλάση. Εἶναι παράδοση ἀρχαία στὴν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τὸ χρυσόδετο Εὐαγγέλιο, ποὺ βρίσκεται πάνω στὴν Ἁγία Τράπεζα, νὰ εἰκονίζει ἀπὸ τὴ μία ὄψη τὴ Σταύρωση καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη τὴν Ἀνάσταση. Συμβολίζεται ἔτσι πολὺ παραστατικὰ ἡ θεμελιακὴ ἀλήθεια τῆς πίστεώς μας ὅτι τὸ Πάθος καὶ ἡ Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ συναποτελοῦν ἕνα καὶ τὸ αὐτὸ γεγονός.

Η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Άγιο Πάσχα



ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ
ΕΠΙ Τῼ ΑΓΙΩι ΠΑΣΧΑ


Ἀριθμ. Πρωτ. 450


† Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕΩι ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΙΡΗΝΗΝ ΚΑΙ EΛΕΟΣ
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΩΣ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ


***


Ἀδελφοὶ καὶ τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,


Ὁλοκαρδίως σᾶς ἀπευθύνομεν ἀπὸ τῆς ἕδρας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τὸν χαρμόσυνον χαιρετισμὸν «Χριστὸς Ἀνέστη!». Ἡ Ἀνάστασις τοῦ Χριστοῦ εἶναι τὸ κέντρον τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεώς μας. Χωρὶς τὴν Ἀνάστασιν ἡ πίστις ἡμῶν εἶναι «κενή» (Α’ Κορ. ιε΄, 14). Ὁ Θεὸς Λόγος μὲ τὴν Ἀνάστασίν Του ἀφθαρτοποίησε καὶ ἐθέωσε τὸν τετραυματισμένον καὶ ἀμαυρωμένον ἀπὸ τὴν ἁμαρτίαν κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ πλασθέντα ἄνθρωπον, καὶ ἔδωκεν εἰς αὐτὸν καὶ πάλιν τὴν δυνατότητα τοῦ καθ᾿ ὁμοίωσιν, τοῦ ὁποίου ἀπεστερήθη διὰ τῆς παρακοῆς.

Καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στη Ξάνθη, λόγω…Πάσχα

Καμία ενημέρωση, δεν υπάρχει τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αναφορικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου 2016 στους δικαιούχους πριν από τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Καταβολή η οποία μάλιστα ζητήθηκε, με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, από 36 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι και επεσήμαναν τις «δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις τόσο σε πρακτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο» καλώντας παράλληλα τον αρμόδιο Υπουργό «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα επιδόματα αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων των μηνών Μαρτίου και Απριλίου να καταβληθούν πριν από το Πάσχα».
«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, προς το παρόν από την Αθήνα για κάτι τέτοιο. Εμείς ως Δήμος είμαστε οι διαχειριστές. Αν έχουμε χρήματα, βεβαίως και θα τα δώσουμε» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, αρμόδιος για την κοινωνική πρόνοια Μιχάλης Λομβαρδέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «εγώ εχθές υπέγραψα τα εντάλματα, ούτως ώστε σε περίπτωση που μας έρθουν από το Υπουργείο τα χρήματα να είμαστε έτοιμοι για την καταβολή των προνοιακών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενημέρωση για το αν θα δοθούν τελικά πιο νωρίς, λόγω του Πάσχα. Αν δοθούν από το Υπουργείο θα τα δώσουμε και εμείς στους δικαιούχους. Διαφορετικά η κανονική καταβολή θα γίνει μετά τις 10 Μαΐου 2016».