Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αύριο η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αύριο τελειώνει η αγωνία των περίπου εκατό χιλιάδων υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε αυτές τις σχολές.
Οι βάσεις θα αναρτηθούν και στα σχολεία, αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr/ όπου, όπως κάθε χρόνο οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, όπως επίσης και τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου του υποψηφίου, το πατρώνυμο και το μητρόνυμο για να έχουν πρόσβαση στην εισαγόμενη σχολή.«ΒΟΥΤΙΑ» ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ
Υπενθυμίζεται ότι οι βάσεις αναμένονται να σημειώσουν σημαντικότατη πτώση, η οποία θα φτάσει τα 1500 μόρια, και κατά περιπτώσεις θα ξεπεράσει τα 2000, ειδικά στις «δημοφιλείς» σχολές του δεύτερου και τέταρτου επιστημονικού πεδίου. Παρόμοια πτώση ενδεχομένως να υπάρξει και στις βάσεις που αφορούν περιφερειακές σχολές, όπου πιθανώς να παρατηρηθούν και κενές θέσεις. Αντιθέτως, στις σχολές που κυμαίνονται στις 11000 με 13000 μόρια, θα παρατηρηθεί μια μικρή άνοδος.
Εξ’ αιτίας τις αυξημένης δυσκολίας των φετινών θεμάτων σε όλες τις κατευθύνσεις, και οι αριστούχοι υποψήφιοι ήταν ελάχιστοι. Συγκριτικά με πέρσι, όπου υπήρξαν 7428 αριστούχοι, φέτος ο αριθμός αυτός έφτασε σχεδόν στο μισό, και πιο συγκεκριμένα στους 4010, αριθμός που αποτελεί και τον χαμηλότερο αριθμό αριστούχων αυτής της δεκαετίας.