Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ PLAYMOBIL

*Γράφει ο Κώστας Γεροντής
  Ιατρός - Συγγραφέας

Το 1979 μετά από παραίνεση του Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή δημιούργησα την εταιρεία ΕλληνοΕυρωπαικών Μελετών (ΕΕΜ) Ως φιλοευρωπαιστής προσβλέποντας στην Ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας. Τότε ο Πρόεδρος Καραμανλής μας έριξε στην θάλασσα προκειμένου να χαιρόμαστε οι Έλληνες πολίτες το νερό της. Καταφέραμε όμως να οδηγηθούμε στα βαθιά και να βουλιάξουμε.
Με την εταιρεία ΕλληνοΕυρωπαικών Μελετών και τις δραστηριότητες της παρεκινούντο οι Έλληνες πολίτες σε τελική αποδοχή της ευρωπαϊκής πολιτικής της χώρας. Εγκατέλειψε τελικά ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο αποδεχόμενο την ωφελιμότητα της Ευρωπαϊκής μας σύμπλευσης.
Όμως ενεργώντας μέσα σε αυτήν την οικογένεια καταφέραμε να φέρουμε τα πάνω , κάτω. Επί σειρά ετών εξασφαλίζαμε ECU ή € με ελάχιστα επιτόκια ή από τα ευρωπαϊκά ταμεία χαρισματικά . Στην συνέχεια τα σκορπίζαμε μόνιμα σε παιχνίδια της δραχμής η καλύτερα τα καταναλώναμε σε «Μη Ανάπτυξη».
Κατασπατάληση , διαφθορά, μη αναπτυξιακές πολλαπλασιαστικού ενδιαφέροντος επενδύσεις , υπήρξε το διαχειριστικό μότο των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1980 και μετά. Κυρίαρχοι στο παιχνίδι της διαφθοράς οι εξοπλισμοί , η τοπική αυτοδιοίκηση, η δημόσια διοίκηση αλλά και μη ορθολογική και ουσιαστική χρήση στην συνεταιριστική αγροτική καλλιέργεια – παραγωγή – εμπορία .



Όταν το 2008 ήρθαν τα απόνερα της Lehman Brothers η χώρα μας λόγο της κακής διαχειριστικής προϋπηρεσίας δεν άντεξε την περιπέτεια της οικονομικής κρίσης. Οι δολοπλοκίες των πολιτικών ηγετών της εποχής, το καταστροφικό πελατειακό σύστημα εξουσίας , οι καιροσκοπισμοί των ιθυνόντων και οι λαθεμένες πολιτικές προβλέψεις μας οδήγησαν σε αυτό που ζούμε σήμερα. Άγνωστο εάν είναι ένας ονειρικός εφιάλτης ή μια εφιαλτική πραγματικότητα.
Ασφαλώς και δεν θα σταθώ σήμερα να συνεκτιμήσω τις όποιες ευθύνες «τρίτων» εκτός Ελλάδος. Εάν είχαμε το νου μας στα συμφέροντα της πατρίδας μας σήμερα θα ήμασταν κυρίαρχη ηγέτης δύναμη της Ε.Ε. Τούτο διότι η Ελλάδα δεν υπήρξε φτωχή χώρα. Είχε και έχει υπόγειο , επίγειο , υπέργειο και κλιματολογικό πλούτο. Είχε και διέθετε λαμπρά σπουδαγμένα μυαλά με πλήθος μεταπτυχιακών σπουδών και τεχνολογικών και επιστημονικών κατακτήσεων .Με πληθώρα αριστείας στις γλώσσες και στις επιστήμες . Τώρα βέβαια τείνουμε να καταργήσουμε τόσο την αριστεία όσο και τις ξενόγλωσσες επιδόσεις. Απομακρύνουμε από την χώρα μας τα λαμπρά νέα μυαλά της γενιάς των νεοελλήνων χάνοντας τους εις την αλλοδαπή .
Δυστυχώς φίλοι-ες η Ελλάδα φτωχαίνει .
Η έξοδος μας από την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση που επί 40 χρόνια κυνηγούσα και εγώ με τις πολιτιστικές μου δραστηριότητες υπάρχει ο κίνδυνος μετά από λίγες ώρες της σημερινής ημέρας αυτή η προοπτική να χαθεί . Έτσι τουλάχιστον διακρίνεται από την ειδησεογραφία μέχρι σήμερα. Σε αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο ότι βαδίζουμε σε άγνωστους τόπους, σε αγεωγράφητα νερά. Η έξοδος της Ελλάδας από το € δεν θα είναι ένας κοινωνικός περίπατος. θα είναι μια διαρκής μακρόχρονη ισχυρή τρικυμία με πλίθος κοινωνικών οικονομικών πολίτικων και Εθνικών αναταραχών.
Κατά εκτιμήσεις σπουδαίων οικονομολόγων (Χριστόφορος Πισαρίδης νομπελίστας Μωυσής Σιδηρόπουλος νόμπελ από Ε.Ε.) πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης σήμερα από το € μπορεί να είναι η πιο δραματική μείωση βιοτικού επιπέδου , στην πρόσφατη οικονομική ιστορία όλων των εθνών .
Ασφαλώς φίλοι μου θα ακολουθήσει ένα μείγμα οργής, απελπισίας και αγώνας επιβίωσης. Είναι προφανές ότι θα κυριαρχήσει το έγκλημα . Ανεξαρτήτως ποιος θα είναι κυβερνήτης η χώρα συνεχώς θα πέφτει. Η πιθανότητα γενικότερης εσωτερικής εμπλοκής είναι υπαρκτή κατά τις Ελληνικές συνήθειες. Οι πολυπληθείς «φιλικοί μας γείτονες» δεν θα μας προσφέρουν το μάνα εξ ουρανού αλλά χολή με ύδωρ για να ξεδιψάσουμε .
Φίλες , φίλοι αγαπητοί καλεσμένοι λυπούμαι που περιγράφω την δραματική εξέλιξη που μπορεί να πάρει ο λαός μας μετά από την πιθανολογούμενη έξοδο από την ευρωπαϊκή μας πορεία. Ότι κ αν λένε οι διάφοροι πολιτικοί σήμερα φοβούμαι ότι αυτή θα είναι η Ελλάδα της όποιας δραχμής αύριο. Δάκρυα , αίμα, δυστυχία αλλά και χωρίς καμιά ελπίδα. Εύχομαι στον Θεό να διαψευστούν οι προοπτικές που διαγράφονται για την αρνητική πορεία που πήρε η χώρα μας.
Και τώρα αγαπητοί προσκεκλημένοι δώστε μου λίγο ακόμα χρόνο να πω
Εις το παρόν βιβλίο επιχειρώ να φωτίσω την «Λάθος Πορεία» που πολύ , λίγα λόγια για αυτό τούτο το πόνημα μου. ακολούθησε ομόθυμα η πολιτική ηγεσία τα τελευταία 35 χρόνια. Η φιλόδοξη ένταξη μας στις ευρωπαϊκές οικογένειες, αντί να διαμορφώσει αφετηρία ουσιαστικής πολιτειακής ανόρθωσης , μετέτρεψε το Ελληνικό κράτος σε παρεία της Ευρωπαϊκής κοινότητας.
Παρουσιάζονται ανάγλυφα οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση καθώς και η απουσία αλλά και η κακή λειτουργία ουσιαστικών Θεσμών απαραίτητων για την εύρυθμη πορεία της πολιτείας. Επιχειρώ να φωτίσω το επικρατήσαν επί 40 χρόνια , πελατειακό σύστημα εξουσίας που οδήγησε στην παρούσα παρακμή. Τον δε συνδικαλισμό στην απομυθοποίηση και αποδυνάμωση του , αδρανοποιώντας την πεμπτουσία του εργατικού κινήματος. Παρουσιάζεται η δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης , η οποία επί ένα αιώνα λειτουργεί ως πραγματικός εφιάλτης , συνεργώντας πρωταγωνιστικά , ώστε να οδηγηθεί η χώρα στο σημερινό της κατρακύλισμα .
Είναι γνωστό πλέον ότι η δημοσιονομική εξέλιξη της χώρας οδεύει πολύ κακώς , η δε Ελληνική κοινωνία ζει έναν «Ονειρικό Εφιάλτη».
Κατά την ταπεινή μου κρίση προσπαθώ να αναδείξω και να παρουσιάσω θέσεις και προτάσεις για την βελτίωση της πορείας της Ελληνικής πολιτείας. Παροτρύνω για άμεση και αναγκαία συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων την δημιουργία Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να ανατείλει η Δ Ελληνική Δημοκρατία.
Ίσως είναι η μόνη ελπίδα για το Ελληνικό Έθνος προκειμένου ανάμεσα σε τόσους «εχθρικούς φίλους» να επιβιώσει. Η σύμπλευση μας μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή ένωση δημιουργεί πρόσθετα μια σιγουριά για την ασφάλεια της χώρας. Ας ευχηθούμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί.