Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ετσι μεγάλωσαν... έτσι έμαθαν... έτσι θα παραμείνουν!


*Αρθρο του Στέργιου Γιαλάογλου - Δικηγόρου

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει. Το γεγονός οτι στην παρούσα κυβέρνηση υπάρχουν δεκάδες ανεξέλεγκτες φωνές που λενε οτι τους κατέβει, χωρις καμία κεντρική πολιτική θέση, χωρις κανενα συνεκτικό δεσμό οπως επιτάσσει η κυβερνητική ομοψυχία και συστράτευση, δείχνει ακριβώς οτι ειναι πιστοί στην βασική ιδεολογική τους αρχή, οτι ειναι απλα μια χαλαρή ιδεολογική - ιδεοληπτικη παρέα εθισμένη στο να ανταλλάσσει απλως ιδέες και θεωρίες χωρις καμία διάθεση να τις κάνει πράξη. 
Ένας συνασπισμός ιδεολόγων που δεν περίμεναν ποτε οτι θα κυβερνήσουν και τώρα που κυβερνούν δυσκολεύονται να κάνουν πράξη τις θεωρίες τους. 
Γιαυτο και δεν θα συνεννοηθούν ποτε με τους Ευρωπαίους πραγματιστές. 
Οπως δεν θα ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ποτε ούτε με τους συμπατριώτες τους που σκέφτονται με τον ίδιο τροπο, διοτι τους αφορίζουν ως γερμανοτσολιάδες και πουλημένους. 
Ετσι έμαθαν, ετσι μεγάλωσαν, ετσι θα παραμείνουν.Βουτσης Στρατουλης αντιπροσωπευτικά δείγματα που ομιλούν σαν ανα απευθύνονται στο ακροατήριο της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, στο κόμμα τους, στην παρέα τους. Χαλαροί και ανεύθυνοι! 
Και ο Βαρουφακης ομιλεί περί ιδεών της Κυβέρνησης και προσέρχεται χαλαρός στην κρισιμότερη για την χώρα συνεδρίαση του Eurogroup. 
Τι να πεις; 
Τραγωδία! 
Για όσους ανήκαν στο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής, ουδεμία αντίρρηση, στο 3% ήταν, τόσους μπορούσε να αντέξει το συστημα. Για το υπόλοιπο 33% του Ιανουαρίου του 2015, προβληματίζομαι. 
Την ωρα που στέκονται στην Τράπεζα στην ουρά για να βγάλουν τα λεφτά τους, τι έχουν στο μυαλό τους; 
Όταν ακούνε τους γραφικούς Βουτσηδες και Λαπαβιτσες να μιλούν για λίγους μήνες ταλαιπωρίας μονο με δραχμή, χωρις ντροπή, τι νιώθουν; 
Μια επιλογή, καθοριστική για την χώρα, για τα παιδιά μας, για όλους! 
Για μένα το να ακούω την Λαγκάρντ να ζητά να συνομιλήσει με ενηλίκους, ακούγεται πολυ βαρύ, οπως και να το δείτε. 
Άντε και καλή Παρασκευη, να δούμε μια καλή Δευτέρα!