Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

«Ηρεμία» στο γήπεδο, φασαρίες στις εξέδρες

Άλλη μια «λευκή» ισοπαλία κατάφερε να αποσπάσει η Skoda Ξάνθη, φέρνοντας 0-0 με την ΑΕΚ στα Πηγάδια, σε ένα ματς το οποίο δεν διεκδίκησε επ’ ουδενί δάφνες ποιότητας, με τις δυο ομάδες να φαίνονται ικανοποιημένες από το τελικό αποτέλεσμα.Ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά μουδιασμένα, με τους φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς αγχωμένοι στα πρώτα λεπτά, και επομένως ήταν λογικό η πρώτη ευκαιρία να άνηκε στην Ξάνθη, με μια κεφαλιά του Καρυπίδη η οποία πέρασε λίγο έξω. Μετά από αυτήν την ευκαιρία, η ΑΕΚ βρήκε τα πατήματά της στο χορτάρι του Skoda Ξάνθη Αρένα, παίρνοντας μια ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο το μοτίβο ήταν σχεδόν πανομοιότυπο, με την Ξάνθη να έχει κλείσει εξαιρετικά όλους τους διαδρόμους, και με την ΑΕΚ να έχει μια σχετική υπεροχή, η οποία ήταν όμως και «φλύαρη», καθώς η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μια κεφαλιά του Κρισάντους, η οποία δεν αποτέλεσε και ιδιαίτερη απειλή. Έτσι, το ισόπαλο σκορ χωρίς τέρματα ήταν μονόδρομος.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Ευχαριστημένος φάνηκε ο προπονητής της Ξάνθης από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς σε συνέντευξη στην Nova μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ποιότητα. Στο πρώτο μέρος έπρεπε να δουλέψουμε πολύ για να αποφύγουμε τις επικίνδυνες καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος ισορροπήσαμε στο χώρο της μεσαίας γραμμής κι ελέγξαμε το παιχνίδι περισσότερο.
Πιστεύω πως ήταν δύσκολο ματς αλλά ίσως να είχαμε λίγες περισσότερες ευκαιρίες από την ΑΕΚ, ειδικότερα στο δεύτερο μέρος.
Όταν λέω ευκαιρίες, εννοώ πως είχαμε καλή πίεση, παίζαμε καλύτερα μέσα στην περιοχή τους, αλλά στο τέλος του αγώνα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά μερίδας οπαδών της ΑΕΚ, καθώς ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί και βίαιοι. Αρχικά, το πρωί του Σαββάτου, ένας 17χρονος οπαδός της ΑΕΚ, εξύβρισε και επιτέθηκε σε 42χρονο υπάλληλο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθης, ο οποίος εργάζεται στο κιόσκι της ομάδας στην Κεντρική Πλατεία. Έπειτα, το απόγευμα έξω από το γήπεδο, πριν από την έναρξη του αγώνα, μερίδα «κιτρινόμαυρων» οπαδών επεχείρησαν να εισέλθουν χωρίς εισιτήρια, και όταν απωθήθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές, οι οπαδοί άρχισαν την ρίψη αντικειμένων, με έναν 21χρονο να τραυματίζει ελαφρά έναν Αστυνομικό, ο οποίος με τη σειρά του συνελήφθη. Τα επεισόδια έληξαν όταν οι Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποίησαν χημικές ουσίες, κάνοντας όμως την ατμόσφαιρα στο γήπεδο αποπνικτική.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SUPERLEAGUE
Πανθρακικός-Βέροια: 0-2
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός: 0-2
Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ: 0-0
Παναθηναϊκός-Καλλονή: 4-0
Ηρακλής-Πανιώνιος: 0-1
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: 0-2
ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ: 3-1
Πλατανιάς-Ατρόμητος: 31/8

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE
  1. Παναθηναϊκός: 6
  2. Ολυμπιακός: 6
  3. ΠΑΣ Γιάννενα: 4
  4. ΑΕΚ: 4
  5. Βέροια: 4
  6. Παναιτωλικός: 3
  7. Αστέρας Τρίπολης: 3
  8. Ατρόμητος: 3 (ένα ματς λιγότερο)
  9. Ηρακλής: 3
  10. Πανιώνιος: 3
  11. Skoda Ξάνθη: 2
  12. ΠΑΟΚ: 1
  13. Πλατανιάς: 0 (ένα ματς λιγότερο)
  14. Λεβαδειακός: 0
  15. Πανθρακικός: 0
  16. Καλλονή: 0