Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μια ανάσα από την πιστοποίηση, οι Ιαματικές Πηγές στις Θέρμες

Τίποτε δεν μπορεί να συνεχιστεί λόγω της τραπεζικής αργίας και της γενικότερης δεινής κατάστασης της χώρας και αυτό φαίνεται πολύ καλά όχι μόνο από την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και από το «πάγωμα» πολλών έργων και εγκρίσεων.
Ένα «πάγωμα» το οποίο έφτασε και στο Δήμο Μύκης, αφού οι ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό και κατ΄ επέκταση οικονομικό επίπεδο, έχουν αφήσει σε αναμονή ακόμη και την τελική υπογραφή της πιστοποίησης των πηγών στις Θέρμες από το Υπουργείο Τουρισμού.
«Περιμένουμε την τελική υπογραφή. Ο φάκελος είναι ήδη στο Υπουργείο Τουρισμού και περιμένουμε να υπογραφεί το ΦΕΚ για να έχουμε την οριστική πιστοποίηση» αναφέρει ο Δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «γνωρίζετε ότι ήδη έχει γίνει δημοπράτηση για ένα έργο στις πηγές. Ο ανάδοχος είναι έτοιμος να ξεκινήσει αλλά λόγω των εξελίξεων δεν έχει ξεκινήσει.»

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΥΛΙΚΑ
«Από τις δημοπρατήσεις που έγιναν πριν γενικά για τα έργα στον οικισμό των ιαματικών πηγών, δυσκολεύονται λόγω της τραπεζικής αργίας να κάνουν εισαγωγές σε υλικά, για να ξεκινήσουν, ή να συνεχίσουν το έργο» υπογραμμίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης για τον οικισμό.
Οι προετοιμασίες έχουν γίνει, οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, τα έργα εντάχθηκαν σε προγράμματα και ήδη όπως είπαμε το ένα έργο δημοπρατήθηκε και ο ανάδοχος είναι έτοιμος, αλλά δεν ξεκινά λόγω των εξελίξεων.»